Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 370548 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Bus plus preti...
...
Slična je organizacija i u Čikagu.
Мафија, кажем ја...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 4
Ko je bre taj jebeni "bus plus" da preti narodu sa ukidanjem linija??? Odakle im bre pravo da vrse takav pritisak na ljude... Toliko od one price kako gsp i dalje drzi prevos, a ovi samo rade za njih. Jasno je da oni rade sta hoce i bas ih briga... Stoka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Bus plus preti ukidanjem linija
Ha ha ha, mafijaši nisu zadovoljni koliko su zaradili pa misle sa smo mi ovce za šišanje. Smile

Gospodo iz BusPlusa, smešno je to što Vaši kontrolori govore putnicima koji imaju mesečnu kartu da ne moraju da se validiraju tj. da je dovoljno da to urade samo jednom na početku meseca, a sada govorite kako će da se ukinu linije na kojima nema dovoljno putnika (validacija karata). Pa kako da ima glupani kad ste rekli da se ne validiraju?! Jel treba mi koji nemamo mesečne karte da izdržavamo linije?
A to što pominju Čikago i ko zna šta već, slobodno neka idu tamo pa njima prodaju fore i trikove a ne ovde. A ako neće, biće proterani kao i svi ostali, narod je tu nemilosrdan kad oseti kako ga drugi potkradaju.
I kao što je jedan naš pametan čovek u Hagu rekao: "Moraćete da pojedete sva g*vna koja ste izas*ali..."
« Poslednja izmena: 19. Jul 2012, 10:56:04 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung Galaxy S2
Ko je bre taj jebeni "bus plus" da preti narodu sa ukidanjem linija??? Odakle im bre pravo da vrse takav pritisak na ljude... Toliko od one price kako gsp i dalje drzi prevos, a ovi samo rade za njih. Jasno je da oni rade sta hoce i bas ih briga... Stoka...

To se zove optimizacija, radi se sa razlogom jer autobusi, rezervni delovi i gorivo imaju cenu.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia 5800 express mus
Ja vam kažem,nije mi jasno,ako već postoje kotrolori,kako to da ne znaju da objasne čoveku koji nije iz BG-a kojim autobusom da ide do Zemunske pošte,ali najbitnije da su mu rekli da uđe na prednja vrata i obavezno da se "čekira".

Čobani sa planine pali,najlakše naterati takve da rade ovako glup posao...Pa još kad kaže da radi u BG-u,a komunalci su tek hit,to su tek POJAVE  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
kontrolori zaista mesecima savetuju gradjane da ne moraju da cekiraju karticu ako imaju personalizovanu..

jednostavno treba otkazati poslusnost i treba svi da prestanu da kupuju i cekiraju karte
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung Galaxy S2
kontrolori zaista mesecima savetuju gradjane da ne moraju da cekiraju karticu ako imaju personalizovanu..

jednostavno treba otkazati poslusnost i treba svi da prestanu da kupuju i cekiraju karte

Posle toga treba jednostavno ugasiti javni prevoz pod izgovorom "nema para za gorivo" i kraj, svi zadovoljni.

Druga vrijanta je privatizacija, što znači više cene.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2012, 11:11:00 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Ne znam da li je neko pisao o tome, ali ovih dana mi pade na pamet: A šta je to tako kardinalno loše bilo sa starim sistemom u kojem su postojali kondukteri? Čovek bez karte kad vidi kontrolora gleda da šmugne, a kad vidi konduktera plati. Pritom, zapošljeno oko 1000 ljudi, naplata je blizu stoprocentne tako da itekako pokriva njihove plate (umesto nekakvih milion kontrolora i komunalaca policajaca). Naravno, uz to da i dalje postoje mesečne, a da se uvedu i nedeljne i polumesečne karte. Kome može da smeta tako nešto? Samo onima koje to onemogućava da se ugrade u vrlo sumnjivi, višemilionski posao "modernizacije" javnog prevoza. I onima koji najvažniji deo posla (naplatu) prepuste drugoj, u ovom slučaju potpuno anonimnoj firmi.

