Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 125 126 128 129 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 369115 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Ako mi pametni prestanemo da plaćamo BusPlus, misliš da će ga ukinuti? Postoji sud, postoji policija. A sad evo i antižuta odnosno prosrpska vlada. Oni će raskrinkati taj BusPlus i posao rešen. Jel da?

Naravno da neće. Koliko ja znam BusPlus je ušao kroz međunarodni tender a to znači i ugovor, a zna se koliko košta raskid ugovora, ili se ne zna, nisam ga čitao. Poenta je da glupi Grad nije stavio klauzulu u ugovoru da ukoliko se ne poboljša naplata i ne smanji šverc ugovor se raskida. Da to stoji, odavno bi BusPlus bio prošlost, ovako sada je frka, pa se umešala i komunalna i režimski mediji da čuj edukuju građane kako karta mora da se plaća, a oni to nisu znali do sada??? Alo kreteni, shvatite, nećemo da plaćamo kartu! Bojkot dok ne umrete u sopstvenim govnima.  Smile

A sada su za loše stanje krivi građani koji gle čuda ne ulaze ne prednja vrata i ne validiraju se  Smile Pa nisam ni pre čekirao kartu pa? BusPlus je tvrdio da će biti manje švercera i bolja naplata, ja tvrdio da će biti više švercera i falsifikata i lošija naplata, jer je takav sistem i, ko je u pravu???  Smile

Ja BusPlus, neću platiti u životu, sve dok se neke stvari ne stave na zdrave noge, a to sam već pisao pa da se ne ponavljam. Smile
I na kraju, prevoz u Gradu se neće rešiti dok se ne uvede metro, ali pravi metro sa potpuno nezavisnim kolosekom.

Jel se neko zapitao hoće li moći BusPlus (ako i pretekne do tada) da važi i u metrou? Vrlo je verovatno da neće, jer to neće dozvoliti koncesionar ili ko već bude gradio metro. Beskontanktna kartica nije pogodna za masovni prevoz, inače bi bila odavno u Parizu, Amsterdamu i svim tim velikim turističkim gradovima Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2012, 22:44:24 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung Galaxy S2
Ako mi pametni prestanemo da plaćamo BusPlus, misliš da će ga ukinuti? Postoji sud, postoji policija. A sad evo i antižuta odnosno prosrpska vlada. Oni će raskrinkati taj BusPlus i posao rešen. Jel da?

Naravno da neće. Koliko ja znam BusPlus je ušao kroz međunarodni tender a to znači i ugovor, a zna se koliko košta raskid ugovora, ili se ne zna, nisam ga čitao. Poenta je da glupi Grad nije stavio klauzulu u ugovoru da ukoliko se ne poboljša naplata i ne smanji šverc ugovor se raskida. Da to stoji, odavno bi BusPlus bio prošlost, ovako sada je frka, pa se umešala i komunalna i režimski mediji da čuj edukuju građane kako karta mora da se plaća, a oni to nisu znali do sada??? Alo kreteni, shvatite, nećemo da plaćamo kartu! Bojkot dok ne umrete u sopstvenim govnima.  Smile

A sada su za loše stanje krivi građani koji gle čuda ne ulaze ne prednja vrata i ne validiraju se  Smile Pa nisam ni pre čekirao kartu pa? BusPlus je tvrdio da će biti manje švercera i bolja naplata, ja tvrdio da će biti više švercera i falsifikata i lošija naplata, jer je takav sistem i, ko je u pravu???  Smile

Ja BusPlus, neću platiti u životu, sve dok se neke stvari ne stave na zdrave noge, a to sam već pisao pa da se ne ponavljam. Smile
I na kraju, prevoz u Gradu se neće rešiti dok se ne uvede metro, ali pravi metro sa potpuno nezavisnim kolosekom.

