Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 370445 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
Nokia krntija
Sada možda sam ja pogrešno shvatio ali vama u BG-u najviše smeta što se prevoz plaća.

Имаш две групе људи који критикују овај систем. Првој групи је највећи проблем навика. Људи су навикли на један систем који је ту био и функционисао годинама/деценијама уназад и сад се одједном прешло на неки нови, потпуно непознати систем. Али то није ништа страшно, већ је потпуно нормално. Временом ће се навићи и на њега.

С друге стране имаш другу групу људи, којој, уверен сам, бусплус сам по себи уопште не смета. Чак шта више, упркос свом овом каналисању фрустрација по интернету, сви ће они да купе или су већ купили те нове карте. Оно што им заиста смета јесте власт која је тај систем увела. Власт коју органски не подносе толико да шта год уради, они ће то критиковати. Ако је лоше, онда су очај, ненормални, флегме, незналице, лопови, лудаци, лопови, лопови итд... Ако је добро онда је предизборна кампања, лоповлук, лоповлук на тендерима, предизборна кампања, још мало лоповлука, предизборна кампања... У принципу шта год да се уради - не ваља.

Да је овај систем увео Вучић/Тодорић/Поповић као градоначелник, они би урамили слику валидатора, а карта за превоз би им вирила два сантиметра из предњег горњег џепа сакоа.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 09:18:25 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
LG Nexus 5
kaži mi ti i svi koji misle da je BUSPLUS bolji, jednu jedinu prednost tog sistema u odnosu na stari, jednu jedinu, koju ja kao putnik imam! Nema je, o tome se radi, a pune mi glavu svaki dan sa tim da treba da se osećam kao da sam kresnuo Severinu.

Da je bolji, bolji je. Vadis samo jednu karticu koju dopunjujes po potrebi, ne kupujes stalno papirnate karte koje juris po dzepu kada kontrola naidje. Vidis, recimo, ti pricas o manama koje novi sistem ima, uopste se ne osvrcuci na stari sistem ponistavanja karata. Nekoliko puta sam imao prilike da vidim tipa koji ubaci kovanicu od 1/2 dinara u automat za ponistavanje karata. Rezultat: ceo dan se vozis besplatno u tom autobusu. Dobro, imas u dzepu kartu za slucaj da naidje kontrola, sto jes jes. Uopste nije tacno da se stvara red na ulazima autobusa jer ljudi odmah i panicno prislanjaju busplus na citace. Ako se i stvara, stvara se zbog drugih stvari.

Ne smeta meni uvodjenje nove "tehnologije", vec mi smeta druga stvar. Uvodjenje busplus-a u GSP je isto kao da instaliras muziku od nekoliko hiljada eura u ficu iz 1965-te i tako dok se vozis u tom fici, sa izbacenim laktom uz hitove eminema ili fiftaca, dva druga trce iza fice i skupljaju delove koji sa nje otpadaju i lepe ih na ficu super lepkom.

To cija firma je dobila posao, to me tek ne zanima iz razloga sto se svako i uvek ugradjivao u Srbiji za bilo koji ugovoren posao. Danas je to Djilas, sutra Vucic, prekosutra Maja Krek i tako u krug.

Ma koliko prevoz bio bolji nego pre 15 godina i dalje nije na nivou jednog glavnog grada u Evropi. Ne postoji nijedna tehnologija, ni busplus, ni busminus koja ce spreciti svercovanje i tako ce biti dok se gradski prevoz kompletno ne privatizuje i karta ne poskupi na bar 100 dinara po voznji, kontrolori sa statusima sluzbenog lica, za sve ista pravila igre, bilo da si ciganin, beskucnik ili mladi japi u odelu, nemas kartu, mrs. Ali, da bi neko platio 100 dinara voznju, treba mu omoguciti da se vozi u autobusu/tramvaju koji ne prokisnjava, kome radi grejanje, u kome nije promaja kao da se vozis na kombajnu, koji ne dreci kao tenk T-55 i slicno, da se ne reklamiraju polasci na primer autobusa na liniji 17 koji navodno idu na svakih 7 minuta, pa ja na autokomandi sprzim 2 cigare, a njega i dalje nema.

