To sto si napisao je demagogija, Novog Sada i Guce je bilo i bez beograda, pa bio je Novi Sad i u nekoj drugoj drzavi, a bila je prestonica Srbije i smederevo. Koliko je Zagreb vezan za Bg, toliko je i obrnuto. Pa po cemu to Ljubljana ne moze bez Beograda?
Da li Beogradjani imaju vise stila nego Zagrepcani?
U kom vremenu i prostoru su uopste postojali NS, Guca i Zagreb, Ljubljana bez Beograda, Beograd je bez njih sljakao kao grad u najvece oni bez njega nikada. Kakve veze ima sta je prestonica, ja nisam pricao o Srbiji i njenim prestonicama, ja sam pricao o Beogradu kao gradu
maslina matematika te jednostavno kolje, tvoje demagogoske splacine jednostavno ne prolaze na ovoj temi... polu upucenos je bas to polu-upucenost, nego reci ti meni odakle si ti ?
kom vremenu i prostoru su uopste postojali NS, Guca i Zagreb, Ljubljana bez Beograda, Beograd je bez njih sljakao kao grad u najvece oni bez njega nikada. Kakve veze ima sta je prestonica, ja nisam pricao o Srbiji i njenim prestonicama, ja sam pricao o Beogradu kao gradu
ajde ti lepo napisi kako to zagreb i ljubljana ne mogu bez beograda?
maslina, kad ti odgovoris, na pitanja koje sam ti postavio, ja cu na tvoje....
Evo prvo: jel starije kokoska ili jaja ?
maslina odradio film
Američki dokumentarac: Srbija je "kolevka turbofolka, muzike koju finansira mafija"
Amerikanac Tomas Morton odlučio je da iznajmi jugo i pođe na putovanje kroz države nekadašnje Jugoslavije. Kao rezultat nastao je dokumentarni film "Poročni vodič za Balkan" u kome se Jugosloveni opisuju kao "masovne ubice" a Srbija i Hrvatska kao "kolevke turbofolka koji finansiraju mafijaši".
"Dok smo mi ostali slušali grandž, u državama bivše Jugoslavije odvijala su se masovna ubistva zbog etničkih razlika. U želji da proslavimo 12 godina bez genocida, odlučili smo da iznajmimo jugo i pođemo na Balkan, kako bismo shvatili u čemu je stvar sa svim tim etničkim čišćenjem", stoji u najavi dokumentarnog filma.
Dok se ostala četiri dela uglavnom bave političkim temama kao što su raspad Jugoslavije, situacija na Kosovu i slično, drugi deo za temu ima turbofolk. Za kameru gosta iz Amerike izjave su dali Kornelije Kovač ("srpski Elton Džon") i Goga Sekulić ("nenormalno visoko biće") a jedan deo filma je posvećen Ceci Ražnatović ("srpskoj Madoni").
Bez Beograda nema ni Novog sada, ni Guce, ni zagreba, ni Ljubljane i sada zavise od tog grada - kulturno, ekonomski i politicki.
Sta pricas bre ti ? Kako moze Ljubljana da zavisi kulturno i ekonomski od Beograda ??
Cak sta vise,drugi gradovi u Srbiji zavise kazi ga ekonomski pa i politicki..Kutlurno,Beograd sa ostalim gradovima ne da nema veze nego nema nema nema nema veze.
Ako bi hteo da upoznas kakava je Srbija i kakvi su Srbi,najmanje gde bi trebao da odes je Beograd. Ja bih licno otisao u Krusevac ili mozda eventualno negde u srce u sredini Srbije. Jer se svi ostali krajevi kulturno razlikuju..Zamisli razliku izmedju juzne Srbije..na pr Vranje i NS Da popricas sa stanovnistvom gore i dole..nzm kakav bi utisak steko.
A sto se tice Beograda..kao neke kulturne prestonice to je daleko ko nebo od sunca. Jedini razlog zbog cega ljudi iz inostranstva idu u BG je jer je to jedino razvijeno mesto u Srbiji. Ja koji zivim u Srbiji 20 godina nikad nisam osetio potrebu da odem tamo I sto posto sam siguran da u BG nema sta da se vidi I to je istina ma sta vi pricali. Turizam Bg-a se sastoji u tome .. "Dodjite imamo najbolje provode na balkanu" ... Odnosno dodjite na splav da jebete kurve i sponze..i naravno , vraticete se opet.
Pomislio bi covek da ja imam nesto licno protiv bg-a..posto jedem govna na svakoj temi o njemu. Ali to nije istina zaista. Ja odgovaram jer vi potencirate stalno na taj BG.Jer ste vecina odatle i onda shvatam da ste vezani za grad..osecate neku potrebu da se ponosite gradom ..sta li je vec. Ali realno..u 4 razredu sam prvi i zadnji put bio u Beogradu. (osnovna skola-ekskurzija) I vodili su nas na samo par mesta u BG .. To je bilo na mestu Neznanog Junaka i zoloski vrt Ja mislim da vise od toga tamo i ne mozes da vidis.Eventualno jos neki spomenik,neku znamenitost i to je to Ako vi mislite da to predstavlja kulturu Srba koji imaju pet nacionalnih parkova,tone manastira,predela izuzetnih odlika..Do nzm spomenika iz rimskog doba..Onda je vreme da se svi mi ostali zapitamo,sta je nama Srbima zajednicko.
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"
„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."