Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 18:11:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li smrt ima svrhu?  (Pročitano 49463 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
nema šta da MISLIM, ZNAM da nije imala svest/osećanja,bilo šta
ali kad bi, u paralelnom univerzumu i zemlji mašti i fantazija životinje i imale svest,jebalo bi mi se, i dalje bih ih jeo ko lud,šta me briga  Smile
ne verujem ni u šta,nemam nikakvo verovanje,imam ''samo'' znanje,pretpostavke i mišljenja.a ti? i jesi ti beše vernik ili bar spiritualista il tako neki kurac?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
mob
I-mate 30 Pro
Osim ako ta svest iskljucuje postojanje druge...po meni je to savrseno logicno..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
nema šta da MISLIM, ZNAM da nije imala svest/osećanja,bilo šta
ali kad bi, u paralelnom univerzumu i zemlji mašti i fantazija životinje i imale svest,jebalo bi mi se, i dalje bih ih jeo ko lud,šta me briga  Smile
ne verujem ni u šta,nemam nikakvo verovanje,imam ''samo'' znanje,pretpostavke i mišljenja.a ti? i jesi ti beše vernik ili bar spiritualista il tako neki kurac?
ne verujem ni u sta.
pitao sam te da li ti verujes zato sto uglavnom monoteisti imaju tako iskljuciv stav.
« Poslednja izmena: 22. Dec 2014, 22:44:52 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
čini ti se da sam isključiv,zapravo sam sasvim suprotno
radi se o tome da isključujem gluposti i neistine i bajke
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
ne vidim zasto bismo zanemarili ocigledno - sisanje sise, za racun necega kao sto je dusa (ili duh mozda?) sto mozda samo bog ako postoji zna sta je. zasto duhovno bice sisa sisu?
Niko zdravorazuman ne moze da zanemari cinjenice o formi i obliku coveka i nacina na koji se reprodukuje.
Covek nije zivotinja po funkciji, polozaju i ulozi koju ima u uzrocno posledicnoj stvarnosti.
Dusa je osecaj prisutnosti, to imaju i zivotinje. Duh je rec, duhovnost je sve sto covek misli, kaze i uradi i ne postoji izvan fizickog tela coveka. Materijalno i duhovno je nerazdvojivo, nema materije bez duha ni duha bez materije.

Citat
ovo jednostavno nije tacno

izjavio si da deo onoga sto biolozi tvrde da je deo njihove nauke, uopste nije nauka.

dok sam ja govorio o nauci kao autoritetu (inace zasnovanom na dokazima) ti si naveo drugi autoritet

zato moram da pitam: zasto verujes bibliji?
Sta nije tacno i zasto ?
Koja je to " biologija " koja " tvrdi " da zivotinje imaju kulturu, moral i socijalne vestine ?
Zivotinje nemaju duh / rec / moc govora, da li bi bio ljubazan da mi bez duha / reci dokazes postojanje kulture, morala i socijalne vestine ?

Nauka jeste jedini autoritet. Jedino istinito, nekontradiktujuce tumacenje biblije je 100% u skladu sa naukom. Svako tumacenje biblije koje nije u skladu sa naukom je bajka.....
Odakle ti uopste ideja da ja " verujem u bibliju " ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
kako životinje mogu da imaju osećaj prisutnosti ako nemaju svest  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
Zivotinje imaju osecaje, to covekova svest vidi po reakciji zivotinja.
Imaju i ( primitivnu ) inteligenciju ( sposobnost shvatanja situacije ), koju isto vidi covekova svest.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Sta nije tacno i zasto ?
da sve zivotinje imaju samo nagone i instikte
mislim da to nije tacno za mnoge sisare i mozda neke ptice

Odakle ti uopste ideja da ja " verujem u bibliju " ?
Biblija govori ono sto jeste stvarnost, a to je cinjenica da covek nije zivotinja bez obzira na oblik i formu.
Covek je duhovno bice cija funkcija je nerazdvojna od duha - reci.
pretpostavljam onda da si mislio da se u tom detalju slazes sa biblijom a da biblija nije autoritet

insistiras na reci kao vaznom faktoru koji odredjuje prirodu bica. posto me to potseca na nekakav filozofski idealizam koji si verovatno sam osmislio ne bih da ulazim u to, bar ne direktno.
zelim da mi odgovoris, ako se slazes, koncizno u formi definicije sta je 1) zivo bice, 2) zivotinja 3) covek.
da bih mogao da steknem potpun uvid u tvoje stavove i da ne bih masio cilj kada nesto kritikujem
smatram da bi to bio zanimljiv eksperiment, koji bi tacno pokazao sta je po tebi razlika izmedju coveka i zivotinje, posto kazes da covek nije zivotinja

onda bi bilo dobro da (mozda ponovo) ponudis svoju ideju o svrsi, znacenju i t.sl. - smrti
ja sam ponudio odgovor da je smrt jedinke neizostavni element procesa prirodne selekcije i da zato umire i pojedini covek kao pripadnik jedne od zivotinjskih vrsta
« Poslednja izmena: 23. Dec 2014, 16:30:25 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
Zivotinje imaju osecaje, to covekova svest vidi po reakciji zivotinja.
Imaju i ( primitivnu ) inteligenciju ( sposobnost shvatanja situacije ), koju isto vidi covekova svest.
ali kako mogu da imaju bilo kakvu inteligenciju ako nemaju svest?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
http://www.conservenature.org/learn_about_wildlife/chimpanzees/chimp_intelligence.htm

Chimpanzees do something scientists call contingency testing – they make movements while watching themselves in the mirror.  It seems to be the way they figure out that it is themselves in the mirror and not other chimpanzees.  They then explore parts of their body that they wouldn’t normally be able to see without the aid of a mirror. They use the mirror to more carefully groom their backs, necks and face. Often they carefully clean their eyes and teeth, locations they would not be able to see needed attention without the use of a mirror.

i svest i inteligencija

In one instance, a chimpanzee in a laboratory setting was presented with a banana that was just out of reach. The chimp had two sticks available to it that were separately each too short to reach the banana, but that could be interlocked and used as a whole, longer stick to knock down the food.  The chimpanzee used what is called insight, knowing how an object can be applied to the task at hand without any former practice, and also demonstrated tool use.
« Poslednja izmena: 23. Dec 2014, 19:03:00 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 18:11:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.