Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 105 106 108 109 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 369958 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
Jel?

Bas cu da proverim..garantujem da je juce jedan vozac prodao kartu u busu u kome sam bila...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG 
Па у неким може, у неким не може. Нека су излепљена улаз-излаз, нека нису. Нека имају сталну контролу, нека немају. Прави сафари.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
A od kada je vozač kontrolor. Sada će on da cima ljude da overe kartu. I gde piše da moram da je overim na vratima na koja sam ušao. Ako moram tu, šta ako baš taj validator ne radi-onda ne moram ni da je overavam?
To su sve budalaštine. U ustavu jasno stoji da je zagarantovana sloboda kretanja, tako da imajte to na umu.

A ovi kontrolori što ulaze na srednja vrata kao stoka, trebalo bi ih opominjati. Komentar koji sam ovde pročitao da im je lik rekao "alo momci ulazi se na prednja vrata" je vrhunski! Smile
« Poslednja izmena: 20. Jul 2012, 23:33:03 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
To mu je rekao da ga ne bi cimali. Nije mu naredio, nije ga streljao... Na kraju, on nije odgovoran za to ako neko nece da plati kartu...

Pitanje. Sugestija.

Citat
U ustavu jasno stoji da je zagarantovana sloboda kretanja, tako da imajte to na umu.

Cenim da ovaj ne placa poreze i ne ispunjava obaveze prema drzavi, samo uzima...

A ja sam za ogranicavanje prava takvih.

« Poslednja izmena: 20. Jul 2012, 23:37:33 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1800
Jel?

Bas cu da proverim..garantujem da je juce jedan vozac prodao kartu u busu u kome sam bila...

Ma ja juče na putešestviju na Adu doživeo lično...
Kontrola kod SC, ulazim, vadim pare, vozač mi kaže ''ne prodajem karte''... Ja pitam gde da kupim, on kaže na trafici...
Ulazi kontrolor, ja pitam i njega ''je li, a gde ja da kupim kartu'', ''na trafici'', ''pa da mi ode bus dok ja dođem na red na trafici, a (videla se trafika odatle, bilo ljudi)?''...
i tako, kontrolor me samo zaobiđe i krene da proverava dalje...
Bus krenuo i vozač me pita ''šta su ti rekli'', ja mu kažem i on s negodovanjem nastavi da vozi...

Al stvarno, i njima je prekipelo više... Inače slažem se da vozači nisu ni trebali nikad da prodaju karte, al nigde niko nije spomenuo da će se to ukinuti, inače bih kupio na trafici ranije...
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Beograd - U ponedeljak 23.7.2012., u 18:30, na Zelenom vencu, pokret građana '99posto' će uz pomoć svojih sugrađana organizovati miran protest sa šetnjom protiv Bus Plus-a. Skup je prijavljen policiji. Naši razlozi za protest i zahtevi koje ćemo izneti su sledeći:

ZAŠTO SMO PROTIV BUS PLUS-a

Korupcija i nepotizam

1) Tender za uvođenje novog sistema naplate je bio netransparentan, polu-javan, a konkurenciji je otežana prijava na konkurs. Za više detalja pročitajte istraživački tekst 'Do BusPlus-a kroz rupe u sistemu' (http://www.cins.org.rs/?p=10627) CINS-a.

2) Sa 500 evra osnivačkog kapitala konzorcijum firmi predvođen Apex-om ostvaruje 400 hiljada evra mesečnog profita.

3) Aleksandra Radujko, žena bivšeg direktora Telekoma i novog člana upravnog odbora u GSP-u Branka Radujka, sada radi marketing Bus Plus-a.

Sistem naplate koji građanima pravi materijalnu štetu

1) Nepouzdan sistem naplate - Kada god provučete BusPlus karticu postoji mogućnost da vam sistem naplati duplo jednu vožnju. Skidanje duplog iznosa prilikom overe ne predviđa mogućnost povraćaja novca.

2) Mesečna karta važi samo od 1. do 30. u mesecu. Ako kupite kartu sredinom meseca prestaje da važi sa istekom meseca, a košta isto. Tako onaj ko plati mesečnu gubi novac za uslugu koju je platio. Da stvar bude još nelogičnija, zaposleni mogu da uplate samo pola meseca, dok nezaposleni to ne mogu da urade! Firme su čak i prinudjene da zaposlenim licima uplaćuju BusPlus, tako da ako ne koristite GSP autobuse (vozite se svojim kolima ili blizu stanujete pa idete peške) vi ste oštećeni, jer vam se odbija od plate.

