Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 218704 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Ti si sam kreirao svoje rodjenje i svoju inteligenciju koja iznedruje ovakve bisere ?

A odakle tebi uopste ideja sta je Bog i sta bi Bog "trebalo da radi " ?!?

Ne naravno, spojili su se geni mojih roditelja.

Ne znam sta bi "to" trebalo da radi, konstatacija je da to sto nije uradio ga stavlja u najverovatnije da ne postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520

Ti si sam kreirao svoje rodjenje i svoju inteligenciju koja iznedruje ovakve bisere ?

A odakle tebi uopste ideja sta je Bog i sta bi Bog "trebalo da radi " ?!?

Ne naravno, spojili su se geni mojih roditelja.

Ne znam sta bi "to" trebalo da radi, konstatacija je da to sto nije uradio ga stavlja u najverovatnije da ne postoji.
Pa zasto se ti onda kitis tudjim perjem ? Zasto svojatas inteligenciju koja sa tobom nema nikakve veze ?
Svi smo mi osecaj prisutnosti u telu nasih roditelja koje je pokupilo genetiku nasih predaka. Taj i takav um/inteligencija je podlozna zabludi o "izboru" i "volji".

Konstatacija da niko na Zemlji ne zna ko su bankari koji vladaju Zemljom, ne znaci da ti bankari ne postoje.
Kada ih neko negde sretne, taj neko ne zna da je sreo osobu koja vlada svetom, zar ne ?

U bibliji pise da je Bog covek koji je jedini koji zna ko je Bog.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Konstatacija da niko na Zemlji ne zna ko su bankari koji vladaju Zemljom, ne znaci da ti bankari ne postoje.
Kada ih neko negde sretne, taj neko ne zna da je sreo osobu koja vlada svetom, zar ne ?

U bibliji pise da je Bog covek koji je jedini koji zna ko je Bog.

Niko ne vlada zemljom. Postoje uticajne grupe ljudi, ali nemaju tu moc da mogu da uticu na sve ljude na ovom svetu.

Pojasnicu: Da bog postoji, pokazao bi se svima.

Izabrao bi nesto neverovatno velicanstveno i time zbrisao svaku nedoumicu u njegovu egsistenciju.

Ovako sve je rekla kazala od primitivnih ljudi. Ili halucinogenih isparenja. Ili jednostavno demencije.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
HTC Wildfire S
Mene je oduvek oduševljavalo to vaše "nešto više" i "ima nešto".  Smile
Nemamo pojma šta, ne znamo gde, ni kako... ni odakle...   ali... ima nešto, ima!   Smile Ima sigurno.  Smile Samo moraš čvrsto čvrsto da veruješ.  Smile
Pa šta ima?
Pa ima. Jednostavno ima. Prihvati i ćuti.  Smile

... ima nešto...

čak i matematičke formule i naučne činjenice pokazuju i mere da... ima nešto..

Pa šta pokazuju?

Pa to nešto....  Smile ... više...  Smile

Citat
Људи ће увијек прихватати само оно што воле да чују.

Zašto? Ja bi isto voleo da postoji neki svemogući magični tip, koji čini dobro na ovom svetu, uslišava molbe, leči bolesne, hrani gladne, ispravlja nepravdu, donosi istinu... koji utiče na moj život... itd itd...
Sve bih to voleo.
Bez zajebancije.
Stvarno bih voleo.

Ali moram prihvatiti ono što je realno i očigledno.
Dovoljno je samo malo da se osvrnem oko sebe.
Ajd ovako:

Verujem da ima necega kao i da je u sve to ukljucen nas licni izbor. Doziveo sam i video previse stvari da ne bih verovao u to. Ne treba da mi se prezentuje to nesto ispred mene i da mi kaze "E znas, ja ti dajem smernice" da bih znao da tako nesto postoji. Ta neka Sila daje smernice, mi odredjujemo da li cemo ici njima. Ja to nazivam "od izvora dva putica"  Smile ili u nekim slucajevima i vise. Ta Sila ti prezentuje puteve, kojim ces putem otici zavisi od tebe i tvog licnog izbora.

