Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:01:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 128711 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Dobar pokusaj objasnjenja ali nisi bas odgovorio na pitanje.
Ateista - čovek koji ne veruje u boga. Kraj.

Sve ostalo su pod grupe.
Agnostik - osoba koja traži dokaz.
JK - osoba koja stiče popularnost na činjenici da je nevernik.
Egoisti - osobe koje sebe smatraju boljim, zato što ne veruju u boga.
Trolovi - osobe koje spamuju po netu, jerbo ne postoji način da ih neko potuče argumentom
itd...
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Ti si gej bogomrzac, ti se ne racunas  Smile

Odakle ti to da ja mrzim Boga. Ja samo nisam ljubitelj crkvu jer smatram je za instituciju koju interesuje profit i moć.

Ma zajebavam se..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
Уосталом Исус никада није рекао да је Син Божији него син човечији , ово касније да је он божанство измислили су мангупи после њега...
Ovo moze da izjavi samo neko ko nikada nije citao jevandjelja. Fascinantno je da ti imas bilo kakvu potrebu da ucestvujes u bilo kakvoj formi i obliku diskusije o bibliji.
Isus kroz ceo tekst o njemu ( aka " jevandjelje " ) napominje da je Gospod Bog - njegov Otac ( sto bi svakoj iole inteligentnoj osobi objasnjavalo da on za sebe tvrdi da je Sin Boziji ) zbog cega je i dolazio u smrtnu opasnost od agresivnih jevreja koje je tim i takvim tvrdnjama navodio na potrebu da ga ubiju...
Jovan 10:36 " Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš,
 što rekoh: Ja sam Sin Božji ? "
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Уосталом Исус никада није рекао да је Син Божији него син човечији , ово касније да је он божанство измислили су мангупи после њега...
Ovo moze da izjavi samo neko ko nikada nije citao jevandjelja. Fascinantno je da ti imas bilo kakvu potrebu da ucestvujes u bilo kakvoj formi i obliku diskusije o bibliji.
Isus kroz ceo tekst o njemu ( aka " jevandjelje " ) napominje da je Gospod Bog - njegov Otac ( sto bi svakoj iole inteligentnoj osobi objasnjavalo da on za sebe tvrdi da je Sin Boziji ) zbog cega je i dolazio u smrtnu opasnost od agresivnih jevreja koje je tim i takvim tvrdnjama navodio na potrebu da ga ubiju...
Jovan 10:36 " Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš,

ово касније да је он божанство измислили су мангупи после њега...  Smile

Нисам мислио на Библију, познато је да су постојала учења и списи која су негирала божанску природу Исуса, али наравно она су проглашена јересима на црквеним саборима...а и јеванђеља су настала сто година после смрти Исуса писани на основу неколико извора...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Oni su u tu svetu knjigu ukljucili samo ona jevandjelja koja su im bila u skladu sa "programom"...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Oni su u tu svetu knjigu ukljucili samo ona jevandjelja koja su im bila u skladu sa "programom"...

Управо...остала су прогласила за јерес, а има и јеванђеље по Марији Магдалени, јеванђеље по Јуди итд...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Mac OS X v: 10.8.0
Browser
Chrome 29.0.1547.65
mob
Nokia 950
Vidim da se u korist vernika odbacuje religija kao nuspojava verovanja u Boga ili pak nemozete da opiste verovanje kako bi vama to odgovaralo.Uzmimo najsitiniji primer pravolsavci i katolici veruju u istog Boga i imaju slicne ili iste obicaje u sustini su iste ali se postuju drugacije vrednosti iz Hriscanske vere , ove razlike su religija jer religija i jeste skup kulturnih sistema a slozicemo se pravoslavlje i katolicizam postaju svakog dana razlicite po kulturnom znacenju.

Ako hocete da se odlepite katolicizma i pravoslavlja zato sto nepostujete jednu od ta dva onda tako kazite ali nedirajte religiju jer religija samo skup kulturnih uticaja na coveka religija proistice iz interakcije izmedju slicnih ili istih kultura i ona ih samo oznacava nista vise.

Tako da religija ima uticaj na ljude globalno koja je smesa razlicitih kulturnih podneblja .

Znam da je strah pravoslavaca da priznaju da katolicizam ima uticaj na njih ali tako je i delimicno obrnuto.

Ta interakcija izmedju kulturnih razlika predstavlja slozenu strukturu okoline koja deluje na nas a koje mi nismo ni svesni.

Ovaj eksperiment pokazuje nesto ali nista nedokazuje.

Zasto nisu obrnuli ispitivanje pa krenuli pravcem pitanja "Bog te voli" i takvo pitanje nebi u ateisti izazvalo strah nego srecu iako neveruje u Boga jer je pitanje pozitivno.

Na nas prvenstveno deluju negativne i pozitivne stvari iz okoline a koji deo nase psihe ce biti pogodjen to jest kroz koju sliku ce se sreca ili strah prikazati zavisi od mnogo cinioca.

Neko je lepo pomenuo da same pogrdne reci mogu da izazovu strah bezobzira kome su upucene.

To bi znacilo da normalnom , moralnom coveku naredis da kaze malom maleckom mravu "Ti si baraba" on bi se uplasio , ne zato sto ce ga mrav pojesti nego zato sto je izgovorio losu rec.

Ovako bi glasila odbrana svakog ateiste koja je po meni potpuno na mestu dok bi vernik ovako glup eksperiment iskoristio za bockanje koje je bezpotrebno isto kao sto je bezpotrebno da se ateisti brane.

