Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 370411 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Citat
Svejedno, da li ce gsp da daje kes, ili procenat od karata, drzava je ostecena u oba slucaja, ako se posao mogao obaviti za manje novca.

Kao prvo, nije drzava vec grad. A kao drugo, u zavisnosti od broja prodatih karata ce zavisiti da li je grad ostecen ili ne. Ako se poveca broj prodatih karata odnosno smanji sverc onda je grad na dobitku, jer i sa procentom ce biti vise para za gradsku kasu nego sto je bilo ranije.

Ekonomska logika, nista vise.

Mada, ja i dalje tvrdim - skoro sve treba privatizovati.

Citat
Treba razlog kad se raspolaze tudjim novcem.

Ne znam kako tudjim? Nije mi jasno zasto ljudi porez dozivljavaju kao da su kupili akcije u nekom preduzecu pa onda potezi menadzmenta uticu na njihovu zaradu ili gubitak iste. Porez je obaveza, kao placanje struje. Da li EPS koristi tvoje pare zato sto placas racun za struju? Ne, naravno, ti si platio za uslugu a pare koje si dao su njihove a ne tvoje. Tako je i sa porezom - to je tvoja zakonska obaveza, ti ne pozajmljujes pare ili ulazes u obrtanje kapitala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Kako je onaj poverenik za informacije objasnio, ne radi se o tome da li će neko iskoristiti vaše podatke u bilo koju svrhu, od prodaje trećem licu do korišćenja za praćenje kretanja, već da je sama obrada i posedovanje podataka od strane institucije koja nije ministarstvo unutrašnjih poslova i sl. državne institucije (poresko, socijalno, zdravstveno) protivzakonito i protivustavno.

Verovatno nikog ti podaci ne interesuju i nismo nikome interesantni da bi se nama uopšte bavio na taj način, tako da oko toga ne treba brinuti, ali je stvar u zakonitosti, tj. zaštiti ličnih podataka građana...
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
Nokia 6220
Citat
Kao prvo, nije drzava vec grad. A kao drugo, u zavisnosti od broja prodatih karata ce zavisiti da li je grad ostecen ili ne. Ako se poveca broj prodatih karata odnosno smanji sverc onda je grad na dobitku, jer i sa procentom ce biti vise para za gradsku kasu nego sto je bilo ranije.

Ekonomska logika, nista vise.
Logika moze da zezne, matematika ne. Manje je manje, bez obzira kako ga ti formulises.  Ako je isti sistem mogao da se uvede sa manje novca, efekat (vise prodatih karata) bi i dalje bio tu, a cena bi bila niza.
Citat
Mada, ja i dalje tvrdim - skoro sve treba privatizovati.
Slazem se.
Citat
Ne znam kako tudjim? Nije mi jasno zasto ljudi porez dozivljavaju kao da su kupili akcije u nekom preduzecu pa onda potezi menadzmenta uticu na njihovu zaradu ili gubitak iste. Porez je obaveza, kao placanje struje. Da li EPS koristi tvoje pare zato sto placas racun za struju? Ne, naravno, ti si platio za uslugu a pare koje si dao su njihove a ne tvoje.
Sto onda lepo funkcionera ne daju broj njihovog racuna, pa direktno na licni racun da im uplatimo porez da ne moraju da se muce sa raznim lopovlucima ? Firme nek funkcionisu od kredita i zaduzivanja, to ce samo da se namiri  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Kako je onaj poverenik za informacije objasnio, ne radi se o tome da li će neko iskoristiti vaše podatke u bilo koju svrhu, od prodaje trećem licu do korišćenja za praćenje kretanja, već da je sama obrada i posedovanje podataka od strane institucije koja nije ministarstvo unutrašnjih poslova i sl. državne institucije (poresko, socijalno, zdravstveno) protivzakonito i protivustavno.

Verovatno nikog ti podaci ne interesuju i nismo nikome interesantni da bi se nama uopšte bavio na taj način, tako da oko toga ne treba brinuti, ali je stvar u zakonitosti, tj. zaštiti ličnih podataka građana...

Ali sve te iste podatke imaju i mobilni operateri kao i banke, cak i vise od toga.