Primer: (mozda banalan) upoznavanje nekoga. Dosta ljudi(devojaka, prijatelja itd.) koji su u mnogoj meri uticali ili uticu na moj zivot sam upoznao sasvim slucajno. Sreli smo se negde slucajno, zapoceli neku pricu i skontali se. Jednog od mojih boljih drugara sada sam upoznao sasvim slucajno pre neku godinu a do tada smo izlazili na ista mesta i nisam ga cak znao ni na "zdravo-zdravo", dosta kvalitetnih devojaka sam upoznao tako sto smo se zadesili negde(neki bezveze rodjendan ili cak negde gde sam odlucio da odem skroz bezveze kao neki klub ili kafana u koji obicno ne ulazim ili neka promocija necega) i poceli neku pricu pa nastavili "druzenje"  Smile . Sport koji treniram sam odlucio da treniram kada sam ih video pre neku godinu bezveze na lokalnom stadionu kako treniraju pa se zainteresovao i dosta kasnije i krenuo sa treninzima.

Poenta je, da nisam odlucio da odem na taj neki rodjendan/kafanu/pijanku/promociju/stadion ne bih upoznao nikoga od ljudi koji su mi dosta znacili i znace kroz moj zivot. Verujem da mi je neko taj put prezentovao a da sam ja krenuo njime iako nisam morao ali da sam napravio izbor.

Taj neko, ta misticna sila, je u slucaju nase religije Bog. Meni sasvim dovoljno da verujem u istog.  Smile

Takodje verujem u ono "Sve se vraca, sve se placa". Toga sam se u zivotu nagledao i tesko me iko moze ubediti da ne postoji neka forma "divine punishmenta" za ljude koji cine zlo. Kada kazem zlo, mislim na "bas zlo", ljude koji su povredjivali druge ljude i kojima se to vratilo u mnogo zajebanoj formi.

Znam i manje banalnije primere ali ne prica mi se nesto previse o tome(i tuzno je i morbidno) pa cu se zadrzati na ovome sto sam rekao. Smile

Ti intuiciju... predosećaj... pa i instikt u nekoj meri... pripisuješ "nepoznatom osećaju" i konkretno bogu?  Smile I to je dokaz za njega?  Smile (doduše lični, kako si i sam naveo.   Smile )
Pa bar bi ti sa svojom strukom trebao da poznaješ za bolje.

Pre bih rekao da si ti taj bog.
Shvati kako 'oćeš.
Al'
Ti si bog koji je sam sebi napravio lep život... i pripisao nekom drugom.

Takođe.
Apsolutno je fascinantno i nekako neverovatno da postoje ljudi na ovoj planeti koji dele ista interesovanja kao i ti... i još neverovatnije posećuju ista mesta koja i ti.  Smile
Na kojima ste se upoznali... i svideli jedni drugima.  Smile
Nesumnjivo je da se radi o višoj sili.  Smile

Evo ja išao na bazen prošle nedelje... i zamisli... upoznao sam gomilu ljudi koji vole plivanje...  Smile prosto neverovatno. Smile Ja bio nekako oduševljen.  Smile

Poenta je... naravno da ćeš upoznati gomilu ljudi s kojim deliš ista interesovanja ako odeš negde, posebno ako budeš razgovarao s njima. Ako ostaneš kući, nećeš sigurno.
Takođe vrlo je moguće i da si kojim slučajem rođen u drugom gradu, državi, planeti... takođe bi pronašao "najboljeg druga", "kvalitetnu devojku". To zavisi samo od tebe. (mada i tad bi verovatno tvrdio da se radi o višoj sili i da to nikako nije niz koincidencija... već univerzum ima plan za tebe. Smile )
Tako da... osim ako ti bog ne osvetli jedan od ta dva puta. I bukvalno vidiš svaki put snop svetlosti na pravom. I nije ti neka sila.
(takođe, ako zaistav svaki put "vidiš" pravi put na neki poseban način... nije nemoguće i da je neki  neurološki poremećaj.  Smile )

Citat
Takodje verujem u ono "Sve se vraca, sve se placa". Toga sam se u zivotu nagledao i tesko me iko moze ubediti da ne postoji neka forma "divine punishmenta" za ljude koji cine zlo. Kada kazem zlo, mislim na "bas zlo", ljude koji su povredjivali druge ljude i kojima se to vratilo u mnogo zajebanoj formi.

