Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Богдана преживела абортус  (Pročitano 24014 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
bokee... pogledaj istoriju... demantovace te...

U Irskoj je abortus bio zabranjen, pa su zene prelazile u Britaniju ili su medjunarodnim vodama plovili brodovi na kojima su vrseni abortusi...
Zabrana abortusa dovodi samo do toga da je vise ilegalnih abortusa... sto opet znaci da se abortusi mogu vrsiti i u poodmakloj trudnoci, jer nekoga ko se ilegalno bavi time nikakav zakon ne obavezuje...

Secas li se mozda onog primera iz Pozarevca kada je devojcica od 15-16 godina rodila i udavila bebu u skolskom veceu, a tokom citavog procesa ju je navodila majka? Slucaj je zataskan jer se naletelo na pretpostavku da je otac deteta bio i otac te devojcice, odnosno suprug majke...

U takvim slucajevima... kada se rodi dete koje je posledica nasilnog cina ili ima odredjenu manu, majka tesko moze da izadje na kraj sa svim tim... sto se opet prenosi na dete... i tako dalje...
Nije rodjenje samo izbaciti dete iz sebe... pa sta bude...

Sta vise... cak i u slucajevima da je dete sa npr. manom zeljeno, sanse da ce se veza cije je to dete produkt odrzati je mala... Muskarci nisu u stanju da se nose sa tim... Ovo ne pricam napamet, posto sam nazalost svedok bar jednog takvog raspada porodice od kojih se jedan upravo desava... a ucesnici nisu bas neki goluzdravi klinci iz sela cije je ime i bog zaboravio...

Zabrana nece ni podici svest o odgovornosti, jer je mnogi ljudi uopste i nemaju... Za njih je zivot ruski rulet... i ako ih metak zvekne, neko drugi je kriv za to...

« Poslednja izmena: 16. Dec 2011, 13:32:52 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wildfire S
Дуго сам избегавао да се изјасним по питању абортуса, јер нисам знао шта да мислим. Када год би се заподенула та прича, спустио бих главу и ћутао. И једна и друга теза имају добре аргументе.

Па ипак сам се на крају приклонио овом противничком ставу. Зашто? Па зато што сматрам да је и тај фетус, чак и после самог зачећа када изгледа толико минијатурно да није ни уочљиво, људски живот. Да, на први поглед заиста делује несхватљиво поистовети одраслог човека и неку мискроскопску безначајну зигот ћелију... ал зар не бејасмо сви ми у почетку зиготи? И тај зигот ће за годину дана плакати, говорити, спавати, јести, какити, размишљати, учити, смејаће се... Немогуће је не сматрати га људским животом.

Нико човека не приморава да то дете одгаја и издржава, али му неприкосновено право живота једноставно дугује. И зато ми заговорници абортуса сада делују помало лицемерно, јер оно... зар се и они такође нису родили?  Smile

Постоје сиротишта, прихватилишта, породице које чекају на усвајање... имаће шансу. Можда лошу, можда добру, ал ипак шансу. Па ако му је суђено...

Једино бих абортус подржао ако се установи да би то дете имало велики хендикеп због којег не би могло да нормално живи и наравно ако сама трудноћа угрожава живот мајке.

Prvo. Ako ćemo oko prirode.
I priroda sama abortira, spontani ti je ništa drugo nego obustavljanje trudnoće ako proceni da nešto nije u redu.
Al' ponekad priroda zakaže i ne prepozna problem.
Opet... ko to u 21. veku veruje da živi u skladu sa prirodom? To je licemerno.
Da je tako ne bi se životni vek udvostručio, a udvostručio se putem medicine. (Ko želi da sve prepusti prirodi, nek' se upuca u 40oj)
Mnoge stvari koje su nam danas dobar dan, su nekad bile sačuvaj me bože. (jer te telo hram duše, svetinja, tra la la, tra la la...)

Dalje.
Ajde da budemo iskreni - niko stvarno ne želi da dođe do abortusa.
(barem ja nikad nisam upoznao osobu koja je u fazonu "E ajde da sipam ko u nerotkinju, pa da je kasnije vodim za 100 evra ko kod čika zube da izvučemo malog gremlina)

Mislim, sasvim sigurno da postoje mentoli kojima je abortus sredstvo kontracepcije, ali realno, takvi kreteni i ne treba da se razmnožavaju i bilo bi dobro da im bude i besplatan abortus.