Ovo meni smeta:

To za pracenje ljudi je toliko nebulozno da je smesno, niko ti ne brani da uzmes nepersonalizovanu ako vec mislis da nekoga zanima kada si otisao do cvetkove pijace, a kada do kvantasa.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
mob
Samsung S8 Plus
За цео систем ће за 10 година ГСП платити Турцима 70 милиона евра. Од тога, како сазнајемо, 12 милиона кошта сам систем и да претпоставимо да одржавање система кошта милион годишње (а не кошта) то је још 10 милиона, дакле укупно 22. Због чега се плаћа разлика до 70 милиона?

Само та разлика је око 50 милиона евра. Лавовски део од тих 50 милиона ће извесно припасти српским члановима конзорцијума, без икакве видљиве економске логике и законитог пословног оправдања. Педесет милиона.

На примедбу коју је Ђилас чуо од људи из ГСП, да су они могли да инсталирају исти такав систем за 12 милиона евра, он им је рекао: „Одакле ми 12 милиона?“ Да није истинито, било би смешно.

Па, по цени отплате од истих тих 600 хиљада евра месечно колико се плаћа Турцима, Град би за мање од две године вратио кредит од 12 милиона евра. Даље одржавање би вршио ГСП и уштеда за грађане би, за период од 10 година, била око 60 милиона евра.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
LG Nexus 4
Ma bre i ti si samo jedan bundzija i unistitelj savrsenog sistema... Pa slusaj ove pametne ljude koji su ubedjeni da je sve bas kako treba...  Smile   Joj, ispranih li mozgova...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Pip.. pip...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
 Smile Je***i vas i Vučić i Todorić i Đilas i svi političari! (Molim samo bez komentara da Todorić nije političar-znam, i ne zanima me). Ja ne verujem koliko ste zatrovani glupom politikom i u stanju da se prepucavate i delite. Razočaran sam što je u Srbiji očito nemoguće kritikovati bilo šta a da te odamh ne svrstaju u opoziciju ili pohvaliti nešto a da te ne proglase da pripadaš vladajućim partijama. Smešno je koliko je tužno da gotovo da ne postoji tema o kojoj može da se razgovara a da se ona ne oboji u žuto, plavo, crveno ili kako već.
-Nisu problem prljavi autobusu, jer će uvek biti onih kojima su oni nedovoljno čisti.
-Nije problem što autobusi kasne, jer će biti uvek onih kojima se žuri.
-Nije problem što su gužve u autobusima i što nema klime, jer će nekom smetati što nema da sedne, a zaboga kupio je kartu.
Dakle nije problem ni u čemu tome, iako naravno sve to smeta i slažem se da je prvo na tome trebalo da se radi; glavni problem je dovođenje u zabludu putnika da će njima biti bolje, a biće gore ili u najboljem slučaju isto. Da neće možda busplus da nam očisti autobuse-naravno da ih stoka prlja, a da neće možda busplus da natera stoku da ne prljaju??? Ja koji sam 10 god koliko živim u BG kupovao svaki mesec markicu to više neću činiti iz jedinog razloga što me neko pravi idiotom.  Smile
Opet pitam, navedite mi jedan pozitivan razlog za uvođenje novog sistema, JEDAN? A bačeni su milioni. Što ti milioni nisu uloženi u razvoj domaćeg sistema-da možda nemamo pamet i znanje? To je problem.

kaži mi ti i svi koji misle da je BUSPLUS bolji, jednu jedinu prednost tog sistema u odnosu na stari, jednu jedinu, koju ja kao putnik imam! Nema je, o tome se radi, a pune mi glavu svaki dan sa tim da treba da se osećam kao da sam kresnuo Severinu.

Da je bolji, bolji je. Vadis samo jednu karticu koju dopunjujes po potrebi, ne kupujes stalno papirnate karte koje juris po dzepu kada kontrola naidje. Vidis, recimo, ti pricas o manama koje novi sistem ima, uopste se ne osvrcuci na stari sistem ponistavanja karata. Nekoliko puta sam imao prilike da vidim tipa koji ubaci kovanicu od 1/2 dinara u automat za ponistavanje karata. Rezultat: ceo dan se vozis besplatno u tom autobusu. Dobro, imas u dzepu kartu za slucaj da naidje kontrola, sto jes jes. Uopste nije tacno da se stvara red na ulazima autobusa jer ljudi odmah i panicno prislanjaju busplus na citace. Ako se i stvara, stvara se zbog drugih stvari.

