Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Chiron - Skola kompjuterske animacije i 3d kompjuterske grafike???  (Pročitano 45329 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S2
Hvala na iscrpnom odgovoru  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 271
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Smiley nema problema, puno je snage tu jos ostalo  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S2
Keep it going ako imaš još nešto zanimljivo da kažeš Smiley

Iskustva iz prve ruke su najpotrebnija što se tiče ovih stvari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da li bi mogao da nam kazes koje si sve stvari znao pre nego sto si upisao ovaj kurs u chironu? Mislim da li si razbijao photoshop i takve neke programe? Da li je preduslov da znas dobro da crtas? Mislim da to nije bitno jer npr. meni veoma lezi kadriranje i stvari koje su vezane za 3D animaciju u smislu rezije, a crtanje mi je osrednje.

Da li bi mogao da nam preporucis sta da radimo da se sto bolje pripremimo za kurs?

Da li si jednostavno odlucio da time zelis da se bavis pa si upisao taj kurs?

Gde mozes da se zaposlis sa tim sertifikatom koji posedujes? Da li ti ovi iz chirona mogu naci posao i koliko se taj obicno placa?

Da li se ti bavis ovim poslom i dalje?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 271
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Preduslov za kurs jeste da imas slisla za umetnost i da isto i prikazes svojim radovima, bilo to crtezi, fotografije... i slicno, bilo sta sto ima veze sa vizuelnom umetnoscu. Ti biras koji ces kurs da upises, ali da bi rado bilo sta u maya-i, potrebno ti je da znas da modelujes, tj. da znas osnove maya-e, a to ucis na 3D1 (modeling) gde se upoznajes sa maya-om, ucis svetlo i rendering.
Ono sto su meni rekli, kada sam rekao da i nemam bas neke prezentativne radove, jeste da uzmem i da crtam i to da im donesem, zato sto se tu lepo vidi kako se snalazis u sve tri dimenzije. Moj savet ti je da uzmes i da crtas. I to mrtvu prirodu, nista komplikovano.

Sto se tice mene, da! Jos od kada  sam bio klinac, dok nisam znao za maya-u ili bilo koji drugi program, zeleo sam to da radim. Jos pre nego sto sam i kupio komp, znao sam samo da se to radi na kompu. I kada sam cuo za skolu, znao sam da je to ono sto zelim. Znao sam photoshop za sebe, dakle nisam se bacio profesionalno, ali sam perfekcionista. Tako da je ono sto sam radio u photoshop-u valjalo. Radio sam jos i u Flash-u.

Sto se tice zaposlenja, tesko je da se u toj struci zaposlis ovde u Srbiji. Ne znam odakle si ti, ali ovde je tako. Trziste je jos uvek slabo razvijeno. Da li ti oni mogu naci posao? Pa od prosle godine osnovan je Chiron FX. Osnovali su i firmu koja se bavi time, tako da verujem da se tu mozes zaposliti ako se dovoljno trudis i vredis. Postoji mogucnost da ostanes u skoli i da radis kao asistent neko vreme, sto je veliki plus za tvoj CV. Sto se tice nalazenja posla, to zavisi iskljucvo od tebe, ali cuces sve primere gde i kako su se ljudi, koji su zavrsili Chiron, zaposljavali.
Autodesk je firma koja poseduje sve skoro sve software koji sluze za izradu 3D-a, tako da verujem da ce sve firme koje se bave 3D-om prihvatiti taj sertifikat, zato sto si ti sertifikovani 3D (modelar, animator...) firme koja je napravila program koji oni koriste.

Ja trenutno tezgarim 3D, radim u RTS-u full time, ali ne 3D (ne zelim da za tu platu radim ono sto kosta minimum 10x vise).
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 226
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Da li je dobro da sam uzmem da provaljujem photoshop (njega vec znam dosta i mogu da napravim slike koje zaista lepo izgledaju, mislim gledano sa umetnicke tacke gledista)? Cuo sam da ne valja bas uciti iz knjiga.

A koji mi racunar treba? Mislim pre svega na graficku kartu? Sta mi ti preporucujes?

Ja licno imam smisla za umetnost (dobro sam crtao u srednjoj ali nisam odavno). Znam sta je lepo, a sta ne. Najvise me nerviraju likovi koji misle da su neki umetnici a u stvari ono sto oni urade ne lici ni na sta (ruzno je ali to je kao umetnost). Volim da se igram sa izvorima svetla tako da sam tu dobar, a i dobro kadriram i reziram (mislim da bi bio dobar reziser, nadam se da se to ceni). Smatram da su te dve stvari veoma bitne kada je 3D u pitanju.