3) 8,5% ukupnog iznosa od prodaje karata uzimaju privatne firme koje su uvele Bus Plus. Time je oštećen budžet grada i budžet GSP-a, a veliki deo sredstava odlazi u inostranstvo. Na mesečnom nivou od karata se zaradi 4,6 miliona evra mesečno, što znači da od prodaje karata konzorcijum firmi koje predvodi Apex mesečno zaradi nešto manje od 400.000 evra. To je loše za ukupnu ekonomiju grada, a samim tim i građane.

4) Uvođenjem Bus Plus sistema, cene karata su skočile, a najavljuju se i nova poskupljenja. Zbog ekonomske krize koja vlada u zemlji, gde je prosečna plata između 20-25 hiljada dinara, ovakvi potezi su krajnje nerazumni, neodgovorni i štetni za građane. Građani ne smeju da budu prinuđeni da odvajaju od usta kako bi privatna firma ostvarivala profit.

5) Nova pravila nametnuta od strane Apex-a dovela su do još većih gužvi - ljudi kasne na posao rizikujući da zbog toga budu kažnjeni smanjenjem plate, suspenzijom ili otkazom.

Kršenje radničkih prava zaposlenih u GSP-u

1) Veliki broj kontrolora i vozača GSP-a bio je ucenjen da pređe da radi za Apex. Prećeno im je otkazom ukoliko to ne urade. Radnici su se od Novembra do Aprila više puta sastajali sa predstavnicima skupštine grada, Apex-om i sa vrhom GSP-a. Pošto su prvobitno većinski odbili da pređu da rade za Apex, uslovi prelaska su postepeno bili pogoršavani, da bi se 27. Aprila svi radnici suočili sa ucenom: posao ili otkaz. Na sastanku u Martu samo 5 kontrolora je odlučilo da pređe u Apex. U aprilu je oko 50 radnika pristalo, i od 10.maja prešli su i zvanično da rade za Apex, zbog straha od gubitka posla. Ucena nije ni legitimno ni legalno sredstvo ophođenja prema radnicima!

2) Kontrolori koji su prešli da rade za Apex podeljeni su u dve kategorije: honorarci (rad na određeno do 6 meseci) i zaposleni za stalno. I jedni i drugi imaju isto radno vreme, broj radnih sati, ista zaduženja i ovlašćenja, a honorarci imaju 30% manju platu. Ovakvo ponašanje prema zaposlenima je diskriminatorno, nelegalno i nelogično.

3) Smanjene su zarade vozača. Ranije su vozači dobijali procenat od karata prodatih u autobusu a danas im je taj vid zarade značajno umanjen, nekima i potpuno uskraćen.

4) Kontrolorima je obećana materijalna nadoknada za svaki naplaćen iznos od kazne. Obećani su im različiti iznosi (od 90 do 200 dinara po kazni), ali nijedan kontrolor do danas nije dobio ta sredstva.

5) 15-ak otpuštenih kontrolora GSP-a suočavaju se danas sa nemogućnošću odlaska na biro, zbog toga što su odbili aneks ugovora ponuđen od strane Apex-a. Aneks je pritom bio zakonski nevalidan, jer nije bio u skladu sa Zakonom o Radu. Nisu čak ni bili isplaćeni kao tehnološki višak, iako na to imaju pravo.

6) Narušavanje prava na privatnost radnika. Podaci oko 7000 zaposlenih u GSP-u su bez njihovog pristanka iskorišćeni za izradu Bus Plus kartica koje bi radnici koristili. Pored toga, neki radnici imaju i automobile ili žive blizu svog radnog mesta, te bi tu ponudu možda i odbili, a ovako samo im se odbija od plate.

Kršenje građanskih prava

1) Obrada ličnih podataka sa personalizovanih kartica je suštinsko zadiranje u privatnost. Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je već jednom privremeno zabranio obradu tih podataka zbog neadekvatne zaštite. Iz BusPlus-a tvrde da im je obrada podataka bila neophodna kako bi došli do informacija o učestalosti linija i tako poboljšali prevoz. Mi tvrdimo da je ta studija mogla da se obavi podjednako dobro i sa 100% nepersonalizovanim karticama. Dalje, da postoji još načina da se ta studija izvede, a koji su jeftiniji i profesionalniji (npr. u zapadnoj Evropi takve studije rade saobraćajni tehničari i ostali stručnjaci za saobraćaj).

2) Kontrolorima je naloženo da zaustavljaju građane i izbacuju ih iz prevoza iako oni za to nemaju nikakva zakonska ovlašćenja (pravilnik privatne firme ne pokriva ovako opšta ovlašćenja - za to moraju da postoje posebni gradski akti a oni nisu doneseni). Jedino su policija i komunalna policija ovlašćeni da to rade, a čak su i oni dužni da licu jasno objasne zašto.

