Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:49:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je covek vecan?  (Pročitano 29914 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50150
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@Costa

Po grafiku se vidi da covjek nije vjecan. Vjecni su samo Bog i Bogocovjek. Mi nismo Bogoljudi vec obicni ljudi. Ali ipak ovo sve ima smisla. Bog je vjecan. Covjek u sebi nosi cesticu Bozanskog, jer izlazi iz Boga. Sto znaci da covjek kroz zivot tezi Bogu. Jedini nacin da spoznamo Bozansko je ljubav. Ljubav kao najplemenitije osjecanje, tokom zivota razvijamo i time se priblizavamo Bogu.

Ali ovo je sve pretjesno za samo jedan ljudski zivot. Zato sigurno postoji reinkarnacija. Covjek vjerovatno zivi nekoliko stotina zivota i gotovo. Sve ljudsko odlazi u Bozansko tako da tu nema covjeka. Covjek nestaje i opet nastaje, ali je krupno pitanje koliko smo to stvarno mi.

Sa grafikom se ne slazem u pogledu vremena. Na njemu je prikazana linija vremena, kao i linija covijeka. Ne mogu ja sad da kazem da je vrijeme vjecno (ko to zna) ali sigurno je siri pojam od covjeka. Kada je nasa planeta tek nastala, na njoj nije bilo ljudi a vrijeme je teklo. Vrjeme tece kako ja pisem ovaj post i treba da zavrsavam. Mi ljudi shvatamo vrjeme kao nesto cime ce da se odrazi promjena. Kosta rece "ne tece vreme nego nasa dela" ali to ne moze biti tako jer je vrijeme nesto daleko sire ljudskog zivota. Postoje tu vremenske tacke. Vrjeme jednako djeluje kako na zive, tako i na nezive stvorove ali je razlika u vremenskim tackama. Kod predmeta su vremenske tacke razmaknute. Gvozdje se oksidise na vazduhu bez djela covjeka, daj proces se desava u vremenu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Hm interesanto je da spominjes ljubav i reinkarnaciju. Ja se s tobom ne bih slozio sa pitanjem reinkarancije. Reinkarnacija ponistava ljudsku unikatnosti, neponovljivost ljudske duse potire svaki smisao pribilizavanja i verovanja u Boga. Jer i bogovi su podlozni reinkarnaciji, ako su takvi bogovi takodjer nesavrseni, jer se ne mogu osloboditi te stihije zvane samsara, nego im ljudi moraju pomagati, onda koja je svrha verovati u takve bogove i sluziti im? Jer rece Buda, ja sam dosao da oslobodim i ljude i bogove! Ako je on dosao ko ga je poslao? Jedino mozemo tvrditi da je slucajnost da se takav covek rodio. Medjutim slabasna je onda takva vera.

No da neobjasnjavam reinkarnaciju sada, nego da pojasnim grafik. Vreme nije uopste sirok pojam. Vreme je pocelo stvaranjem sveta, i zavrsice se se preobrazajem, drugim dolaskom Hristosa u svoj slavi svojoj. Dakle vreme je samo trenutak vecnosti. Pre stvaranja sveta nije bilo vremena jer je postojao samo Bog. A iz fizike nam je bar pozanto da je vreme relativno. Tj da bi mogao uociti vreme moras uporediti bar dva objetka. A vecnost je ta koja je apsolutna. Linija coveka je tanka, u vremenu smo za sada samo ljudi, nakon dolaska Hrista svi ce vaskrsnuti i tada svi oni koj su spaseni postaju bogoljudi. Dakle ta linija coveka u vremenu se nastavlja u liniji bogocoveka u vecnosti. Vreme je uzi pojam od coveka. Od coveka je jedino siri pojam Bog i niko vise. Ni sav kosmos po svojoj velicni ne moze nadmasiti velicinu i znacaj koje covek ima. U tome je dostojanstvo i sreca i velicina hriscanske vere, za razliku od paganskih religija koje su jako pesimisticne i mnogome toga pridaju veci znacaj nego samome coveku. Ne zavisi covek od vremena, nego vreme od coveka. Koliko ce vreme trajati, zavisi od toga koliko cemo ispuniti Jevandjelje, koliko cemo postati dobri ljudi, koliko cemo se moralno usavrsiti. Dakle kada se konacno razdvoji dobro od zla, onda je kraj vremena. I nema vez gvozdje sa svoom oksidacijom, jer gvozdje oksidira i tako nastaje proces koji sluzi coveku. Ne oksidira gvozdje zato sto se njemu oksidira, nego da ispuni svoju misiju slzube coveku. I Sunce greje, bez uticaja covkea, ali greje zbog coveka ne zbog samog sebe, greje upravo zbog tih dela koje covek treba ispuniti. Cela priroda, cela vaseljena je u sluzbi Boga, i sve je zbog coveka i samo zbog coveka. Sav kosmos sav univerzum, svaka cestica od pocetka do kraja kosmosa je tu samo zbog coveka. Pa tako i vreme, vreme je samo služavče coveku,a ne covek služitelj vremena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sta je bog? Sta je vecnost? Da li je covek vecan? Ko je covek? Sta je covek?

Ma sve oni to znaju! Sa stopostotnom sigurnoscu! - Kakva lakrdija! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Kad mozes da kazes da oni nista ne znaju,tako i oni mogu reci da je ono sto ti pricas lakrdija x 100000000(da ne kazem nesto gore)
I da znas da bi bili u pravu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hi Dutchanstveni!

Kako vidim, i tebi je stalo do ovoga zivota, napredovao si do mod-a. A ja sam mislio drugacije, mislio sam da tebi nije stalo do probijanja u ovom priprostom ovozemnom zivotu. Mislio sam da si se ti podredio onozemnom. Mislio sam da ciljas samo na rajske vrtove. Ah! Smile

A za ovo si u pravu. Jedna zrela licnost, licnost koja se moze smatrati licnoscu, mora postaviti pitanja svemu, svakomu, svim istinama i svim bajkama: ko si ti da mi krojis kapu! ko ste vi da mi krojite kapu! sta ocete vi bre od mene! itd. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

442 do Beograda,gume shkripe bluz...

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 435
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
dopud-e,ko oni? Smile
Ko je to protiv tebe?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
U pravu si da se mora preispitati sve
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tashenka-Mashenka

Koliko sam shvatio, a iz tvojih postova, tebi nije jasno ko su "oni", a ko je "ti"; i ko je to "protiv", a ko "za"; i protiv cega, a za sta; i ko koga i sta cega itd . Iskreno da ti kazem, meni se cini da si najvise protiv sebe - ti sama!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Dopude znas sta je to paranoja? Osecaj da te proganja neko iako nikada nisi osetio to progonostvo. Cini se da ti imas osecaj da Bog tebe proganja,da te proganjaju svestenici, da te proganjaju filozofi, da te proganaju naucnici.

Covece zapitaj se malo sta ti hoces od drugih, a ne sta drugi hoce od tebe!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Costa

Jes, jes, paranojican. Mudro zboris. Al za to postoji tema koji je otvorio Dutchanstvaeni, pa se tamo mozes izjasniti o tomeka.

Pa i pojam progon su smislili svestenici. Njih je, koliko se ja sjecam, uvijek neko progonio, gonio, izgonio, dogonio, odgonio, nagonio itd.

"Pa-pa-paranoja..." Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 04:49:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.