Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koi bi Operativni sistem bi hteli na vasem Symbian Telefon
Symbian OS 6,7,8
Symbian OS 9.1
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anketa: Symbian OS 6,7,8, ili OS 9.1  (Pročitano 31825 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
HTC Sensation Z710e
vise memorije

N70 je telefon sa najvecom RAM memorijom  Smile
Dajte ljudi ne provaljujte se vise sa ovom memorijom. Ovo sam samo ovdje na forumu vidio tvrdnje da n70 ima najvise rama od npr. N73. Smile 
Sto se tice OS-a to je individualno. Meni je velika stavka u odluci za OS upravo izgled samog okruzenja 9.1 je zakon i normalno je ocekivati da ovaj skor u buducnosti bude drasticno u korist 9-ke. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Oki Doki @mikele ja sam mislio na memoriju telefona. Pazi svi os 6,7,8 telefoni su imali u prosjeku 6-10mb ( i poneki izuzetak).... Tako da nije vrijedilo instalirati app na memoriju telefona jedino na mmc... Ali posto su noviji telefoni imali mogucnost da im se mijenja kartica na zivo....sta su ljudi radili??? Pa jednostavno na svaku mmc instaliravali po 30 programa da im u slucaju da promijene karticu svi ovi programi budu opet na raspolaganju. Ili jednostavno (kao ja) nisu nista dirali...pa kad ubace novu karticu da slusaju muziku ili slicno slusaju sa default playerom(jer ih je mrzilo da  instaliraju power mp3 na svaku mmc koju su imali)....
Licno smatram da je hot swap kartica na os8 telefonima bio samo marketing ali nije imao bas neku upotrebnu vrijednost.
Ovi novi , rijetko koji ima ispod 65mb-40mb...tako da je i telefon bez kartice potpuno funkcionalan..... Sve sto treba ,od aplikacija, moze stati na mem. telefona a karticu puniti samo dodatnim sadrzajem(muzika , filmovi i sl.)

Ja samo pokusavam da sa samim sobom , a i sa vama , raspravim prednosti i mane os-a.... Ali ne tako sto cu reci os8 je bolji zato sto je os9 los...i obrnuto. A to je taktika vecine. Moj os je bolji zato sto je tvoj ( pa ga onda ispljuje koliko moze).... - A , do juce ga koristio i hvalio  Smile
Ja licno sam sa 7-icom i 8-icom zadovoljan. Na njima sam, u stvari i naucio sta je symbian... 9-ku jos nisam probao. Kao sto rekoh ... kad probam znacu drugacije nema sanse. Smile

@vbjelic ram memorija je veoma bitna stavka kod symbian telefona...tako da to nije provaljivanje. Na to se takodje mora velika paznja posvetiti. Od stare generacije telefona n70 jeste najjaca po tom pitanju.

P.S. Ja sam jedini koji ima os 8 a hvali  os 9... Smile..... Domaci izdajnik  Smile Sve je to zbog pretjeranog gledanja
« Poslednja izmena: 06. Feb 2007, 23:36:36 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
9.1 zakon
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
@vbjelic - RAM memorija je izuzetno bitna,barem za one koji ne koriste telefon samo za slikanje i slicne zezancije.Ja sam primetio veliku razliku presavsi sa 6630 na n70,jer vise nema poruka tipa "memory full,please close some app".A n70 ima vise RAM memorije od n73.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
HTC Sensation Z710e
N73 processor speed 201 mhz 21MbRam free!
N70 processor speed 220 mhz 32MbRam free!

Opet se ja izvalih Smile . Zaboravite da sam ista napisao. Smile
Sad mi tek nije nista jasno  Smile   Smile
Moje iskreno izvinjenje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone
vbjelic, sta ti nije jasno?  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
elborashon nisi ti jedini kako kazes izdaica jer ima mnogih tkvi kao ti a imace i jos vise a takoge da skoro cemo da ih preteknemo ,,,,

