Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 17:22:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li si gay?  (Pročitano 36130 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
LG 4X HD
Citat
Ali, iz perspektive grupe ljudi koji su vekovima ugnjetavani zbog svoje homoseksualne orijentacije, to jeste bitno.
Takve stvari je ispravno gledati samo iz perspektive pojedinca, a nijedan pojedinac nije bio vekovima ugnjetavan jer nije ziveo vekovima, a danas niko ne moze da polaze bilo kakvo pravo niti da trazi bilo kakvu nadoknadu zbog toga shto su neki slichni njemu nekad  bili ugnjetavani od strane nekih drugih ljudi. Kapirash, i zrtve i ugnjetavachi su odavno mrtvi i nemaju ni pravne ni logichke naslednike koji se mogu smatrati odgovornom ili oshtecenom stranom.

To shto je moj chukundeda ugnjetavao nekog geja ne chini mene odgovornim za to niti daje pravo nekom danashnjem geju da od mene trazi nekakvo obeshtecenje, a mozda je moj chukundeda bio gej pa ga je ugnjetavao hetero chukundeda nekog danashnjeg geja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Citat
Ali, iz perspektive grupe ljudi koji su vekovima ugnjetavani zbog svoje homoseksualne orijentacije, to jeste bitno.
Takve stvari je ispravno gledati samo iz perspektive pojedinca, a nijedan pojedinac nije bio vekovima ugnjetavan jer nije ziveo vekovima, a danas niko ne moze da polaze bilo kakvo pravo niti da trazi bilo kakvu nadoknadu zbog toga shto su neki slichni njemu nekad  bili ugnjetavani od strane nekih drugih ljudi. Kapirash, i zrtve i ugnjetavachi su odavno mrtvi i nemaju ni pravne ni logichke naslednike koji se mogu smatrati odgovornom ili oshtecenom stranom.

To shto je moj chukundeda ugnjetavao nekog geja ne chini mene odgovornim za to niti daje pravo nekom danashnjem geju da od mene trazi nekakvo obeshtecenje, a mozda je moj chukundeda bio gej pa ga je ugnjetavao hetero chukundeda nekog danashnjeg geja.

To je tačno, ali si zaboravio na jednu jako bitnu stvar u psihologiji čoveka - identifikacija sa grupom.
Isto kao što se navijači identifikuju sa klubom, kao što se Srbende busaju svojim poreklom koje datira od vremena pre ameba, kako se domaćice identifikuju sa ''Desperate hosewives'', tako se i gejevi identifikuju međusobno, kao pripadnici neke manjine, koja je bila uskraćivana za svoja prava, i u ovom savremenom vremenu, žele to da isprave.

Kapiram ja tebe, ali šta kad Srbin opsuje majku Albancu. Oni lično nemaju ništa sa tim, niko od njih nema veze sa tim što se dole dešavalo i dešava se... ali to je prosto nešto što je od tog pojedinca jače, upravo zbog te idenitifikacije sa grupom kojoj pripada.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ma nije mi jasno gdje se vidi taj silan pritisak o kome se stalno prica. Ako te niko ne tjera da se izjasnjavas po tom pitanju, ako ti niko ne uskracuje bilo kakav dokument, zdravstvenu zastitu, pravo na posao u cemu je onda stvar.

Ako nekog ko je hetero ne pitaju dal je hetero, onda niko ni ove sto su gay niko ne tjera da kazu dal su gay. Znaci u svakodnevnom zivotu seksualna orijentacija je potpuno nebitna, ako je ti ne postavis kao problem, nece ni niko drugi.

I onda se opet vracamo na pocetak, sto je neophodno ici gradom i vristati: "Ja sam Gay!"
Ti ko da si s marsa pala Smiley

Naravno da niko nikog ne sili da se izjasnjavas po pitanju seksualnosti, ali to svakako nije poenta gej parade. Poentu gej parade je najbolje objasnio bf  Smile
S psiholoske strane; malo su iskompleksirani i jos vise su nesigurni u ovom drustvu jer znaju da ih i dalje vecina (ako posmatramo balkan tj ex yu) smatra za bolesnim i sad oni oce da ti promjenis misljenje i da razmisljas ko bred pit recimo (koji se npr bori da se 'svi mogu vjencati kako oce').
Oni ne znaju kako da te natjeraju da to uradis, naravno. Medjutim, ko i svako iskompleksirano celjade (zbog cega god da je iskompleksirano), oni ce da vriste i skice o izvoru kompleksa misleci da tako pokazuju da su puni samopouzdanja. Otud parade.

To je moje misljenje.

Osim toga, slazem se i s arletom. Po toj logici 'oni su mog cukundjeda ugnjetavali', ja bih sad trebala pobiti pola hrvatske jer su moji preci svi redom pobijeni u logorima u drugom svjetskom ratu.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Osim toga, slazem se i s arletom. Po toj logici 'oni su mog cukundjeda ugnjetavali', ja bih sad trebala pobiti pola hrvatske jer su moji preci svi redom pobijeni u logorima u drugom svjetskom ratu.
De ti malo na politički forum, pa ćeš shvatiti o čemu pričam.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia N97
Ili josh bolje na naci forum Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
De ti malo na politički forum, pa ćeš shvatiti o čemu pričam.  Smile
Neka, dosta offa  Smile Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ministarsvo unutrasnjih poslova mora da zabrani taj skup u cilju izbegavanja krvoprolica.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma nije mi jasno gdje se vidi taj silan pritisak o kome se stalno prica. Ako te niko ne tjera da se izjasnjavas po tom pitanju, ako ti niko ne uskracuje bilo kakav dokument, zdravstvenu zastitu, pravo na posao u cemu je onda stvar.