Jesi li ikada uzimao kredit? Samo sto ti ne traze krvnu sliku i urinokulturu na uvid.  Smile

Citat
Sto onda lepo funkcionera ne daju broj njihovog racuna, pa direktno na licni racun da im uplatimo porez da ne moraju da se muce sa raznim lopovlucima ? Firme nek funkcionisu od kredita i zaduzivanja, to ce samo da se namiri

Isticanje lopovskih sklonosti politicara/funkcionera nikako ne menja cinjenicu koju sam izneo za porez.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 13:40:35 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Citat
Ali sve te iste podatke imaju i mobilni operateri kao i banke, cak i vise od toga.

Jesi li ikada uzimao kredit? Samo sto ti ne traze krvnu sliku i urinokulturu na uvid.  Smile

U tome i jeste problem, što su ti podaci previše dostupni i samo jedan slučaj neke zloupotrebe je dovoljan da se zahtev za zaštitom podataka pokaže opravdanim.

Svi su oni obavezani nekim zakonom da ne smeju te podatke da predaju i na bilo koji način zloupotrebe, ali...

Činjenica je da smo svi mi u nekoj bazi podataka, ko jednom uđe u sistem ostaje u njemu zauvek. Jednom mi se desilo da ponovo dođem u banku u kojoj sam ugasio račun pre 5 godina i oni su me još uvek imali u bazi podataka.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
A na kraju krajeva, zasto nesto novo mora biti epohalno bolje?

Sve si objasnio ovim. Znači i ti se ipak slažeš da je gore, meni ne smeta što je gore ali mi smeta što neko za nešto što je gore govori kako je to bolje i to savršeno bolje.
A oko prednosti poništavanja karata, da je lakše provući karticu nego poništiti kartu dali treba da komentarišem???? Prvo, nisi u pravu jer sada svi moraju da poništavaju, i neka je to i brže al kad moraju svi onda bude sporije sigurno. Drugo i osnovno, jer sam sistem od toliko miliona evra uveo da bih navodno ubrzao proces poništavanja karata?! Aj da se uozbiljimo. Autobusi će biti prljavi, isto gužve, švercera još više.
Aj mućni glavom i zamisli kako izgleda kontrola kartica:
Ranije je bila vizuelna, čovek preleti pa šta vidi vidi.
Sada mora od svakog putnika uzeti karticu i provući je preko svog aparata videti ispravna neispravna. Treba li da glasamo šta je brže? A pritom moram da ti napomenem da oni to moraju uraditi do sledeće stanice, jer tu ulaze novi putnicu koji ukoliko su validatori blokirani neće moći da se čekiraju. To ni do sada nije moglo u jednoj stanici da se završi.
Rešenje kako bi moglo da se ubrza je da u autobus uđe više kontrolora odjednom sa više aparata i eventualno još neki pomoćnici koji bi gledali koji putnici su ušli na sledeću stanicu ukoliko kontrola ne proveri sve kartice do te sledeće stanice. To znači njih 10 bar. Veruješ li ti da oni kao takvi nisu vidljivi sa sve onim novim aparatima u rukama? Hoćemo i za to da glasamo?
Samo malo mozak da se uključi to je sve. Ne sprečava se šverc, već na protiv lakše je sada švercovati se.
Tako to izgleda u praski, pošto te je zanimalo-ispravi me ako grešim.

A za praćenje, nemoj da se ložiš. Naravno da smo svi mi nebitni, i da mogu da nas prate na razne načine, s toga gledano aj i ovi iz busplusa, al kad malo mućneš glavom shvatiš da se upravo na tom praćenju okreću milijarde.
Da li je tebi poznato da je Facebook platio milionsku odštetu i da je bio veliki skandal jer je pratio rad korisnika (koje stranice otvaraju, na koje linkove klikću i sl.) i nakon što su se oni izlogovali sa njihovog sajta. Da li ti je poznato za skandal oko Google earth-a u Nemačkoj kada su snimali 3D street view? Da li su ti poznati gotovo svakodnevni članci o ugroženoj privatnosti? Što to sajtovi rade i uopšte firme. Zbog toga što je ciljana reklama jako skupa tj jako mnogo firme plaćaju da se reklamiraju ciljanoj grupaciji. Zašto bih ja razmišljao da će sutra neko iz busplusa ovlašćeno ili neovlašćeno da proda ove informacije trećim licima i da će recimo znajući da studenti Farmacije ulate na trošarini u autobusu baš tada pustiti neku reklamu? Ko da to sada to nisu znali. Primer je banalan, ali korist je enorma. Jer marketinške agencije daju nenormalne svote novca upravo za ove informacije. Izgleda smešno ali to je svakodnevnica. S toga, nemoj to tako olako shvatati, je**e se meni da li će da me prati, ali da mi pričaju ma kakvi, nema ništa od toga a posle da zgrnu milijarde kad prodaju informacije stvarno ne želim da razmišljam. Ne plaćam im ja, ali svejedno im neću dozvoliti da se bogate tako kriminalno.

