Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:35:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blasfemija i pravo na slobodu govora...  (Pročitano 19460 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50199
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S24
Raćo batali lične uvrede. Jedno je kada kažemo da ateisti ili vjerniku fali daska u glavi, a drugo kada to prenesmo na lični nivo i vrijeđamo forumaše.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 16:42:02 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Ne znam to za fizičko nasrtanje, ali, koliko god neko imao pravo na bilo šta, moramo se složiti da je homoseksualnost bolest.

Kazu da nije.

Kako pa evo recimo u Americi su vernici recimo bacili bombe na doktore koji su vrsili legalno abortuse u jednoj klinici.

Ali nisi mi odgovorio: Da li je ok po tebi navesti kreatora svog dela da ga vrati na recenziju i da ga prepravi ako ne valja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Raćo batali lične uvrede. Jedno je kada kažemo da ateisti ili vjerniku fali daska u glavi, a drugo kada to prenesmo na lični nivo i vrijeđamo forumaše.

Naravno da je sve to isto.

Ne znam to za fizičko nasrtanje, ali, koliko god neko imao pravo na bilo šta, moramo se složiti da je homoseksualnost bolest.

Kazu da nije.

Kako pa evo recimo u Americi su vernici recimo bacili bombe na doktore koji su vrsili legalno abortuse u jednoj klinici.

Ali nisi mi odgovorio: Da li je ok po tebi navesti kreatora svog dela da ga vrati na recenziju i da ga prepravi ako ne valja?

Ma... kažu da nije... ko to kaže...

Ameri su budale, to je već znano. Mada je većina protiv abortusa i to je normalno.

A nisam ti baš razumeo pitanje. Oko čega je i na šta se odnosi pitanje?
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Zasto je normalno da zena ima nema pravo na abortus?

Pitanje je dakle, zasto po tebi niko ne sme da revidira svete knjige kriticki i da ih posalje autoru na doradu?

Odnosno zasto je zabranjeno kritikovati svete spise?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Pogrešno si me razumeo. Nisam rekao da je zabranjeno kritikovati, već da je ružno pljuvati po njima.

Citat
Zasto je normalno da zena ima nema pravo na abortus?

Ima il nema? Smile pa nisam za abortus jer time oduzimaš život (ako ga tako možemo nazvati) detetu. Mislim, shvatam da je to vrlo delikatna situacija, kada ti nenadano, usled neopreznog odnosa, neko napravi začetak... dosta je to komplikovana situacija i teška, tako da razumem žene po tom pitanju, ali ne opravdavam.
Naravno, tu nisu samo žene krive, već i muškarci. Zajednička je krivica.

Kako god i šta god se desilo, po meni je abortus oduzimanje prava detetu na život koji ga očekuje. Svako ima pravo na izbor, ali ga ne podržavam nimalo. Mogu reći da ga i osuđujem.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
OK, ali koja je razlika izmedju pljuvanja i kritike?

Ako osudjujes akt abortusa, onda moras da uzmes i u obzir da je mozda jadna devojka silovana. Ili da je maloletna. Ili  da nema sredstva da izdrzava svoje dete, recimo ako je 4 ili 5 po redu.

Tesko je biti sudija ljudima jer ovaj zivot je dovoljno tezak, da bi ga jos i mi dodatno otezali svojim ubedjenjima, koja su vecinom nastala na osnovu nekih misljenja od pre 3000 godina.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Citat
On bi treba da postoji u svim vremenima sto znaci da zna krajnji rezultat svoji eksperimenata ,
pa opet on nekoliko puta dovodi ljudsku rasu do unistenja jer je nezadovoljan njima .

To je ono što čini Boga "zlim". Jel tvoj roditelj zao ako te kazni?

Ja verujem u ljubav Božju i nisam od onih koji negativno razmišljaju. Čuvam u sebi samo lepe stvari.

"Ljubazni! Da ljubimo jedan drugoga; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga.

A koji nema ljubavi ne pozna Boga, jer je Bog ljubav."

