Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 05:36:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đavoli i demoni ne postoje!  (Pročitano 42486 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Samsung S7
I ti i ostali vanabe Crouli i Blavatski i Njutni, evo lepo ima covek daje milionche da mu dokazete vasha mashtanja pa nam lepo prenesite dojmove kad uspete da uzmete pare.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Znaci nema ljudi, nema univerzuma!
Aj sad malo da se vratimo u stvarnost. Nelokalnost subatomskih cestica je upravo to: na subatomskom nivou.
Ljudska svest je proizvod ljudskog mozga i za sada niko nije uspeo da nadje ili potrvdi postojanje svesti bez materije. Tvoji demoni nisu materijalna bica, i kao takvi ne mogu imati svest. Ma mislim sta bre ja se uopste upustam u ove rasprave....
Lepo je jedan lik dao milion evra da mu dokazete u laboratorijskim uslovima sve te vashe mambo-dzambo budalashtine. Guess what: nikome nije do sada poshlo za rukom da mu uzmu te pare!
To sto su razni likovi imali demenciju i sto su sanjali otvorenih ociju to nema nikakve veze sa ostatkom sveta. Evo na primem moj omiljeni pisac Murkok je imao Erika od Melinbonea koji je prizivao Arioha demona koji je gutao dushe. Pa sta! To je fikcija!

Bluesoniq

Da ,zaista bre covece batali me ,zasto uopste ulazis u ove rasprave ??
Vidim da ti ne da djavo mira ,sto ljudi kazu bas si demonske prirode .

Niko nije rekao da ako nema ljudi nema Univerzuma ?? ti stvarno neznas sta pises .

Znao sam da neces da razumes sta sam zeleo da objasnim u prethodnim postovima ,
Niko nije rekao niti tvrdio da su Demoni materjalna bica ??

Citiram
"Da mu dokazete u laboratorijskim uslovima sve te vashe mambo-dzambo budalastine ?????? "
Zavrsen citat
Ko to mi ????  

Opet ti o parama ?
A vidim jasno je kad bi ti mogao ili bio u stanju da bilo sta uradis na paranormalnom nivou ti bi im maznuo pare ,
to bi ti pruzilo srecu i mir i blagostanje .Smile

RavenDark

Cao brate,
Razumem sta kazes ,
Pozdav iz Engleske , kako je u Americi ?
Vidim ljudi se masivno spremaju za Novu godinu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Samsung S7
Nisi ni ti razumeo sta ja hocu da kazem.

Svemir postoji i postojace i sa i bez ljudi. Sa ili bez posmatraca, elektroni se obrcu oko jezgra atoma.

U kom obliku postoje ti demoni o kojima pricash? Nisu materijalni, nego sta su onda? Cista energija? Sa svescu i snagom takvom da mogu da interaktuju sa materijom?

Nisam ni pominjao pare u kontekstu novca i blagostanja, nego da niko jos nije dokazao to sto ti pricash. A ti tvrdish da jeste, i naveo si najvece sharlatane kao dokaz da su oni prizivali demone.

Jos jedna stvar koja upada u oci, a to je da su svi demoni predstavljeni mashtom umetnika odvratna ruzna bica.

Zasto je to tako. Sta jednom nematerijalnom entitetu ima da bude znacajno kako ce da izgleda? Pa ja cu da ti odgovorim to je zato sto su ih ljudi izmislili i dali im oblik.

Monstrumi demoni postoje, to su ljudi koji kasape i muche ljude, ali oni nisu nematerijalni entiteti iz x-dimenzije, to su skotovi iz moje i tvoje okoline. Nama ne trebaju demoni, treba da se obracunamo sa sopstvenim demonima ljudima koji cine zlo drugima.

End of story.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
RavenDark

Cao brate,
Razumem sta kazes ,
Pozdav iz Engleske , kako je u Americi ?
Vidim ljudi se masivno spremaju za Novu godinu .

U Americi cekamo neko novo nevreme, ovde u WI cekamo sneg.  A o ekonomskom krahu da i ne govorimo.  Ljudi se spremaju a ne znaju sta ih ceka, bice klanica sledeci petak, ja cu da se pokidam od smeha kada se budu tukli oko poklona.   Smile

U kom obliku postoje ti demoni o kojima pricash? Nisu materijalni, nego sta su onda? Cista energija? Sa svescu i snagom takvom da mogu da interaktuju sa materijom?

