Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 370466 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
@jakuzabg

GSP ne funkcionise onako kako bi trebalo da funkcionise u velikoj meri zato sto je to drzavno preduzece sa struktirom celnih ljudi koji su do juce pevali titine pesme. Bas kao i u srpskoj politici, gde se menjaju godinama isti ljudi.

Neka je struja dobrog kvaliteta ali kako znas da ne moze da bude bolja? Eto, kod mene na selu imam oscilacije napona svaki dan. Bas me briga sto komsija Milovan vari ogradu, a meni sijalice zmirkaju, ili sto nemam dobar pritisak vode kad seljanija zaliva baste, ja to redovno placam ali ne dobijam uslugu kakvu bi trebalo da imam.

Citat
Ne može vozač autobusa da zaustavi bus van stajališta i izađe u pekaru da uzme sebi doručak! Naravno da čovek treba da jede, ali na taj način je nedopustivo.
Ne može da se ne zna da li će autobus da ti otvori vrata na stajalištu ili ne.
Ne može da se ostavljaju autobusi na sred ulice a okretnice da stoje prazne.
Ne može da se ćaska sa kolegama i ne poštuje red vožnje.
Ne može još mnogo toga, ali sve ovo nema veze da li je firma privatna ili ne, već je jedina i isključiva odgovornost onoga ko vodi firmu.

Ovim si samo opisao funkcionisanje drzavnog GSP-a. Privatizacije u Srbiji se odvijaju po sistemu da ti kao funkcioner, das firmu svom drugaru, onda on pljacka i deli pare sa tobom, zato prakticno i nema razlike u vecini privatizovanih firmi koje gore rade nego pre. A da se privatizuje GSP (mozda je koncesija jos i bolja), da se jasno definise ugovor koji ce biti transparentan, gde ce se jasno staviti do znanja koji je rok da se vozila svedu na prosecnu starost od najvise 8 godina, gde ce jasno stajati sta ce uticati na cenu karte, gde ce se postovati red voznje i gde ce biti poostren kriterijum odabira vozaca i njihovog zdravstvenog pregleda.

Jedina kocnica u celoj prici je sto taj neki buduci privatnik ne zeli da radi po uslovima koje ce drzava da mu diktira. Privatniku je osnovni interes profit. Njega ne interesuje sto u Srbiji ima beskonacna kategorija ljudi koja ne placa prevoz ili placa povlascenu voznju.

Vecina naroda u Srbiji ne moze da ukapira odredjene cinjenice jer zivi i dalje u ubedjenju da je drzava duzna da obezbedi posao nakon skolovanja, da treba da svima obezbedi dostojan zivot, da ima mnostvo jeftinoce i sindikalne prodaje svinjskih butkica, dzaba prevoz, kupovinu kola sa licnom kartom, namestaja na kredit bez kamate i slicno.

Ne mozes da imas prevoz gde su sva vozila nova i klimatizovana, gde red voznje savrseno funkcionise i gde je karta 100 dinara iz razloga sto ce se 90% ljudi buniti jer nemaju plate kao na zapadu, a pardoksalno, svi zele bas takav prevoz ali da karta bude jeftinija i da se svim socijalno ugrozenim ljudima omoguci besplatan prevoz. To je neodrzivo i nijedan privatnik koji gleda zaradu, nece da se macuje sa tim, sem ako nije u pitanju neka mufte kombinacija, po kojoj ce zaraditi dosta para, a prevoz se nece popraviti.

Umesto sto sam i sebe smorio ovim pisanjem, bolje je bilo da sam samo napisao: Mi bi da se jebemo ali da nam ne ulazi.