3) Nelegalno ukidanje stajališta. To dodatno, uz već postojeće nevolje po ekstremno visokim temperaturama, otežava kretanje ljudi. Iz BusPlus-a kažu da će ukinuti neke linije ako putnici ne plaćaju karte. Iz Direkcije za javni prevoz kažu da to mogu samo oni. Zašto onda privatna firma nalazi za shodno da donosi odluke umesto Direkcije? Ili je Direkcija za javni prevoz u dosluhu sa privatnicima iz Apex-a i radi po njihovom diktatu?

ZAHTEVI

1) - Da nadležni organi istraže i javnosti obelodane sve radnje vezane za tender kao i tačnu vlasničku strukturu konzorcijuma firmi koje su zadužene za Bus Plus, kompletan istorijat Apex-a i firmi koje su u lancu, ukupne prihode i rashode.
- Da se po obavljenoj istrazi ukine Busplus, pokrene krivična odgovornost zbog materijalne šete i nedozvoljenog, protivustavnog progona građana.

2) - Da prestanu da se troše resursi komunalne policije kako bi privatne firme ostvarile profit. Ostvarenje profita je odgovornost tih firmi i one to moraju da urade ulaganjem svojih sredstava, a ne korišćenjem sredstava i ljudstva grada Beograda koja se finansiraju iz budžeta, najvećim delom od poreza građana. Budući da su Apex i ostatak konzorcijuma privatne firme, zahtevamo od komunalne policije da prestane da štiti njihove interese, jer im to nije u opisu radnog mesta.

3) - Da se donese novi cenovnik usluga po kome bi javni prevoz bio besplatan za sledeće za neke kategorije stanovnistva: penzionere, studente, trudnice i sve nezaposlene.
- Dalje, da karta za jednu vožnju ne košta više od 30 dinara, a mesečna karta ne više od 600 dinara - ovakve cene su pristupačne za materijalne uslove građana i dovele bi do povećanja prodaje karata i značajnog smanjenja švercovanja.
- Da se pokrene postupak za uvođenje raznovrsnijeg sistema naplate: sedmične i dvosedmične karte - da te karte imaju izvestan popust u odnosu na karte za jednu vožnju.
- Da postoji vremensko važenje karte za jednu vožnju, a ne da građani moraju ponovo da kupe kartu ako presedaju.

Protesti kao i spontana građanska neposlušnost u vozilima javnog prevoza će se nastaviti do ispunjenja ovih zahteva. Javni prevoz je naš prevoz!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ja mislim da bi jedan od zahteva trebalo da bude raskid ugovora i ukidanje BusPlus sistema jer nije ispunio glavni cilj zbog koga je uveden: veća napalata karata, manji šverc, bolji prevoz u gradu.

To što su građani neposlušni i ne kupuju karte nije opravdanje, jer da su kupovali i u starom sistemu ne bi bilo problema. Treba uvesti sistem takav da svima omogućava da za kartu koju plate znaju šta su platili i da se stvarno šverc i falsifikovanje svedu na minimum, ali ne po grbači građana kao što je sada. Smile
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 15:00:18 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
LG G2
Kako se ovo odnosi na ljude koji nisu iz Beograda, na kojim mestima se prodaju te ne personalizovane karte i koja im je cena?
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Kako se ovo odnosi na ljude koji nisu iz Beograda, na kojim mestima se prodaju te ne personalizovane karte i koja im je cena?

Ne odnosi se direktno, mada koliko ja znam dosta gradova voli da kopira neke stvari u odnosu na BG, nije mi jesno zbog čega, jer u BG ima i totalnih budalaština kao što je BusPlus recimo.
Nepersonalizovane karte se kupuju na trafikama (ali nema ih na svim), tu se mogu i dopuniti kreditom ili uzeti mesečna karta (samo ukoliko imate personalizovanu karticu), dakle nema mesečne karte za nepersonalizovane kartice. U pitanju je oko 800 mesta u gradu, bar po informacijama iz BusPlusa. Al u svakom slučaju moguće je to uraditi gotovo na svakom koraku što je jedini plus u celoj priči. Ranije su se mesečne karte kupovale na 10-ak mesta u gradu.

Postoje 2 varijante nepersonalizovanih kartica: plastična i papirna.
Plastična karta košta 250 din, važi 3 godine i može se dopunjavati neograničen broj puta.
Papirna karta košta 40 din, važi 3 meseca i može se dopuniti maksimalno do ukupno 600 din. Jedno validiranje u prevozu za Zonu1 košta 60 din tako da je to maksimalno 10 karata. Nakon toga mora se kupiti nova papirna karta. Dakle, nebitno je da li odmah na papirnu kartu uplatite 600 din ili 3 puta po 200 din, gleda se ukupno koliko se uplatili na nju i taj maksimum je 600 din.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 15:42:47 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
To mu je rekao da ga ne bi cimali. Nije mu naredio, nije ga streljao... Na kraju, on nije odgovoran za to ako neko nece da plati kartu...

