Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autoplin - Pitanja & Odgovori  (Pročitano 134751 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 280
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Samsung omniahd
pa onda ovako 4.2litra motor wv tuareg, da li se moze ugraditi plin na to vozilo i koliko kosta i da li se moze ugraditi u sa rezervoarom za plin na mestu rezervne gume ili je bolje da se to uradi s bojlerom npr...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Tattoo
pa onda ovako 4.2litra motor wv tuareg, da li se moze ugraditi plin na to vozilo i koliko kosta i da li se moze ugraditi u sa rezervoarom za plin na mestu rezervne gume ili je bolje da se to uradi s bojlerom npr...
Može,to je motor osmak koliko mi se čini,i ugradnja je sigurno oko 1100-1200 evra,možda još koja stotka više,možeš i da ugradiš i sa rezervoarom umesto rezervnog točka,ali oni su male zapremine,pa ti jedan pun rezervoar ne bi trajao ni 200 km vožnje,a to je malo,za takav motor stavlja se onaj od 60 litara,to je taj bojler,možda ima i od 80 litara neki rezervoar,taj bi ja stavio ako postoji. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Samsung i5700 + D880
Ja sam bio ubedjen da te Tuareg-e i ostale svemirske autice i dzipove kupuju samo ljudi koji imaju toliko para da im je totalno nebitno da li trosi benzin, dizel ili kerozin... kad ono patka, stednja bato Smile

Jebem ti zivot, pa ja sa Astrom nisam pres'o 100km zadnjih mesec dana, benzin jebenih 120 dindzi a ugradnja plina 700 evra Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Tattoo
Ja sam bio ubedjen da te Tuareg-e i ostale svemirske autice i dzipove kupuju samo ljudi koji imaju toliko para da im je totalno nebitno da li trosi benzin, dizel ili kerozin... kad ono patka, stednja bato Smile

Jebem ti zivot, pa ja sa Astrom nisam pres'o 100km zadnjih mesec dana, benzin jebenih 120 dindzi a ugradnja plina 700 evra Smile
Pa sad u ovom momentu gorivo je bezobrazno skupo,a razlika u ceni benzina i plina je dosta velika,i ima ljudi koji prelaze po 50.000 i više godišnje,takav džip sa tim motorom pa po gradu bez 20 litara nema šanse da troši,na otvorenom i da ga spusti na malo jače od 10-12 litara,ponovo je razlika ogromna,da ima razliku od 800 dinara na 100 km,a ima i veću uštedu jer je veliki potrošač, to mu je na 100.000km razlika od najmanje 8.000 evra,jel potrebno neko dalje objašnjenje. Smile

Mada se lsažem sa konstatacijom da ako već kupuješ takvo vozilo gorivo ne bi trebalo da bude problem,ali stvako razmišlja drugačije,ali ušteda je očigledna i nije mala.

« Poslednja izmena: 21. Jun 2010, 23:33:00 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Može,to je motor osmak koliko mi se čini,i ugradnja je sigurno oko 1100-1200 evra,možda još koja stotka više,možeš i da ugradiš i sa rezervoarom umesto rezervnog točka,ali oni su male zapremine,pa ti jedan pun rezervoar ne bi trajao ni 200 km vožnje,a to je malo,za takav motor stavlja se onaj od 60 litara,to je taj bojler,možda ima i od 80 litara neki rezervoar,taj bi ja stavio ako postoji. Smile

Ima i vecih toro boca 60+ evra inace cene za osmaka su od 900 evra pa do 1600 otprilike,ima i skupljih ali to je tecno ubrizgavanje plina
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung i5700 + D880

...

Ma jasno je to i meni, ono sam napisao vise iz zajebancije... a valjda pomalo i od muke Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 171
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Apple iphone 5
imam tng na range rover-u v8 4.6 162 kw ali mislim da su me zeznuli za isparivac
a pitanje je koji je najidealniji isparivac i koje marke
ako neko zna odgovor unapred hvala!!! Smile  Smile
IP sačuvana
social share
zzzzZZZZzzzzZZZZzzz...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Koliko smo bezbedni u vozilima
na tečni naftni gas

Rukovodeći se brojnim predrasudama koliko je bezbedno voziti automobil sa pogonom na gas, AMSS Centar za motorna vozila, uradio je uporedni test u realnim uslovima pravog požara. Testirana su dva automobila - jedan sa pogonom na benzin i drugi, na gas.

