Jeste iscrpljujuća, i solidno depresivna. Moj ti je predlog da ga ne gledaš, ako ne želiš ozbiljan i napet anime. Nije opuštajući, ali je vrlo dobar osećaj kada se pogleda, jer ima i priču (veoma dobro ispričanu i upečatljive likove) i pouke koje su vezane za nju, ali i vrlo dobro "implementirane".
Kad ste več krenuli sa ozbiljnim animeima evo nešto old school a intrigantno. Ovo je čak bilo na VHS ako se neko seća. Ovo je bio prvi ''ozbiljni'' anime ako ne računam Gall Force: Eternal Story.
A kad sam već kod old school animea da li je nekom ovo poznato? Čak sam čuo da jo bilo sinhronizovano na hrvatski što nije loša ideja kada zvuči ovako.
uffff ala ste zaredjali vi,a ispitni rok pocinje za 10 dana @blizzard videcu da skinem po par epizoda od svake pa cu nastaviti da gledam ono sto mi se svidi,a nekako me ne privlace ti stariji naslovi ( jbg ja pripadam razmazenim relativno mladim gledaocima anime koji su navikli na savrsenu animaciju )
Eh, šta da ti kažem, neću da te lažem . Pa dobro, samo ja sam pobornik da je animacija samo jedan od aspekata, i da mi je značajnije da su likovi i priča dobri. Inače, ako nekog zanima šta je sledeće imate na anidb (Anime Data Base) sajtu kalendar, tako da se ne ustručavajte da skoknete i bacite oko na:
Ok, vidim da sam malo udavio sa Akcijom, krvi do kolena itd. Ajd malo da se bacimo na nešto drugačije.
GTO ili Great Teacher Onizuka je priča o Eikichi Onizuki, 22 godišnjem bivšem bajkeru i nosiocu crnog pojasa, koji ima samo jednu želju, da bude učitelj. Da, da, samo on to oće, a bi jurio učenice. Kad ono međutim, on postaje predavač u elitnoj srednjoj školi i u najgorem odeljenju ikada. Komedija je zagarantovana. Rađeno po popularnoj Shonen mangi Tohru Fujisawe, GTO je zapravo nastavak Shonan Junai Gumi mange (koja nema Anime adaptaciju, a ako je suditi glasinama još je smešnija). Ko je voleo Lajanje na Zvezde i ko oseća nostalgiju prema srednjoj Školi mora da gleda ovo.
Zamislite sledeći scenario. Srednjoškolski dečko, koga niko u odeljenju ne šljivi dva posto, i koji je stvarno stidlji, povučen i sklon failovanju, dolazi na leto u kuću gde ima ne jedna, već 5 lepih devojaka različitih tipova i koje se bukvalno "bore" oko njega. I sve to kombinovano sa njegovim "ups" faktorom? Komedija! Love Hina je jedan od kultnih naslova što se tiče "Harem" (jedan dečko/devojka na gomilu "suprotopolnika") komedija.
Inače autor Love Hine je izdao Negima manga seriju, koju možete naći i kod nas (Hrvatsko je izdanje u pitanju). Negima se najlakše može nazvati Love Hina + Harry Poter. Sva pravila su ista (jedan dečak, gomila devojaka) samo što se događa u školi čarobnjaka. Oba naslova su Shonen.
Welcome to N.H.K.(N.H.K. je ime stanice na kojoj se emitovao ovaj naslov) je priča o Tatsuhiro Satō, mladom studentu u depresiji koji ceo dan provodi u sobi. Ne, ne, nije drama, već komedija da razjasnimo. Čovek je usamljenik u duši, njegova četiri zida su jedini osećaj sigurnosti. Kako zaplet napreduje, udružuje se sa još sličnih ljudi i kreće zabava. Zapravo Welcome to NHL je parodiranje različitih "usamljeničkih" kultura kao što je Otaku, Frpovanje itd i predstavlja surovo poigravanje sa konceptom depresije. Svi smo imali jedan od dana kada nam se nije živelo, i kada smo želeli da ležimo ceo dan u krevetu, ali šta se događa sa likom koji to radi mesecima?Jedan od najboljih "Slice of life" naslova. Shonen je po demografiji.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2011, 10:22:25 od BlizzardJakkal »
e pa kada ste kod old school evo i ja da se dobacim .)
anime na prelog clana - scarfinger , pocnem da gledam -> Legend of galactic heroes ....i .... bas mi lepo legne za ono sto predstavlja - vojno-politicki anime sa klasicnom muzikom u pozadini(Bah, Shopen,List....) , po tezini rekao bih da i nije nesto da se seku vene ili tako nesto , doduse ima 110 ep. tako da izadje ko kraca latino americka serija, ali samo sto je u pitanju vojska i politika.....