Šališ se? Smile  Smiley
Ajde da si rekao... verujem da će ih stići zaslužena kazna na kraju života. Pakao ili nešto slično. I to bi mi bilo razumnije od ovog. Ili barem nedokazivo pa nekako i pomirljivo.
Ali ozbiljno, šališ se?  Smile
Vidiš pravdu u ovom svetu?
Ono što vidiš, primera radi... u svojoj državi ili u svetu.. svejedno... svakodveno na ulici, što pročitaš u crnoj hronici... što čuješ za ljude...  malverzacije, zločine...    je po tebi naplaćeno zlo?
Vidiš pravdu, ravnopravnost?
Vidiš ravnotežu i veruješ da je pravda zadovoljena?
Veruješ da je žrvtvin bol olakšan?
Veruješ da će svaka žrtva biti osvećena?

Na koji način je pravda zadovoljena kad serijski ubica pobije gomilu ljudi i nikad ga ne pronađu?
Na koji način je pravda zadovoljena kad buržuj zgazi dete i dobije kaznu ko da je ukro žvake sa trafike?
Na koji način je pravda zadovoljena kad diktator pobije gomilu ljudi i umre u dubokoj starosti?
Na koji način je korektno da diler droge živi kao kralj a radnik u fabrici mora se krpi za da bi imao za kiriju hranu i račune?
Na koji način je fer kad se rodi beba kao heroinski zavisnik jer joj je majka na heroinu?
Na koji način je fer kad najgori ološ osvoji dva miliona dolara na lutriji? I ostalih milijardu ološa ima mogućnost?
Na koji način je fer kad neki tatin sin dobije posao umesto tebe a bar 5 puta si kompetentniji od njega?

Zapravo.
"Divine punishment" je termin koji se najčešće koristi za velike prirodne katastrofe iz ugla vernika, sveštnika i sl.
Misliš da je Kraljevo zaslužilo onaj zemljotres? Jer su bili mnogo zli?

Marko, druže moj... ili si naivan ili želiš da budeš naivan.  Smile

Bravo Mare Smile
Hej hej alo...  Smile  ...nije ti ovo tribina...   Smile ovo je vrlo ozbiljan podforum...  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2011, 19:29:48 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
A sto se Mareta tice lepo je covek rekao - prostodusno i tacno. Jedina greska je ta percepcija bozije kazne. Evo dacu ti prime slican tome sto si ti dao. Udjes ti u klub sa namerom da upoznas te - kako ti kazes - kvalitetne devojke ali nisi bio obavesten da unutra ne sme da se pusi. Udjes to ko smeker, narucis pice zapalis pljugu kad dodje izbacivac i nabije ti nogu u dupe i izbaci te napolje. E sad u jednoj limitiranoj percepciji ti to mozes da zoves kaznom ali ja to zovem nepoznavanjem pravila kuce. Kad naucis pravila kuce neces praviti takve greske. Samim tim ne postoji Bozija kazna - postoji samo skup pravila koje treba nauciti a jedno od najbitnijih je upravo ono sto si i sam rekao - sve se vraca i sve se placa - ni kod babe nema dzabe (bez obzira na "kvalitet" iste) Smile
To nije neka "Bozja kazna". Da bi dobio bas neku formu iste, morao bi bas da je "zaradis" cineci zlo. Objasnicu u kasnijem delu posta sta sam mislio pod time.

@Marko284
Citat
Ta neka Sila daje smernice, mi odredjujemo da li cemo ici njima. Ja to nazivam "od izvora dva putica"   Smile ili u nekim slucajevima i vise. Ta Sila ti prezentuje puteve, kojim ces putem otici zavisi od tebe i tvog licnog izbora.
To mi vise lici na ovo.

Smile

Cisto mi palo na pamet pa nazvao tako.  Smile

Ti intuiciju... predosećaj... pa i instikt u nekoj meri... pripisuješ "nepoznatom osećaju" i konkretno bogu?  Smile I to je dokaz za njega?  Smile (doduše lični, kako si i sam naveo.   Smile )
Pa bar bi ti sa svojom strukom trebao da poznaješ za bolje.

Pre bih rekao da si ti taj bog.
Shvati kako 'oćeš.
Al'
Ti si bog koji je sam sebi napravio lep život... i pripisao nekom drugom.

