Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koi bi Operativni sistem bi hteli na vasem Symbian Telefon
Symbian OS 6,7,8
Symbian OS 9.1
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anketa: Symbian OS 6,7,8, ili OS 9.1  (Pročitano 31826 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Owe aplikacije koje ja imam jos nijednom nijesu zakocije. Prije toga sam imao 6630 i tu mi je kocilo swako 10-15 otwaranja.
To sto ja ne mogu da nadjem aplikacije za moj telefon, to je druga swar.

Ti se bolje razumijes u telefone pa ti necu protiwrjeciti, ali ako je to zadnji symbian, onda je i najbolji Smile A kakwa crni 6,7,8 Smile
Stvarno vas ne razumem. Ja sam "godinu i pol" dana posedovao 6670 i nikada mi nije "zakočio" ni na jednoj aplikaciji, radio je savršeno, dok se vidim mnogi koji su kupili ove nove telefone žale da su im stari kočili?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Novi Sad-najlepsi grad

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1669
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e66
Owe aplikacije koje ja imam jos nijednom nijesu zakocije. Prije toga sam imao 6630 i tu mi je kocilo swako 10-15 otwaranja.
To sto ja ne mogu da nadjem aplikacije za moj telefon, to je druga swar.

Ti se bolje razumijes u telefone pa ti necu protiwrjeciti, ali ako je to zadnji symbian, onda je i najbolji Smile A kakwa crni 6,7,8 Smile
Ali brate ako nisi strucan sto onda pricas o crnini os6,7,8.Navedi par realnih cinjenica zasto je 9.1 bolji pa onda tako pricaj o os6,7,8. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
Ma meni na 9.1 nekoci ni jedan program a iskren da budem nemam ih bas puno u telefonu, oko 15 programa i tema,stalno nesto ubacujem i izbacujem,zato sam uzeo 6600 za posao i da bih koristio i dalje simbian programe 6 i 7.0.,Kad hocu da odmorim oci lepom grafikom i temama kamerom uzmem n73 u ruke,namerno nabrajam samo to jer sve sto ima od programa vec postoji za 6600 i ostale starije i novije telefone(6,7,8)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
ja sam bio korisnik 6600,7610,6630,N70 i normalno po ovom skalilu sam bio zadovoljan i sve vise zadovojan od narednim kupovinama tako receno skalilo na usavrsavanje Symbian,,mogu da potvrdim od mom licnu iskustvu da kad napunis malo vise applikacije i kad pokrenes nesto od te aplikacije dasavalo se da ukoci nekoju aplikaciju pa moras da restartujes ako uspes ili da izvadis bateriju od samog telefona da bi mogao da resis taj proglemcic,a dosad na N80 nikad mi se nije desilo takav problem da se ukoci ili sta bilo desi ja licno potvrgujem da OS 9.1 ima malo aplikacija al mogu da kazem da sama izrada na neka aplikacija je Mnogo kvalitetnija ,,,jedina prednost na OS 6,7,8 je to sa aplikacije sto ih ima u izobilstvu i to sto naznacavate cesto da se moze uci u systemske fajlove i barata sa njima al zapitajte se koliko godina se razvijal symbion da bi postigao to sve ,,e sad OS 9.1 postoji ne celu jednu godinu od kada je izasao tako da same stvarace na Aplikacije prinugeni su da treze izlazak kao da urade Aplikacije za OS 9.1 da bi bili konkurentni na pazaru zato je realno ocekivati da naprednuje OS 9.1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Možda je i problem Aco što su telefoni kočili sa odredjenim aplikacijama jer iste nisu bile potpuno kompatibilne sa tim OS-om?!? Svi znamo da se aplikacije za OS verzije 6.0/7.0/8.0 gotovo mogle instalirati u bilo koje telefone sa ovim verzijama OS-a i samim tim izazivati takvu nekompatibilnost. Ako su još bile pisane za neki specifični deo baš odredjene verzije OS-a a mi recimo app za OS v7.0 instalirali u telefone sa OS v8.0 ili obratno onda nije ni čudo što je nešto "zapelo" u memoriji ili OS nije mogao da svari!
Naveći problem su aplikacije koje instaliraju tkz. "server" komponente i koje stoje budne u memoriji telefona i čak se automatski pokreću posle restartovanja. Takve aplikacije treba izričito instalirati na telefone koji su i predvidjeni specifikacijama.
Pored toga, bilo je i odredjenih problema koje su rešile novije verzije firmvera i posle toga sve je to rešeno!
Možda nije ni čudo što ništa ne blokira na OS 9.1 telefonima kada je sve sertifikovano od prve do poslednje i pride se baš pišu samo za ovaj OS. Videćemo kako će biti sa verzijom 9.2 i aplikacijama koje su pisane za 9.1.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
ozbiljniji programi za s60 se mogu ocekivati tek kada nokija odluci da ugradjuje jace procesore usvoje telefone(jace od 330mhz),vise rama,vece rezolucije ekrana.to se verovatno nece desiti u narednih 1-2god.tada bi eventualno siymbian mogao po funkcionalnosti mogao da parira wm za pda,nebitno dali je to ekran na dodir

