Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 96141 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S

E, stvarno mi je muka od ove teme i toga da govorite o hendikepiranim ljudima kao da su vanzemaljci sa druge planete.
Po čemu ste vi to bolji od njih... možda oni neće da budu s vama.  Smile
I čemu ta generalizacija, kao da su svi oni isti i kao da nemaju svoj karakter... pa vi unapred znate da li biste mogli s nekim da budete u emotivnoj vezi ili ne. ..  Smile
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 03:18:02 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Nemaju iskustva s tim pa prichaju paushalno. Ne zameri.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat/Slagvort/

Evo pa ja sam imao priliku. Mislim nije doslo do toga da me pita ili slicno, ali smo se upoznali i popricali.

Djevojka ima veoma krivu nogu - znate ono, tesko hoda.

Inace sredjena je prilicno i lijepa, ne bi covjek ni pretpostavio to da vidi samo gornju polovinu tijela.
Inteligencija onako solidno. Nije nikakva tuka.

E sad stvar je u tome sto je previse fina, vijerovatno zbog tog hendikepa. A meni ne postoji nista antipaticnije od pretjerane finoce.
Tako da nismo ni dosli do toga da me privuce psihicki - a to mi jeste bitno.
Nisam od onih koji prasta sve zbog dobrog dupeta.

Tako da pitanje koliko se moze ocuvati psiha kod hendikepa. Veoma tesko.
Ako ima neki drugi genij koji to kompenzuje i pruza satisfakciju.
Premisa da je bitan karakter pada u vodu, jer je ocigledno i on veoma cesto hendikepiran.

Iz ovog tvog primera rekao bih da tvoj stav prema toj devojci nema veze sa njenim invaliditetom nego ti se naprosto ne dopada, nema fluida. I to je ok. Mada bih samo korigovao sledece: kad kazes da ne znas "da li psiha moze biti ocuvana kod hendikepa"...moze, naravno da moze. Evo ti moj primer..kao sto sam vec pomenuo i sam imam telesni invaliditet(ostecenje na obe noge i otezan hod, tacnije jedan oblik diplegie). A uspeo sam sebe da osposobim da najveci deo potreba svakodnevnih obavljam sam, samostalno. krecem se sa stakom. Izlazim, druzim se, uzivam u zivotu. Zavrsio sam fakultet, magistrirao. Psiha i intelekt su mi sasvim zdravi i ocuvani.  Smile A ima jos dosta slicnih primera.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 03:23:05 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
Moze zena biti  s muskarcem koji je bez noge, ali se gadi onoga koji nije musko.

Tacno. Znam i ja nekoliko primera gde taj hendikep bas ucini da osoba jako grize i da ima ogormnu volju za zivotom i borbom, sto je slucaj i kod Soguna. A ima i onih sto vegetiraju i sto nemaju snage da se pokrenu i tih mi je uzasno zao ..

Citat
Psiha i intelekt su mi sasvim zdravi i ocuvani.

Ti si zapravo u prednosti jer danas vecini ljudi fali zdravog razuma  Smile
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 03:23:20 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Pomenut je Ducic, on npr kaze i ovo: "Zena se najcesce zaljubi slusajuci muskarca, a muskarac se najcesce zaljubi gledajuci zenu". Mada, licno mislim da generalizuje malo, ali ima i tu istine.

poruke spojene

Citat/lolana/

Ti si zapravo u prednosti jer danas vecini ljudi fali zdravog razuma

hehe, Hvala na komplimentu.  Smile Mada, imam ja jos neke,dodatne adute. Smile
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 02:15:25 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 

Ocigledno da imas jer iz tvojih recenica izbija odlucnost i sigurnost ,a to su dve skoro najvaznije muske osobine. Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 03:39:56 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
Citat/Slagvort/

Evo pa ja sam imao priliku. Mislim nije doslo do toga da me pita ili slicno, ali smo se upoznali i popricali.

Djevojka ima veoma krivu nogu - znate ono, tesko hoda.

Inace sredjena je prilicno i lijepa, ne bi covjek ni pretpostavio to da vidi samo gornju polovinu tijela.
Inteligencija onako solidno. Nije nikakva tuka.

E sad stvar je u tome sto je previse fina, vijerovatno zbog tog hendikepa. A meni ne postoji nista antipaticnije od pretjerane finoce.
Tako da nismo ni dosli do toga da me privuce psihicki - a to mi jeste bitno.
Nisam od onih koji prasta sve zbog dobrog dupeta.