Pa logično je da u trenutku kada nešto radiš misliš da je to ono pravo... sigurno ga nećeš raditi ako misliš da je loše Smile

Ne samo da ga to cini zlim vec ga cini glupim , nemocnim da prenese svoju poruku ,
On je cisti i najveci gubitnik tu ,jer odustaje od pokusaja da izvede ljudsku rasu na pravi put ,

On podleze tu najnizim mogucim strastima i ubistvu a to je po bilo kojim standardima primitivizam .
Ljudima nije potrebna nikakva religija ili sveta knjiga da im kaze razliku izmedju dobrog i zla ,
ili da ih nauci osnovnom postovanju i medjuljudskim odnosima ,

Ukoliko si malo dublje proucavao Bibliju na kojoj je hriscanska vera zasnovana ,videces njenu hipokriticnost ,
Ne mozes ti jeednostavno da navedes par citata koji se tebi svidjaju i za koje ti mislis da su u redu
i to da zoves hriscanskom verom .

Sasvim je u redu je da ti verujes u Boziju ljubav , to je sto ti zelis i ocekujes da on predstavlja
 ali ta ljubav je samo veo i maska i nije ni od Jevrejskog ni od Hriscanskog ni od Muslimanskog Boga ,
Jer svi su oni prevazidjeni sa samim konceptom pisanih tekstova od kojih su nastali ,

Malo malo pa posle te obecane ljubavi dodju pretnje ,kazne totaleristicke i diktatorske prirode
koje nemaju u sebi nista bozije a drugo ,svi tekstovi su pisani od ljudi a ne od boga .

Nijedna religiozna knjiga ti nije potrebna da znas razliku izmedju dobrog i loseg ,
Ako ti ne uradis ono sto je ispravno i sto je dobro onda si jednostavno los covek ,
nikakva religija ti tu nece pomoci .

E ti se sam upitaj koga si do sada slagao i prevario ,sta si kupio na crnjaka i koga si zavrnuo ,
da li zivis u skladu sa prirodom ,volis li svoje komsije prijatelje i rodjake ,koga si povredio ,
i ko ti je dozvolio da jedes meso zivotinja kad ti u bibliji pise" Ne Ubij" nema nigde tu reci "coveka".

Kada bi ovi Bogovi bili vanzemaljski extraterestrijalni posetioci ovoj planeti onda bi se nekako i uklapali u mozaik svojih pisanih tekstova , ali ovako oni ni jedan od ovih Bogova ne predstavlja vrhunskog kreatora ovog univerzuma .

Matematicki i Literalno najblizi toj tituli je mozda Vedic Hindu Bog Brama .
Citaj malo sanskrit pa ces vrlo lako doci i sam do zakljucka .

A so se tice ljubavi zar ti  stvarno mislis da su clanovi ovog foruma nesposobani ljubavi bez uvazavanja nekakvog Boga ,Kao roditelj troje dece kazem ti gresis .
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 23:17:08 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 561
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Ljudi su slobodna bića koja rasuđuju sama za sebe i imaju svoje lične stavove,pa i o demokratiji...Svako treba da sluša sebe i slobodno iznosi svoje zamerke i sugestije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Alex616

Sa dosta toga sam saglasan, ali nisam sa tvojom konstatacijom da je kazna automatski zlodelo. Naveo si da, ukoliko uradiš nešto pogrešno, loš si čovek. A ko kaže da je kazna pogrešan čin?
To ne dogazuje da je Bog nemoćan, već autoritativan. To je ono prvo što se nameće - poštovanje prema Njemu. Moraš poštovati Boga, kao što moraš poštovati svog oca, da te ne bi kaznio. A kazna dakako ume čoveka da napravi boljim no što jeste. Zato to smatram ispravno, ne samo kada govorimo o Božijoj kazni, već o samom značenju reči i dela.

A o prevarama, zavrtanju i ostalome govori da nema bezgrešnog čoveka. A iskupljenje uvek postoji.
Što se tiče "Ne ubij" zapovesti, kažeš da nigde ne piše "čoveka". Ok, slažem se. Ali, jel je greh uzeti vodu psu, usled velike žeđi čoveka? Recimo da se našao u bezizlaznoj situaciji u "pozajmio" malo vode od svog malog druga. Da li je onda i to greh? Jer mi je malo bez smisla da se misli na bilo koje živo biće.

I ova poslednja tvoja rečenica. Verovatno misliš na citat iz Jovanove poslanice. Moje objašnjenje je to da verujem da je ceo ljudski rod od Boga stvoren.

Tako da svi imamo ljubav u sebi (ne bih da generalizujem) jer verujem da smo od Boga stvoreni. To je neko moje objašnjenje tvoje poslednje konstatacije. Po istoj, verujem da nisi teista, ali takođe lično verujem da si, baš kao i ostali, stvoren od Boga, što dalje implicira da u tebi ima ljubavi. Ako me razumeš šta hoću reći.

