Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:29:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Атеиста сам, па?  (Pročitano 37733 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Safari 533.1
Mudri Lajt  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Mnoge stvari su dusu dale za prepucavanje. Da ne pricamo samo o Religiji, sportu, zenama, kolima i sta sve ne preko toga koja vrsta konja bolje trci, koi golubovi bolje lete, vislje i mnogo cemu.

U velikoj meri preovladavaju licna ubedjenja, licni motivi, stavovi i vise deluje da je prepucavanje oko toga a ne o onome o cemu se prica. Indikativno je npr znanje. Ili bolje receno nedostatak tog istog. A u nedostatku istog, ljudi se drze onog svog ubedjenja koje je na ko zna osnovu cega steknuto.
Sama netolerancija, sto se ne cuje druga strana u smislu da se pokusa razumeti vec da bi se iskoristio koji deo za ismejavanje ili u nedostatku argumenata, ne zelji da se vise objasnjava, prelazi na licnost. Diskreditovanje iste, vredjanje.

I onda se dodje i zapita covek, da li zbog nekolicine njih koji tako diskutuju, zakljucati temu, prekinuti diskusiju na taj nacin, pobanovati takve, brisati postove. Sta je celishodno?

Ako gledamo kako to radimo u zivotu, unistavamo korov, recikliramo ili spaljujemo djubre i td. Sigurno da necemo zapostaviti njivu i zabraniti ulaz ako se pojavi korov.

Tako da ... na dalje se moze ocekivati taj pristup. Bez pardona.

Zivi bili.  Smile

Ajmo tema.  Smile

Mi se očigledno nismo razumeli . Mnoge stvari su za prepucavanje , to je tačno , oko svega toga što si ti naveo se može diskutovati (kola , žene , sport , itd....).

Ali pogledaj jednu stvar , ti kažeš:

Citat
Ako gledamo kako to radimo u zivotu, unistavamo korov, recikliramo ili spaljujemo djubre i td. Sigurno da necemo zapostaviti njivu i zabraniti ulaz ako se pojavi korov.

Uzmimo analogiju sa ovom temom , u početku je zasaćen korov , nije zasađena biljka koje će doneti dobre plodove. Posađena je stabljika korova (ova tema) i umesto da se ona odma isčupa (tema zatvori) , vi čekate da u polju korova počnu da niču dobre biljke. Teško da će se to dogoditi.

I kad smo već kod toga zar vi gospodine Light niste zaključali temu "Svemir, Bog, postanak,... mogu li se naucno objasniti ??" sa rečima:

Citat
Hm, bas se pitam kome sam se obratio ? Pripadnicima onih koji sebe smatraju civilizovanim ? Inteligentijim od svih stvorenja na ovoj planeti ?

Da li ... ??

Na dalje, gledajte, bez komentarisanja.

strana http://forum.burek.com/svemir-bog-postanak-mogu-li-se-naucno-objasniti-t293636.460.html

Ovde vas mrzi da čupkate korov i da vam neko prlja temu. Kako se zove ta osobina kod čoveka ?

I da ne dužim , još jedno pitanje, da li vam se sviđa to što vas svaki put kad uđete na forum na početnoj strani dočeka "Vidovita Cana Colja" i još par vidovnjaka ?
« Poslednja izmena: 02. Okt 2012, 00:38:08 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
mob
Sony xperia
Citat
Uzmimo analogiju sa ovom temom , u početku je zasaćen korov , nije zasađena biljka koje će doneti dobre plodove. Posađena je stabljika korova (ova tema) i umesto da se ona odma isčupa (tema zatvori) , vi čekate da u polju korova počnu da niču dobre biljke. Teško da će se to dogoditi.

Vidis, ja bih drugacije rekao. Ova tema nije stabljika, vec njiva. Na njoj ce izrasti ono korisno kao i korov. Sam korov bez podloge ne moze rasti. Smiley

Samim time dolazimo do onog, o dobru i zlu, korisnom ili ne ... sva ta subjektivnost i jednostranost bas zeza. Jer za nekog moze biti korov korisna biljka. Kao i ovde komentari raznoraznog tipa i "tretiranja" licnosti. Opet zavisno od toga kako ko vidi te komentare, moze prilepiti svoje vidjenje ... i tako u nedogled.

Ne mrzi mene da cupam korov. Vec je ta tema postala vremenom izvor clanaka. Kao sto ima lokovanih tema u vrhu, u kojima se ne moze pisati i ta je ostavljena za citanje. Da nju ne bih postavljao u vrhu, Top tema, jer bi se zasigurno neko nasao i rekao da je favorizujem ( rekao bih da njenim sadasnjim spominjanjem bi to i ti ucinio ) ) ostala je tu gde je. Tako da na nju gledaj kao na saksiju cijim biljkama se mozes diviti ali ne mozes ih dirati. Smiley Iako mozes reci da je delimicno i na taj nacin favorizujem.

