Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: cura iz provincije...  (Pročitano 2626 puta)
16. Maj 2005, 02:57:59
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Jedna moja koleginica sa fakulteta je iz okoline Vranja, i inace devojka je u svim aspektima drustvenog ponasanja na svom mestu, pravi laf tako reci...sem u jednom...elem vrlo otvoreno je izjavila da ne vezano za fakultet ona nema namere da se vraca u svoje selo , vec da ima jasan plan da se u Beogradu uspesno uda i situira, mozda je i posteno to sto otvoreno iznosi, ali,  posto je to ona vrlo ozbiljno ispricala nama koji smo drugovi sa njom , nije to isto rekla i momcima sa kojima je bila u vezama tokom studija (svi iz Bg-a), i da dodam da nikako nije stereotip klasicne sponzoruse ili nesto slicno (odlican student).
Koliko je takvih cura (sto da ne i momaka) koji dolaze u Bg sa slicnim vizijama...
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Pa šta ti misliš kako su nastali ''beogradjani''? Smile
 Smile
Ne mislim na starosedeoce, naravno Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Zajebano je ako se to juri ,jer tek treca generacija ljudi koja se rodila u Bg-u , moze sebe da smatra "beogradjanima" Smile
Ovde je sigurno vise slucaj "american dream-a" ,iz malog mesta u veliki grad posto-poto do uspeha, i svako se trudi kako moze, ali ne znam mozda je u tim slucajevima dosta prisutna i fama...ziveti u Bg-u i smatrati sebe "beogradjanima"
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Ne znam sta je tu cudno, normalno je da svi teze ka necem boljem, ko god razmislja o svojoj buducnosti. Cudno bi bilo da je rekla "cim zavrsim studije vracam se u svoje selo, cak sta vise jedva cekam" Smiley
I ja zivim u malom gradu, i volela bih da se preselim u neku metropolu, al ne zbog toga sto imam zelju da se nazivam "beogradjankom", "parizankom" ili nesto trece, nego zbog mogucnosti i drugacijeg zivota koji bih imala tamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
@Montenegrina...
Apsolutno se slazem sa tobom...

@Ostali

Medjutim beograd je jedna tragikomicna fama,ako neko bas trazi uspeh izabrao je pogresno mesto.
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
@montenegrina
ja cim zavrsim fax vracam se u moje selo, u srbiju, i u moje selo, u nis. Smiley

sto se tice "beogradjana", i toga ko ima prava da sebe zove beogradjaninom-beogradjankom, radi se prosto o kompleksima, bilo onih koji dodju pa posto-poto zele da postanu "beogradjani" (jer im to znaci...nesto, ne znam sta, ili im samo zvuci, or.. whatever), bilo onih koji vec jesu tamo, pa su u tripu da su nesto extra zato sto, eto, rodjeni su u beogradu, zamisli, ili zive u beogradu, ili sta ti ja znam gde.
svako ima prava da zivi gde mu se prohte, i ne vidim zasto bi nekom smetalo da se neko izjasni kao "beogradjanka", ako to zeli da bude, i tako se oseca, bez obzira na podatke o datumu i mestu rodjenja... mislim... zaista mi je smesno to upinjanje tipa:
samo posle trece generacije, samo posle 50 godina, samo ako ti pise u krstenici... ko klinci kad igraju klikere pa se svadjaju koje dobio...
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
@ sarmica

Ima nas raznih  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Normalno je težiti boljoj sredini, boljem životu...boljem. Smile Sad ne mora da znači da je za mene bolja sredina Beograd zato što je veliki grad,ne. Ja ne volim velike gradove, Beograd ne naročito. Smeta mi takav  način života. Volim mirnije gradove. E još ako tu mogu uspeti, što je u Srbiji nemoguće, bila bih srećna. Ja npr. ne težim da promenim grad, nego čim završim faks menjam državu.    Ako se ništa ne promeni nabolje.
Razumem želju ove devojke.
Uglavnom se slažem sa svima vama ..

Sarmice, kad dodješ u Niš vodim te na kaficu! Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
Dobro i Nis je veliki grad,Vranje je ipak nesto drugo,zato i razumem devojke koje iz takvog mesta teze da odu u vece gradove,to ne mora biti samo Beograd,nego i Nis i Novi Sad!

Meni se recimo najvise dopada Novi Sad u celoj Srbiji! Smile

Sta znam,treba gledati na to da se bolje napreduje u vecim gradovima,a ne ko je pravi ili nepravi Beogradjanin!
Valjda sam odgovorila na temu,ovim sto sam rekla Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Hm.... moja mama je iz jednog gradica u Hrvatskoj, posle zavrsene gimnazije, otisla je u Zagreb, zavrsila fakultet u roku, vratila se u svoje mesto, tamo nije imala posla, otisla u drugo mesto nekih 250km od rodnog kraja Smile.... Tokom tih 6 godina koliko je bila u Zagrebu (5g studija+1g za diplomski) nikada nije imala zelju da ostane u Zagrebu, iako su joj nudili odlican posao... Daleko od toga da je malogradjanka, jednostavno nije mislila da "mora" da zivi u velikom gradu... Imala je zdravu logiku da ide tamo gde ima najpovoljnije uslove da se bavi poslom koji voli...

e, sad o Beogradjanima... to o trecoj, cetvrtoj, desetoj generaciji u Beogradu je tako... sta ja znam... baljezganje...Beogradjanin se ne postaje samim samo rodjenjem... za mene je "Beogradjanin"  stanje duha, ali ga ponekad vise imaju oni koji su u prolazu nego oni ciji su preci (karikiram) pili kafu sa kraljicom Marijom  

Ovo slobodno mogu da kazem jer u Beogradu zivim veci deo svog zivota, ali ne smatram da mi je to najveci uspeh u zivotu, a i znam dosta "rodjenih" Beogradjana... Sta ja znam, ja sam "operisana" od te malogradjanstine jer iz iskustva znam da danas mogu da zivim ovde, a da me sutra put nanese negde drugde... Ne zovem sebe "Beogradjankom", ali uvek kazem da sam iz Beograda jer tu zivim, jel' te...  U ostalom, dom je tamo gde su ljudi koje volim...

Sto se tice tvoje drugarice, to njeno misljenje govori da ce biti odlicna "Beogradjanka" cim misli da je Beograd obecani grad...

I naravno, treba teziti boljem, ali ne po svaku i takvu cenu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.