Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?
Da.
16.9%  (14)
Ne.
37.3%  (31)
Ne znam.
45.8%  (38)
Ukupno glasova: 83
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi bili u vezi sa osobom koja ima invaliditet?  (Pročitano 95831 puta)
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Nikad nisam razmisljao na tu temu!
Iskren da budem, ne znam da li bih..! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Zanimljivi odgovori i razmisljanja do sada. Ovu temu sam pokrenuo iz razloga sto i sam spadam u grupu osoba sa telesnim invaliditetom. Moj invaliditet je vezan za  trajno otezan hod(hodm sa pomagalom-stakom) i uspeo sam da sebe osposobim da njaveci deo segmenata u svakodnevnom zivotu obavljam samostalno. E sad, sto se tice price o vezama, mogu podeliti moje dosadasnje iskustvo. Imao sam 3 veze. Dve krace i jednu duzu. I to sa osobama koje nisu invalidi. Eto npr njima to nije smetalo naprosto postojala je obostrana zaljubljenost. Ali opet mnogi drugi pokusaji sa nekim drugim zenskim osobama su zavrsavali bez uspeha jer je moj invaliditet za njih bio prepreka. Bilo je ono klasicno:"ti si jako super osoba, fin, zanimljiv, sladak momak, ali.." Zato sam i postavio ovu temu, iz intelektualne znatizelje, da vidim sta je to sto ljude opredeljuje za predrasude prema osobama sa invaliditetom, kada su u pitanju veze. Jer kad mi neka devojka kaze:"super si, zanimljiv si, fin si, sladak, ali.." onda sam cesto znatizeljan kako to da ako vec primecuje da sam "super, zanimljiv i sladak" nije dovoljno da se oslobodi barijere prema mom invaliditetu.
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Takav odgovor dobijaju i momci bez hendikepa kada devojka nije zaljubljena.  Smile
Kada je zaljubljena, tada joj nece smetati shto se pomazhesh shtakom. Uostalom, imao si devojke ne moram nishta ja da ti pricham. Naravno, tebi je tezhe nego nekom ko je "zdrav" (kao da si ti bolesniji od drugih), ali jbg. guraj pa dokle stignesh i tako za sve u zhivotu.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Primetio sam takodje da cesto ljudi kazu: "u vezu sa osobom koja ima invaliditet ne bih mogao/la uci verovatno nikad, ali bih ostao/la sa voljenom osobom ako u toku veze ostane invalid". Zanimljivo i cudno pravljenje razlike. Tim pre sto  zdrava osoba kojoj se iznenada dogodi invaliditet, za 360% joj se menja ceo zivot. I toj osobi i partneru/ki. Zdrave osobe koje postanu invalidi se mnogo teze navikavaju na to, u svakom smislu. Pa me cudi da ce ljudi pre ostati uz partnera/ku koja "ne daj boze postane invalid", nego  sto sto ce sebi dopustiti mogucnost da se zaljube u osobu sa invaliditetom koju upoznaju. Znatizeljan sam, cemu to pravljenje razlike, kada je u sustini isto. Zar se ljudi ne zapitaju npr ovako: a sta ako upoznam osobu sa invaliditetom koja je recimo  privlacna, obrazovana, zanimljiva, sta ako me privuce, zaintrigira". Da li to znaci da treba unapred samo u glavi imati barijeru: "on/ona je invalid i nema sanse da udjemo u vezu sa takvom osobom"?
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
onda sam cesto znatizeljan kako to da ako vec primecuje da sam "super, zanimljiv i sladak" nije dovoljno da se oslobodi barijere prema mom invaliditetu.

To nema mnogo veze s tobom vec sa stavom osobe prema nemoci generalno. Ja evo kad vidim invalida nije mi dobro (iako je taj invalid mozda i jaca osoba od mene, ti svakako jesi jer se vidi da si sve to prevazisao i ides dalje).
Jednostvano ja sam ta koja se oseca sputano u lose kad sam pored invalida.
Ocigledno da ti nemas problem i da si sigurniji u sebe nego vecina zdravih frajera , svaka cast - samo napred . Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N97
Primetio sam takodje da cesto ljudi kazu: "u vezu sa osobom koja ima invaliditet ne bih mogao/la uci verovatno nikad, ali bih ostao/la sa voljenom osobom ako u toku veze ostane invalid". Zanimljivo i cudno pravljenje razlike. Tim pre sto  zdrava osoba kojoj se iznenada dogodi invaliditet, za 360% joj se menja ceo zivot. I toj osobi i partneru/ki. Zdrave osobe koje postanu invalidi se mnogo teze navikavaju na to, u svakom smislu. Pa me cudi da ce ljudi pre ostati uz partnera/ku koja "ne daj boze postane invalid", nego  sto sto ce sebi dopustiti mogucnost da se zaljube u osobu sa invaliditetom koju upoznaju. Znatizeljan sam, cemu to pravljenje razlike, kada je u sustini isto. Zar se ljudi ne zapitaju npr ovako: a sta ako upoznam osobu sa invaliditetom koja je recimo  privlacna, obrazovana, zanimljiva, sta ako me privuce, zaintrigira". Da li to znaci da treba unapred samo u glavi imati barijeru: "on/ona je invalid i nema sanse da udjemo u vezu sa takvom osobom"?