Odgovorio si sam na svoje pitanje
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Kao sto rekoh ima mnogo vrsta demonskog i nije nesto sto bi tek tako moglo da se svrsta pod jedan kisobran .

Shvati vec jednom da ljudima koji veruju uopste nema veze to sto ti neverujes.
Ta prica postoji i neki od ljudi su odlucili da prema njoj grade svoje zivote ,
ni ja ni ti tu nista ne mozemo da uradimo ,
Meni je biblijsko objasnjenje demona Andjela pa i samog Boga vise nego bilo sta drugo opis extraterestrijalnih bica koji su na neki nacin manipulisali razvoj coveka. Yahve je svaki put kad je nezadovoljan u kom pravcu covek ide unistio ogroman deo ljudi i poceo bi iz pocetka .U Bibliji je Yahve ubio registrovanih brojevima oko  2.5 miliona ,broj je skroman sa obzirom da nisu svi ljudi i dogadjaji detaljno opisani .
Satanojlo je u Bibliji bio odgovoran samo za smrt desetoro ljudi ali je tu odgovornost delio sa Yahveom .
Po starom zapisu ne znaci to ni da je Yahve dobar ni da je Satanojlo los .
Cak sta vise Satanojlo predstavlja Svetlost Zore to jest novi pocetak i poredak i mudrost
jer covek zahvaljujuci njemu dosao do znanja .

E onda je u prici  jednostavno doslo do pogresnog razumevanja ko je ko i ko je zasta odgovoran.

Priznajem ima tu u tome sto si rekao velike istine ,Covek je coveku najvece cudoviste .
Iz tog razloga biti mozda bilo prihvatljivo sledece objasnjenje ;

Coveciji motivi koji ga navode na niske strasti su mrznja ,pohlepa ,ljubomora ,strah ,ceznja ,osveta ,bolest ludost i sa tim karakternim osobinama ljudi opisuju zlo.

U pravu si da su elaborantne definicije vecine njih kreacija coveka ,niko to ne osporava ,to je covecije tumacenje zasnovano na licnom iskustvu kada je na neki nacin bio izlozen tim stvarima poput ;
Rata ,Silovanja ,Gladi ,Bolesti i smrti gde je izgubio deo sebe ili nekog bliskog koga je voleo .

Tom zlu su ljudi tokom hiljadama godina postojanja davali razna imena i u njega su sa svojim verovanjem investirali dosta svog vremena i svoje energije .

O Demonima Pevane su pesme ,pisane su price ,rezbareni su kipovi u razlicitim materjalima i slikane su slike i pravljeni su filmovi , drugim recima covek je sam svojim verovanjem radio na otelovljenju i definiciji tih negativnih karakteristika kojima je dao ime .

Ne samo to vec su u mnogim kulturama napravljeni rituali sa kojima onaj koji ih izvodi moze da dovede sebe u takvo stanje gde ce doci do ozbiljne promene njegove psiholoske svesti gde ce njegove etike i morali imati kompletno druge vrednosti .

Cak sta vise covek je trazio nacin kako da ovlada i usmeri tu negativnost prema drugim ljudima koji su na neki nacin bili na njegovom putu .
Neki su isli toliko daleko ,na primer ovde u Londonu Afrikanac danas u 21 veku je narucio dete iz Afrike koje je doslo sa laznim papirima samo da bi ga zrtvovao za novi biznis koji je otvorio ,policija je nasla u Temzi samo torzo od deteta .Dok god postoje ljudi koji veruju i praktikuju i dok god postoji ljudi koji stradaju .

Tvoja Baba i Deda mozda ljube ikonu u crkvi i stavljaju pare na nju ,i mole se bogu da ih spasi od iskusenja djavola ,za njih je to realnost i njima prepisuju dogadjaje iz stvarnog zivota i klasifikuju ih prema potrebi na jednu ili drugu stranu.

Nema nikakvog uticaja tvoje negiranje i neverovanje jer si van tog desavanja i u svome zivotu nisi imao licnog iskustva ili dodira sa ljudima koji jesu ,smatraj sebe srecnim covekom .