Takođe.
Apsolutno je fascinantno i nekako neverovatno da postoje ljudi na ovoj planeti koji dele ista interesovanja kao i ti... i još neverovatnije posećuju ista mesta koja i ti.  Smile
Na kojima ste se upoznali... i svideli jedni drugima.  Smile
Nesumnjivo je da se radi o višoj sili.  Smile

Evo ja išao na bazen prošle nedelje... i zamisli... upoznao sam gomilu ljudi koji vole plivanje...  Smile prosto neverovatno. Smile Ja bio nekako oduševljen.  Smile

Poenta je... naravno da ćeš upoznati gomilu ljudi s kojim deliš ista interesovanja ako odeš negde, posebno ako budeš razgovarao s njima. Ako ostaneš kući, nećeš sigurno.
Takođe vrlo je moguće i da si kojim slučajem rođen u drugom gradu, državi, planeti... takođe bi pronašao "najboljeg druga", "kvalitetnu devojku". To zavisi samo od tebe. (mada i tad bi verovatno tvrdio da se radi o višoj sili i da to nikako nije niz koincidencija... već univerzum ima plan za tebe. Smile )
Tako da... osim ako ti bog ne osvetli jedan od ta dva puta. I bukvalno vidiš svaki put snop svetlosti na pravom. I nije ti neka sila.
(takođe, ako zaistav svaki put "vidiš" pravi put na neki poseban način... nije nemoguće i da je neki  neurološki poremećaj.  Smile )

Razlika izmedju mene i tebe je sto ti to vidis samo kao slobodu licnog izbora a ja to vidim kao neki put koji ti je neko pokazao a ti posao njime. Nisam ja Bog, vec jednostavno vodim svoj zivot po putevima koji su mi dati i koji se otvaraju ispred mene. Ne verujem u koicindencije, tako da ne verujem da je neka koicidencija to sto odem negde gde ne izlazim inace i gde nisam planirao i ne volim toliko da idem a desi mi se nesto tako, a veruj mi, video sam i proziveo previse stvari da bi to bila jednostavno "koicidencija" i da su se eto cisto desile  Smile . To nesto, nazovi ga kako hoces(Sila, Kreator, Bog itd.) stvara puteve i sudbine, da li ces ti poci istim zavisi od tebe.

Šališ se? Smile  Smiley
Ajde da si rekao... verujem da će ih stići zaslužena kazna na kraju života. Pakao ili nešto slično. I to bi mi bilo razumnije od ovog. Ili barem nedokazivo pa nekako i pomirljivo.
Ali ozbiljno, šališ se?  Smile
Vidiš pravdu u ovom svetu?
Ono što vidiš, primera radi... u svojoj državi ili u svetu.. svejedno... svakodveno na ulici, što pročitaš u crnoj hronici... što čuješ za ljude...  malverzacije, zločine...    je po tebi naplaćeno zlo?
Vidiš pravdu, ravnopravnost?
Vidiš ravnotežu i veruješ da je pravda zadovoljena?
Veruješ da je žrvtvin bol olakšan?
Veruješ da će svaka žrtva biti osvećena?

Na koji način je pravda zadovoljena kad serijski ubica pobije gomilu ljudi i nikad ga ne pronađu?
Na koji način je pravda zadovoljena kad buržuj zgazi dete i dobije kaznu ko da je ukro žvake sa trafike?
Na koji način je pravda zadovoljena kad diktator pobije gomilu ljudi i umre u dubokoj starosti?
Na koji način je korektno da diler droge živi kao kralj a radnik u fabrici mora se krpi za da bi imao za kiriju hranu i račune?
Na koji način je fer kad se rodi beba kao heroinski zavisnik jer joj je majka na heroinu?
Na koji način je fer kad najgori ološ osvoji dva miliona dolara na lutriji? I ostalih milijardu ološa ima mogućnost?
Na koji način je fer kad neki tatin sin dobije posao umesto tebe a bar 5 puta si kompetentniji od njega?

Zapravo.
"Divine punishment" je termin koji se najčešće koristi za velike prirodne katastrofe iz ugla vernika, sveštnika i sl.
Misliš da je Kraljevo zaslužilo onaj zemljotres? Jer su bili mnogo zli?

Marko, druže moj... ili si naivan ili želiš da budeš naivan.  Smile
Ne, ne salim se. Vidim pravdu i balans u necemu sto se desava ljudima koji cine zlo. Vrati im se, i sto je najgore poneki put preko pleca nekome njima dragom kao sto je clan porodice. Vecina od nas to ne vidi jer misle "Eto, on je krao/ubijao/silovao i pobegao/izbegao zatvor/ itd." ali vrati se na neki nacin i ne u istom smislu. Neka forma toga "sve se vraca, sve se placa" postoji i po onome sto sam video, vrlo je zajebana.

