If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.
Ja i ne znam sta prica taj Jerotic, o njemu ne znam skoro nista i nakada ga nisam citirao. Ako ti nije stalo do Boga, trebalo bi bar da imas postovanja prema kolegama sa foruma, osobama iz svoje okoline i svih ostalih koji veruju.
'Ako nema Boga - sve je dozvoljeno' (Fjodor Mihailovič Dostojevski, 'Braća Karamazovi'). Eto sreće za takve ljude, imam ovaj život, mogu da radim šta hoću, ionako nema nikoga da me kazni. Oslobađaš se odgovornosti za bilo šta što učiniš. Ja mislim da je to jedan od razloga zašto su svi ovi ljudi ateisti. I ne bih ih nazvao ateistima, već antiteistima, pošto ne propuštaju nijednu priliku da pljunu nešto što je nekome sveto, Boga, Crkvu i krst. Ovi antiteisti se militantno ponašaju, očigledna je patološka mržnja prema religiji i vjernicima. Za njih se jednostano može kazati da su izgubili zdrav odnos prema sebi i svijetu. Izgubljeni slučajevi. . .
Kazes da kod ateista ne volis to sto vredjaju vernike, a ti si taj koji je bezobrazan i vredja ateiste! Netacno je da ateisti nemaju moral. Ja sam ateista i mogu reci da sam najmoralnija osoba u mom okruzenju. Ne pusim, ne pijem, ne drogiram se, ne ludujem. Ja sam moralna osoba zato sto ja mislim da je to ispravno, a ne zato sto crkva to zahteva od mene ili zato sto mislim da cu zato otici u raj.
Peti post na forumu, prvi na temi Sveto pismo ili Darvin? nastavak:
Sveto pismo,naravno. Kakad ludi Darvin,to je izmisljotina.Otkud on moze znati sta je istina?
Da si nekada otvorila knjigu iz biologije videla bi kako je znao da je istina. Da li ce meni neko da objasni zasto su svi verski fanatici neobrazovani i nikada nisu otvorili knjigu u zivotu?
Toliko o tome ko je bezobrazan, ko kategorise, ko provocira, ko koristi obrnutu logiku.
Upucena si da izaberes sta si. Izabrala si.
Bilo je 24 sada je 48h.
=========================
@bluesoniq Nisi cuo za relativnost i paradoks blizanaca? Da ne ponavljam Nenadovo iz posta.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 23:12:48 od Lightsoft »
Ispricacu ti jos jednom rezime onoga oko cega se dopisujemo i necu vise.
1. Vernik i nevernik nisu ista stvar. Ti si tvrdio da su ateisti vernici, ja sam ti napisao da nisu. 2. Ti si tvrdio da vernike stiti bog, ja sam ti na to napisao da to nije tacno, da podjednako stradaju i vernici i nevernici. 3. Ti tvrdis da grob ne sluzi za mrtve ljude, a mene nazivas bolesnikom? Ti bi tamo sahranjivao zive ljude?
1. Nigde to nisam rekao. ******** 2. Ne možeš znati kako se vernici osećaju jer nisi vernik. ********** 3. Grobovi, odnosno grobnice, ne služe samo da bi se sahranjivali mrtvi ljudi. **************
Mnogo si bre **** čkode.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2012, 05:17:02 od Lightsoft »
I kakve veze ima s tim kako se vernici osecaju? Bog ne stiti ni jedne ni druge ni trece. Svi podjednako stradaju. Svi.
To sto ti "osecas" da te bog stiti, to je tvoja opsesija ili iluzija, i sa tim nema rasprave. O tome mozes da probas da razgovaras sa nekim doktorom ko ti mozda moze pomoci da se toga ratosiljas, ali cisto sumnjam.
O tome mozes da probas da razgovaras sa nekim doktorom ko ti mozda moze pomoci da se toga ratosiljas, ali cisto sumnjam.
Elem da me neko ne bi shvatio da ja branim vjeru.. ja ne vjerujem ali tolerisem vjernike.
To je tolerancija, ne slazes se s nekim.. ali kroz shvatanje da te druga istina ili neistina ako hoces sustiniski ne ugrozava to mozes da istrpis.
(braneci toleranciju uvijek me razapnu oba tima na raznim raspravama ) -=-
A evo razgovora sa mojim drugom, izuzetno inteligentan decko, isto je na medicini, isto je muzicar..
