Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beograd: Ko nema za porez, neka proda stan  (Pročitano 23602 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48109
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Да бар тај порез, када већ мора да се плати буде у неком разумном износу.  Додуше куће и станови неће бити проблем, али опасно може да угрози мали бизнис.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2011, 16:46:37 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
HTC Tattoo
Citat
Ali neko ko ima jedan stan,neko ko živi od plate,nema mnogo kvadrata,više stanova,naravno da ne treba da bude oporezovan,to je otimačina.

сви морају бити опорезовани...и они у гарсоњери а и они у становима од 200 квадрата Smile
Pa malo je glupo oporezivati neki osnovni životni prostor,jebiga,znači,ja plaćam što spavam u svom stanu nekom nevidljivom gazdi,nije pošteno,i od toga država neće da popuni budžet.

немој да си смешан...на сваки стамбени објекат се плаћа порез а износ зависи од броја квадрата
тако је у анголи,америци,француској,таџикистану и осталих 200 држава на свету па не видим разлог зашто то не би било и овде Smile
Svaka zemlja sama kroji poresku politiku,i jebe mi se kako je u Nemačkoj i Angoli. Smile

па није баш тако...ако желиш у еу мораш да кројиш пореску политику по њиховим стандардима Smile
а њихов стандард,као и свих осталих држава на планети је да се факинг порез мора плаћати
то што ти причаш само указује да порез никад ниси платио тј да ниси порески обвезник тј да је мамина супица и даље на снази
ни мени се не свиђа да сваке године дајем паре на порез за кућу,стан,ауто,њиве и осталу покретну и непокретну имовину али је то тако и то се никад неће променити(бар за нашег живота неће)
лепо је бити револуционар и викати "доле влада и порези" али кад те стварни живот опали по тинтари брзо се заборављају револуционарни покличи и че геварине мајице Smile
Ajde samo izbegavaj te priče mamina supica i tako to,nema potrebe za tim indijanskim spuštanjem sagovornika,inače,veruj mi,ako ja počnem da ti kažim etikete neće ti biti dobro,ban i meni i tebi ne gine,zato ako hoćeš da raspravljaš, bez takvih jadnih rečenica. Smile

I ja nisam rekao da porez ne treba da se plaća,meni je za stan oko 70-80 evra godišnje,meni to iskreno nije problem,ali se osećam kao slepac jer plaćam ponovo nekome kiriju za život u sopstvenom stanu. Smile

Dalje spominješ zemlje EU,ovako,kad naša država bude brinula o gradjanima kao njihova o njima,e onda ta ista džava može da očekuje i da gradjani plaćaju sve bez prigovora,nije država moj gazda pa da me samo globi,a nikakva prava ne da,nekma se jebu mater,ne samo ova vlast,i sledeća koja dodje,a doći će,Ds je odavno izgubio većinu,razočaranih je mnogo,samo gazi,gazi,namet,namet,namet,kriza,država se čupa iz govana,dok se država iščupa iz govana narod odavno potonuo u ta ista govna,i dokle će više da se čupaju iz bule,oće li doći taj datum,jebem im mater da im jebem. Smile

IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48109
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Уколико држава постоји због пореза, а не порез због државе, лако се дешава да читав систем постаје рекетирање народа од стране државе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Porez ce uvek da postoji a drzava mora da uzima kintu. Recimo da plati vatrogasce koji moraju da budu tu da gase mozda vec kupljeni stan ili kucu, vojsku i policiju isto tako, opet treba isto da se odrzava put do te kuce i jos slicne zezancije.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
HTC Tattoo
Naranvo da država treba da uzima porez i naravno da se od toga plaćaju sve državne službe,ali porez koji će država da uzme na nekim stanovima do 50 kvadrata je simboličan u odnosu na ukupan porez koji oni uzmu.

Umesto da deru bogate za porez,da im ne dozvole da zgrću nenormalnu lovu,oni globe najniži sloj stanovništva,dok bogate boli qrac,toga nema u uredjenim državama,tamo porez ide i do 80 posto na velike zarade.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Naranvo da država treba da uzima porez i naravno da se od toga plaćaju sve državne službe,ali porez koji će država da uzme na nekim stanovima do 50 kvadrata je simboličan u odnosu na ukupan porez koji oni uzmu.

Umesto da deru bogate za porez,da im ne dozvole da zgrću nenormalnu lovu,oni globe najniži sloj stanovništva,dok bogate boli qrac,toga nema u uredjenim državama,tamo porez ide i do 80 posto na velike zarade.

Ide ali zakon o porezu ti je nesto najkomplikovanije. Recimo, zaradis 30-40.000 godisnje. Ali za tvoju delatnost ako si privatnik, treba ti novo auto a ono kosta oko 20.000 i na tu sumu ne platis porez. Ukoliko ti ne treba nista a imas platu recimo od 5.000 evra, da te ne ogule, kupis stan i izdajes ga (ne mozes ti stanovati u njemu jer onda nije privredni objekat). Placas onda rate na kredit od 2.000 evra mesecno i na tu sumu ne platis porez a stan izdajes (na zaradu od kirije placas porez ali muckas pa napises da se neko iselio i da tri meseca nisi nasao stanara pa onda upises manju kiriju i slicno). Ili ulozis pare u fondove i deonice. Ako mesetaris deonicama, mora da prodje 6 meseci, onda ne placas porez na zaradu od deonica (ako uspes da prodas za vise novca). Uglavnom, imas dosta rupa gde mozes da provrtis novac, da platis 0 evra poreza i opet ti na neki nacin ostanu te pare. Drzavi je u interesu da se pare obrcu
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia 
Драконски порези стижу после Ускрса
На Савском венцу за стан од 70 квадрата порез и до 86.000 динара, за 200 квадрата чак 4.000 евра. - Београд искористио законску могућност да максимално разреже порез својим грађанима.