U prvom delu testa zapaljeno je vozilo sa klasičnim benzinskim motorom i sa nešto više od pola rezervoara goriva. Vozilo je zapaljeno istovremeno na nekoliko mesta i već posle 5 minuta plamen je počeo da guta unutrašnjost automobila, stakla su pucala, a boja se topila. Kada je vatra stigla do zadnjeg dela vozila, čuo se slab pucanj, jer se pritisak iz rezervoara koji je rastao, zbog sve veće temperature, oslobodio i požar je nastavio da se širi. Znači, ukoliko je vozilo u ispravnom stanju, opasnosti od eksplozije nema. Statistika, inače, pokazuje da je veća šansa za eksploziju što je rezervoar prazniji (trećina ili manje), odnosno što je u njemu više vazduha.

Kompletan automobil je izgoreo za manje od 20 minuta.

Drugi deo testa bilo je izazivanje požara na automobilu sa pogonom na gas koji je imao potpuno nov TNG uređaj sa kompletnom instalacijom, ugrađen u prtljažnik po svim važećim propisima i u njega je sipano 25 litara gasa. Kao i u prethodnom slučaju, vatra je "podmetnuta" istovremeno na nekoliko mesta, a prvenstveno u motorskom prostoru i kabini. Posle samo 5 minuta, senzori na rastojanju od 3 m beležili su temperaturu preko 105 stepeni, a već posle 8 minuta i preko 250 stepeni.

Sledećeg trenutka iz vozila se pojavio ogroman plamen pošto je gas počeo da gori i da se oslobađa kroz sigurnosni ventil na rezervoaru. Da tog ventila nema, došlo bi do eksplozije, a ovako moderan TNG uređaj obezbeđuje, da i u uslovima požara, posledice budu što manje.

Ukoliko je automobil potpuno ispravan i ukoliko je uređaj za gas ugrađen pravilno i kvalitetno, čak i u slučaju velikog požara, nema opasnosti od eksplozije. Naravno, plamen je brzo "progutao" automobil, ali niko u blizini nije bio ugrožen.

Ukratko, vožnja na gas je jednako (ne)bezbedna kao i vožnja na benzin ili neku drugu vrstu goriva,  pod uslovom da je ugradnja TNG uređaja pravilna i sa kvalitetnim elementima opreme. U ovom slučaju pokazalo se da čak ni posle požara rezervoar za gas nije popustio, nisu se istopile cevi koje odvode gas ka motoru, kao ni trake kojima je rezervoar pričvršćen za karoseriju. Jedino se istopilo plastično kućište sigurnosnog ventila, što je i logično, a naknadnim otvaranjem rezervoara utvrđeno je da je kompletna količina gasa izgorela, odnosno da u njemu nema viška pritiska.

Izvor: amss.org.rs
« Poslednja izmena: 20. Okt 2010, 22:10:28 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 569
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia n70
Samo jedno pitanje za sve vozace koji voze na plin. . .
Vozim sestrinu Astru 95' od maja ... Ima 85kw , ljetos uvjek sam sipao po 10-20e. Malo sam i testirao , otvorene je trosila 11-12 litara plina, kroz grad nije prelazila 13 jer sam bas jednom prilikom na praznu bocu nasuo 10e (16lit plina) i presao sam oko 130km.
Sada je dosla zima, hladno vrijeme,ujuto cesto poslom odem do Danilovgrada (30km od Podgorice) i standardno 12-13 lit. I na praznu bocu uspem na Lukoil pumpu 10e (15,5lit plina) i predjem kroz grad 80km, mislio sam da je plin na Lukoil los.
Sipam naredno na jednoj petrol pumpi takodje 10e , i sada mi se isprazni na 95km ,sve gradska voznja.

E sad ,koliko grijanje u autu utice na potrosnju i sta jos utice,trudim se da vozim lagano ,oko 2k obrtaja je moja najlaganija voznja...
IP sačuvana
social share
<> nisam siguran da li sam to JA<>
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Tattoo
Grejenje utiče,ali malo,zanemarljivo,i razliku u potrošnji ne bi trebao da osetiš zbog grejanja. Smile

A ako na lukoil pumpama sipaš za 10 evra i predješ 80 kilometara,a na drugoj za iste pare predješ 95 to je pristojna razlika,nemoj da sipaš na lukoil-u.
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.168 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.