Uopšte ne stoji tvoj komentar. Papirne karte su jurili po džepu jedino oni koji su se švercovali, pošteni ljudi su uvek bacali iskorišćenu kartu i uvek znali gde im stoji neponištena karta. Plus, najveći broj ljudi je koristio mesečne markice, koje ako ste ih kupovali pre 31. niste morali čekati u redu, a da ne govorim da je dobar deo ljudi dobijao iste na poslu. Sada ti ljudi iako imaju mesečne karte moraju se svaki put validirati-to znači vaditi karticu svaki put iz novčanika kada ulze u bus. A najveći broj ljudi ima mesečne karte. Znači efekat potpuno suprotan, ali ja nemam problem čak ni sa tim, ako kažu da moramo da se čekiramo svaki put onda moramo, jbg. takva su pravila. Poenta je da je to samo još jedan minus za novi sistem u odnosu na stari.

A što se tiče starih poništivača karata, ja sam više puta je**o mater kontrolorima (jer kome bih drugog iz GSP-a kad samo sa kontrolorima imam kontakt) što su nabavljeni automati koji se mogu onesposobiti tako što se ubaci kovanica u njih. Alooo??? 21. vek.  Smile Pa zar nije mogla da se stavi oprugica na tom aparatu koja bi se i na najmanju težinu otvarala i time sprečavala da bilo šta osim papirne karte bude ubačeno u aparat. Još su mogli ispod staviti kasicu prasicu i sve to u humanitarne svrhe da daju. To je problem! Što nema mozga! Što se sve radi bez razmišljanja. Ja sam siguran da u Japanu ne bi ubacivali novčiće, pa oni su zaboga čekali u redu i kad je bio onaj zemljotres, ali mi živomo u Srbiji, a izgelda oni koji uvede takve sisteme ne razmišljaju o tome.
To nekom može da se svidi nekom neće, ali je nažalost tako. Zvučaće opet možda politički ali ja ne mogu da shavtim ništa drugo nego isključivo njihov interes (novčani) da se tako nešto uradi. Da se radi o interesu putnika, oni bi sigurno sve ove "slabe tačke" ispravili i imali bismo pravu stvar, a ja bih kupovao markicu.

To za pracenje ljudi je toliko nebulozno da je smesno, niko ti ne brani da uzmes nepersonalizovanu ako vec mislis da nekoga zanima kada si otisao do cvetkove pijace, a kada do kvantasa.

Ja ne verujem šta si ti napisao. Kao prvo, kako mi ne brani kada mesečnu kartu mogu kupiti jedino ako imam personalizovanu karticu??? A koristim svaki dan bar 6 različitih linija, zbog presedanja. Znači, brani mi.
Drugo, što malo ne mućneš glavom i pročitaš malo tesktove o tome pre nego što komentarišeš. Znaš li da je Rodoljub Šabić (ako uopšte znaš ko je) doneo odluku o zabrani obrade informacija sa BUSPLUS kartice, na određeno vreme? I to baš zbog ovog što ti kažeš da je nebulozno. taj isti Šabić je dobio toliko priznanja od domaćih i stranih organizacija za zasluge koje se tiču zaštita privatnosti građana i dostupnosti informacija. Dakle, moj savet ti je da se malo informišeš pre nego napišeš nešto.
Treće, mene lično zaboli uvo da li će da me prate ili neće, al iskreno-iako sam naslov temi dao upravo praćenje ljudi. Naravno da sistem nije uveden da bi se ljudi pratili, i da se verovatno to neće ni desiti, ali postoji razlog za brigu da taj sistem može biti zloupotrebljen-dokaz za to ti je i odluka Šabića. Dakle, problem je što se uvodi novi sistem brzopleto bez razmišljanja da li to zaista može da doprinese poboljšanju prevoza. Ono što piše na sajtu BUSPLUS je naučna fantastika, to su njihove želje, a realnost je druga.
Sistem je skloniji falsifikovanju 1000 puta od starog. Svaka druga firma u Srbiji ima beskontaktne kartice za evidenciju dolazaka i izlazaka zaposlenih, to je tehnologija koja je potpuno dostupna-dakle nisu potrebne ofset štampe ili ne znam kakva čudesa. Dobijete vrlo lako savršenog klona kartice koje je gotovo nemoguće otkriti, napisao sam već to. Ubedite me da to nije tako. Tamo gde on funkcioniše, ljudi ne razmišljaju kako da ga prevare, u Japanu on možda radi, al zašto ga nema u Parizu-zato što ima milion Alžiraca i crnaca koji bi jedva dočekali da faslifikuju glupe kartice. Samo malo mozak da se uključi i odmah je bolje!!!  Smile

« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 13:16:09 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Ma bre i ti si samo jedan bundzija i unistitelj savrsenog sistema... Pa slusaj ove pametne ljude koji su ubedjeni da je sve bas kako treba...  Smile   Joj, ispranih li mozgova...  Smile

Cekaj, ko je ovde ispranog mozga? Neko ko ima drugacije misljenje ili oni koji nece da prihvate da neko misli drugacije vec zele da nateraju ljude da veruju u njihovu verziju istine?

Sta je sa tobom? Zasto tebi smeta da ja imam svoje misljenje u vezi sa ovim? Jel moram da se slozim sa tobom da bne bh bio "slep", "nezainteresovan", "nemisleci" i ostala? Dozvoli sebi da nisu svi isti i nema svako iste kriterijume i prioritete.  Smile

To je neka navika ljudi u BG, godinama je svercovanje bilo nesto najnormalnije. To su uglavnom izgovori, dajem glavu da bi se oni koji su se svercovali do sada svercovali i na dalje pa da je na ulicama sve do jednog najnoviji autobus koji je cist kao apoteka, ima vrhunsko grejanje/hladjenje i ne kasni.

Nemoj ti tako lako glavu da daješ, već malo mućni pre toga. Smile
10 godina ja živim u Beogradu, 10 godina kupujem jebenu markicu svaki mesec, vozili smo se po gužvama, prljavim autobusima, čekali po sat vremena, plaćao kazne iako sam imao uredno markicu i povlasticu (DA, tako je, da sada ne objašnjavam kako i zbog čega) i sve je to OK, to je jednostavno tako i meni to nije trn u oku. Ali kada vidim sernjanje oko BUSPLUS-a, kako će posle toga kao da nam svane, kako će biti manje šverca, kako će autobusi da budu tačniji i sl. e pa to stvarno nema smisla.
@Coolruner
Rekao sam i evo ponoviću, kaži mi ti i svi koji misle da je BUSPLUS bolji, jednu jedinu prednost tog sistema u odnosu na stari, jednu jedinu, koju ja kao putnik imam! Nema je, o tome se radi, a pune mi glavu svaki dan sa tim da treba da se osećam kao da sam kresnuo Severinu.
Puna mi je glava tih koji svaki dan dovode ljude u zabludu svojim glupim pričama, a da u isto to vreme sebi pune džepove-to naravno ne mora da bude direktno, ali ti meni posao u Srbiji ja tebi u Turskoj i to je to. Alo, osvestite se  Smile

Eto, i ti mislis da je samo tvoja rec jedina ispravna. Ko je rekao da se svi svercuju, ko je rekao da se ti svercujes? I kako to sto ti placas redovno vec 10 godina znaci da ne postoji ogroman broj ljudi kojima je sverc nacionalna zabava broj 1? Kao da kazem da veliki broj ljudi pusi u spavacoj sobi a ti dodjes i kazes - nije tacno, evo ja vec 10 godina ne pusim u spavacoj vec samo u dnevnoj... doooooooooobrooooo, i?  Smile

Crowz ti je dao jednu stvar koja je prednost, druga je sto si ranije morao ici na poslednju autobusku stanicu da kupis markicu sada mozes dopuniti na svakoj trafici (usteda vremena), dalje vec rekoh da je mnogo lakse prevuci plastiku nego gurati kartu i onaj stari aparat, povuci rucicu, izvaditi kartu... kada bi svi koji su ranije koristili prevoz po starom sistemu kucali karte, bila bi realno veca guzva jer je proces duzi... a aparati su takodje bili na prvoj sipci kod vrata pa bi opet doslo do zastoja.