Uostalom nekome je draze i lakse, resenje problema unistiti nego kultivisati.

Citat
I da ne dužim , još jedno pitanje, da li vam se sviđa to što vas svaki put kad uđete na forum na početnoj strani dočeka "Vidovita Cana Colja" i još par vidovnjaka ?
To je pitanje za:
http://forum.burek.com/predlozite-pitajte-prijavite-gresku-b26/

Jer ovde postavljeno, deluje da se skrece sa ovdasnje teme u nedostatku neceg u vezi ovde recenog i pokusaja hvatanja za neko drvce spasa. To pitanje nema veze sa svime ovdasnjim na temi.  Smile

Ziv bio.  Smile

Mislim da je red da se okrenemo temi. Jer nastavak nece uzrokovati zakljucavanje vec i daljnje brisanje postova.  Smile

Tema:
"Атеиста сам, па?"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Hvala na ogovoru....

Ovo mi se međutim posebno sviđa a u vezi je zaključane teme je :

Citat
Tako da na nju gledaj kao na saksiju cijim biljkama se mozes diviti ali ne mozes ih dirati.

Divno rečeno , neću ništa da komentarišem , neka svako to razume kako hoće.

A za Canu Colju sam pitao u smislu da danas sve ima cenu , pa iako sam siguran da ti taj baner smeta , izbegao si odgovor. Nije to skretanje sa teme , ti si ateista (možda agnostik) , pa zašto se ustručavaš da kažeš da je taj baner đubre. Zar se mora "prodati duša đavolu" za ono što će nekome možda upropastiti život , ili u najblažem slučaju izbiti pare iz džepa. Samo sam želeo iskren ogovor , jer u nazivu ovog podforuma pored filozofije i religije stoji i sociologija , i pitanje nije offtopic. Ali ok, dosta o tome , svima je jasno u kakvom nam je stanju država.

Ja ću gledati da se klonim ovakvih tema (ovog podforuma) , jer je postao bljutav, sterilan , prazan itd , itd.

Sve najbolje.....  Smile

« Poslednja izmena: 02. Okt 2012, 02:10:26 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
mob
Sony xperia
Nisam izbegao odgovor, vec da ne sirimo pricu oko toga Smiley

Veruj mi, ja te banere i ne primecujem. Ne obracam paznju. Najverovatnije iz razloga sto mi se ne svidjaju. Izrazavaju nesto protiv cega se nesto u meni buni. Blago receno. To me potseca, ako "preslikamo", na ono da se sve i svasta namece a nase je da napravimo izbor. Pa i izbor da li cemo gledati ili ne raznorazne "alatke" sa izloga trafika. Vremenom i ne obracamo vise paznju na tako nesto. Ne zbog ne znam cega, vec da ne bi iritirali ono moralno, da ne kazem bas svetlo u nama. A svesni licne, nemogucnosti da kao jedinka nesto ucinimo povodom toga. Jer neko je to dozvolio bez obzira sta u nama izaziva.

Toliko raznoraznog sljama ima u svim aspektima da se pocesto pitam gde cemo kao ljudski rod zavrsiti. A sebe nazivamo Hmunaim bicima. Koje licemerstvo.

Sta da ti kazem, i sama ova tema, bogme i druge na ovom forumu kao i na ostalim, oslikavaju raznorazne kontraste. Raznorazne odsjaje drustva, socijalnih i kulturoloskih karakteristika, predubedjenja. Vecina se drzi kontrasta kao da je to celina. Ne obracajuci paznju na prirodu, kako ona kontraste ukomponuje u celinu. Celinu kojoj se mi divimo, a opet, sto je ironicno, mali broj njih, primecuje kontraste od kojih je to sacinjeno. Smiley

Mozda je nase da naucimo slicno. Da iz raznolikih kontrasta pocnemo stvarati celinu, u kojoj ce kontrasti biti vrlina a ne nesto oko cega cemo da se glozimo.  Smile

Ziv ti meni bio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Po meni covek ne moze da bude vernik ili ateista do kraja svog zivota... Krajnje je naivno donositi bilo kakav konacan sud pre smrti...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 749
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.14
ko ti kriv sto nisi vernik
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung S7
kriv su zdrav razum, inteligencija, pamet i logika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Zato sto prava vera ne treba da bude nametnuta rodjenjem ili od roditelja...

Ako je vera iskrena mora da dodje posle mnogo razmisljanja i preispitivanja... Sve ostalo je propaganda okoline kako god se zvala...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mob
Samsung S8 Plus
kriv su zdrav razum, inteligencija, pamet i logika.

Jel to bese ona prica sa majmunom? Nesto puklo u svemiru?   Smile  Smile
Predpostvke i tvrdnje su isto jedan vid vere   Smile
« Poslednja izmena: 03. Okt 2012, 19:40:19 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:29:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.