I kakve veze ima sto je teoriski moguce da svi imamo nasledjenu misao o postojanju Boga.Za to je kriva religija to okruzenje koje deluje na nas od samog starta a da toga nismo ni svesni.Napisao sam ranije , do 12 godine sve "neobradjene informacije" bilo dobre ili lose iz okoline smestamo u podsvest ili nesvesni deo uma i nad njima nemamo kontrolu tj. imamo ako ih kasnije tokom zivota obradimo kategorizujemo a sve pocinje od toga kada naucimo da kategorizujemo dobro i lose.
Da se ta misao kao i bilo koja koja je usadjena u nasem nesvesnom umu odbaci dovoljno je da tu misao neignorisemo vec je obradimo i kategorizujemo.Ona naravno ostaje u nasoj podsvesti jer covek jos uvek nije razvio culo koje ce mu pomoci da bude potpuni vladar svoje podsvesti a kamoli nesvesnog dela uma i verovatno nikada i nece.

Primer

Cigarete.

Svaka individua koja je dete pusaca i u jos tezem slucaju dete pusaca ciji su roditelji bili pusaci ima velike sanse da postane pusac.

Da takva osoba postane pusac potrebno je da mu neko iz okoline aktivira misao o zadovoljstvu pusenja.Ako ta individua u datom trenutku kada na nju deluje podsvest koja kaze "Ummm cigara budi zadovoljstvo" nije razvila svest o dobrom i losem ona ce uciniti onako kako podsvest nalaze i tom trenutku kategorise misao iz podsvesti i smesta je u svest.Zato vecina starih od 16 - 18 godina propuse.
E sada ce se neko postaviti kao roditelj i reci pa mi smo do 15 godine pricali da je pusenje stetno.Nema veze jer i to su reci koje odlaze u svest a koje do 18 godine nemaju mnogo velikog uticaja na mladu osobu.Jedino budjenje svesti svakoj osobi do 18 je kroz strah.Znaci svi smo se mi kao klinci ucili na svojim greskama jer smo se plasili istih.

Da neuvredim nekoga , radjaju se deca koja u podsvesti imaju usadjeno postovanje roditelja i roditeljske reci ali to nije slucaj kod svih.Medjutim takva deca verovali ili ne postanu buntovnici jer svi roditelji zaborave na jednu bitnu stvar a to je sukob generacija.

Nadam se da sam dokacio poentu. Hvala Smiley

Citat
Citat: eyepheelYU juče u 22:03:00
Citat: YuWarez 14. Sep 2013, 02:07:53

ово касније да је он божанство измислили су мангупи после њега...  Smile

Нисам мислио на Библију, познато је да су постојала учења и списи која су негирала божанску природу Исуса, али наравно она су проглашена јересима на црквеним саборима...а и јеванђеља су настала сто година после смрти Исуса писани на основу неколико извора...

Nazalost nisu krivi mangupi Smile

Krivi smo mi jer nam je lepse da na IH gledamo kao cudotvorca nego obocnog coveka koji propovedao veru mira i ljubavi.

Bas ta jevandjelja koja nisu u bibliji to i govere ali opet nema ni jednog jevandjelja u kome IH sebe ne naziva sinom boziji.

Poenta pocetka njegove price je da bude Sin Boziji i da njegova rec nije njegova vec njegovog oca koju on prenosi.

Ima po netu mada nisam nikada video punu knjigu memoare kako je Pilat opisivao IH.
Svakako Pilat govori da je pre IH pogubio jos cetiri navodna proroka ali da se jedino IH nazivao sinom bozijim dok su svi ostali jednostavno bili proroci i prenosioci znanja i Bozije reci.
Pilat je o IH slusao price dok IH nije uleteo u platu i poceo da pravi haos Smile Znaci IH je uhapsen zato sto je remetio javni red i mir , dok jevandjelja govore da ga je Pilat uhapsio pod uticajem jevreja koji su smatrali njegovo ucenje losim , mada je razapinjanje na krst bio uobicajni cin egzekucije kod Rimljana.Btw. pilat je sudio pre toga IH i jevandjelja daju svoje vidjenje dok Pilat kaze kako mu je na izrecenja pitanja IH odgovarao potpuno nevezano za ta pitanja.U to vreme svako sudjenje izvodilo se javno pred mnogo ljudi isto kao i pogubljenje.Posto ja smatram da je IH bio mnogo zajeban igrac i bio svestan da ce ga i tako i tako pogubiti iskoristio tu guzvu tu masu da jos malo pripoveda - poducava tako da je ignorisao Pilatova pitanja i gurao svoju pricu.Pilat nije doneo presudnu rec vec jevrejske staresine sto je IH dodatno iskoristio da gura svoju pricu nakon cega mu je presuda bila smrtna kazna.

Kada pocnes da gledas na tu pricu iz svih istoriskih podataka pa to sazes saznas da je IH bio mnogo veci od Bozije reci , zapravo to je verovatno bio samo on.

« Poslednja izmena: 16. Sep 2013, 02:08:32 od Bellfago0r »
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus

Управо...остала су прогласила за јерес, а има и јеванђеље по Марији Магдалени, јеванђеље по Јуди итд...

A da malo procitas o nastanku kanona...Zvucis glupo ovako, na suvo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66

A da malo procitas o nastanku kanona...Zvucis glupo ovako, na suvo

Ти још ниси цитирао ''чику на небу''?

Не ваља ти да лажеш.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Za jednog ateistu suvise si dobro obavesten  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 17:01:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.