Black Lagoon je nastao po mangi Rei Hiroe. Po demografiji je Seinen. Prati grupu plaćenika koji su se nastanili u Roanapur u Tajlandu, gde je i bog rekao "Laku noć". Njih čine:
Rock je glavni lik, bivši japanski japi, sada diplomata i comic releaf ekipe
Ravy je polu kineskinja, polu amerikanka, veoma j****o hot, luda ko dve struje i voli da puca više nego bilo šta drugo
Dutch je vođa, bivši marinac i ekstra oružije kada zatreba
Benny je haker ekipe
Ako volite priče sa malo kanona (odnosno ima kanon, ali je više tipa misija ta i ta, sa referencama i likovima koje su sreli) onda je ovo serijal za vas. Izašle su dve sezone (prvi i drugi Barrage, kao i OVA Roberta's Blood Trail). Ne moram (nadam se) da kažem preporuka .
« Poslednja izmena: 25. Dec 2010, 18:44:59 od BlizzardJakkal »
Pa ima, ali priča je nekako u drugom planu. Otprilike, imaš kanon u svakoj drugoj epizodi, ali njih možeš gledati i odvojeno. Saznajaćeš detalje i sl. on the fly. Serija je više gun&run fanservice, sa gomilom akcionih scena. Evo ti zašto se gleda serija:
« Poslednja izmena: 25. Dec 2010, 19:29:10 od BlizzardJakkal »
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Nisam. Anyway ako oćeš baš, baš, baš ozbiljno sa pričom, imam stvar za tebe. Velika je 74 epizode, i Seinen je.
Monster prati dr. Tenmu, čoveka koga progoni pola Nemačke, i koji je ne tako davno spasao monstruma od smrti. Sada traga za njime, u nameri da ga ubije.
Po nagrađivanoj mangi Naoki Urasawa, koja je uvek u top 5 najboljih mangi ikada, Monster je priča gde nema natrprirodnog. Sve je realno, sve je moguće i u stvarnosti. Autor je dobio ideju za strip, putujući po Nemačkoj, (bivšoj) Čehoslovačkoj i sve lokacije su verodostojne. Sjajna ideja, puna moralnih poruka o životu, samom čoveku, i njegovoj propasti i iskupljenju je ispričana živopisno i surovo, bez milosti. Kao i sve drugo, anime verno prati mangu (oko 99%) i stvarno je vredan gledanja.
Od mene idu preporuke za black lagoon,provlace se kao ozbiljnije teme kroz pricu ali mozes i da gledas sa iskljucenim mozgom. Dobra je kad nemas sta da radis pa hoces malo da se opustis uz sisatu ribu koja ubija sve redom
Hmmm ja sad da pitam za preporuku,nesto ne mnogo veliko (do nekih 50 epizoda), sa macevima,magijama i tim stvarima Ne gleda trenutno bilo sta u vezi sadasnjosti,a hi tec buducnost ne volim. Znaci poput claymore,bleach,fma...
Orphan je klasičan D&D Anime, mada manga je izlazila još posle, tako da nisam siguran da li prati radnju kako treba.
Record of Lodoss War je odlična stvar, jedna od must see Anime na temu D&D.
Guin Sagu sam gledao, nisam završio, evo zašto. Guin Saga je, prema autoru Berserka Miuri, velika inspiracija. Za razliku od mnogih Anime naslova, nastao je na popularnoj Light Noveli, koja nikada nije završena, a pisana je od 1979. Kaoru Kurimoto, autor Guin Sage je (nažalost) preminula 2009 godine, nezavršivši priču. Problem Anime adaptacije jeste što vređa inteligenciju. Očekujući krv&meso na (barem) nivou Berserka, dobio sam cenzurisanu verziju. Ne kažem da je loše, ima tu dobre priče i dijaloga, ali veruj mi da je toliko nasilja (zbog kojeg se ovaki naslovi gledaju) cenzurisano na nivo Pokemona, sa mini-mini-mini-mini-minimalnoj krvi. Sada, nemoj mene uzeti za primer, ali ja sam imao takav utisak. Možda su i moja očekivanja bila previsoka (preporučio mi jedan poznanik, kao da je mini-fenomen). Dakle, probaj, pa sam proceni.
Inače sam se setio još jednog popularnog naslova. Malo je star, ali mislim da je lepo ostario,
Inače ovu pesmu obožavam, bez obzira na sve, tako je pozitivna i dinamična.
E, sada ima još nešto Visions of Escaflowne. Ovo je moja mega preporuka, naslov vredan gledanja. Po demografiji je Shojo, dakle za devojke je, ali samo polako, bez da se uzbuđuješ. Radi se o devojci Hitomi, koja je učenica srednje škole. Jednog dana, slučajo, koristi ogrlicu koju joj je baba dala, i koja ima specijalnu osobinu da se klati levo desno u intervalu od tačno jedne sekunde, a da pri tome ne gubi na brzini, otvara portal iz koga izleće Van, mladi princ u sred rituala ubijanja zmaja. Hitomi se sa njime vraća kroz portal u Gaea, mističnu zemlju. Vanova zemlja biva napadnuta od strane nepoznatih napadača u velikim oklopima, koji su ko roboti, a Van koristi srce ubijenog zmaja da oživi Escaflownea, mističan oklop. Hitomi mu služi kao medijum, jer joj ogrčica omogućava da kontroliše sudbinu. Njih dvoje zajedno kreću u potragu za počiniocima i tu kreće predivna saga o izdaji, prijateljstvu, preispitivanju sebe i (naravno) ljubavi.
« Poslednja izmena: 31. Dec 2010, 21:53:59 od BlizzardJakkal »