Inače, pozitivne strane Bus Plusa - što je uvedena mogućnost da se proveri za koliko stanica dolazi naredni autobus. U praksi - često u špicu, a i van njega ponekad, taj servis je onemogućen ili netačan. Kad se podvuče crta, koju veću korist/uslugu građani (koji uredno plaćaju karte) imaju od BusPlusa, a koja je bila lošija pre?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia 5800 express mus
Dobro je više smorio si,uživaj u svome Capital of Vojvodina city-ju živi normalno u opuštenom gradu,u kome je sve bajno i nije problematičan,a nas stoku iz Beograda,koji živimo 200 na čas,neradnike,koji ništa ne plaćamo,nekulturne itd ostavi na miru.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
A da pitam ja nešto tebe: Znaš li ti koliko se manje mesečnih karata proda svakog meseca u odnosu na to kad su bile stare legitimacije-čak iako ima mnogo više personalizovanih kartica? To je pravo pitanje. A da li ih ima milion ili dva to je nebitna činjenica.

Kako bih ja to mogao da znam? Jos bolje pitanje je kako ti to znas? Ili to onako iz glave?

Sve slabosti, nelogičnosti i mogućnosti falsifikovanja karata u BusPlus sistemu sam napisao u postu http://forum.burek.com/busplus-sistem-kontrole-karata-u-bg-ustvari-sistem-za-pracenje-ljudi-t562072.msg10272102.html#msg10272102
Pa nek' dođu kod mene da im pokažem kako se od jedne personalizovane kartice pravi 5 novih savršenih klonova u roku od 1min. Sve što treba je da malo mućenomo glavom i kažemo, ovo je SRAMOTA!

Ja ti kazem kao i tamo, napravi kartice pa ih prodaji, obogatices se. Eto, dozvoli mi da ja budem beta tester. Napravi mi ti BUS Plus karticu koja radi bez greske u prevozu. Obzirom da pravis savrsene klonove za minut, nece ti biti tesko da napravis meni jednu.

"Problem pravi ko ne plaća BusPlus"

Beograd -- Samo nekoliko dana po uvođenju novog sistema ulaska i izlaska iz javnog prevoza u Beogradu, građani su nezadovoljni zbog velikih gužvi koja su na stajalištima.

Grupa građana pod imenom "99 odsto Beograd" čak je i protestovala protiv novog sistema u javnom prevozu “Bus plus”.

Željko Ožegović, član Gradskog veća grada Beograda kaže da je sistem GSP traži redovno plaćanje karata, i da probleme prave oni koji izbegavaju ovu obavezu.

"Naša direkcija za javni prevoz prati šta se dešava na terenu, i prva dva dana je bilo gužvi na dva kontrolna punkta, kod Šečerane na Sajmu i kod Pančevačkom mosta. Mi smo najavili ove mere i apelovali na ljude, i najavili na kojim linijama će ta kontrola biti, zato smo molili da imaju uredne očitane legitimacije, uredno kupljene karte. Nažalost neki nisu poslušali, i do gužve je došlo zbog sugrađana koji nisu imali karte a nisu hteli da napuste vozilo GSP", rekao je Ožegović.

Član gradskog veća kaže da se izvinjava građanima koji redovno plaćaju, ali da je "sistem GSP u Beogradu ogroman i komplikovan, i taj sistem da bi se održavao moramo da predočimo ljudima da moraju da kupuju karte".

On dodaje da smatra da su neosnovane tvrdnje da građani ne dobijaju dovoljnu uslugu za plaćenu kartu.

"GSP se popravio značajno, i mi smo svojim sistemom pojačali linije, neke smo produžili. Ali na nekim linijama i dalje to očitavanje ga ni nema i postavlja se pitanje da li treba da postoje te linije", kaže Ožegović.

Potrebno je da ljudi izvrše svoj deo obaveza a to je da očitavanjem ostave svoje podatke, dodaje Ožegović.

"Ljudi misle da imaju neka posebna prava. Mislim da oni ljudi koji poseduju karte i pretplatne legitimacije oni nemaju razgloga da se svađaju, nego oni koji smatraju da kao i do sada mogu da se besplatno voze na račun drugih. Što mislim da nije u redu, oni koji koriste neke usluge potrebno je da plate. Nikako da ne zaborave da besplatnog ručka nema, jer ako neko ne plaća plati neko drugi, bilo kroz cenu kartu bilo kroz subvenciju", objašnjava Ožegović.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.