Imaj na umu da su prva 3 jako stara i da su tehnički pregaženi. Ipak sve što sam ti preporučio je i jednostavno i odlično realizovano. Uživaj Akira - 1988 Ninja Scroll 1993 Street Fighter the Animated Movie - 1994
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Priča prati dve rase, humanoidne (i potpuno ženske) Solenoide i biomehaničke Paranoide koji ratuju već vekovima. Glavne junakinje su posada broda Star Leaf (Captain Eluza, Rabby, Pilot Lufy, Officer Catty, Pony, Patty i Remy) koji se tokom poslednje bitke odvojio od matične flote i krenuo ka teraformiranoj planeti Chaos kako bi se ponovo ujedinili sa svojom flotom i odbranili planetu od Paranoida. Međutim, otkrivaju da su deo posebnog eksperimenta koji bi trebalo okonča rat za svagda. Dalje neću da spojlujem, samo ću reći da postoje dva nastavka (Destruction i Stardust War) i da je prvi film (Eternal Story) emitovan kod nas na Politici.
Odgledao Summer Wars i The Girl Who Leapt Through Time
SM je poprilicno dobar, solidna prica uz odlicnu grafiku dok je drugi malo slabiji ali sa dubljom pricom ali ipak ne toliko ozbiljnom.Oba vredi odgledati.
Odgledao Summer Wars i The Girl Who Leapt Through Time
SM je poprilicno dobar, solidna prica uz odlicnu grafiku dok je drugi malo slabiji ali sa dubljom pricom ali ipak ne toliko ozbiljnom.Oba vredi odgledati.
Sad skidam Papriku.
Upozorenja za Papriku. U pitanju je Satoši Kon masterpiece, ali imaj na umu da je radnja nepotrebno zakomplikovana na sredini. Uputio bi te na jedan njegov drugi film, a to je Perfect Blue, odličan da postaneš istinit ljubitelj njegovih dela (on se generalno voli ili izbegava, ali nikako ignoriše, lik je genije i moj omiljen Anime režiser)
Haha, upravo listam temu i dolazim do zadnje stranice i hoću svima da preporučim The Girl Who Leapt Through time i Perfect Blue kad vidim da ste već pisali, evo preporučići Vam dva filma od relativno novijeg režisera - Makoto Shinkai , i nakon 60ak pogledanih filmova i 10ak serijala po meni njegovi filmovi imaju najbolji animaciju...
Neću ih komentarisati al ko nije gledao obavezno da pogleda, dajem riječ da se neće pokajati, preporučujem HD snimke!
Od ostalih koje nisam primjetio da ste spominjali preporučio bih ostale od studija Ghibli ali vjerujem da ste to skoro svi gledali, posebno Spirited Away (moj ominjeni je inace Laputa)
još neki koji mi padaju na pamet trenutno :
Jin Roh : The Wolf Brtigade Arashi No Yoru Ni - Stormy Night Macross - Do You Remember Love
ne primjetih da ste komentarisali seriju Afro Samurai, nije loše, onako ok je ...
Eto ako hoćete još neke savjete javite a btw imam i dosta evropskih i nejapanskih animiranih pa ako nekog zanima mogu i to preporučiti...
Super, preporučeni su Perfect Blue i The Girl Who Leapt Through time, ali još jedan glas preporuke ne može da škodi.
Gibli smo spominjali mada je uvek diskutabilno, jer nije klasičan mainstream naslov (ne mešati sa komercijalnim), više je art-ističak (kao Satoshi Kon). Anime jeste, ali nije za (širu) Anime publiku.
Afro Samurai, now that brings memories... Ajde da kažem ovako, Afro Samurai je animirao Gonzo (poznat po Chrono Chrusade, Hellsing TV, Last Exile itd.). Napravljen je po porudžbini Američke kuće Spike TV i producent, pozajmio je glasove naslovnom i sporednom liku (Ninja Ninja) je niko drugi do Samuel L. Jackson.
Priča - U nekom neimenovanom svetu, mladi Afro prisustvuje ubistvu svoga oca od strane izazivača. Sada želi osvetu, a da bi to dobio mora da postane broj 2. Naime, postoje dva entiteta, broj jedan - osoba koja je najbolji borac i koju može izazvati samo broj 2 i broj 2 koga može izazvati bilo ko da bi mogao da se bori protiv broj 1. Usput se objašnjava kako je Afro postao broj dva, i kakve je izbore pravio, koji ga sada progone. Afro je inače ćutljiv i povučen dok njegov (spoiler : imaginaran) prijatelj, Ninja Ninja predstavlja njegovu suprotnost.
Film Afro Samurai Resurrection se događa mnogo godina kasnije, Afro sada živi usamljenim životom, dok ga Sio, sestra od (spoiler) Jinno zajedno sa njim ne izazove zarad osvete.
Uloge TV : Samuel L. Jackson, Phil La Mar (Samurai Jack, Vamp iz Metal Gear Solid sage), John De Magio, Tara Strong
Uloge Resurrection : Samuel L. Jackson, Phil La Mar, Mark Hamil (Luk Skywalker, Jocker iz Betman crtaća), Ron Perlman (Hellboy 1 i 2, Blade 2, Grad izgubljene dece), RZA iz Wu-Tang Clan