- Dve strane iste galaksije su u ratu, dvoje vojskovodja sa obe strane vode sukobe jedan izmedju drugog i izmedju sopstvenih redova. Kao sto ime kaze Galactic - tj. borbe se pomalo naivno vode u svemiru ( sto je jedan od minusa, posto su te borbe izmedju zavadjenih tabora uglavno linearne, tj. retko da ima skretanja gore, dole, koso-po dijagonali ... ne nego je sve nekako u 2D,ko da gledate pomorsku bitku - samo u svemiru, poprilico nerealno za mene...., no nemari, posto serija ipak jeste iz nekih 70. ili 80.)
Ja ovo cudo-ludo svrstavam u korpu sa anima sa politicko-socijalnom sferom , tako da u istu korpu svrstavam i oba serijala GITS-a zbog svojih poruka o "savrsenosti" civilizacije u kojoj se radnja desava (sto ce reci, u ovo vreme kada Srbija otplati svoje dugove prema inostranstvu - dakle za jedno 100,200 godina )
U zakjucku ne bi je preporucio svima, zato sto pomalo deluje kao da gledate dnevnik ili citate novine. Preporuka za malo ozbiljnije "gledache" . KO VOLI NEK IZVOLI
Odgledao NHK, sta da kazem osim svaka im cast fenomenalno uradjeno,sigurno jedan od najboljih serijala koji sam gledao.Znam da je anime radjen po romanu( i to izgleda odlicnom) ali svaka im cast sto su uspeli da sacuvaju dosta ozbiljnosti pored toga sto su morali da malo "smeksaju" scenario za tv.Mesavina blage komedije i ozbiljnih tema je stvarno uradjena fenomenalno.Grafika je odlicna,posebno mi se svidjaju scene Tokija u letnjim danima, imao sam osecaj kao da sam tamo i da crkavam od vrucine mada mi se najvise svidjaju zvuci insekata dok Sato bulji u plafon smarajuci se.Na kraju moram da priznam da ima dosta poucnih stvari koje covek moze da primeni u svom zivotu.Sve u svemu odlicna stvar
« Poslednja izmena: 19. Jan 2011, 21:00:54 od mznn »
Odgleda za 5 dana . Nisam te očekivao. Anyway hteo sam da obratite na nešto pažnju. Ako se dobro sećate Jukenša je u dva navrata opisao Shigurui Blood Frenzy. Ja sam upravo počeo da ga gledam, i kažem wow, jednostavno wow. Pre svega, ja sam jedan od onih koji žali za starim vremenima, kada se nad anime i mangom nije koristila cenzura i politička korektnost. Nekada je anime bio daleko krvaviji i slobodniji, danas nije slučaj. E pa, evo mi ga, serijal koji je 50% šokantnosti Srpskog filma, beskomromisno stvoren za one koji upravo to priželjkuju. Pre svega priča. Dva lika, jednoruki Fujiki Gennosuke i slepi Irako Seigen, rešili su da se bore do smrti. Njihova oružija su - prave katane. Priča staje i vraća nas unazad, dajući daleko veći značaj konfliktu ova dva, nazovimo tragična lika. Dakle nasilje, nasilje i samo nasilje, to je Shigurui. Čak ne mora da se desi smrt, važno je da je nešto na telu slomljeno, iščupano, unakaženo i sve je to prikazano veoma upečatljivo. Tome neka se doda i muzika i zvukovi koji su i smirujući, ali i oni koji prave tenziju kod gledaoca. Inače, sviđa mi se što je čist japanski serijal, bez nekog zapadnjačkog uticaja ili reference (radnja se događa 1629 godine). Moje mišljenje (nisam odgledao seriju) jeste - jako dobro, ali nije za svakog. Upozoreni ste.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2011, 21:58:22 od BlizzardJakkal »