Mea Kulpe  Smile

« Poslednja izmena: 25. Nov 2012, 20:51:06 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat
Đavoli i demoni ne postoje!
Не бих ставио тачку на ту тврдњу.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Samsung S7
Ne znam da li vam je nekad palo na pamet da je svo to losa izmisljotina?

Dakle da rezimiramo stanje stvari.

Imamo jednog svemoguceg dobrog belobradog boga koji je stvorio andjele, ljude i ostalo. Onda su neki od tih andjela odbegli od tog boga jer se nisu slagali sa njegovom savrshenom politikom. Onda je bog koji se inace ne mesa u tvoj, moj pa i andjeoski izbor da budesh dobar ili los (a ne znamo deset zapovesti koje vaze za andjele) ipak se mesha u tvoj izbor. To jest kod ljudi slobodna volja ne postoji, tj lazno je predstavljena kao izbor izmedju mnogih puteva, a u stvari samo je jedan je pravi.

Kod andjela (demona) - potpuno druga prica, oni su izabrali da budu loshi, ali pazi sad ovo - samo prema ljudima. Nemamo nikakvih pokazatelja da su demoni losi prema drugim andjelima tj, da mogu na bilo koji nacin da ih povrede. Ali zato mogu itekako da povrede ljude koji su inace omiljena rasa kod boga, i zbog koje su se prvobitni andjeli pobunili. Bog tu naravno ne radi nista. On sedi i gleda kako demoni unistavaju njegovo delo, njegovu decu zbog koje je i napravljen prvi raskol medju andjelima.

Da li su onda demoni povlashcena kategorija vishih bica? Ne naravno, cela prica je smeshna koliko je lose dizajnirana. Vidi se mashtovitost, ali ipak kranji rezultat je prilicno traljav.

....

Epilog:

...znate i sami...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.95
Jes ti cuo za bilo koju drugu religiju osim Hriscanstva?  To sve sto navodis je judeo-hriscanska tvorevina, to jest njihova interpretacija stvarnosti.  Ja sam ti navodio i navescu ti jos jednom, da je ova mehanika demona/andjela bazirana na apokrifalnoj knjizi/skrolu, koji je bio popularan u tom vremenskom razdoblju, i da su hriscanski pisci bili pod uticajem tog ucenja pa su onda svesno ili podsvesno ubacivali te delove u njihove letopise.  Dakle jos jedanput, Knjiga Enoha je nesto poput 'Izgubljeni Raj" samo sto u to vreme su verovali da je istina.  Rekao sam isto tako par puta da je film 'Zvezdana Kapija' bio baziran na jednoj takvoj knjizi.

Ono sto mi ili da kazemo oni, nazivaju andjelima/demonima, mozemo lako da kazemo vanzemljaci, jer tako bi ljudi u tom vremenu dozivljavali vanzemaljce, kao bogove ili superirona bica.

IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Sony xperia
I ti i ostali vanabe Crouli i Blavatski i Njutni, evo lepo ima covek daje milionche da mu dokazete vasha mashtanja pa nam lepo prenesite dojmove kad uspete da uzmete pare.

Daje. I sta onda? Sta ako je tu da uvek nadje neki izgovor, neko nazvi resenje ? Da l' znas da teorija Hologramskog univerzuma, teorija koja objasnjava mnogo toga, ni najmanje ne bezi od tih stvari vec ih postavlja kao nesto normalno?
Koliko se sluzbe najmocnijih drzava ubise da prodru sto vise oko tih stvari i onda se nasao neko ko nudi milionce da dokaze kako je nesto nemoguce. I on je onda najrelevantniji, on je Ajnstajn, zvezda vodilja koga ce da navode kao jedino merilo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.95
Isti slucaj sa naukom u svetu, imaju dokaze sa kojima osporavaju sopstvene nalaze, ali jednostavno to ignorisu.  Na primer "Carbon Dating" je takvo sranje da ne moze gore.  Secam se kada sam citao clanak u Smithsonian-u, u kome su poslali 3 uzorka sa iste kosti i poslali na 3 lokacije, i sve 3 su imale neki drugi datum, po 5000+ godina manje ili vise. 
To je politika isto tako.  Ako neko zeli da odrzava status quo po svaku cenu, on ce to raditi, tako je i ovo. 
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 05:36:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.