Jel se neko zapitao hoće li moći BusPlus (ako i pretekne do tada) da važi i u metrou? Vrlo je verovatno da neće, jer to neće dozvoliti koncesionar ili ko već bude gradio metro. Beskontanktna kartica nije pogodna za masovni prevoz, inače bi bila odavno u Parizu, Amsterdamu i svim tim velikim turističkim gradovima Smile

Uvek ces naci razlog zasto ne treba da placas gradski prevoz ili metro. Ako tog metroa bude, bices nezadovoljan jer eto nije svakome grad obezbedio personalni hoverkraft.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.57
mob
Tel.Me Your.Number
I taj ugovor ima neki rok.

Čekaj, plaćao si mesečnu pa kad su počeli sa ovim represivnim merama ti prestao?

Za metro bi trebao da se naplaćuje ulazak na stanicu i tu se već otkucaš da li imaš dnevnu, mesečnu, jednokratnu ili šta već.

Mislim da niko ovo nije postavljao:
...
PRODATO 50 ODSTO VIŠE KARATA

EFEKTI nedavno uvedenih pravila i pojačane kontrole u javnom gradskom prevozu vidljivi su već posle nedelju dana, pošto su očitavanja i dopune "Bus plus" kartica povećani za više od 50 odsto!

Prema podacima Direkcije za javni prevoz porast dopuna nepersonalizovanih kartica takođe je uvećan za 50 odsto, a prodaja karata kod vozača, koja je najviše prisutna u prigradskim opštinama, veća je za više od 80 odsto. U ovom periodu dopunjeno je 323.000 nepersonalizovanih kartica, dok je u prvoj nedelji jula taj broj iznosio 221.000 kartica.

- Na stanicama na kojima se sprovodi vanredna kontrola u proseku 40 odsto putnika izađe iz vozila zato što nema važeću kartu - dodaju u "Bus plusu". - Prvih dana je dolazilo do većih gužvi i zadržavanja, ali situacija se poboljšava, jer sada većina putnika bez karte uglavnom napušta vozilo.
...

i resto ovde http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:389718-Protesti-protiv-Busplus-sistema
« Poslednja izmena: 31. Jul 2012, 23:36:01 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG 
Постављао сам то ја већ одавно за пораст продаје карата. Сва  зарада од тога већ отишла на војску контролора, обележавања аутобуса, униформе....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Čekaj, plaćao si mesečnu pa kad su počeli sa ovim represivnim merama ti prestao?
Tako je, kupovao sam svaki mesec uredno markicu, upisivao broj na njoj, plaćao kazne (po redovnoj ceni 3 puta) iako sam imao uredno markicu svaki mesec-da dobro si čuo! Smile
A objašnjenja su, nisu ti stavili pečat na povlasticu; na povlastici stoji datum dokle važi (za nezaposlene) a on kaže promenila se povlastica pre mesec dana, moraš novu uzeti i plaćaš kaznu naravno, nema veze što sam uredno doneo potvrdu da sam sve vreme bio nezaposlen. Dakle, sva ta birokratska sranja. A sve to vreme gledam kako ljudi daju kontrolorima žute karte da im ponište, a na kraju kao šlag na tortu otkupljuju 10 kazni za 1000 din i pitam se da li sam ja toliko glup???  Smile

Onda je došao BusPlus, sa 500e početnim kapitalom, i pričama kako će čudo da napravi, a mi smo verovatno do sada bili glupi pa nismo umeli bez njih. Ako me nešto nervira u životu, to je proseravanje bez pokrića i širenje dezinformacija, uključujući i veću naplatu. To je za mene bio kraj, jer sam znao da je sistem samo za punjenje džepova, rekao sam i sada kažem, ne hvala, makar to značilo da se ukine u potpunosti prevoz u gradu. Jer bolje da ga nemamo nego da se ovako blamiramo. Smile

Ja mogu možda da poverujem da je naplata veća u Zaklopači, Boljevcima i ostalim mestima gde su ljudi uredno uzimali markice i karte za prvu zonu oduvek, ali se zato vozim svaki dan po gradu, kao uostalom i dobar deo ljudi ovde i vidim da se niko živ ne otkucava. Ali ni tamo sigurno nije 50% veća, to su gluposti koje valjda treba da ubede ljude da odustanu od protesta i napokon počnu da plaćaju kartu, a ne shvataju glupani da time samo srljaju dublje u provaliju. Nije bitan kredit, nego da li ga je neko potrošio i da li će? Smile

Ja svoj neću, a imam ga taman toliko da se ne smaram sa lešinarima kada sam u žurbi!  Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2012, 00:04:09 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
... ja ne radim na Bureku od septembra 2009. Sto ce reci - ne placaju me odavno. Moj posao na forumu je volonterski, dobrovoljan.