Ljudi kazhu da bi ostali, ali pitanje je koliko dugo. Individualna stvar. Neko bi zaista ostao uz voljenu osobu, neko bi vec kod prvih prepreka pobegao glavom bez obzira. Vecina bi pruzhila podrshku makar u pochetku ali ne iz ljubavi, vec shto bi ih bilo sramota da odu. Ljudska priroda je takva. Prvo mislimo na sebe i ne zhelimo nikog "na grbachi". Izvini na neprikladnim izrazima, to je u cilju skracivanja priche.
Mnogi zaziru od osoba sa hendikepom jer ne znaju kako da se ponahaju. Uvek to imaj u vidu. Ti si taj koji mora ostvariti prvi kontakt.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat/lolana/

To nema mnogo veze s tobom vec sa stavom osobe prema nemoci generalno. Ja evo kad vidim invalida nije mi dobro (iako je taj invalid mozda i jaca osoba od mene, ti svakako jesi jer se vidi da si sve to prevazisao i ides dalje).
Jednostvano ja sam ta koja se oseca sputano u lose kad sam pored invalida

Ok, kapiram te. Ali zanima me, sta ako bi se dogodilo da recimo ta osoba sa invaliditetom koju upoznas npr negde na zurci ili u kaficu ili bilo gde bude momak koji je lep i privlacan(po tvom ukusu) Smile, pa onda recimo skapiras da se i intelektualno kapirate. I skapiras da se trudi da radi na sebi. Smile i da se sarmantno trudi da te zavede osvoji. Smile Da li i tada imala istu barijeru ili ne? Mislim znam da su sve ovo hipoteticka pitanja, ali priznaces niiko ne moze unapred da iskljuci takvu mogucnost, zar ne? Smile  verovatno ces reci: "ma nema sanse da mi neko takav sa invaliditetom bude privlacan" ali opet ne zaboravi kada se izuzme taj detalj invalidnosti ima ne mali broj osoba sa invaliditetom(i muskih i zenskih) koje je su zaista lepi, zanimljivi, intelektualno i umno zdravi.

poruke spojene

ps: i samo da dodam..kapiram ja da se mnogi ljudi unapred psiholoski osecaju sputano, stegnuto u blizini osobe sa invaliditetom, ali to je pre svega zato sto je u ljudskoj prirodi valjda da se plasi svega drugacijeg i nepoznatog. Mada eto, vec sam pomenuo moje tri bivse devojke koje sa tim nisu imale problem. Ali isto tako mnoge druge jesu.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 02:16:23 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
Evo pa ja sam imao priliku. Mislim nije doslo do toga da me pita ili slicno, ali smo se upoznali i popricali.

Djevojka ima veoma krivu nogu - znate ono, tesko hoda.

Inace sredjena je prilicno i lijepa, ne bi covjek ni pretpostavio to da vidi samo gornju polovinu tijela.
Inteligencija onako solidno. Nije nikakva tuka.

E sad  Smile stvar je u tome sto je previse fina, vijerovatno zbog tog hendikepa. A meni ne postoji nista antipaticnije od pretjerane finoce.
Tako da nismo ni dosli do toga da me privuce psihicki - a to mi jeste bitno.
Nisam od onih koji prasta sve zbog dobrog dupeta.

Tako da pitanje koliko se moze ocuvati psiha kod hendikepa. Veoma tesko.
Ako ima neki drugi genij koji to kompenzuje i pruza satisfakciju.
Premisa da je bitan karakter pada u vodu, jer je ocigledno i on veoma cesto hendikepiran.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 

Ne znam stvarno ali ono sto tacno znam je da sam uzasno osetljiva kad su ove stvari u pitanju i divim se jakim osobama kao sto si ti. Ja mozda i nisam neko cije je misljenjej bitno jer dosta vaznosti polazem na partnerovu fizicku spremnost ali verujem da vecina zena nije u ovom fazonu tj da su im bitnije neke druge stavri tj one koje si nabrojao Smile

Citat
i da se sarmantno trudi da te zavede osvoji.

Ovo vec ne bi islo jer ne volim da mene zavode i osvajaju Smile

IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
Citiracu Ducica (jeste, opet, sta je Smiley )

Moze zena biti  s muskarcem koji je bez noge, ali se gadi onoga koji nije musko. (psihicki Wink )
Primjer iz komsiluka, komsija sa defektom ruke (mislite na mrak film 2  Smile ) se ozenio i ima djecu.

Prilicno je kul tip, sto je rjetkost.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 03:07:04 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.