Јеботе, 108 страна расправе о БУС-ПЛУС систему. Дај нек направи неко анкету колико од ових што кукају редовно плаћа карту за превоз  Smile

Niko do sada nije napisao da ne placa kartu jer nema para, vec zato sto neko drugi krade, a nebitno ko dodje na celo GSP-a, opet se nece placati karta, jer ako je tebi neko dobar, meni nije i obratno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
@Crowz
Nećemo oko struje, jer nije ni tema... Al kratko, na seoskim područijima je prosto neisplativo postavljati transformatore i ulagati u infrastrukturu (dalekovodi) jer su kuće previše raštrkane. To se može rešiti, al ćeš u tom području imati gubitke koji se tiču održavanja takve opreme, no, ako što rekoh, neka druga tema.

A što se tiče privatizacije i GSP-a, potpuno se slažem, ljudi tu gledaju samo sopstveni interes, i on kaže ja neću to da privatizujem ako od toga nemam milion evra prihod mesečni npr. Protiv toga se i borimo, nećemo zamlaćivanje kroz nekakve sisteme savremene, beskontaktne kartice i slična sranja kad je pozadina svega $$$$. Smile

A ne bih se složio da ne može da se dovode u red. Sve ovo što si citirao, a što sam rekao da ne može bih uradio za nepunih mesec dana da sam na čelu GSP.
Primer: za svakih 10 neopravdanih kršenje reda vožnje (bilo polazak ranije ili kasnije i 1min) 10% od plate. Možda sam preterao, al u svakom kolektivnom ugovoru postoje stimulacije i destimulacije i njihova maksimalna vrednost.
Za one koje ispoštuju polaske bonus. I tako redom za svaku od onih tačaka. Jel mi treba još nešto kao generalnom? Ne.
E kad urediš tako, onda imaš i te kako uporište da tražiš veću cenu karata ili šta ti ja znam. Građani će sami osećati potrebu da plate jer vide da to vredi.
Koja je logika da sada ako se vozim sa 3 različite linije po jednu stanicu moram 3 karte kupiti? A neko se vozi 10km sat ipo i kupuje 1 kartu. Naravno nikakva, zato svuda na zapadu karte važe 1,5-2h.
Dakle prostora ima za one koji zaista hoće da unaprede prevoz u gradu.

« Poslednja izmena: 22. Jul 2012, 16:53:51 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
A što se tiče privatizacije i GSP-a, potpuno se slažem, ljudi tu gledaju samo sopstveni interes, i on kaže ja neću to da privatizujem ako od toga nemam milion evra prihod mesečni npr. Protiv toga se i borimo, nećemo zamlaćivanje kroz nekakve sisteme savremene, beskontaktne kartice i slična sranja kad je pozadina svega $$$$. Smile

Bez potencijalnog profita nema ni ulaganja.

A ne bih se složio da ne može da se dovode u red. Sve ovo što si citirao, a što sam rekao da ne može bih uradio za nepunih mesec dana da sam na čelu GSP.
Primer: za svakih 10 neopravdanih kršenje reda vožnje (bilo polazak ranije ili kasnije i 1min) 10% od plate. Možda sam preterao, al u svakom kolektivnom ugovoru postoje stimulacije i destimulacije i njihova maksimalna vrednost.
Za one koje ispoštuju polaske bonus. I tako redom za svaku od onih tačaka. Jel mi treba još nešto kao generalnom? Ne.

Bez namere da te omalovazavam ali i moja baba tvrdi da bi dovela drzavu u red za 24 casa, kada bi joj dali kormilo. Ti recimo, u startu gresis. Stimulisao bi vozaca koji krece na vreme?  Smile Dao bi bonus nekome ko radi posao za koji je placen?
Ta gategorija je dosta pipava, jer je precizan red voznje jednostavno neodrziv zbog drugih razloga, kao sto su saobracajne guzve, udesi, kontrole ili neki drugi razlozi gde vozac objektivno nije kriv i nikako ne moze da postigne zadati cilj. Isto i sa davanjem otkaza neposlusnim vozacima. Sto ih cesce otpustas, kvalitet vozaca, kao i prevoza se bitno smanjuje. Ma ima stavki, mogu do sutra da pisem...

