Ja sam. Serija je do jaja. Mislim da jedino Twin Peaks može da se uporedi sa njom i savršeno pokazuje koliko tabloidizam može da naškodi ljudima (poznato?).
Znaci ozbiljnija serija?Skinucu je ovih dana, hvala.
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Iskreno nisam iznenađen, kada su Bleach rešili da produciraju Ameri (samo da vidim cast kao i temu, jer je Bleach 110% japanska kultura, običaji i mitologija upakovano sa modern world tematikom). Meni je najgore to, što ako želiš "real deal" gledaj original, a ne adaptaciju mada, ruku na srce, bez adaptacija ne bi imali Roboteck i Saber Raider (Macros/Gandam i Bismark aka Sei Jūshi Bismark (Star Musketeer Bismark)), ali opet to je bilo vreme zatvorenosti Japana (zlobnici bi rekli vreme kada su Anime/Manga industrija prvili "prave stvari"), a sada se to radi iz čistog unovčavanja nečega što već postoji samo u drugoj formi.
ali opet to je bilo vreme zatvorenosti Japana (zlobnici bi rekli vreme kada su Anime/Manga industrija prvili "prave stvari"),
Osamdesete su bile vreme zatvorenosti Japana? To mi je teško da poverujem pošto je to doba bilo vrhunac japanske ekonomije i životnog standarda. Sad što je zapad (čitaj Amerika) slabo uvozio i nismo imali net da to nadomestimo, to je druga stvar. Mada što se tiče anime/mangi tu se 100% slažem. Osamdesete su bile, bez presedana, zlatno doba za njih. Tada su bili dosta otvoreniji za nove projekte i eksperimente, animacija i crtež su među meni najomiljenijim i muzika je bila ekstra. Danas kao da gledam sve jedno te isto.
Pa da, na Anime sam i mislio sa "zatvorenošću". Inače su tek skoro postali "in" mesto, do tada su bili "oni nenormalni radoholičari i samoubice".
Šala na stranu, skoro sam se setio starih Anime šou-ova tipa Kalendarmen i Jataman, koji su bili old school, i koji su prikazivani u udarnom terminu, sa (malo) golotinje, plus bili su namenjeni deci. I što je najsmešnije, nikada ali nikada nije bio problem sa time do skora, kada je Anime/Manga proglašen za loš uticaj na mlade. Nije ni čudo, danas je sve PG, nekada je bilo normalno videti WB crtani sa cigarama, pištoljima itd., a eto ta generacija je najnormalnije odrasla i nikada nije krivila crtane za uticanje na krivično delo ubistva itd, do skora.
Oba crtana se i danas prikazuju na Pink Kids kanalu bez problema, sve sa golotinjom.
Uzmimo tu i Tritona, kralja mora, moj crtani iz detinstva, koji je imao krvi ko danas Bleach, bio kodomo bez problema, i imao bolju priču od današnjih 75% naslova.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2011, 21:57:28 od BlizzardJakkal »
Nije ni čudo, danas je sve PG, nekada je bilo normalno videti WB crtani sa cigarama, pištoljima itd., a eto ta generacija je najnormalnije odrasla i nikada nije krivila crtane za uticanje na krivično delo ubistva itd, do skora.
Za to možeš da okriviš ovog lika Koji gad od čoveka! A čak je snimljen i anime 1986 godine po njegovom romanu Season of the Sun. I dalje ne verujem da sje po četvrti put izabran za guvernera nakon Bill 156 zakona i njegove izjave da je cunami božanska kazna za moralno posrnuće Japana (između ostalog).
« Poslednja izmena: 21. Maj 2011, 22:16:32 od Angeleer »
Ja lično ne podnosim ovaj stil crtanja, tačnije bilo je vreme kada mi je bio interesantan i nov, ali prezasitio sam se njim od kad imam lični internet do povraćanja, i nikad nisam dao ovom žanru pravu šansu. Iskreno, ako nisu džinovski roboti koji se biju u svemiru sa likovima čije frizure krše sve zakone fizike, onda su mi jednostavno previše pretenciozni.
Skoro sam odgledao ovo
I jebalo mi je mater koliko je dobro. Svima preporučujem.
E da, kada smo već kod klasika da napomenem ovaj, mnogo je dobar i mega poznat:
Ryo Saeba (poznato odnegde, Angeleer? ), privatan detektiv koji je savršen strelac, i Kaori Makimura, muškobanjasta devojka, rešavaju slučaje uzduž i popreko u Tokiju. Saeba ima samo jednu "manu", pogubi se kada je blizu lepe devojke. Serija ima toliko epizoda, i emituje se od 1988 godine. Manga je završena, ali kao što svi znamo iz slučaja "Dragon Ball", se to ne događa i sa Anime serijom ako je popularna tema.
Inače izašao je i film sa Džeki Čenom koji je bio delimično baziran na osnovnoj ideji, a poznat je po sceni koja je toliko glupa da je smešna:
« Poslednja izmena: 21. Maj 2011, 22:24:58 od BlizzardJakkal »