Možda ima nekih nejasnoća u mom postu. Tek se sad spremam da prilegnem.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2012, 05:28:29 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Nisam uopste rekao da je kazna automatski zlodelo .
Rekao sam da je Bozija kazna ljudi primitivizam i neproporcionalna prema pocinjenom grehu .
Primera radi ;Na jednoj strani u svetu svake druge sekunde dete umre od prljave vode i dizinterije ,
a na drugoj imas svestenike koji su odgovorni za pedofiliju ,lazi kod osiguravajucih kompanija
i prevare od neplacanja racuna , podmetanja pozara ,kradje crkvenih doprinosa pa do vanbracnih seksualnih odnosa i fizickog obracunavanja u Manastiru ,pri ovome pricam samo o nasoj srpsoj pravoslavnoj crkvi i slucajevima koji su obelodanjeni u javnoj stampi i na sudu ,pa opet ne vidim Ja tu nikakve bozije kazne
a ti ljudi su nekako uspeli da ostanu na svojim poslovima i pozicijama.

Postovanje prema Bogu ne dolazi iz strahopostovanja od njegove kazne .
Moj Otac mene nikada nizasta nije kaznio ,niti sam Ja kao roditelj ikada kaznio svoju decu ,
Doduse razgovarao sam sa njima i naterao sam ih da razmisljaju o posledicama toga sta su uradili .
Ali mislim da gresis ako mislis da kazna cini boljim coveka od onoga sto jeste .
To o cemu ti pricas ,je refleks izbegavanja kazne za dobro ponasanje i to ljudi koriste za trening zivotinja .

Pricao sam ti o poznavanju razlike izmedju dobrog i loseg ,
Nepovredjivanje slobodne volje drugog zivog bica je jedan od osnovnih principa u Hinduizmu .
Ti ukoliko to uradis direktno se mesas u sudbinu obadva bica i menjas prirodni ishod ,
Naravno da je svakom coveku njegov zivot najdrazi kao i zivot njegove porodice ,
Ja bih za svoju decu zrtvovao recimo 6 milijardi ljudi ako je to neophodno ,
sebicnost mozda ,ali meni je to moralno opravdano.
Ali ne bih ubio sve na planeti jer bi to znacilo kraj ljudske rase kao i to da ce moj sin provesti zivot u samoci ,
Dakle sam odlucujes gde ti je granica kao i izbor koji ces da napravis .
I tu dolazimo do principa da li krajnji cilj opravdava velicinu zrtve .

Ako si gladan i ukrades da bi jeo to je u redu ,ali ukoliko ukrades da bi napravio profit to nije u redu.
Ali ako je u pitanju opstanak kao sto je to bio slucaj sa urugvajskim ragbi timom predstavljenom u filmu "Alive"
pitanje je da li bi ti umreo sa saznanjem o tome kako si ostao civilizovan covek ili bi instiktivno postao kanibal .
U svakoj situaciji uvek imas izbora ,moj izbor moze da bude zrtvovanje mog sina da bi spasio ovaj ceo svet
bas kao sto je to navodno Yahve uradio Isusu ali na zalost u njegovom slucaju svet nije spasen ,
nista nije reseno i sva moguca zlodela starih dana ne samo da postoje vec su evuluirala u surovosti .

Stvoren od Boga Yahvea... mozda ,

Verujem da je Vanzemaljska intervencija i Genetska manipulacija u davnim vremenima bila sasvim moguca.

Ali On nije bio pravi Bog ,
Prema Textovima iz biblije previse je bio stvaran i prisutan u davnim vremenima ,
previse je bio lican i opsednut svojim eksperimentom od koga je na kraju odustao i ostavio ga je svojoj sudbini,
Ako Citas knjigu Elohima and Exodusa previse je jasno opisano ,
Dakle bibliju treba smatrati samo kao prvim dokumentovanim kontaktom sa naprednijom vanzemaljskom rasom i nista vise od toga .
Mozda ce se jednog dana i vratiti ali ne ocekuj uopste da ce ljudi podleci i pasti na kolena ,
mnogo verovatnije je da ce biti rat .

« Poslednja izmena: 13. Okt 2012, 21:19:02 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:35:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.