E kad urediš tako, onda imaš i te kako uporište da tražiš veću cenu karata ili šta ti ja znam. Građani će sami osećati potrebu da i tada izbegnu plaćanje jer vide da to vredi.

Ovo sam ti prepravio, verujem da si ovo hteo da napises. Ako gradjanima ostavis mogucnost da sami procenjuju sta i koliko treba da plate, u startu si u debelom minusu. Smiley

Koja je logika da sada ako se vozim sa 3 različite linije po jednu stanicu moram 3 karte kupiti? A neko se vozi 10km sat ipo i kupuje 1 kartu. Naravno nikakva, zato svuda na zapadu karte važe 1,5-2h.
Dakle prostora ima za one koji zaista hoće da unaprede prevoz u gradu.

Ovo je potpuno tacno. I ja mislim da treba da postoji karta sa vremenskim ogranicenjem. Medjutim, ako se vozis sa tri linije svaki dan, mesecna pretplatna karta ti je i vise nego isplativa, a opet se zale ljudi da je preskupa.

Uglavnom, ljudi su razliciti, kao i misljenja. Ono sto je tebi logicno i dobro, meni nije, a pogubno je pustiti nama da procenjujemo i da sami osetimo potrebu za necim, jer ja, recimo, osecam potrebu da nista ne placam, samo da trpam kes ispod duseka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
 Smile
Svaki drugi post je moj, smoriće se ljudi.
Naravno da voditi neku firmu nije lako i ne može svako. To sa bonusom za poštovanje reda vožnje sam tek tako naveo, slažem se da ni to nije brilijantno, ali je poenta da kao prvi čovek nekog preduzeća ne budeš omražen u istom ali da opet radiš prave stvari, da se boriš za radnike i njihove povlastice, nagrađuješ i ceniš trud, a kažnjavaš nerad, nemarnost. Niko od radnik neće da se budni ako su pravila i najstrožija sve dok se strikntno primenjuju i dok su upoznati sa njima. Ne kaže se džabe da je i najgori zakon bolji nego kad ga nema. A kako sada stoje stvari u prevozu, radi ko kako hoće.
Mi smo pod turcima sjebavani 500 godina, tako da je svest na niskom nivou kada je država u pitanju (borili smo se uvek protiv), ali s pravim ljudima, godina za godinom, i posle 100 godina biće nam bolje  Smile

A za vozače ne brini, vožnja se završi za pola godine i eto ti vozača. Ja da mogu da biram ja bih bio taksista, mlatim više od soma evra a imam osnovnu školu. OK, nekog prebiju, al uvek možeš da biraš kada ćeš da radiš i gde. Nego su beogradski taksisti malo bezobrazni sa cenama, kukaju najviše, a ne zapitaju se kako je moguće da taksi u Novom Sadu košta 150 din sa kraja na kraj grada? Možda je u Novom Sadu gorivo 10 din Smile Da me taksi vozači ne shvate lično, kritikujem lošu situaciju. Jasno je da mora od nečega da se živi, ali imaš osnovnu školu, stani u red, možda bi neko sa fakultetom vozio taksi za 1000 evra.

Sve u svemu saobraćaj tj. prevoz u Beogradu je totalna katastrofa, uključujući i planirani metro, koji čuj treba da bude kao tramvaj (beogradski metro)... Ko godc je bio vani, zna šta je metro a šta tramvaj. A sve se to radi da bi neko zaradio. Nije problem da investitor zaradi, ali se zna kolika je zarada investitora, a ne kao kod nas, hoće da zarade 150%  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jul 2012, 19:12:53 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19874
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung 

