Ateisti obično prave grešku kada zločine krstonosaca pripisuju hrišćanima. Približno, to vam je kao kada za neki pokolj koji počine studenti bude optužen fakultet. I kasnije se onda priča kako Univerzitet ima dobre i loše strane. Što je po meni pogrešna priča.
Da ne pricamo o zlocinima uopste.
Kome pade na pamet da Evropa polaze pravo na grob osnivaca religije? Kakav povod za rat jebote.
Kakva je to indoktriniranost, "tamo se rodio neko koga mi smatramo bogom i sada cemo da vojno napadnemo ljude koji tu u kontinuitetu zive vec 1000 godina potpuno nesvjesni te price"
A kada su opljačkali Carigrad koji je bio povod? Povod za pljačku nikada nije bio važan. Danas je to demokratija, nekada je bila religija, a najčešće ga uopšte nije ni bilo...
Ateisti obično prave grešku kada zločine krstonosaca pripisuju hrišćanima. Približno, to vam je kao kada za neki pokolj koji počine studenti bude optužen fakultet. I kasnije se onda priča kako Univerzitet ima dobre i loše strane. Što je po meni pogrešna priča.
Realno. Uostalom opljackali bi Carigrad u svakom slucaju samo sto su se u ovom skrivali iza hriscanstva. Da nije bilo hriscanstva postojala bi neka druga"zavesa".
Vernici bi mogli da predaju kako se glumi nevinasce. Zato ste toliko i opstali.
@Goxymaster Izvlacis reci iz konteksta. Nisi ni procitao tekst!!! U tekstu ti pise kakvu diskriminaciju vrse vernici, masovna samoubistva jer misle da ce to da zadovolji boga, ubistva jer neko ne pripada odredjenoj veri itd. Nemoj da lazes da toga ima kod ateista, nisu ateisti ti koji su na vlasti vec hiljadama godina!
Ignorisete svaku raspravu o religiji, a skoncentrisali ste se na licne napade jer jedino to znate.
Religija je ubila milione ljudi, a unistila zivote milijardi ljudi. Kako se usudjujete da branite tako nesto?!
Ako vernici podrzavaju nesto sto je ucinilo toliko zla svetu, to znaci da su oni sami zli.
Ako podrzavaju i brane nekoga ko je nemoralan, znaci da su i oni sami nemoralni cak iako nisu ucinili nista nemoralno.
Religija je ubila milione ljudi, a unistila zivote milijardi ljudi. Kako se usudjujete da branite tako nesto?!
Citat
Izvlacis reci iz konteksta.
A ti generalizujes stvari.Ako neka sekta koja broji 1000 ljudi vrsi samoubistva to ne mozes pripisati veri. Ti koji izvrse samoubistvo obicno pre toga prepisu sve sto imaju na vodju sekte i ljude oko njega a njih slobodno mozemo nazvati ateisti zato sto ne rade zbog vere...Dakle generalizovanje no no
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 00:13:34 od GoxyMaster »
Moze se reci priroda ljudska. Ali baca negativan publicitet na religiju.
==
Mada opet - Kinezi su dugo bili najveca imperija na svijetu. I u vrijeme Evrope, sve do razvoja pusaka 18-og vijeka nismo im smjeli ni prici.
Ali Kinezi bilo zbog svoje religije ili civilizacije nikad nisu htjeli da osvoje i konvertuju svjet.
Kao sto su hriscani i Englezi, Francuzi.
Vatikan je objavljivao dekrete po kojima "vojska Hrista ima pravo na citavu planetu". Korumpirani ili ne ucinili su Hriscanstvu medvjedju uslugu. Mada su to Englezi mislili i bez Hriscanstva.
Tesko je izvuci tacan zakljucak koliki je doprinos religioznog pogleda na svijet na osvajanja, ali sigurno ga ima.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 00:10:53 od Slagvort »
Vatikan je objavljivao dekrete po kojima "vojska Hrista ima pravo na citavu planetu". Korumpirani ili ne ucinili su Hriscanstvu medvjedju uslugu. Mada su to Englezi mislili i bez Hriscanstva.
U pravu si...Samo sto Vatikan mozda jeste olicenje vere ali svakako nije uzrok tako da je po meni to potpuno nebitno. Kao kad mi neko kaze, kako mozes da ides u crkvu kod tog svestenika(koji je takav i takav), kao da je idem zbog njega.... A da su ucinili medvedju uslugu globalno, jesu...
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 00:16:58 od GoxyMaster »
Samo kazem krstasima se ne zamjera na zlocinima, nego uopste u nalazenju povoda rata u vjeri.
Isto Dzihad..
Znam da Vjera nije rat. Ali nasli su u njoj i prostora za to mocnici.
Када знамо колико је Црква била утицајна није никакво чудо, да су распљивали вјерски фанатизам како би себи дизали рејтинг и јачали утицај. Да није било муслимана покретали би се ратови међу различитим конфесијама. Само што и даље тврдим да један крвожедни папа, кога уосталом на истоку сматрају јеретиком, не може бити мјера хришћанске Цркве. Тим прије што је убијао и насилно покрштавао хришћане. Он нема никакав кредибилитет.
Citat
Izvlacis reci iz konteksta.
A ti generalizujes stvari.Ako neka sekta koja broji 1000 ljudi vrsi samoubistva to ne mozes pripisati veri. Ti koji izvrse samoubistvo obicno pre toga prepisu sve sto imaju na vodju sekte i ljude oko njega a njih slobodno mozemo nazvati ateisti zato sto ne rade zbog vere...Dakle generalizovanje no no
Ti si ubedjen da religija predstavlja samo pravoslavlje. Bombasi samoubice predstavljaju islam. Kako samoubistva sekti ne mozemo pripisati veri? Oni imaju veru, veruju u nesto znaci vernici su. Isto kao ti. Neuspesno pokusavas da se izolujes od takvih ljudi.
Argumenti su vam "da nije religija koriscena kao povod za rat, koristilo bi se nesto drugo". Sta bi bilo kad bi bilo. To ne menja cinjenicu da religije jesu najcesci povod za rat! Bezbroj etnickih ciscenja je pocinjeno samo zato sto su ljudi imali razlicitu veru! Ne mozete to da poricete! Bez obzira sto su papa i popovi zli, oni su vasi predstavnici. Njih smatrate sinovima bozijim. Ako su oni zli, a vi ih podrzavate, to i vas cini zlim. Jer ste saucesnici u zlocinu.
@magic i goxy Pa slazem se. I ja kao ateista Isusa kao mislioca i postujem. - al mi nije bog
Ono sto je cisto, to je to rana hriscanska ideja "ljubi bliznjeg kao samog sebe". I svi koji su u direktnom kontinuitetu sa tom iskrom - bilo katolici ili pravoslavci ja ih postujem (gledao sam neki dan nekog fratra na Nedeljom u 2.. djeluje prilicno legit)
Ali jednostavno da bi se sacuvala organizovana vjera - moraju se stvoriti institucije. Institucijama treba moc, a gdje je moc - tu je i korupcija. Ne uvijek, ali kad se pojavi - smrdi.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2012, 00:37:29 od Slagvort »