Tako da pitanje koliko se moze ocuvati psiha kod hendikepa. Veoma tesko.
Ako ima neki drugi genij koji to kompenzuje i pruza satisfakciju.
Premisa da je bitan karakter pada u vodu, jer je ocigledno i on veoma cesto hendikepiran.

Iz ovog tvog primera rekao bih da tvoj stav prema toj devojci nema veze sa njenim invaliditetom nego ti se naprosto ne dopada, nema fluida. I to je ok. Mada bih samo korigovao sledece: kad kazes da ne znas "da li psiha moze biti ocuvana kod hendikepa"...moze, naravno da moze. Evo ti moj primer..kao sto sam vec pomenuo i sam imam telesni invaliditet(ostecenje na obe noge i otezan hod, tacnije jedan oblik diplegie). A uspeo sam sebe da osposobim da najveci deo potreba svakodnevnih obavljam sam, samostalno. krecem se sa stakom. Izlazim, druzim se, uzivam u zivotu. Zavrsio sam fakultet, magistrirao. Psiha i intelekt su mi sasvim zdravi i ocuvani.  Smile A ima jos dosta slicnih primera.

Ma bitno je da covjek ima pozitivan stav.  Ali ne previse pozitivan kao ova djevojka  Smile
Onda malo smori.

A i ne zivimo u kamenom dobru da se odnosimo prema svojim bliznjima prema zivotinjskim (fizickim) instiktima.

Nemaju iskustva s tim pa prichaju paushalno. Ne zameri.

Smile

Haha. Zapravo dosta tema ovde je neka pausalna prica o tandarama i mandarama. Rijetko nesto konkretno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat/WhiteGoa/

E, stvarno mi je muka od ove teme i toga da govorite o hendikepiranim ljudima kao da su vanzemaljci sa druge planete.
Po čemu ste vi to bolji od njih... možda oni neće da budu s vama.  Smile
I čemu ta generalizacija, kao da su svi oni isti i kao da nemaju svoj karakter... pa vi unapred znate da li biste mogli s nekim da budete u emotivnoj vezi ili ne. ..

Mislim da je Ovo ipak ozbiljna, korisna, zivotna tema. Tema koja bi trebalo svakog bar malo da podstakne na razmisljanje o problemu koji se zove: Predrasude. I btw ne kapiram zasto bi nekom bilo "muka" od konkretne, otvorene  diskusije o problemu predrasuda, predrasuda koje ljudi u nasem drustviu imaju prema osobama sa invaliditetom. Narocito kada se govori o mogucnosti ulaska u vezu sa osobom koja ima invaliditet. Svako ko tvrdi da predrasude "ne postoje" ili da su "zanemarljivo male" jednostavno ili ne poznaje ili ne zeli da vidi stvarnost. Jako mali broj osoba sa invaliditetom uspe da zasnuje vezu (ili brak). Tuzno jeste ali je tako. Znaci ja ovde govorim pre svega o situaciji kada neko treba da udje u vezu sa osobom koja ima invaliditet. Takvih primera ima prilcno malo. Sebe bih mogao da ubrojim u te malobrojne primere(imao sam do sada tri veze). Ali isto tako imao sam i puno vise neuspeha. Ali sta je tu je, ide se dalje, uvek postoji sansa. Iz tvog komentara bih rekao da ti imas pravilan stav, stav bez predrasuda. Ima takvih stavova bez predrasuda, ima. Ali je puno vis onih sa predrasudama. Ljude sa predrasudama ne treba osudjivati, vec im ukazati kako te predrasude da savladaju. A to je uvek dvosmerno i zahteva: obostrano strpljenje, obostran trud i razumevanje. I osobe bez invaliditeta i osobe sa invaliditetom treba da se potrude kako bi se predrasude savladale. I mislim da treba pokretati ovakve teme i otvoreno diskutovati. Kao sto vec rekoh i sam spadam u osobe sa invaliditetom, tako da tematiku i problematiku prilicno dobro poznajem sa prakticne strane.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 07:07:37 od Shogun »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Nema on nishta protiv teme, nego bash protiv tih predrasuda. Teme ovakvog tipa su odlichne. Smuchilo nam se da vishe pishemo o prevari 15 puta godishnje. Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Shogun... ovo je drugi put da pokreces ovakvu temu, zar ne?

Koji je tvoj invaliditet, ako sme da se zna?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.