I idem ja tako redom i čitam taj tekstić na engleskom. Pa onda, recimo, dosta ljudi poriče da se, kada su Krstaši branili jedan od gradova (ne mogu da se setim tačno koji, bilo je to posle Prvog krstaškog rata i pokušaja Muslimana da povrate Svetu zemlju), niotkuda pojavilo pojačanje, bez kojeg Krstaši ne bi imali šansi protiv Muslimana. To se smatralo kao dar od Boga, odnosno pomoć.
E, to može da se poriče, naravno, jer ne postoje dokazi.
A kada se u pomenutom tekstu napišu mnoge druge stvari iz tog doba, onda je sve to tačno i potvrđeno. Isto kao i kod onoga ko je ili šta je stvorilo svet.
Sada ću reći jedno moje mišljenje baš na ovu temu. Vera ti daje veliki moral (koji su imali i oni na bojnom polju i koji bez vere ne bi bili ni 30% od onoga što su bili). Neću da govorim da li je pravilo biti ateista ili ne. Jednostavno, svako je svestan kada bira u šta će da veruje. Ali, samo mogu da zamislim koliko ateisti gube time što veruju samo u sebe i svoje postojanje... i kada su recimo sami u problemu... nikome se ne obraćaju, niko ih ne štiti...
Mnogo je lepo biti religiozan i hvala onome ko me je učio o svemu tome.
Ratovanje u ime Krsta je ratovanje za bogatsvom Orijenta.
Posle krstaskih ratova Evropa je procvjetala u Renesansi od kradje, bogacenja, a i od kulturne razmjene sa Orijentom koji je tad za evropu bio napredam u svemu, osim vojno.
Krstasi su prilicno negativan sinonim vecini, osim ljudima koji vole vitezove i taj folklor. ==
Kao sto se danas u ime "demokratije" uzima nafta.
Da ne mislis da je moderan marinac borac za demokratiju i americki nacin zivota?
Neke stvari se ponavljaju.
--
Ja se slazem da pojedincu vjera moze da da lijepu motivaciju..
ali mocnici ce lijepe ideale uvijek da zloupotrebe radi interesa kao sto sam vec naveo.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2012, 22:59:36 od Slagvort »
Precrtao sam jer je nebitno šta se mrzi ukoliko se mržnja širi... a to ti radiš.
Citat
Vi sa ovog foruma samo potvrdjujete sve sto pise u tekstu jer jedino sto ste pokazali je da znate da se izivljavate nad manjinama (meni u ovom slucaju).
Ok, evo, povlačim se sa teme i neću se više iživljavati nad tobom
Krstasi su prilicno negativan sinonim vecini, osim ljudima koji vole vitezove i taj folklor.
Nisam mislio konkretno na Krstaše kada sam rekao da se podiže ljudima moral kod borbi. Krstaši su imali jedan jedini cilj (uz ostale sporedne), a u tom cilju je učestvovala i religija. Ali ratova je bilo i mimo religije.
Citat
ali mocnici ce lijepe ideale uvijek da zloupotrebe radi interesa kao sto sam vec naveo.
To je već druga stvar, ali istinita. Moćnici ne bi bili moćnici da se ne koriste sumnjivim i nemoralnim radnjama. Religija je samo jedno od tih "lepih ideala" pomoću kojih se moćnici bogate, u bilo kom smislu. I to je užas.
Diskriminacija, zabrana slobode govora, ubistva, samoubistva, holokaust, etnicko ciscenje, tretiranje ljudi kao gradjane drugog reda, odricanje roditelja od dece koja su ateisti, progoni, nasilno pokrstavanje, sirenje bolesti, neprihvatanje odgovornosti za ucinjena dela, sirenje straha, smrti ljudi jer nisu hteli da prihvate medicinsku pomoc, paljenje ljudi na lomaci, maltretiranja su sve otrcane fraze. Kako da ne. Koga lazes?
Kao sto rekoh, otrcane fraze
Diskriminacja-ima je i kod ateista zabrana slobode govora-takodje ubistva-takodje samoubistva-takodje holokaust-takodje etnicko ciscenje-takodje tretiranje ljudi kao gradjane drugog reda-takodje odricanje roditelja od dece koja su ateisti-za ovo nesto i nisam cuo. Jedino ako su se tebe tvoji odrekli pa si zbog toga frustrirana nasilno pokrstavanje-uglavnom se vezuje za rimokatolike smrti ljudi jer nisu hteli da prihvate medicinsku pomoc-samo neke sekte sirenje straha- pazi molim te.Vera kriva i za strah BUUUU-evo uplasio sam te i imas strah od mene ali ja nisam vera neprihvatanje odgovornosti za ucinjena dela-ovo nema veze sa verom takodje sirenje bolesti- e ovo ima samo kod ateista (izvini slagvorte)
« Poslednja izmena: 28. Sep 2012, 23:27:33 od GoxyMaster »
Ateisti obično prave grešku kada zločine krstonosaca pripisuju hrišćanima. Približno, to vam je kao kada za neki pokolj koji počine studenti bude optužen fakultet. I kasnije se onda priča kako Univerzitet ima dobre i loše strane. Što je po meni pogrešna priča.
Ateisti obično prave grešku kada zločine krstonosaca pripisuju hrišćanima. Približno, to vam je kao kada za neki pokolj koji počine studenti bude optužen fakultet. I kasnije se onda priča kako Univerzitet ima dobre i loše strane. Što je po meni pogrešna priča.
Ti si neponovljivi genije. Te tvoje krstase je licno papa blagosiljao.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2012, 23:44:09 od bluesoniq »
Ti si neponovljivi genije. Te tvoje krstase je licno papa blagosiljao.
Poštedi me takvih komentara molim te. Ako nemaš nikakav doprinos nemoj ništa ni da pišeš. Rekao sam da griješite. I šta ti radiš? I dalje lupaš glavom o zid kao neka budala...
Da ne pricamo o zlocinima uopste.
Kome pade na pamet da Evropa polaze pravo na grob osnivaca religije? Kakav povod za rat jebote.
Kakva je to indoktriniranost, "tamo se rodio neko koga mi smatramo bogom i sada cemo da vojno napadnemo ljude koji tu u kontinuitetu zive vec 1000 godina potpuno nesvjesni te price"