Da li si zavrsio neki fax ili si samo zavrsio taj kurs? Da li planiras da nastavis sa 3D2 i 3D3?

Cuo sam da je kurs veoma ozbiljan i intenzivan i da se uci sama srz modelovanja i naravno posle toga animacije?

Hvala unapred na odgovorima

« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 12:45:39 od dzambo01 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 271
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Potrebno je poznavati photoshop jer ces texture raditi u njemu. Sto se tice radova, verujem da ih mozes prezentovati kako bi pokazao svoju sklonost i umece u polju umetnosti.
Sto se tice da li da radis i ucis jos o photoshopu, pa program ko program ima nekoliko alata, nesto textura, nesto opcija i slicno, nista sto se ne moze lako nauciti. Poenta je samo kako to kombinujes, tako da je praksa tu key u svemu. work work and work. Photoshop-a nikad dovoljno.

Sto se tice kompa, pa nije ti potreban, sve to radis ustvari u skoli. Mozda je menjana politika, ali tako je do skoro bilo. Mozes da radis i kod kuce, za sta bi ti trebalo 512+ rama (preporucujem 768+) zbog rendera. Ja imam GeForce 6200 i fino sljaka, ali sto ludje to bolje kao sto i sam znas.

Citat

Ja licno imam smisla za umetnost (dobro sam crtao u srednjoj ali nisam odavno). Znam sta je lepo, a sta ne. Najvise me nerviraju likovi koji misle da su neki umetnici a u stvari ono sto oni urade ne lici ni na sta (ruzno je ali to je kao umetnost). Volim da se igram sa izvorima svetla tako da sam tu dobar, a i dobro kadriram i reziram (mislim da bi bio dobar reziser, nadam se da se to ceni). Smatram da su te dve stvari veoma bitne kada je 3D u pitanju.

To ti je samo prednost, bices bolji u smisljanju i postavljanju scene i svetla u njoj, jer se u to razumes.

Sto se tice mene, nisam upisivao fax do sada. Planiram da upisem VETS. A 3D2 i 3D3 nastavljam cim skupim kes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 226
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Hvala ti ko bratu!!!

Mozes li da mi navedes kakve su poslove dobijali ljudi koji su zavrsili te kurseve?

Da li ima neko ko je zavrsio sva tri kursa? Kako izgledaju njihovi radovi? Kako se tebi cine?

Moze li se raditi odavde za strance?

Kako se odnose ovi iz Chirona prema ucenicima?

Da li ti sad kada si zavrsio kurs mozes da odes u chiron i da ih pitas u vezi necega sto ti nije jasno?

Za koje poslove si obucen posle tog kursa (sta mozes da radis)?

« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 15:15:59 od dzambo01 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Malek54 Hvala ti na ovim iscrpnim odgovorima tu skolu sam nasao letos ali cim sam video cene   Smile  Smile  Smile  Smile  Ipak je ovo Srbija uveliko razmisljam o nacinu da skupim kintu za to a radovi su ti sjajni svaka cast  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Neću da se varam. Idem s ranom
u srcu još uvijek dosta čistom:
zašto mene zovu šarlatanom?
Zašto mene zovu skandalistom?

Nisam pljačkao po šumama ljude,
niti streljo apsenike jadne.
Samo sam vragolan ćudi lude,
spreman svakom svoj osmijeh da dadne.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 271
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Dzambo, sve te informacije mozes da pronadjes na njihovom sajtu http://www.chiron.co.yu. Izvini ali osecam se kao pokvarena ploca Smiley

djchechen, hvala lepo.
Ima tu jos mnogo da se radi. Sada planiram da pravim humanoida, mada to do sada nisam radio, tako da ce to biti poduhvat.

Sto se tice toga da li bih mogao da odem i da ih pitam nesto sto mi nije jasno, pa ne znam. Meni bi bilo bezveze. Znas ono, ucili ste me i tada je sve bilo ok, a sada mi nije jasno. Ili onaj fazon: e a kako se radi ovo sto bi ucili na 3D2 ili 3D3. Pa to platis pa vidis Smiley
Za sve sto mi nije jasno, i tako neke stvari koje se rade na ostalim kursevima pitam ljude s' kojima sam bio na kursu, a s' kojima sam ostao u kontaktu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.