Takodje, samo zato sto ta forma postoji, ne znaci da se sva ubistva/silovanja/nesrece itd. dogadjaju zbog iste.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 204
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
@WhiteGoa ti mesas logiku sa logos-om.
Posto ti je primaran psiholoski deo foruma interesuje me kako gledas na Jungovu metafisiku.
Kako je moguce da DNK prenosi recimo kolektivno nesvesno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
HTC Wildfire S
Razlika izmedju mene i tebe je sto ti to vidis samo kao slobodu licnog izbora a ja to vidim kao neki put koji ti je neko pokazao a ti posao njime.

Pa kako ti on to pokaže?  Smile
Kako to izgleda?  Smile
I šta osetiš?  Smile

Citat
Nisam ja Bog

Nisam ni ja.
Al' volim da stvaram svoje bogove. Ne volim da se ograničavam samo jednim. I ovim komercijalnim.
Imam boga dobre klope, boga vina, boga ispita, boga brzih konekcija (ovaj mi je omiljeni Smile) itd itd itd. I svi oni zavise od mene. Mogu da ih unapredim... uništim... mogu da radim s njima šta god hoću.
Potpuno su potčinjeni mojoj volji.

Jedan od mojih bogova me je molio jedno 5 minuta da ga ne uništim.. al' morao sam... bio je suviše dosadan.

Citat
Ne verujem u koicindencije

U redu, ne mora da bude ni koicindencija...   može da bude i statistika.  Smile

Da.  Smile

Statistički gledano... koja je verovatnoća da ćeš u svom gradu (može i u susednom) od toliko i toliko ljudi pronaći osobu suprotnog pola, približnih godina s kojom možeš da ostvariš vezu jer postoje zajedničke stvari koje vas interesuju, ako izađeš toliko i toliko puta u mesecu?   Smile
Inače. U mesta u koja inače ne izlaziš... dolaze stvorenja sa druge planete.  Smile

Takođe je zapaženo da određene promene (recimo lokacija) pozitivno utiču na ljude. Promene kao nova iskustva.  Smile

ti mesas logiku sa logos-om.

Na koji tačno način nisam u pravu i gde se ne slažeš?  Smile

Posto ti je primaran psiholoski deo foruma
Uzmi u obzir molim te da sam ja psiholog, koliko je i Hitler bio slikar.   Smile

interesuje me kako gledas na Jungovu metafisiku.

Sa velikim skepticizmom, najblaže rečeno.  Smile
Uglavnom zbog nepoznavanja iste.

Zapravo. Upoznavanje s istom je rezultovalo nepozvanju iste... usled... naglog gubljenja interesovanja... za istu.  Smile

Kako je moguce da DNK prenosi recimo kolektivno nesvesno?

Prvo.
Kažeš to sa sigurnošću kao da je neosporivo tačno. Smile
Što nije.
Barem koliko sam ja upoznat.

Ali ono što znam, posmatrajući neki dokumentarac, primećeno je da DNK "memoriše" određene stvari i prenosi ih narednim generacijama.
Iz tog razloga... razvijajući nove tehnologije... u budućnosti... DNK bi mogao da bude prozor u prošlost (te baš tako egzaktno kako zvuči  Smile )

Bilo bi zanimljiva fora... da se tokom cele ljudske civilizacije pičkaramo oko određenih pitanja iz prošlosti... a sve vreme nosimo odgovor u nama samima.  Smile

(empirijski dokaziv odgovor.  Smile pre nego što mi ulete ovi što su nastanili boga u sebi.  Smile )
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Razlika izmedju mene i tebe je sto ti to vidis samo kao slobodu licnog izbora a ja to vidim kao neki put koji ti je neko pokazao a ti posao njime.

Pa kako ti on to pokaže?  Smile
Kako to izgleda?  Smile
I šta osetiš?  Smile

Druga razlika izmedju mene i tebe je sto meni dokaz ne treba. Ne treba da mi se pojavi cikica sa belom bradicom koji ce mi reci "E znas, ja ti pokazujem puteve a ti ih biras" da bih verovao u to nesto. Smile Ne ide tako, jednostavno znas da se desilo i to je to.  Smile

Citat
Nisam ja Bog

Nisam ni ja.
Al' volim da stvaram svoje bogove. Ne volim da se ograničavam samo jednim. I ovim komercijalnim.
Imam boga dobre klope, boga vina, boga ispita, boga brzih konekcija (ovaj mi je omiljeni Smile) itd itd itd. I svi oni zavise od mene. Mogu da ih unapredim... uništim... mogu da radim s njima šta god hoću.
Potpuno su potčinjeni mojoj volji.