U svakom drugom slučaju prekida se neželjena trudnoća. Neželjena iz više razloga.
I ona je glavni problem, abortus je samo sredstvo.
Često zbog zdravstvenih defekta - za koje se većina slažemo da treba ukloniti. (ja mislim da i država tu kaže da to treba obustaviti, ili ne?!)
drugo - svi ćemo odma reći "bežanje od odgovornosti". Nije baš. Iza mnogih abortusa stoje dani i dani razmišljanja, preispitivanja i osedele kose... da bi se došlo do ispravne odluke.
(evo moja komšinicom sa odraslom decom - puko kondom - stvarno im nije trebalo novo dete u kasnim 40. )
i treće - pa na kraju i ovo "bežanje od odgovornosti" - evo ja prvi.
Ja stvarno ne želim da imam dete sa nekom dronfuljom na jedno veče samo zato što je Durex sjebo jedan od milion kondoma, da napustim fakultet, da promenim ceo život, da gradim bilo kakve odnose sa tim debilom od devojke... i sve to zbog nečega što podseća na pljuvačku.
Da li me to čini lošom osobom?
Ko misli da me čini, slobodno. Ali i dalje mislim da je to dobro za sve nas.

Dalje. Ista ti je stvar kao i sa prohibicijom.
Uvek će postojati, samo nećeš imati kontrolu nad tim.

Abortus nije izum savremenog veka.
On postoji stotinama godina unazad jer su ljudi oduvek želeli da imaju ovu opciju.
Samo je bila daleko veća smrtnost po ženu nego sad.

Napomena - dok ste kucali 2 novih odgovora je upisano. Možete ih pregledati pre slanja vašeg komentara.

Evo preduhitrila me Anea i sve lepo rekla.

Опет се иде против Бога, а то добра донети неће! Smile
Pa jebiga, kad je bog nesposoban da pošalje normalno dete.

Napomena - dok ste kucali komentar novi odgovori su se pojavili na temi. Možete ih pregledati pre slanja vašeg komentara.

I još jednom... Anea.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Dec 2011, 13:38:20 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia krntija

Све је то ок брате, али на крају дана то је људски живот. И ту се за мене свака прича завршава. Јеби га.

Citat
Zabrana abortusa dovodi samo do toga da je vise ilegalnih abortusa

Па нормално. Не може то преко ноћи да заживи. Енглези су се дуго борили са хулиганством. Донели су закон, ал људи су и даље правили срања. Међутим, кад је пар хиљада њих осуђено по хитном поступку на фину робију, добио си трибине до саме аут линије без икакве ограде.

Citat
U takvim slucajevima... kada se rodi dete koje je posledica nasilnog cina ili ima odredjenu manu, majka tesko moze da izadje na kraj sa svim tim... sto se opet prenosi na dete... i tako dalje...
Nije rodjenje samo izbaciti dete iz sebe... pa sta bude...

И ја опет кажем - на крају дана то је људски живот. И ту се за мене свака прича завршава. Јеби га.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Kao sto je Goa primetio... abortus nije pojava koja je skoro nastala...
Postoji prakticno od "osvita civilizacije"...

A zakon je zakon... vremenom se pokaze besmislenim...
Secas li se rimskog zakona kojim su bili oporezovani neozenjeni i neudate?
Eh... pa Rim je i pored toga propao...
« Poslednja izmena: 16. Dec 2011, 14:02:31 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wildfire S
Све је то ок брате, али на крају дана то је људски живот. И ту се за мене свака прича завршава. Јеби га.

Ali čekaj brate, ako to prirodi ne predstavlja problem, da podjednako istu stvar uradi, zašto bi mi pravili problem?  (i što je najcrnje priroda je ponekad toliko surova da se rodi mrtvorođeno, znači dopusti da prođe 9 meseci, a mi zabranjujemo posle 3-4 meseca, sve do tad je parče pljuvačke)

Pa ne možeš mi reći da je priroda nemoralni ubica.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia krntija
Citat
Ali čekaj brate, ako to prirodi ne predstavlja problem, da podjednako istu stvar uradi, zašto bi mi pravili problem?

Smile

Ти то поистовећујеш људски акт предумишљаја са природом?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wildfire S
Poredim.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia krntija
То не може да се пореди.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49722
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
@Bokee, скоро све си написао. 