@NennadS

Svaka ti je na mestu!  Smile Kad bi svi malo zastali i razmislili mislim da bi to istog zaključka došli.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 13:59:11 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
Citat
kao da se vozis na kombajnu

Smile

иначе,новији модели комбајна имају кабину која је опремљенија од кабине аутомобила који коштају до 20.000 евра Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Pusti me sofizma, molim te. Ja nisam rekao da je gore, rekao sam da je bolje, ali da novo ne mora biti epohalno bolje. Citaj malo.  Smile

Ovo za brzinu stoji i pored toga sto svi treba da overe, opet je brze. Jedan pokret rukom, prolazak karticom pored validatora u koraku kojim ides dalje. Za kontrolu - koji god sistem uveli, nikada nece moci da pregledaju za jednu stanicu ceo bus osim ako nije stanica tipa SC-Mostar, ili Autoput-Autokomanda.  Smile Nijedan sistem to ne bi promenio osim da se bus zaustavi dok se kontrola ne zavrsi.

Sve ovo mi ne ukazuje kako je sverc sada laksi?  Smile

Za pracenje - paranoje oko FB/CIA/MIA/Vatikan i ostale zavere me ne zanimaju. Rekao sam sta sam imao na tu temu. Meni je to smesno, obrazlozio sam sasvim podrobno zasto i tu je kraj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Sve ovo mi ne ukazuje kako je sverc sada laksi?  Smile

Kontrola karata je sporija jer se svaka karta mora provuce kroz aparata kontrolora. A možda ćeš ti reći da je to sada samo pokret rukom koji je brži od vizuelnog pogleda na perthodnu povlasticu tj. markicu  Smile
Ako je kontrola sporija to znači da ću ja imati više vremena da poništim kartu, a ukoliko blokiraju validatore kao što su rekli da hoće (rekli su i da neće biti moguće poništavanje karata 80m od stanice, pa je moguće) to znači da će oni biti blokirani bar par stanica. Ja ću naravno kao švercer reći da sam ušao kad su već bili blokirani i to je to, ili ću još jednostavnije izaći na sledećoj stanici u ući u neki drugi bus. A da ti ne kažem da ih sada možeš videti sa aparatiam u rukama pre nego uđu u autobus.
Kako god okreneš primećeniji su i sporiji i to daje veću šansu švercerima.
Jel ti sada jasnije ili misliš i dalje da šverceri imaju manje šanse? A nisam čuo tvoj komentar da se može napraviti savršen klon kartice koji kontrola gotovo ne može prepoznati, i to je opcija koja se sada dostupna bukvalno svakom. Nema holograma nema, sitne štampe, nema ničega, samo Copy, Paste.
Treba li da ti donesem klona da te razuverim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
HTC One
Zivi bili pa videli kad krene kaznjavanje koja ce se pesma pevati.  Smile

OD mene dosta polemike, sve je jasno objasnjeno i necu svakom ponaosob da ponavljam kao papagaj. Meni je ok sistem, stizem gde treba i to na vreme, lakse mi je sa karticom. Placam uslugu koju bi inace placao i ostalo me ne zanima. Realno, na kraju krajeva, ne zanimaju me ni sverceri, nije moj problem, ima ko ce sa njima da se bavi.

A za klon karticu - zasto je kriminalna aktivnost validan argument za bilo sta? Ja bih tim ljudima zabranio da nakon hvatanja udju u ijedan vise autobus u zivotu, pod pretnjom sankcije da ako ih ponovo uhvate lepo idu u zatvor, a za hvatanje sa klon karticom bih im zalepio kaznu visine polovnog automobila. Ali to sam samo ja, osoba veoma netolerantna za takve oblike ponasanja.

Odoh ja da se bavim zimskim carolijama.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.392 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.