Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autoplin - Pitanja & Odgovori  (Pročitano 135146 puta)
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Не знам, не возим на плин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

novi avatar - novo ja!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Nokia N73
Jel moze da se ugradi karburator sistem plin u opel corsu 1.4b 1994g?
ako ne, koji moze?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
pa ta korsa nema karburator vec ubrizgavanje koliko ja znam
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Нисам сигуран па не бих 100% да тврдим али чини ми се да та корса има онај екотек мотор са пластичном усисном граном. Најбоље да одеш у неки сервис који се бави уградњом па да провериш са њима на лицу места.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lamborghini Gallardo owner wannabe.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Misli na Venturi. Generalno moze, ako je metalna usisna. Na Vectri B to rade, koliko mi je poznato.
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Где престаје логика ту почиње Србија! Живели!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Povećana zainteresovanost za ugradnju auto-gasa

Vreme godišnjih odmora povećalo je zainteresovanost građana za ugradnju auto-gasa u automobile, a u pojedinim servisima u Beogradu čeka se i po desetak dana na red. Najveći “krivac” za veću potražnju za auto-gasom je od 40 do 50 odsto jeftinija vožnja u odnosu na benzin.

Cena litra benzina ovih dana je 101 dinar, dok je litar tečnog naftnog gasa 45 dinara. Iako je potrošnja gasa za 10-15 odsto veća u odnosu na benzin, razlika u ceni je i dalje u korist auto-gasa. Ugradnja sistema za korišćenje auto-gasa nije jeftina i varira od marke automobila, zapremine motora, broja cilindara...

Tako ugradnja i oprema za tečni naftni gas za “jugiće” košta oko 300 evra, dok za skuplje automobile uvođenje auto-gasa košta od 650 pa i do 1.200 evra.

- Sa pređenih 10.000-12.000 kilometara svaki vozač isplati ugradnju sistema za auto-gas, a svaki naredni kilometar je čista ušteda - kaže Ranko Radeta, vlasnik firme “RR Elektronik”, koja se bavi ugradnjom auto-gasa u automobile. - Iako svuda u Evropi interesovanje za auto-gas opada tokom leta, kod nas tada počne navala.

Vozači ne treba da zaborave i troškove atesta, a treba da se prijave u Auto-moto savezu Srbije. Tehnički pregled u AMSS i potvrda koštaju 3.500 dinara, dok je potrebno još 2.100 dinara da bi se završila cela procedura za dobijanje atesta u MUP. Vozači plaćaju kazne ako im u saobraćanoj dozvoli ne postoji podatak da imaju ugrađen sistem za TNG.

Potrošnja

300.000 tona tečnog naftnog gasa je godišnja potrošnja u Srbiji, a gotovo trećina vlasnika automobila ugradila je uređaje za korišćenje ovog energenta.

Izvor: Novosti.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Gas spasava vozače!

Cena autogasa u Srbiji duplo je manja od benzina, pa godišnje može da se uštedi i do 500 evra, tvrde stručnjaci

Rast cene nafte na svetskom tržištu i sve češća poskupljenja benzina u Srbiji razlozi su zbog kojih mnogi vozači razmišljaju o tome da u automobil uvedu pogon na gas. Cena TNG-a (tečni naftni gas) trenutno je duplo manja od ostalih derivata, pa se korišćenjem ovog goriva godišnje može uštedeti između 400 i 500 evra, kažu stručnjaci!

Saradnik Ekonomskog instituta Ivan Nikolić kaže za Press da je do pre dva meseca cena nafte bila oko 60 dolara za barel, a da je sada 74 dolara.

Masovna upotreba

Autogas je u širokoj upotrebi u Italiji, Bugarskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Indiji. Japan u poslednje vreme beleži najveći porast automobila s pogonom na gas. U Japanu sva taksi vozila moraju imati pogon na gas. Na drugom mestu je Italija sa 1.200.000 automobila, zatim Holandija sa 800.000, Južna Koreja 790.000, pa Australija sa 530.000 vozila na gasni pogon.

Naftna kriza?

- Cena nafte samo prati rast cena svih primarnih sirovina u svetu i sve one beleže značajan rast u protekla dva meseca. Ne mora da znači da će se ovakav trend nastaviti, ali je sigurno da će uz oporavak svetske privrede rasti i cena nafte - smatra Nikolić.

U Međunarodnoj agenciji za energetiku istovremeno upozoravaju da bi se svet posle ekonomske krize mogao suočiti s naftnom krizom. Naime, rezerve nafte su sve manje, pa glavni ekonomista ove agencije Fatih Birol kaže da će ova kriza dovesti do skoka cene goriva.

- Krizu će osetiti potrošači jer će gorivo biti mnogo skuplje nego sada. To će se odraziti na ekonomiju. Mnogi misle da ćemo prevazići trenutnu krizu za koju godinu, ali će to biti veoma sporo i neizvesno. Proces oporavka će biti otežan zbog povećane cene nafte - tvrdi Birol.