kompatibilnos je potpuna izmedju 9,1 i 9,2.imas review tog operativnog sistema za s60 na netu,potrazi.postavio bi link ali neznam dali je to dozvoljeno.dobra stvar je da ce vecina,ako ne i svi tel. te serije imati procesore na 330mhz
« Poslednja izmena: 10. Feb 2007, 14:09:38 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
ozbiljniji programi za s60 se mogu ocekivati tek kada nokija odluci da ugradjuje jace procesore usvoje telefone(jace od 330mhz),vise rama,vece rezolucije ekrana.to se verovatno nece desiti u narednih 1-2god.tada bi eventualno siymbian mogao po funkcionalnosti mogao da parira wm za pda,nebitno dali je to ekran na dodir

Ne varaj se. U PDA najnovije generacije se ugradjuju TI procesori od 220MHz sa nešto izmenjenom arhitekturom ali gotovo isti kao i na 6630/6680/N70/N73 recimo.
Razlika izmedju TI(Texas Instruments) procesora od 330MHz i Intel procesora od 500Mhz koji se danas ugradjuju u PDA nije nikakva. Gotovo identičnu "snagu" imaju i mogu se nositi na svim poljima. Arhitektura im uopšte nije ista. Postoje o tome studije na netu i čak se mnogo slažu da je TI procesor OMAP 2420 mnogo bolji i brži od nekog Intel-a 500MHz koji se ugradjuje u PDA uredjaje danas.
To je ista "bitka" kao i sa AMD i Intel na PC platformu gde ne zavisi sve od MHz već od same arhitekture istih! Smile
kompatibilnos je potpuna izmedju 9,1 i 9,2.imas review tog operativnog sistema za s60 na netu,potrazi.postavio bi link ali neznam dali je to dozvoljeno.dobra stvar je da ce vecina,ako ne i svi tel. te serije imati procesore na 330mhz
Takodje se oduvek govorilo da je kompatibilnost aplikacija izmedju nabrojanih verzija pre 9.1 potpuna, pa se ispostavljalo da neka sitnica smeta. Videćemo kako će se to odraziti na 9.2 jer je ovaj OS sasvim drugačije koncipiran od 9.1 i mnogo je ubrzano njegovo otvaranje i pokretanje aplikacija. Možda prethodne neki uslov neće ispuniti bez obzira što će moći da se instaliraju. To tek treba da se potvrdi u praksi!
« Poslednja izmena: 10. Feb 2007, 14:12:44 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
ma nisam ni rekao da windowsovci imaju jace procesore,nego da je operativni sistem pruza vise mogucnosti pogtotovo od novih nokia,pogledaj samo specifikacije tih uredjaja od prosle godine,u svim poljima siju nokiju osim kamere
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
ma nisam ni rekao da windowsovci imaju jace procesore,nego da je operativni sistem pruza vise mogucnosti pogtotovo od novih nokia,pogledaj samo specifikacije tih uredjaja od prosle godine,u svim poljima siju nokiju osim kamere
Odosmo u off-topik. Tačno je da šiju Nokie tj., Symbian i nije neka mudrost to videti u utvrditi naročito samim pregledom menija, ekrana koji je ogroman, ali to su uglavnom PDA/PPC uredjaji i oni i ne spadaju u klasu "smart phone" uredjaja tj., mobilnih telefona već beležnica, rokovnika i džepnih računara sa mogućnošću telefoniranja!
Sa ovim se uredjajima može uporedjivati Sony Ericsson i Motorola i to UIQ Symbian OS a ne S60!
Druga je stvar oko Windows Mobile SmartPhone OS-a i njihovih "smart phone" uredjaja, tu već nije izražena tolika prednost jer nema dovoljno aplikacija, nemaju tako pregledne ekrane, ... i oni se vrlo lako mogu uporediti sa S60 Symbian uredjajima gde Symbian ima više mogućnosti baš usled rasprostranjenosti aplikacija, lakoći korišćenja, samoj ceni, bla, bla, .... ne nećemo o vome da ovu temu poput gomile drugih ne pretvorimo u "bojno polje"!!!
« Poslednja izmena: 10. Feb 2007, 14:29:44 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
 Smile Smile Smile slazem se u svemu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.