Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Белорусија: Лукашенко победио  (Pročitano 56881 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
Citat
Ne slazem se sa tim da je diktatura pojedinca najbolje resenje za bilo koju drzavu. Razlog za to je vrlo prost, osoba koja je podobna za tako nesto nije rodjena.

neko je već pomenuo to ovde i to je baš tako... za neke države je diktatura i jedino rešenje.  Smile
verujem da dobar deo vas zna kako je to nekad funkcionisalo u doba Republike starog Rima... u kriznim situacijama vlast od Senata preuzima diktator koji ima našira ovlašćenja i komandu nad svim institucijama i vojskom, u cilju bržeg i efikasnijeg rešavanja problema. U principu, ako hoćeš da završiš poso, prepusti to profesionalcu.
Mandat bi mu se verifikovao na 6 meseci, pa ako ne završi poso za to vreme onda se radi revizija rada i po potrebi mu se mandat produžuje ili se diktator menja.
Tako i ovo... za države u čijim parlamentima ne postoji konsenzus oko toga u kom smeru bi zemlja trebala da ide i kakvu politiku da sprovodi, na koji način bi trebala da prevaziđe probleme i izađe iz krizne situacije ili koja jednostavno nema dovoljno sposoban politički kadar koji bi mogao da vodi državu (kao recimo Srbija) nije ništa drugo nego diktator.
Ali naravno, to je dvosekli mač... jer moć koju ta pozicija pruža je neviđena i samo čovek izuzetne etike bi mogao da je ima.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@Maradicu-ok,hvala.ali su pravili i IK-160 pod licencom Ikar(b)usa.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zemun_IK160P

Ovi Poljaci znaju bas da zbune, uzimaju licencu za dva ista autobusa ili su od Ikarbusa uzeli licencu za zglobni  Smile Smile
Bilo bi logicno jer su delovi onda dosta isti a Reno valjda nije pravio taj tip zglobni
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
saradjuju i sa manom ali ko sto ti rece nisu popustili u cvrstoci sasije ni pedalj,a verovatno je i kabina prilagodjena ovom vremenu

http://www.maz-man.com/
« Poslednja izmena: 24. Dec 2010, 01:34:09 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
neko je već pomenuo to ovde i to je baš tako... za neke države je diktatura i jedino rešenje.  Smile
verujem da dobar deo vas zna kako je to nekad funkcionisalo u doba Republike starog Rima... u kriznim situacijama vlast od Senata preuzima diktator koji ima našira ovlašćenja i komandu nad svim institucijama i vojskom, u cilju bržeg i efikasnijeg rešavanja problema. U principu, ako hoćeš da završiš poso, prepusti to profesionalcu.
Mandat bi mu se verifikovao na 6 meseci, pa ako ne završi poso za to vreme onda se radi revizija rada i po potrebi mu se mandat produžuje ili se diktator menja.
Tako i ovo... za države u čijim parlamentima ne postoji konsenzus oko toga u kom smeru bi zemlja trebala da ide i kakvu politiku da sprovodi, na koji način bi trebala da prevaziđe probleme i izađe iz krizne situacije ili koja jednostavno nema dovoljno sposoban politički kadar koji bi mogao da vodi državu (kao recimo Srbija) nije ništa drugo nego diktator.
Ali naravno, to je dvosekli mač... jer moć koju ta pozicija pruža je neviđena i samo čovek izuzetne etike bi mogao da je ima.
meni je bitno da sistem funkcionise.naravno,ne tako da narod pati,nego da narodu bude dobro.
e,sad,ponavljam-buduci da je zemljauspela da se spase teske krize i da zdrzi svoju ekonomiju,ja bih reko da ovaj sistem radi.ne savrseno,ali dobro.
@Maradicu-ok,hvala.ali su pravili i IK-160 pod licencom Ikar(b)usa.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zemun_IK160P

Ovi Poljaci znaju bas da zbune, uzimaju licencu za dva ista autobusa ili su od Ikarbusa uzeli licencu za zglobni  Smile Smile
Bilo bi logicno jer su delovi onda dosta isti a Reno valjda nije pravio taj tip zglobni
ma,znao sam ranije vise o tome,o tom zajednickom radu i licenci,al sam pozaboravljao,jbg...

verovatno je to sto ti kazes-nasi su bili zglobni,njihovi solo.

jer Ik-160 je bila oznaka za zglobni,a Ik-103/104 za solo,a njih mislim da nikad nisam video kod njih.

mada sam cuo da su i oni mnogim nasim poskidali znakove(ili ih cak i pravili bez),pa na kraju ispade svi Jelzovi,a u stvari nisu.

inace,evo jednog sa sve Ikar(b)usovim znakom

@sez-zato i jesu najbolji.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Ikarus Ik-105.jpg
(59.13 KB, 700x525)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
Citat
meni je bitno da sistem funkcionise.naravno,ne tako da narod pati,nego da narodu bude dobro.