Jedan od mojih bogova me je molio jedno 5 minuta da ga ne uništim.. al' morao sam... bio je suviše dosadan.

Blago tebi, i ja neki put volim da se sprdam sa religijom ali ti si to doveo na vrlo visok nivo.  Smile

Citat
Ne verujem u koicindencije

U redu, ne mora da bude ni koicindencija...   može da bude i statistika.  Smile

Da.  Smile

Statistički gledano... koja je verovatnoća da ćeš u svom gradu (može i u susednom) od toliko i toliko ljudi pronaći osobu suprotnog pola, približnih godina s kojom možeš da ostvariš vezu jer postoje zajedničke stvari koje vas interesuju, ako izađeš toliko i toliko puta u mesecu?   Smile
Inače. U mesta u koja inače ne izlaziš... dolaze stvorenja sa druge planete.  Smile

Takođe je zapaženo da određene promene (recimo lokacija) pozitivno utiču na ljude. Promene kao nova iskustva.  Smile

Ne pricam o pronalazenju devojke, to sam naveo kao banalan primer toga.  Smile

Statisticki gledano, mala je verovatnoca da ces upoznati nekoga toliko bitnijeg sasvim slucajno i da ce ti se nesto izdesavati jer jednostavno izlazis pa je to zbog toga. Btw na mestima u kojima ne izlazim se nalaze tipovi ljudi sa kojima nemas nesto previse zajednicko(pocev od muzike pa preko drugih stvari) inace bi tu izlazio stalno.  Smile

Ti to nazivas koicidencijom i statistikom, ja to nazivam putem koji mi se ukazao i koji sam odabrao.  Smile

E da, i ovo me interesuje

Ali ono što znam, posmatrajući neki dokumentarac, primećeno je da DNK "memoriše" određene stvari i prenosi ih narednim generacijama.
Iz tog razloga... razvijajući nove tehnologije... u budućnosti... DNK bi mogao da bude prozor u prošlost (te baš tako egzaktno kako zvuči  Smile )

jer onda bi ispalo da smo mi ustvari nasi roditelji a sa stanovista moje nauke ne verujem da smo toliko odredjeni genima.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Ne, ne salim se. Vidim pravdu i balans u necemu sto se desava ljudima koji cine zlo. Vrati im se, i sto je najgore poneki put preko pleca nekome njima dragom kao sto je clan porodice. Vecina od nas to ne vidi jer misle "Eto, on je krao/ubijao/silovao i pobegao/izbegao zatvor/ itd." ali vrati se na neki nacin i ne u istom smislu. Neka forma toga "sve se vraca, sve se placa" postoji i po onome sto sam video, vrlo je zajebana.

Ju ju crni Marko. Pa zar takvu zlu silu ti postujes i sledis u zivotu.

Uzmimo hipoteticku situaciju:

Covek vozi kola u pijanom stanju i slucajno ubije nekoga. Sud ga osudi na blagu kaznu. Nekoliko godina kasnije taj covek se ozeni i dobije dete. Pazi sad. Tvoj zli bog ga kazni tako sto namesti da to dete udari kamion i paralizuje ga. Po tebi to je dobra kazna jel tako?

A sta je bre sa majkom tog deteta, sta je bre sa tim detetom kome je ono jadno skrivilo? Deda i baba od tog deteta kome su oni krivi?

Ako ti verujes u ovakvu pravdu, onda nesto gadno nije u redu sa tobom!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ne takav primer, nego ovakav:

Krao je, varao, i u tom procesu ljudi su ostali povredjeni, toliko da su neki od njih ostajali na ulici. Sve je to radio svesno, toliko svesno da se ponosio time. Imao je sina i od toga sina dva unuka. Drugi unuk, ne zelis da znas sta je sa njim.  Smile

Naplata je strasna, a sto je najgore, ne udara uvek tebe, nego ljude koje volis da te zaboli strasnije. Smile

Ne moze se nazvati "dobrom kaznom" jer jednostavno nije, nikome ni ne treba da se zeli zlo a kamoli nekome ko sa time sto je taj radio nema apsolutno nikakve veze. Jednostavno je neka vrsta "naplate".  Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2011, 23:39:32 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 93 94 96 97 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.