U radionicama za ugradnju plinskih instalacija u Beogradu kažu da se vozači sve više odlučuju na uvođenje gasa jer je mnogo jeftiniji od benzina.

- Recesija jeste malo uticala na posao, ali i dalje postoji veliko interesovanje. Cena ugradnje se kreće od 250 evra za starije modele, pa do 750 za novije automobile. Međutim, čak i najskuplji uređaji veoma brzo se isplate zbog razlike u ceni benzina i plina - kaže licencirani majstor Zoran Doroslovac.

Računica

Računica je veoma jasna. Ako uzmemo da prosečan automobil pređe oko 1.000 kilometara mesečno, pri sadašnjoj ceni benzina i potrošnji od sedam litara na 100 kilometara vozaču treba oko 7.200 dinara za mesec dana vožnje. Plin je značajno jeftiniji, pa za istu kilometražu treba platiti oko 3.650 dinara. U krajnjem zbiru to znači da godišnje može da se uštedi između 400 i 500 evra.

Doroslovac kaže da je potrošnja gasa samo nešto veća od potrošnje benzina, a da se u vožnji ne oseća skoro nikakva razlika.

- Potrošnja je nekih 10 odsto veća nego kod benzina, a novi automobili gube veoma malo na snazi, tako da običan vozač ne može to da primeti. Kod starijih automobila se ugrađuju stariji uređaji, ali je tu gubitak najviše 10 odsto snage u vožnji, i to samo pri većim brzinama od 100 km na čas - objašnjava ovaj majstor.

Litar autogasa na NIS-ovim pumpama je trenutno 47,50 dinara po litru, a bezolovni benzin će od srede biti više od 105 dinara. Sekretar energetike Privredne komore Srbije Slobodan Petrović smatra da se odnos cena gasa i benzina neće menjati.

- TNG se dobija prilikom prerade nafte i verovatno će uvek biti duplo jeftiniji od benzina. Kod nas je problem što je još na snazi stara uredba o cenama derivata nafte, koja određuje cene goriva. Ona mora biti ukinuta da bi se tržište otvorilo. To bi značilo i jeftinije derivate - kaže Petrović.

Cene ugradnje sa originalnom opremom:

- „zastava", „lada" od 260
- „golf 4"             580-760
- „opel korsa"     580-760
- „opel vektra"    580-760
- „fijat punto"     580-750
- „fijat stilo"        600-800
- „pežo 206"       600-750
- „pežo 307"       600-800
- „ševrolet aveo"  580-750

- turbo 4 cilindra   700
- automobili sa 6 cilindara od 750
- automobili sa 8 cilindara od 950

R. Ž. Marković - pressonline.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung i5700 + D880
Ja sam sa Astricom presao oko 1100 kilometara za 22 dana, i to uglavnom u gradu (jednom isao do Rume i pre dva dana na Strand). Ne znam koja je potrosnja (navodno bi trebalo da je oko 8 litara, mozda malo vise) ali znam da necu finansijski izdrzati jos dugo... ali plin sa tocak bocom je 700 jebenih evra. Znaci, ima da prestanem da jedem i mozda cu skupiti za godinu-dve...
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC Tattoo
Ja sam sa Astricom presao oko 1100 kilometara za 22 dana, i to uglavnom u gradu (jednom isao do Rume i pre dva dana na Strand). Ne znam koja je potrosnja (navodno bi trebalo da je oko 8 litara, mozda malo vise) ali znam da necu finansijski izdrzati jos dugo... ali plin sa tocak bocom je 700 jebenih evra. Znaci, ima da prestanem da jedem i mozda cu skupiti za godinu-dve...
Pa do sad si već oko 100 evra potrošio na gorivo,da si imao plin 50 evra bi ti ostalo,zato,pozajmljuj pare,nađi negde na rate ugradnju,iskombinuj se nešto,što duže budeš vozio na benzin trošak će biti veći. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61494
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
EuroMOL Gas 90+

MOL po prvi put u Srbiji uvodi EuroMOL Gas 90+, visokooktanski tecni naftni gas sa posebnim sastavom. Prednosti EuroMOL Gas 90+ su:
- oktanska vrednost preko 90 oktana
- performanse u voznji slicne benzinskim motorima
- manja emisija ugljen- dioksida

Oktanska vrednost EuroMOL Gas 90+ iznosi oko 93, sto je znacajno vise od standardnih zahteva (na benzinskim stanicama goriva su kvalifikovana na osnovu svojih oktanskih vrednosti koje su oznacene na pumpama). EuroMOL Gas 90+ omogucava nize troskove odrzavanja, a vase vozilo zadrzava performanse voznje slicne benzinskim motorima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.