После Ускрса на адресе Београђана, а потом и осталих становника Србије, почеће да стижу решења са драстично увећаним порезом на имовину. По новом закону, дажбина не може да буде већа од 60 одсто у односу на прошлогодишњу, а у пракси ово ће највише погодити житеље престонице, нарочито оне чија је имовина којом располажу скупа, а џепови празни. Београд је искористио законску могућност да максимално разреже порез својим грађанима, па ће тако применити прогресивне пореске стопе које се са 0,4 могу попети на чак два одсто у елитним деловима града, попут Дедиња.

Тако ће, на пример, грађани општине Савски венац за стан од 70 квадрата морати да издвоје 86.000 динара, док ће они који живе у 200 квадрата морати да спреме чак 4.000 евра.

Иако је закон, који ће драконски опорезивати власнике скупих некретнина, већ доживео измене, суштинских промена нема. Интересантно је да предлагач закона, чија је првобитна верзија усвојена последњег радног дана 2010. године, тадашња министарка финансија Диана Драгутиновић, већ првог радног дана после Нове године није могла да га препозна. Шта се заправо десило?

Амандманима Демократске странке у Скупштини уведен је већи број пореских стопа како би, наводно, они који имају више, више и плаћали.

Идеја тадашње министарке финансија била је да се систем поједностави увођењем јединствене пореске стопе од 0,4 одсто. Међутим, из Скупштине је изашао закон са прогресивном пореском стопом која се креће од 0,4 до два одсто. Порески стручњаци кажу да се овим није постигао жељени ефекат опорезивања најбогатијих, јер је правним лицима остављена пореска стопа од 0,4 процента.

– У пракси то значи да ће сви бизнисмени са Дедиња куће превести на фирме, ако то већ нису учинили. Тако ће, уместо да плате два одсто пореза за вишемилионски вредне виле на име ове дажбине платити исту стопу (0,4 одсто) као власници станова вредних до 100.000 евра. Али ће и боље проћи, јер им неће бити обрачунавана тржишна, већ књиговодствена вредност некретнине – каже стручњак за порезе који је хтео да остане анониман.

Шта ће се са друге стране дешавати пензионеру који, на пример, живи у стану који вреди 250.000 евра? Његова пореска стопа биће 0,6 одсто, али неће моћи да очекује ослобађање од 70 одсто на основу старости некретнине нити исто толики „опрост” по основу броја чланова домаћинства. Олакшица по основу старости, по новом закону, максимално износи 40 одсто, док је на име броја чланова домаћинства одбитак лимитиран на 20.000 динара.

Имовина вреднија од 500.000 евра биће опорезивана по стопи од два одсто, од 250.000 до 500.000 евра примењиваће се стопа од један одсто, а 100.000 до 250.000 евра обрачунаваће се намет од 0,6 одсто. Овим законом изједначени су они који живе сами и породице, а врло је вероватно да се више нико неће усуђивати да купује нове некретнине, јер никакве пореске олакшице неће имати, кажу стручњаци.

Према оцени Милојка Арсића, професора Економског факултета, једино што у порезу на имовину одудара од европске праксе јесте прогресивност. Односно, то што неко ко има врло вредну некретнину мора да плати порез по стопи од два одсто, на пример.

– То значи да онај ко на издавању некретнине зарађује пет одсто њене вредности мора безмало половину прихода од рентирања да издвоји за плаћање пореза. То је исто као када би порез на доходак био 40 одсто, што је драстично – објашњава Арсић.

Према његовим речима, Предлог закона о порезу на имовину који је пре Нове године ушао у парламент био је у складу са европском праском, која је, како каже, често врло ригорозна.

Арсић сматра да држава социјалним мерама не може да изађе у сусрет пореским обвезницима који имају вредну имовину, а мала примања, јер ни по једном критеријуму нису сиромашни.

– То није предмет социјалне политике нигде у свету. Грађанима који имају такав проблем у помоћ могу да притрче наследници или, уколико им је стало до локације, могу да продају стан и купе некретнину мање квадратуре у близини. Уколико им је величина стана битна, могу да купе стан на другој локацији – сугерисао је Арсић.

М. Авакумовић
А. Николић

објављено: 21.04.2011.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Drakonski-porezi-stizu-posle-Uskrsa.sr.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Naravno da porez mora da se plaća, ali ovoliki porez retko gde ima... Gledajući samo cenu poreza, komunalija i slično, jeftinije je živeti u Rimu nego u centru BG-a... Može da priča ko šta hoće, ali ne može država da tretira svoje građane kao stanovnike EU, a da oni pri tome zarađuju kao stanovnici Bangladeša - ne ide Smile

Polako se vraća vreme komunizma - nismo mi od druga Tite odmakli IČ  Smile Sad će lepo da se gleda ko gde i kako živi, pa gde država oceni da je previše, uzeće koliko joj treba. U Titovo vreme to se radilo iz ideala, sad zbog para, a narodu isti .!. - opet će nego da ga jebe u zdrav mozak... Milina jedna...
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
plata 20 000, porez za stan 500 evra (0v0 ce biti neka srednja cifra, znaci realnost u sirem centru grada, sirem podrazumevam i opstine gde su stanovi na ceni)

ajmo u EU, to je jedino vazno  Smile

meteoruuu, de pozuri malo  Smile
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 02:19:31 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48109
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Опет долази вријеме да се не исплати ништа имати.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.