"Ja zelim da vjerujem da kada neko moj umre da se ne raspadne iako znam sa medicine kako se tijelo tacno raspada. Nego da odlazi na neko svijetlo i lijepo mjesto. Ja zelim da vjerujem da ako moja rodjaka nosi krst kad se vraca po mraku kuci da ce biti malo bezbjednija"
Dakle to jeste svjesno biranje da se vjeruje u nesto sto je nama ateistima iluzija i laz.
Ali taj covjek inace u dnevnim situacijama nije nimalo gluplji i nerealnij od mene, tako da nemam nacina da ga diskreditujem. I on "zna da to nije bas realno" ali zeli da vjeruje u bolje od nekih apsurda i gorkosti zivota.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2012, 12:40:51 od Slagvort »
Kad covek razmisli, sve je nista. Stvari u nasem pojmovnom svetu se relativne. Sve ima uzrok i uslov i bar dve strane, sastoji se od vise stvari. Verujem da u svetu obuhvacenom svescu ne postoji apsolutno, samo i dovoljno sebi, definitivo. Sve se menja usled uslova i uzroka i ima trajnost, tako da je nekako logicno da mozemo reci da stvari "u stvari" i nepostoje tj. nisu postojane. Ali posto su vezane na odredjen nacin za sve ostalo sto se menja i same uticu na promene ne mozemo negirati njihovo prisustvo. Logika ispari. Dodje mu vise kao da je svest neka izmaglica, i tu je i nije. Sam taj ciklus promena, nestalnost, stvara iluziju patnje jer mi ljudi imamo zelje, ambicije, vezanosti u jednoj relativnoj corbi, u svetu dualizama koji se rvu kao petlovi u borbi, imamo ego. Ja mislim da govor tj. rec, knjiga ne moze coveka resiti patnje otkriti mu apsolut i pokazati mu istinu. Sve sto moze u rec da stane ima neki dualizam u sebi i povlaci uzrok i efekat zar ne jer je pojmovno opipljivo, u svesti, u misli. Vraca nas u ciklus promena sto zovemo zivot. Hocu da kazem da to sta mi trazimo ( u religiji i kojekude) ne moze da dodje spolja. Pravu prirodu stvari svako od nas poseduje i mislim da treba da je trazimo iznutra, u sebi smirenog uma, u ravnotezi. Svako je deo kosmosa i ima u sebi pocetak. Tako da je paradoksalno upotrebljavati reci za nesto sto se cini da ne moze imati semantiku, kao sto svi to radimo i ja sada. "ja"-(cudan pojam) mislim da smo svi u pravi i da nismo u pravu, ali i da ne postoji pravo i krivo. Mozda su reci samo putokazi do tog neceg, nekome trebaju, nekome ne. Kad uklonis svest i ego istina je bez reci, bez vezanosti za reci i pojmove, istina je praznina ( lolz, opet rec).
Naš kako drugar, ne radi se to tako. Napisao si "bez vređanja" a nigde ne vidim uvrede, a ni bilo ko drugi. Neema. Ne vide se. Ne postoje. Ako si procenio da je bilo uvreda, to citiraš i napišeš to što si napisao. Ovako, niti čovek kojem sam se obraćao nema pojma o čemu se radi, niti bilo ko drugi. Kao da nisam ništa ni pisao, a bilo je odgovora na one budalaštine.
I da je bilo uvreda, red je da čovek kojem sam se obraćao vidi to.
Naš kako drugar, ne radi se to tako. Napisao si "bez vređanja" a nigde ne vidim uvrede, a ni bilo ko drugi. Neema. Ne vide se. Ne postoje. Ako si procenio da je bilo uvreda, to citiraš i napišeš to što si napisao. Ovako, niti čovek kojem sam se obraćao nema pojma o čemu se radi, niti bilo ko drugi. Kao da nisam ništa ni pisao, a bilo je odgovora na one budalaštine.
I da je bilo uvreda, red je da čovek kojem sam se obraćao vidi to.
Uzdravlje. Neka vas Gospod čuva.
Poštansko sanduče moderatora je zatrpano prijavama sa ove teme. O tome se radi. A i Lajt je cenzurisao veliki broj poruka. Tema je zrela za ključ.