@Crowz

Ја не плаћам карту да би се моје паре покрале тамо негде, већ зато што се превозим са тачке А на тачке Б, а то нажалост данас кошта... ко год крао у ГСП или било где друго... Ево по ЦГ све лопови па не видим да сте гадљиви да им дајете паре за летовање  Smile
IP sačuvana
social share
...Јер си много друкчији од свих
Јер ти си стална опасност за њих
Нешто си ново а не знају шта
Друкчије ходаш, друкчије мислиш...И ниси ко сви
Њихова слабост само си ти...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1800
Citat
ovde si se malo prevario   Smile

Nema šanse da sam se prevario. Smile Struja jeste vrhunskog kvaliteta. Mi smo povezani na evropsku konekciju UCTE, a za to smo morali ispuniti neke lokalne uslove što se kvaliteta same struje tj. mreže tiče.
Da se razumemo, ni u jednoj zemlji nije struja drmatično loša, da recimo imate napon od 100V umesto 220V, ali ima loših sistema. To mi je struka pa znam.
A ako misliš da sam se negde prevario slobodno napiši, mada čisto sumnjam... Smile

Pa ranije (odavno, pre 5-6 godina) sam to čuo od neki etf-ovaca matorih, a sad skoro sam istu stvar čuo od tipa koji je električar, kažu da nam je struja očaj, i da je bio jedan period pre recimo 7-8 godina kada je bila baš najlošija kada je bila epidemija riknjavanja napajanja na kompovima  Smile

E sad, ja se toga ne sećam, samo pričam šta sam čuo od ljudi koji se time bave ili su se bavili.
Reklamacije za netačno širenje informacija ne primam  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG 
Како доћи данас до центра на протест кад ће бити блокиран град због Бан Кин Муна.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5

@Crowz

Ја не плаћам карту да би се моје паре покрале тамо негде, већ зато што се превозим са тачке А на тачке Б, а то нажалост данас кошта... ко год крао у ГСП или било где друго...

Pa sto se meni obracas? Ja placam prevoz radi usluge, a ne zato sto mi se svidja Djilas ili njegov gorila Sapic. Placam i stvari koje mi prodaju Miskovic, hrvatski frikom, Miodrag Kostic.

Citat
Ево по ЦГ све лопови па не видим да сте гадљиви да им дајете паре за летовање  Smile

Koji smo to "mi"? Gedzovani koji jedu pljeskavice na ulici, huligani koji su glasali za Tomu?
Gde letujete vi, demokratski uzdignute moralne gromade koje krkaju samo karbonare, bolonjeze i karpaco? Smiley

Kada je hedonizam u pitanju, dace se novac i Hitleru, dok je zudnja za fri GSP rajdom zaostavstina komunistickog mentaliteta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Citat
ovde si se malo prevario   Smile

Nema šanse da sam se prevario. Smile Struja jeste vrhunskog kvaliteta. Mi smo povezani na evropsku konekciju UCTE, a za to smo morali ispuniti neke lokalne uslove što se kvaliteta same struje tj. mreže tiče.
Da se razumemo, ni u jednoj zemlji nije struja drmatično loša, da recimo imate napon od 100V umesto 220V, ali ima loših sistema. To mi je struka pa znam.
A ako misliš da sam se negde prevario slobodno napiši, mada čisto sumnjam... Smile

nemoj da lupas batice da ne kacim slike gde je napon 150v-170v i to danima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung Galaxy S2
Vecina naroda u Srbiji ne moze da ukapira odredjene cinjenice jer zivi i dalje u ubedjenju da je drzava duzna da obezbedi posao nakon skolovanja, da treba da svima obezbedi dostojan zivot, da ima mnostvo jeftinoce i sindikalne prodaje svinjskih butkica, dzaba prevoz, kupovinu kola sa licnom kartom, namestaja na kredit bez kamate i slicno.

Greška u koracima, država je servis građana to je i svrha postojanja države. Ako nestanu građani, nestala je i država. Država odnsno njen administrativni aparat je dužan da svojim akcijama donosi benefite građanima te države, a ne suprotno.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2012, 10:31:06 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.