Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 06:50:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blasfemija i pravo na slobodu govora...  (Pročitano 19522 puta)
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Nokia 
Tačno, ali moramo svakodnevno da im ukazujemo u kakve brljotine veruju, lepo neka objasne bradonju sa neba, neka nam objasne kako je to zemlja stara 6000 godina, kako su sve životinjske vrste stale na jednu Nojevu barku i gomila drugih kretenizama iz biblije.

Pa lepo neko sastrane kad svrati na ovaj forum ( i ostale sa ovom temom ) neka pročita njihove duboko umne odgovore tipa  "Ja ga osećam", "To je za mene istina", "Ne razumeš veru"...gledajući danasnju omladinu jako mi je drago da na priče o imaginarnim bićima sa neba, odgovaraju sa osmehom, i odgovorima ko još veruje u Deda Mraza.

Uvek mogu i neki DOKAZ  Smile Smile Smile da iznesu, ali izgleda da ćemo se načekati....

« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 11:14:32 od pakodazna »
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50230
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Zar vama i dalje nije jasno da je religijska zajednica emotivne, a ne racionalne prirode? Niko vas ne prisiljava da vjerujete. Ali vaša ukazivanja za jednog muslimana ili hrišćanina nemaju nikakvu vrijednost.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 12:47:40 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Nokia 
Kao što rekoh/napisah nama je cilj da ukažemo u kakve gluposti verujete, mnogo dece danas ima pristup internetu, ako na većini jakih foruma, na temama o religiji, ukažemo na bolesštine tipa ljudi od 930 godina, idiotluka o mladoj Zemlji , veruj mi da će se velika većina njih zapitati o čemu se tu radi.

Zašto ?  pa jednostavno, roditelji koji su ih i naveli na verovanje, će sigurno u priči  preskočiti priču oko rebara, Adamovih godina i svih ostalih bljuvotina iz biblije.

A u šta ti to veruješ ?  Smile  Zašto je baš taj tvoj bog pravi ?  Smile  Je l' gi i ti osećaš u sebi  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.92
mob
Samsung S7
@pako

Kaze jedan lik da ce ucestali i direktni napadi na vernike samo prouzrokovati njihovo sve jace i jace opiranje cak i za stvari koje i sami priznaju da su nelogicne, zle i iracionalne. Zato on predlaze daleko blazi pristup, koji samo ukazuje na nelogicnosti ali ih ne pokazuje kao nesto idiotsko, glupo i iracionalno.

Pa ima istine u tome. Zato vernike treba blago upucivati da makar porazmisle o nekim stvarcicama.

============================================================

Mislim da nijedan vernik nece postati ateista i obratno putem citanja nasih postova, bilo da su oni pro religije ili protiv.

Nas "zadatak" kao prosvetitelja je da samo ukazemo na moguce alternativne zakljucke iz realnog zivota ili iz svetih knjiga i da pokusamo da to tumacenje sto bolje obrazlozimo.

Pre nekoliko dana sam procitao od pocetka jednu temu u kojoj je novopeceni vernik samo trazio potrvdu da je ono u sta on veruje istina, tj zeleo je da ne bude sam u tome. Iskusni majstor religije mu je u tome pomogao.

Postoje vise nacina kako neki vernik moze poceti da makar sumnja (sto je ipak dobar pocetak) u svoja ubedjenja ili verovanja, ali onaj koji sam ja uhvatio da je najbolji je da sam proba da primenjuje postulate svoje vere na spoljni svet.

Pa stoga jedan primer sa interneta koga se secam od pre par godina, jedan lik inace iskreni vernik je samospoznajom dosao do toga da u celoj toj prici nesto ne stima. Prica je bila oko toga da se cela grupa molila bog da im posalje u snu ili nekako drugacije odgvor na velike nesuglasice koje su vladale u toj grupi oko nekih vrlo bitnih stvari iz njihove okoline. Ni posle visemesecnog raspravljanja nisu uspeli da naprave koncenzus ni oko jedne tacke dvenog reda. Tada je momak sa pocetka price poceo da sumnja da bog postoji ili da ga je bash briga za sve njih.

Ova prica ima jednu dublju notu, a to je da kako ce se sloziti bilo ko na ovom svetu, kad cak ni pripadnici jedne iskrene verske grupe to ne mogu.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 13:55:00 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Nokia 
@Blue

Briga me sto neki vernik nece prestati da veruje, neka veruje, kad je bolid , neka veruje u potope, barke, imaginarna bica na nebu, ako njega nije sramota nije ni mene,  ali sam savrseno zainteresovan da ovako javno prikazem kretenizme u koje oni veruju ( net tome i slusi ), zasto ? kao sto rekoh, ovo je ogroman forum, neko ce naleteti na ovde, procitati ono sta je napisano, pa kad vidi njihova stupidna objasnjenja "Osecam ga", "On je u meni" "To je nesto vise ", verovatno ce se zapitati o cemu se tu zapravo radi.

Imas ateiste, ima i nas antiteista ( razlika je sto se ovi drugi aktivno bore protiv religije, ARGUMENTIMA, DOKAZIMA, sve ovo sto njihova religija nema, imaju samo umobolne price, ako oni zele da veruju u ta sranja, neka ih, ali nece vise trovati omladinu ), pored nauke, fizike, biologije, nema mesta za naucnofantasticne bljuvotine poput religije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Citat
On bi treba da postoji u svim vremenima sto znaci da zna krajnji rezultat svoji eksperimenata ,
pa opet on nekoliko puta dovodi ljudsku rasu do unistenja jer je nezadovoljan njima .

