Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:07:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 129
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anime  (Pročitano 403454 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Odgledao sam Neon Genesis Evangelion- Sta reci, odlicna anime. Glavni lik (Shinji Ikari) je malo iritantan  Smile ali sve u svemu odlicna anime pocevsi od price do likova i njihove razradjenosti kao i animacije
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Alcatel One Touch
Veruj mi, možeš doveka čačkati po NGE i ne uspeti do kraja da prokljuviš neka značenja. Zaista te tera da razmišljaš na malo drugačiji način.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Sony 
Ajde onda da dam kakvo, takvo objašnjenje.

Neo Genesis Evangelion (新世紀エヴァンゲリオン Shin Seiki Evangerion?) je delo studia Gaimax. Ime bukvalno prevedeno znači "Novo Jevanđenje Postojanja".

Radnja : 2015 godine. Tokio je napadnut od strane Anđela, mitskih bića, koja ne liče na anđele iz hrišćanske mitologije, već sa originalnim dizajnom. Ikari Shinđi, je dečak koji spetom okolnosti postaje pilot Evangeliona, ekspermentalnog robota koji jedini može da zaustavi anđele (kojih ima kao u predanju ima 18). I tu bi stao.

Deo objašnjenja i još ponešto : Hideaki Anno, režiser projekta je došao Gaimaxu, koji je u to vreme krenuo sa najosnovnijom idejom i preuzeo projekat. Smatra se da je deo inspiracije našao dok je ležao u mentalnoj ustanovi i da je upravo taj aspekt uticao da serija dobije ovakav oblik koji ima. Iako je ona mecha (veliki roboti), hrišćanski deo (hrišćanstvo se često u mangi/anime mediju kritikuje zbog nedostataka, ali je u isto vreme jenda od najvećih muza) predstavlja fasadu, kako bi priča imala osnovu, dok je najveći deo samog evangeliona zapravo psihologija. Temeljnom analizom, svaki od glavnih likova pati od nekog oblika mentalne bolesti (nesigurnost, odsustvo emocija, kompleks više vrednosti, elektrin komlpeks, kompleks da je roditelj bolji od vas itd.) i upravo to je centar svega. Zapravo kontraverzne epizode 25 i 26 predstavljaju naizgled gomilu nabacanih poruka i filozofija, ali se sve bave čovekom, njegovom psihom i prevazilaženjem sebe. Međutim fanovi nisu voleli ovakav rasplet događaja, pa su spalili Annov dom iz besa. Hideki je zbog ovog, i pod pritiskom da je stvorio kraj nedostojan same serije, napravio End of Evangelion, film koji predstavlja alternativan kraj serije (na kraju 24te epizode dolazi do grananja dva kraja, oba su kanon ali i predmet rasprave fanova koji je kraj "pravi").

Dobra alternativa jeste gledanje Evangelion 1.0. Predstavlja visokobudžetan remake same serije. Možda deluje kao nešto da bi se uzele pare, ali takođe predstavlja monolit jedne od najpopularnijih Anime serijala svih vremena.

« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 16:12:23 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ja sam dobro razumeo i te epizode (25 i 26) sa filozofskog gledista a odgledao sam i "End of Evangelion". Meni je vise konfuzan kraj "End"-a nego te epizode iz razloga sto se zavrsava onako kako se zavrsava. Fino sam shvatio kraj ali nekako mi ipak ostaje nedorecen

Nisam znao da su mu fanovi spalili kucu zbog toga  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Sony 
Ma i meni je. Neki fan mi je jednom prilikom rekao da je kraj Enda bolji jer je kompleksnij i ima više smisla. "Ikari davi Asuku na plaži?", šta je tu kompleksnije? Fora je samo u ovom serija - Šinđi prolazi test, film - Šinđi pada na testu projekta, ništa više. Sva ostala filozofija je gratis.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 16:22:49 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Ja sam pokusavao da gledam animu ali mi nekako ne ide. Pocnem da gledam Death Note, svidi mi se pocetak, pogledam pola serije i onda se smorim. Isto tako je bilo i sa Berserkom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Sony 
Ja sam pokusavao da gledam animu ali mi nekako ne ide. Pocnem da gledam Death Note, svidi mi se pocetak, pogledam pola serije i onda se smorim. Isto tako je bilo i sa Berserkom.

Pa i ja imam par odustatih serijala. Ako možeš da mi kažeš šta te zanima, možda mogu da ti dam neku preporuku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 

Pa i ja imam par odustatih serijala. Ako možeš da mi kažeš šta te zanima, možda mogu da ti dam neku preporuku.
Hmm  Smile ne znam sad. Jel imas neki film da mi preporucis. Princeza Mononoke mi je na primer bio ok film, sad ne znam dal je to bas klasicna anima.
Moze i neka serija koja je na tu foru. Znaci nesto istripovano ali opet lako za gladanje  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 17:00:34 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Sony 
Imaš Akiru, uvek ga smatram sjajnim za nekog ko tek počinje da gleda Anime

Sa Ninja Scroll-om takođe ne možeš pogrešiti, mada imaj na umu jako je krvav i eksplicidan

Vampire Hunter D Bloodlast, od istog režisera (mada pazi, imaš i stariji Vampire Hunter D) je takođe odličan

Ako voliš video igre Street Fighter the Animated Movie je meni najbolji film po igri

Sword of the Stranger, skoro sam odgledao, priča je kliše, ali je animacija i muzika fenomenalna

Imaš i Gibli crtane, kao što je Princeza Mononoke, samo što su mahom pravljeni da budu umetnički (Princeza je jedan od retkih koji nema metafore, reference utrpane u priču i likove).

Evo ti neki bazičan spisak, probaj ih sve, pa mi javi rezultat Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 17:15:58 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Pogledacu prvo Ninja Scroll i Sword of the Stranger, najvise su mi se svideli njihovi traileri.
Hvala na preporukama, sad sam malo prelistao temu vidim da je bilo reci i o filmovima pa cu pogledati.
Citat
Princeza je jedan od retkih koji nema metafore
To je jedan od razloga zasto mi se svideo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 129
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:07:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.