Citat
Ja ne volim kad se neko ovde predstavlja kao nezaposlen a radi na crno smešan posao za solidan keš. Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2012, 00:24:48 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung SGH-E590
@Laser

Kao sto sam milion puta napisao, imao sam markicu do pre dve/tri godine. Sad imam kola i autobusom se ne vozim cesto, samo kad nemam za benzin ili kad idem da pijem...

P.S.

Mozda sam ja prostak, ali nisam glup i ne dam da me kradu ko majmuna. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
I taj ugovor ima neki rok.

Za metro bi trebao da se naplaćuje ulazak na stanicu i tu se već otkucaš da li imaš dnevnu, mesečnu, jednokratnu ili šta već.

Mislim da niko ovo nije postavljao:
...
PRODATO 50 ODSTO VIŠE KARATA

EFEKTI nedavno uvedenih pravila i pojačane kontrole u javnom gradskom prevozu vidljivi su već posle nedelju dana, pošto su očitavanja i dopune "Bus plus" kartica povećani za više od 50 odsto!

Prema podacima Direkcije za javni prevoz porast dopuna nepersonalizovanih kartica takođe je uvećan za 50 odsto, a prodaja karata kod vozača, koja je najviše prisutna u prigradskim opštinama, veća je za više od 80 odsto. U ovom periodu dopunjeno je 323.000 nepersonalizovanih kartica, dok je u prvoj nedelji jula taj broj iznosio 221.000 kartica.

- Na stanicama na kojima se sprovodi vanredna kontrola u proseku 40 odsto putnika izađe iz vozila zato što nema važeću kartu - dodaju u "Bus plusu". - Prvih dana je dolazilo do većih gužvi i zadržavanja, ali situacija se poboljšava, jer sada većina putnika bez karte uglavnom napušta vozilo.
...

i resto ovde http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:389718-Protesti-protiv-Busplus-sistema

Ја НЕДАМ да ме миланче победи!
 Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Ako je povecana prodaja karata odnosno ako je povecan broj cekiranja onda je trebalo da se poveca broj autobusa, kao sto su pretili da ce ukinuti linije na kojima nema dovoljno ocitavanja.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
А џабе струја? Није ни то лоша идеја. Или социјална помоћ од око 3-4 хиљаде евра? По глави, наравно...
Citat

A gde sam ja to kralju tražio besplatan prevoz?! E upravo takvi kao ti,što ništa ne čitaju kako treba,mozgovi,a sve znaju,zbog takvih ćemo dogurati vrlo brzo tamo gde ne treba.

Велемајсторе, нисам ни рекао да си тражио бесплатан превоз. Али си такође написао и:

Ja ne plaćam kartu

Па велим да би у склопу целог пакета држава мало могла да се потруди да те не ставља у непријатну ситуацију да се шверцујеш. Видиш, некада није довољно само прочитати. Треба и разумети прочитано.
Притом, твоја изјава да је карта 120 динара је тачна, али у контексту да можеш да купиш допуну (карта 60 динара, или који динар више ако урачунаш и трошкове куповине картице) или да имаш претплатну карту 1100 - 2680 динара, зависно од категорије - није реална. Пошто ту карту од 120 динара у пракси не плаћа готово нико. Услови у градском превозу су такви какви су, али се и побољшавају. А превоз је на ниске гране спао само и искључиво због мудраца који би да се возе џабе. И такви, који су се и до сада шверцовали, сада налазе разне револуционарне разлоге да, ето, не плаћају карту. А тај менталитет, "дај да завршим на фору, јебе ми се за остале" систематски и дугорочно за друштво није исплатив. Зато и јесмо догурали тамо где не треба.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 125 126 128 129 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.