Pitanje. Sugestija.

Citat
U ustavu jasno stoji da je zagarantovana sloboda kretanja, tako da imajte to na umu.

Cenim da ovaj ne placa poreze i ne ispunjava obaveze prema drzavi, samo uzima...

A ja sam za ogranicavanje prava takvih.

a ja sam za ogranicavanje prava zenama i za ukidanje mogucnosti devojkama da pricaju online Wink
napravio bih izuzetke, ali bi bio obavezan iq test

iliti drugim recima, ogranicavanje prava "takvima" je samo prva stepenica ka nacizmu i koncentracionim logorima, tako da bi jedan moderator mozda trebao vise da bira reci i sta ce od onog sto pomisli okaciti, jer, ako sam dobro shvatio, vi pruzate primer kojim mi, obicni korisnici treba da se povodimo. Pokazivanje inteligencije bi bio odlican prvi korak Wink

----
Edit: A vezano za temu; nekako sam u svojoj glavi racionalizovao to sto otkucavam mesecnu preplatnu kartu iako sam platio za sve voznje tog meseca time sto, eto, ja njim aomogucavam bolju statisticku informisanost, oni su meni podarili da putem sms koda mogu da vidim kada dolazi koji bus. Ok, fer, oni cine meni, ja njima. Medjutim upravo sam saznao da ce od septembra upotreba tog sms koda biti naplacivana cenom obicne sms poruke.

Onda, ulazak samo na odredjena vrata: sasvim ima smisla kada autobusi nisu puni. Ali scena kod mene na b brdu, dvanaestoro ljudi ceka na prednjim vratima, ostala slobodna. Ljudi jos cekiraju kartu, pa im ne uspe iz prve, pa se oduzi, i ja (naravno) udjem na srednja, kad tamo mlad kontrolor, koji me upucuje na druga. Rekoh, ok, rekao si mi, znam za sledeci put, i kraj.

Vozim se dalje, presednem, i negde na potezu ada - sajam kolona buseva, cekamo da ispregledaju putnike. Sedam minuta dok nismo mi dosli na red. Sad vec pizdim, i pitam konduktere da li su mogli bolje da se organizuju, da se voze jednu stanicu, da bus ne stoji, jer moje vreme nije besplatno. Izvinjavaju se, kazu da im je tako naredjeno, verujem da su isto opravdanje koristili cuvari logora u Ausvicu.

Bilo kako, sistem sredjivanja gradskog prevoza je dobra ideja, ali se mora uskladiti sa trenutnom situacijom, ekonomskom, brojem putnika : autobusa i ne na ustrp putnika, vec na ustrp profita, dok se stvari ne uhodaju.

Time sto sam platio kartu oni su se obavezali na uslugu. A kad udjem u jedan od novih buseva, tek unutra pise: "time sto ste usli u vozilo obavezlai ste se na sledeca pravila: ...i pravila. Nema logike, kada mi je kondukter nesto rekao odgovorio sam mu: "time sto si mi se obratio obavezao si se na sledeca pravila: obracaces mi se sa "vasa visosti", gledaces me samo jednim okom u isto vreme, i na kraju razgovora zakljucices kako sam jedan od najlepsih putnika". A ako se pobuni, to sam istampao i zalepio na aktn tasnu, tako da lepo pishe, potpuno isto kao i na zidu busa.

---

glupost na stranu, ako narod pristaje da mi da svaki dan po dinar na konto toga sto pojesti pljesku na trgu, ne vidim razlog zasto ne bi uzimao 1.7 miliona dinara dnevno, ako pritom i klopam Wink iliti, stara narodna: "kad je narod stoka, muzi ga do besvesti. Ako se pobuni, napravi pecenje od par najglasnijih, i ostali ce se smiriti" <-- nisam bas citirao, ali poenta je tu

btw, u sluzbenom glasniku (zaboravio sam koji bese, ali lako se moze naci) pise da je zakonom odredjeno da korisnik MORA da validira kartu. Drugim recima, ako ne kucamo kartu KRSIMO ZAKON (procitao sam svojim ocima, zbog posla imam sluzbene glasnike). E sad, mozemo samo da negodujemo sto je neko doneo zakon koji ide u prilog privatnoj firmi...
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 16:00:27 od ivan.pijani »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 105 106 108 109 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.