to sto kazete da svako hvali svoj konj ja se slazem potpuno sa ovu pogovorku tako da smatram da ima takve glasace i od OS 9.1 i od OS 6,7,8
« Poslednja izmena: 07. Feb 2007, 12:16:40 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
Verujem da ima mnogo onih koji hvale svoga konja,ali sebe ne ubrajam u takve,jer ja sam "svoga konja",tj. n70 odabrao nakon duzeg perioda u kome sam uporedjivao prednosti i mane raznih telefona,i to u praksi,jer u okolini imam ljude koji imaju n70,n73,3250 i sl.Tako da sam bas dobro razmislio pre kupovine.A fonovi bazirani na Symbian-u 9.1 imaju dosta prednosti u odnosu na starije verzije,npr. n73 ima dobru autonomiju baterije,veci ekran bolje rezolucije,ima bolju kameru od n70 itd.,ali sve zavisi od potreba svake osobe.Ja koristim Symbian zbog programa,a za n70 se moze naci sta god da pozelis,dok za n73,n93,n80,e50 itd. moras stalno da pratis da li se nesto pojavilo,ako nije treba cekati 6 meseci(npr. Fexplorer),a i pitanje je za koliko app postoji "lek".Tako da mislim da se grubo moze napraviti podela:ako zelite kameru,ekran visoke rezolucije i sl. za vas je Symbian 9.1,a ukoliko zelite da koristite veliki broj programa onda pobedjuju starije verzije.Ne kazem,mozda ce se to promeniti u bliskoj buducnosti,ali danas je tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Hoće li neko od vas koji se pozivaju na ekran da mi objasne šta fizički vide u "toj većoj rezoluciji?!?
Da N73 nema veći ekran od ostalih telefona sa OS verzijom 6.1/7.0/8.0/8.1 niko i ne bi primećivao tu "veliku rezoluciju", osim kada uhvati screenshot i postavi ga preko pola strane na ovom forumu. Ekran na N73 se svima čini da je bolji samo zato što je fizički veći i ništa više!
Ekran na N80 ima veću rezoluciju i od N73 pa vidim da ga korisnici N73 modela omalovažavaju i tvrde da ipak bolju rezoluciju ima N73. To je naravno svima jasno da nije tačno. Ali, N80 ima tu nezgodu da mu je ekran fizičku manji čak i od telefona sa OS verzijom 6.1/7.0/8.0/8.1 i otuda lažan utisak da je lošiji od ostalih iako je mnogo bolji jer večom rezolucijom ima i veću gustinu piksela i samim tim jasniju sliku!
Ovime samo hoću da vam stavim do znanja da nije bitna rezolucija i "manji pikseli" jer niko to u realnoj upotrebi i ne primećuje - primer N80, već je bitna veličina ekrana. Smile

@elborashon, meni mnogo znači ovo menjanje kartice "na živo" i hvala njima na takvom "reklamnom triku"!!! Smile

Pored svega, naglašavam: nije interfejs uopšte različit od ostalih modela kod ovih telefona već to same teme mogu da dočaraju. Jedina je razlika kod aplikacija za OS verzije 9.1 koje su ispeglanije i lepše izgledaju. Ali ovo nema veze sa interfejsom na koji se pozivate. Još treba dodati da se telefoni sa operativnim sistemom vrednuju po njihovoj upotrebnoj vrednosti a ne rezoluciji i interfejsu i samim tim naravno da ne vrede kada koštaju preko 350€ a nude manje od istih telefona u cenovnom rangu od 180€! Jedino ako nekome zaista kamera ne znači mnogo i zato bi platio toliku razliku, ali i to je neracionalno trošenje novca jer se digitalni foto aparat od 5 i kusur Mpx danas može kupiti za 150€!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
HTC Sensation Z710e
vbjelic, sta ti nije jasno?  Smile
Ajde da ovo prokomentarisemo. Ima li prvo neko sa N70 da isto postavi screenshotove pa da uporedimo.
Sta je sta sada ovdje.
Ima li neka druga tema u kojoj mozemo prodiskutovati o ovome da ne punimo ovu temu offtopic-om?

PS. mali komentar na Ciglin post: Ljudi meni je ekran na N80 bolji od ovoga na N73! Jest on fizicki manji, ali je slika zbog vece rezolucije kristalno jesna i po mom vidjenju bolja od ove na N73.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot0014.GIF
(17.36 KB, 240x320)
Screenshot0015.GIF
(33.1 KB, 240x320)
Screenshot0016.GIF
(33.16 KB, 240x320)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.232 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.