Ganta Igarashi has been convicted of a crime that he hasn't committed, and sent to a new, privately owned and operated prison, where the inmates are the main attraction in a modern day twist to the gladiatorial coliseums of ancient times. Throw in a healthy dose of weird little girl, some new-found super powers, and a little conspiracy theory, and you have Deadman Wonderland.
Neko mi je preporučio bio seriju, kaže da je iznenađujuće dobra, da mi preporučuje čak i ako nisam fan.
Odgledao sam jednu epizodu, ništa naročito, ništa što me nije iznenadilo, ali me on i dalje ubeđuje da treba da odgledam još par epizoda i onda kreće pravi kvalitet. Problem je što sam zaboravio ime serije, a sa tim tipom nisam više u kontaktu.
Da li vam je ovo poznato: Radnja počinje u nekom selu ispod zemlje, koje vlada prilično okrutni tip. Jedan klinac tvrdi da će da izbuši plafon dok ne dođe do mesta gde nema više plafona, a svi mu se smeju. Takođe se sećam da je u početku bilo nekih bitaka u svemiru sa ogromnim brodovima. To je sve što se sećam.