Ја на овој теми могу само да те понављам. Не може човјек срца каменог да схвати како и једно мало људско биће заслужује право да живи као ја ти или било ко други. Чак и да ме неко сутра ликвидира тај злочин би био акт милосрђа наспрам абортуса који је планирала моја мајка. Пошто сам овако бар проживио 22. године....Зашто бити суров када има довољно мјеста за све нас?
« Poslednja izmena: 17. Dec 2011, 12:38:54 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Da. A doktori nisu imali jedno 5 do 10 godina teškog obrazovanja i bubačine nego je ta sila kroz njih polagala ispite, oni zažmure a sila sama piše. Diploma im je sletela s neba, sila je dovela.
Aj leba ti urazumi se.
Ta sila je kroz bioloske roditelje uzrokovala radjanje onih koji su imali mogucnost da im ta sila obezbedi "obrazovanje" i "diplome" zbog kojih su u mogucnosti da zbog te sile ubijaju fetuse, ukoliko ta sila ne uzrokuje
fetus koji je moguce spasiti da bi se mogla videti moc delovanje te sile.
Sila je uzrok pokreta i promene, covek je kreacija te sile koja coveka pokrece i koja ga menja.
Citat
Slobobodnu volju možemo samo odbaciti posmatrajući je iz ugla kvantne fizike. I s time možeš malo da porazgovaraš s Lajtom. Lepo će ti čovek objasniti.
"Slobodnu volju" ne vidimo ukoliko odbacimo egoizam. Sto je u tvom slucaju neverovatno.
Citat
Dok na ovom makro nivou, već postoji nešto što zovemo samovoljna svest i prati je odgovornost.
"Samovoljna svest" i "odgovornost" ne postoje u stvarnosti u kojoj je prisutan imaginarni zakon koji se razlikuje od zajednice/drustva do zajednice/drustva.
Taj imaginarni zakon daje mogucnost da neki ljudi nemaju "samovoljnu svest" i "odgovornost".
Dok su pred zakonom univerzuma svi ljudi - jednaki.
Citat
Problem sa praćenjem "sile" je taj što vodi ka pasivnosti a sasvim sigurno ka neodgovornosti.
Taj problem imas ti, posto ti ne shvatas da se ta sila manifestuje nakon sto covek nesto uradi, a ne pre toga, tako da je pasivnost nemoguca.
U prepoznavanju te sile se ne radi o ucinjenom nego o shvatanju kako je do toga doslo.
Covek radi samo ono sto mora da radi, bez obzira da li on shvata ili ne zasto je to uradio.
Ja, iako shvatam da nemam nikakvu kontrolu nad onim sto mi se desava i dalje radim samo ono sto volim da radim, posto jedino tako mogu da radim samo ono sto volim. I to je jedini nacin da volim sve sto mi se desava.
Citat
Ti možeš podjednako isto tako da ubiješ čoveka i da veruješ da je sila kroz tebe ubila tog čoveka.
Prava istina je da si samo neodgovoran.
I ti mozes da nastavis da iznosis premise ( tipa "sta bi bilo kad bi bilo" ) koje sa zdravim razumom i logikom nemaju blage veze i da ostanes neodgovoran zbog toga.
Citat
Uostalom, ako ćemo dobro delo da pripisujemo sili iliti bogu... ta ista sila onda i ubija, muči i siluje druge ljude.
S obzirom da se motivi take jedne sile ne mogu odrediti i okarakterisati jer su suviše raznovrsni... dolazimo do haotičnosti.
Opet... s obzirom da je haotičnost neprihvatljivo stanje za funkcionisanje i s obzirom ako nešto sve onda to nije ništa... dolazimo ipak do slobodne volje i svesti. I naravno odgovornosti.
Pa naravno da ubija. Ta sila neopevano precizno uzrokuje i zivot i smrt svih koji se radjaju smrtni.
Sila nema motiv, motiv je izmisljotina onih koji veruju u "slobodnu volju" i "izbor motiva".
U uzrocno posledicnoj stvarnosti ne postoji nikakva "haoticnost" nego veoma precizan uzrok svih posledica.
"haoticnost" je subjektivno misljenje koje je posledica uzroka kod nekih ljudi.
Svest je sposobnost definisanja onoga sto postoji i sto se desava u materiji.
"slobodna volja" i "odgovornost" su misljenja koja se nalaze u nekim ljudima koji su definisani kao takvi.
Citat
Konkretno što se tiče teme.
Prava istina je da je ta Bogdana na nivou statističke greške, dokaz za to su milioni i milioni uspešnih abortusa.
Statistički gledano, dešava se... iako Bogdana nije jedina osoba na ovoj planeti koja je preživela abortus.. dešava se i to, ali je podjedanko lako mogla da bude i deo veće statistike i da nikad ne čujemo za nju a da čujemo za neko drugo dete, na nekom drugom kraju sveta.. jer dešava se.
Pripisivati tome posebne osobine i verovati da je to božanska intervencija je samo ignorantno.
Istina je da si ti sebi dao za pravo da osobu koja je morala da bude ziva, bas kao i ti nazivas - statistickom greskom, neshvatajuci da si i ti ( ukoliko ces umreti ) takodje statisticka greska.
Ignorantno je tvrditi da covek ima kontrolu nad zivotom i smrcu, dok je ocigledno da se nijedan covek nije rodio takav kakav je covekovom zaslugom smrtan i umro covekovom zaslugom.

Tvrdnja da je bilo koji covek zasluzan za bilo sta je masakr logike.
Misljenje da je bilo koji covek zasluzan za bilo sta je licna stvar, koju ne treba preispitivati.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.