Ako nekog ko je hetero ne pitaju dal je hetero, onda niko ni ove sto su gay niko ne tjera da kazu dal su gay. Znaci u svakodnevnom zivotu seksualna orijentacija je potpuno nebitna, ako je ti ne postavis kao problem, nece ni niko drugi.

I onda se opet vracamo na pocetak, sto je neophodno ici gradom i vristati: "Ja sam Gay!"

e ako znam sta ce veliki broj coporativnog okupljanja i ne samo ove grupacije ljudi nego uopste mase koje size i lude iz ko zna kojih razloga,a da nije u pitanju odredjena muzicka grupa (to jos mogu i da svarim i razumijem)...ubi me ako mi je to simpaticno Smile...

ne vidim ja,bar ne u mjeri i nacinu koji je problematican,da se onu diskriminisu na ovim prostorima.
sigurno da ima izdvojenih slucajeva maltretiranja i diskriminacije,ali ne bih rekla da je masovna pojava.
ili sam ja u okruzenju koji nije sklon radikalnim izlivima netrpeljivosti Smile...moze biti...

licno,niko mene nece ni pitati za dopustenje da se gej parada odrzi...
ali,mogu da izrazim svoj stav intimno,a opet ce mnogi naci da je moj stav uperen protiv tudjeg prava i slobode da bude ono sto jeste Smile
ipak ja nalazim da imam i ja prava i slobode reci sta mislim.

ne dopada mi se ideja gej parada i toliko transparetnog pokazivanja svoje seksualne orijentacije.bilo koje seksualne orijentacije.
totalni neukus koji mene,u ovom slucaju kao strejt osobu,gadja u zeludac Smile
ja te gej parade vidim kao one u holandiji i i vjerovatno grijesim da bi smo takvo sta mogli vidjeti ovdje...gomila oskudno obucenih ljudi koji se drpaju na javnom mjestu,simuliraju polni akt i guraju jezik jedni drugima u usta  ...i gdje vec ne...
sigurno ni da njima ne bi bilo uzivanje da gledaju mene i mog muza u intimnim fazama Smile
tako da ja ovo ne vidim kao uvredu...molim lijepo...

ali,dobro..ja tamo svakako ne bih ni bila...

u jedno jesam sigurna,jesam protivnik da se neko maltretira i fizicki i psihicki zato sto je gej...
na poslu,na ulici,na bilo kojem javnom mjestu...dobijanje otkaza ili ne pruzanja bilo kakve sanse za drustvenu djelatnost samo zbog seksualne orijentacije.opet kazem,ja ne vidim da je to kod nas masovna pojava.ne vidim da je drustveno pravilo.

ne moram da te volim...tvoj lik i tvoje djelo...a ni tvoj nacin zivota...ali sve to...ne smeta da postujem tvoj izbor bilo cega dok ne ugrozava mene kao osobu.
mene razlicitost ne ugrozava.

sve ostalo...sto ide uz njihove kampanje...dozivljavam kao penjanje na glavu Smile
« Poslednja izmena: 11. Avg 2009, 21:05:55 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
LG 4X HD

Citat

To je tačno, ali si zaboravio na jednu jako bitnu stvar u psihologiji čoveka - identifikacija sa grupom.
Isto kao što se navijači identifikuju sa klubom, kao što se Srbende busaju svojim poreklom koje datira od vremena pre ameba, kako se domaćice identifikuju sa ''Desperate hosewives'', tako se i gejevi identifikuju međusobno, kao pripadnici neke manjine, koja je bila uskraćivana za svoja prava, i u ovom savremenom vremenu, žele to da isprave.

Kapiram ja tebe, ali šta kad Srbin opsuje majku Albancu. Oni lično nemaju ništa sa tim, niko od njih nema veze sa tim što se dole dešavalo i dešava se... ali to je prosto nešto što je od tog pojedinca jače, upravo zbog te idenitifikacije sa grupom kojoj pripada.

Shvatam  ja da ta konkretna identifikacija sa grupom postoji, ali to njihovu perspektivu (iz moje perspektive  Smile  ) ne chini ni malo ispravnijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
  Da li ste ikada prilikom vadjenja bilo kakvih dokumentata, zaposlenja ili posjeta ljekaru bili usmeno ili pisanim putem uslovljeni ili jednostavno upitani da li ste GAY?"

1. ne kaze se gay . nema nicheg gay (veselo) u tome shto je neko sexualno devijantan . struchan izraz bi bio homosexualac , a odamaceni turcizam je - peder  Smile .

2. do sada to niko nije pitao ,chak smo imali takve ljude i na mestima gde objektivno neko jko je mentalno poremecen ne bi trebao da radi. sada se javlja motiv pozitivne diskriminacije - odnsosno mogucnost da neko bude nagradjen zbog toga shto ima ovaj poremecaj.

3. politika svih vas koji su za to neka ih ,samo da mi ne paradiraju pred nosom   je isto toliko mudra kao i politika onih koji se zalazu da npr . ne treba juriti narkomane kao se ne drogiraju na ulici. priroda je zla da kad-tad ispliva na povrshinu . dakle , bash zato shto godinama nisu preduzimane mere protiv ovog zla danas dolazimo u poziciju da nam se takav poremecaj javno natura kao neshto normalno ,pa chak i pozeljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 17:22:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.