To je ono što čini Boga "zlim". Jel tvoj roditelj zao ako te kazni?

Ja verujem u ljubav Božju i nisam od onih koji negativno razmišljaju. Čuvam u sebi samo lepe stvari.

"Ljubazni! Da ljubimo jedan drugoga; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga.

A koji nema ljubavi ne pozna Boga, jer je Bog ljubav."

Pa logično je da u trenutku kada nešto radiš misliš da je to ono pravo... sigurno ga nećeš raditi ako misliš da je loše Smile

A koje su to druge više sile... ne znam... samo rekoh da verujem u još neke koje deluju mimo Božije... možda neke sile Božjih saveznika ili tako nešto.

MaJstore  duhoviti  Smile a u kog boga ti tacno verujes Zevsa? Hada? Jupitera? Marsa? Odina? Tora? Krišnu? Višnu? R

Danas u svetu ljudi veruju u 2680 razlicitih boyanstava, pazi sad ja ne verujem u 2680, a ti u 2679 bozanstava, po ovome si mnogo blize ateistima nego vernicima.

Elem, to što ti veruješ u neke sile, to ih ne čini STVARNIM, to što se nadaš da je nešto istina ne čini je ISTINOM, bog ili postoji ili ne, to nije stvar mišljenja, možeš imati svoje mišljenje ali ne možeš svoje ČINJENICE !!!

Dakle nauka traga za ISTINOM, tvoje vizje, osećaje možeš zadržati za sebe, sa nekim DOKAZIMA slobodno dodji, pa možemo prodiskutovati. ( natavno, od dokaza kao i svaki zaludjenik nemaš ništa, samo gluposti tipa,  božije sile, saveznici...)

Ko tebi, čoveče, drma kavez?

Zar vama i dalje nije jasno da je religijska zajednica emotivne, a ne racionalne prirode? Niko vas ne prisiljava da vjerujete. Ali vaša ukazivanja za jednog muslimana ili hrišćanina nemaju nikakvu vrijednost.

Bila jedna tema tipa "da li bi bili sa osobom koja je ateista"... i tada sam se izjasnio da ne bih i čvrsto stao iza toga. Ljudi su mislili da nešto sa mnom nije u redu tipa "pa to je samo opredeljenje" i tako to. Isprva, čak sam i sam mislio da nešto nije u redu sa tim, ali sam vremenom shvatao da itekako jeste, upravo zbog ovakvih izroda koji bogohule.

Tako je, priče i "objašnjenja" ateista nikada neće imati nikakvu težinu kod vernika. Živim za dan kada će se vratiti zakon koji kažnjava bogohuljenje. To i dalje postoji negde, većinom u Islamu, ali ga želim i ovde.

A zašto oni to rade? Pa, kao što rekoh - mnogo ih boli tamo negde u dubini. Iskreno, ne vidim razlog tome, kao što niti jednog vernika ne boli ateizam (možda zato što ih je mizeran broj), sem kada krenu kao pojedini izrodi da bogohule i vređaju spise iz Svete knjige... a o "drogiranim seljacima" i da ne pričam.

Opet, kažem, da ih ne boli ne bi ni dolazili da vređaju. Smisao svega je vređati........ a, da... i "objasniti" šta ikako, zaboravih.

Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 16:39:32 od Magic Master »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Tako je, priče i "objašnjenja" ateista nikada neće imati nikakvu težinu kod vernika. Živim za dan kada će se vratiti zakon koji kažnjava bogohuljenje. To i dalje postoji negde, većinom u Islamu, ali ga želim i ovde.

A zašto oni to rade? Pa, kao što rekoh - mnogo ih boli tamo negde u dubini. Iskreno, ne vidim razlog tome, kao što niti jednog vernika ne boli ateizam (možda zato što ih je mizeran broj), sem kada krenu kao pojedini izrodi da bogohule i vređaju spise iz Svete knjige.

Ali ako si imalo posten i ako zelish pravdu, onda bi isti zakon trebalo da postoji za druge oblasti.

Recimo zakon koji kaznjava da se vernici mesaju u pravo zene na abortus.
Ili zakon koji kaznjava da se huli na lik i delo Darvina.
Ili zakon koji kaznjava kad se huli na doktore koji zele da rade na razvoju medicine i tretmana maticnim celijama.

===================================================================

Drugo reci mi ako neko izvadi neku groznu pricu iz svetih spisa i postavi pitanja o tome i na kraju da i neki svoj zakljucak, zasto je to loshe?

Zapravo zasto je loshe naci greske, ukazati na greske u bilo kom radu, delu i dati autoru na reviziju?

Kao na primer kad neko napravi scenario za film ili pozorisnu predstavu, zar nije dobro da ga da na reviziju pre nego ga publika dobije u losoj formi, sa nelogicnim raspletima, sa povrsno definisanim likovima itd...
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 16:15:57 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Slažem se. Nisam upućen koliko je taj vid huljenja rasprostranjen ali svakako treba izmisliti zakone za svo vređanje i podsmevanje.

Edit: Naravno, uvek bi bilo izuzetaka. Recimo ratovi i bombardovanja. Kada pljuješ po onima koji "održavaju mir u svetu", to bi bilo normalno.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2012, 16:15:49 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung S7
Kako da ne, pa secas se onih likova iz kojekakvih organizacija koji su nam trubili o abortusima, pravu na seksualno opredeljenje, cak su i fizicki nasrtali na pojedince.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Ne znam to za fizičko nasrtanje, ali, koliko god neko imao pravo na bilo šta, moramo se složiti da je homoseksualnost bolest.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 06:50:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.698 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.