pa to naravno... nego eto pokušavam da pokažem da diktaturu kao pojam ne treba odmah stavljati u negativnu konotaciju. ljudi u startu stiču predrasudu (verovatno na osnovu nekih novoistorijskih događaja) na sam pomen te reči. nisu uvek diktatori zlikovci  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Citat
Ne slazem se sa tim da je diktatura pojedinca najbolje resenje za bilo koju drzavu. Razlog za to je vrlo prost, osoba koja je podobna za tako nesto nije rodjena.

neko je već pomenuo to ovde i to je baš tako... za neke države je diktatura i jedino rešenje.  Smile
Jeste tako. Jos od punskih ratova, kada je Hanibal stigao do kapija Rima, dali su Scipio Afrikancu odresene ruke, pa su na kraju izorali Kartaginu.Ali evolucija diktature se zavrsava apsolutizmom, a apsolutizam krahom.
Ali jednostavno struktura stanovnistva je takva da iziskuje cvrsce mere.
Ja nisam sklon za nijedan rezim da kazem da je represivan, ako ima ideju: ko radi imace.Ako pusti ljude da rade i da imaju, dok bljuzgovima koji mnogo vole demokrattiju, odnosno da laprdaju, kradu i nista ne privredjuju, njima treba lomiti rebra, kichme itd.
Ovde kod nas u Srbiji bi samo trebao autoritet, koji da podtskne seljake, da se uradi isplativost agrara, sa paralelnom represijom na administraciju. Otpremnina, motika. Mozes je dobiti chasno u ruke ili drzaljem po rebrima ako se bunis. Naravno da to pretpostavlja, program urbanizacije sela, ali za ne vise od pet godina ova zemlja je toliko bogata, da ce poceti da dise punim plucima.
U gradovima ostaju inzenjri, tehnicari, majstori, neophodna administracija koja treba da bude nepartijska, sa zakonom o drzavnoj upravi, sa tacno odredjenim opisom poslova.
Nemas bre varioce, glodace, strugare, metalnu obradu, a pola mlade nacije tri je neuposlena. Vodi je Toma ( cu vi fatam lopovi, ce gi bidne) i Amfilohije ( da gu kamenujes na bulju, majke mu da neplodne).
Nema od toga nista.
Ali se takav rezim sprovodi batinom a ne demokratijom.
Kada ima svega na trpezi, onda cemo se igramo demokracije.
Dodjes kuci s poala i obradujes decu: evo tata vam kupio igricu, zove se Demokracija. I onda lepo kocka, pa Velja pojede Voju, Voja pojede Tomu, Toma pojede Borisa i na kraju dok se vi ispojedu ostaje jedan.
Kada dete poraste, pa mu kazu: demokracija, a on ce eeeee da secam se kao dete, kod nas pobedjivao Boris a kod komsija Toma. U cigan maali, pobedjivao Velja, ponekad i Chanak. Ma ne igramo mi vise to.
Sada vec radimo nanotehnologiju.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2010, 14:03:24 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
U principu, treba nam Tačerka  Smile
« Poslednja izmena: 24. Dec 2010, 14:18:53 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Ja sam bio veliki konkurent Lukasenku u doba komunizma... ali me je ipak dobio.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Ne bi mi takvu izdrzali. Ona je radila na dugorocno. Kad je u Engleskoj zatvorila rudnike, mislili su svi, nema sanse ima da padne. Sest meseci je trajao strajk rudara Engleske. Zna se koja je to kategorija. Kao kamiodzije u Americi.
Nisu imali sansu. Danas, kada ides tamo, sve zeleno, sve poljoprivredni proizvodi, biznis sveta, svi bogati, svi lepi i beli, cisti, kad pitas dal bi sisli u jamu, jebali bi ti mater. A Tacherku slave ko Boginju.
Kad je usla u parlament u udarila sakom o sto sa huliganima: ili resavajte to, ili ukidam fudbal u Engleskoj.
Evo sada gde su Engleski huligani. Mirni ko bubice.
U Socho-u za njeno vreme, kad udje beli policajac, svi beze. Znaju da sledi makljazha.
Irci kad su strajkovali gladju, pustila ih ladno da umru. Ni infuzije im nije davala.Kad su trojica pocrkala, prestali. Trazili pape.Pukla 'rivaljucija' a da nije ni pocela.Imaju sada 'tombstone' umesto 'Ripablik'.
Ona je i Engleze samarala bez milosti.Radila Engleska grbacha ohohohohoh, kad je smanjila socijale.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ne bi mi takvu izdrzali. Ona je radila na dugorocno.

Vec vidim pobune i nazive: kurva, drolja, vestica i slicno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.