Takodje, ako se budu drzali sistema kontrole onako kako je zamisljeno, sprecice/smanjice sverc ili bar povecati broj ulovljenih svercera. Plan je da kada kontrolor ulazi u prevoz svi validatori se iskljuce. Ko je overio overio je, ko nije dobice kaznu (u teoriju, videcemo sta cepraksa pokazati). Stari sistem ti je uvek ostavljao mogucnost da se na brzinu domognes aparata i otkucas kartu, svi koji se vozimo prevozom smo vise puta bili svedoci tog scenarija.

A na kraju krajeva, zasto nesto novo mora biti epohalno bolje? Ovih par stvari je sasvim dovoljno. Kao da sa ADSL predjes na kablovski internet. Ovaj drugi je stabilniji i daje vecu (skoro punu) brzinu za isti internet paket i to je sve. Ali jeste bolji.

Moji omiljeni deo - pracenje.  Smile Kao prvo, moze se koristiti nepersonalizovana kartica. Kao drugo, ovde bi mogli da te prate u smislu gde si usao a gde izasao i kada. A zaboravljate da mogu da vas prate i preko kreditne kartice gde ste sta kupili, kada ste usli u banku, radnju, otisli na bankomat. A to ljudima ne smeta, ne vicu "zavera" vec koriste kartice? Dalje, koristis li mobilni? E pa preko njega, koristeci IMEI mogu da te prate u pravom smislu te reci - gde si bukvalno u svakom trenutku. I sta s tim? Bus Plus je opasniji, kreacija satane da nas sve zajebe?

Najveci problem ljudi je u sledecem - oktud vam ideja da ste VAZNI da bi vas neko pratio, da bi uopste nekoga zanimalo sta radite?

Verujte, onog trenutka kada se iz odredjenog razloga zainteresuju za vas, kada im postanete vazni, BP ce vam biti najmanji problem. Onda ce vas pratiti kako dolikuje, do tada smo svi mi nebitni.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 13:03:18 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
LG Nexus 4
Pa cekaj bre... Zasto vi sa vasim misljenjem ne odgovorite ljudima na pitanje koja je bila potreba za novim sitemom, koji je placen i preplacen milione??? Zaista sta je falilo starom sistemu, da su tolike pare koje su mogle mnogo pametnije da se uloze daju strancima da nam uvode neki sistem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Napisano je, ako te ne mrzi a ti procitaj.

Pare su ulozili privatnici koji ce od prodatih karti imati procenat, ujedno tu je i ta razlika od 50 miliona koju je pomenuo GoxyMaster. S tim sto to nece biti placanje vec davanje procenta u obavljanju zajednickog posla.

I opet, da li u zivotu mora dapostoji razlog za svaku promenu? Naveo sam 4 razloga zasto mislim da je sistem bolji, nisu epohalna poboljsanja ali poboljsanja jesu. Zasto vec to nije dovoljno? Meni jeste, moje pravo da mi to bude dovoljno i opravdano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
Nokia 6220
Citat
Pare su ulozili privatnici koji ce od prodatih karti imati procenat, ujedno tu je i ta razlika od 50 miliona koju je pomenuo GoxyMaster. S tim sto to nece biti placanje vec davanje procenta u obavljanju zajednickog posla.
Svejedno, da li ce gsp da daje kes, ili procenat od karata, drzava je ostecena u oba slucaja, ako se posao mogao obaviti za manje novca.
Citat
I opet, da li u zivotu mora dapostoji razlog za svaku promenu? Naveo sam 4 razloga zasto mislim da je sistem bolji, nisu epohalna poboljsanja ali poboljsanja jesu. Zasto vec to nije dovoljno? Meni jeste, moje pravo da mi to bude dovoljno i opravdano.
Treba razlog kad se raspolaze tudjim novcem.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.