Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 08:57:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Analiza Skolstva u Srbiji  (Pročitano 10225 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Pazi, ljudi pate od stokholmskog sindroma...

Naviknes se na lose i onda ti je lose dobro...

Ja uvek kazem da ako jednom budem imala decu, ona ce ici ili u Drinku ili u privatnu skolu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Skolstvo u Srbiji je sve samo ne skolstvo. Evo ja sam isao tih "zlatnih" 90ih godina u osnovnu skolu i naucio sam da znanje nije merilo nicega. Nego koliko ciji roditelji imaju kesa i kakve su im veze. Samo u sestom razredu osnovne smo promenili 4 nastavnika matematike, 3-4 nastavnika engleskog i koliko se secam 2-3 nastavnice iz srpskog.

Korupcija je na sve strane i to onako bahato ni ne sakriva se nego se razbacuju poklonima i kovertama sve u 16.

Matematika 1,2,3 ma kome ce to osim onima koji ce biti neki matematicari, vecina srednjoskolaca ne ume da resi kvadrat binoma, i true story na prvoj godini ftn-a bilo je gomila ljudi koji nisu znali koliko ima decimetara u metru.

Apsolutno...sve je stvar interesovanja...i sposobnosti snalazenja...to sto nesto znas ne znaci da ce ti to pomoci...ali ne moze da ti odmogne...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Pazi, ljudi pate od stokholmskog sindroma...

Naviknes se na lose i onda ti je lose dobro...

Ja uvek kazem da ako jednom budem imala decu, ona ce ici ili u Drinku ili u privatnu skolu...

Ma razumem.  Doduse ja povlazim druge niti koje prate kompletnu dekonstrukciju skolstva, ne samo u Srbiji, vec i u ostatku sveta.  Globalizacija i reforma sa ciljem da se unisti intelektualni nivo, to jest, bilo ko ko moze biti problem u buducnosti.  

To nije nova teorija, niti je teorija zavere, vec je ocigledno sta se dogadja, i zbog kojih razloga.  Lakse je manipulisati ljudima koji nisu imali dobro obrazovanje, nego sa onima koji jesu.

Cast svakom Profesoru koji pokusava da uradi dobru stvar, ali koliko vidim, tih je veoma malo i njihov uticaj je gotovo beznacajan, cisto zbog utidcaja medija i drustva.
Mozes ti klincu da predajes do sutra, da je bolje biti posten, castan i vredan radnik, kada on vidi tamo bitangu koja ima sve, a ne radi nista, a na drugoj strani vidi jedan slomljen most.

Krivo mi je sto je tako, ali svi su umorni od svega, i nikog vise nije briga.  Ja cak mislim da i studenti koji zavrse taj faks sa svim ovim reformama su pregoreli na putu, tako da ona transformacija koja treba da promeni dusu coveka nikada nije aktivirana, a i da jeste, spaljena je u mestu rokovima, skolarinom, trcanjem, cimanjem i kidanjem zivaca.

Skolovanje treba da bude tesko, ali ne toliko tesko da ga mrzis, vec da radis bolje i jace ka nekom cilju, i da budes ponosan na svoje postignuce.

Imam mnogo mojih prijatelja koji imaju diplome, ali posla nema, bar ne u struci, pa vecina radi po nekim grilovima i cisti stanove, kuce i hotele.  Tuga.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Primer koliko je stvar otisla dodjavola je najava da ce srednja skola biti obavezna.
To je za mene znak da osnovno skolstvo ne moze ni da opismeni ni da uljudi prosecnog djaka...
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 18:48:39 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Primer koliko je stvar otisla dodjavola je najava da ce srednja skola biti obavezna.
To je za mene znak da osnovno skolstvo ne moze ni da opismeni ni da uljudi prosecnog djaka...
Slazem se. Tako je ovde u USA, ovde je Srednja obavezna isto tako, samo iz malo drugacijih razloga.  Ovde ne moraju da kazu da je obavezna, ali bez Srednje, ne mozes kola da vozis, niti da uradis bilo sta, tako da svoje brljotine, pokrivaju necim sasvim drugim.

Ja cu uvek da se setim svoje prve godine na Faksu u Americi, kada je Profesorka poslala skoro citavo odeljenje kod mene, da ima ja pregledam pismene zadatke (ja sam stranac, oni su svi rodjeni ovde) jer se plasila da ne popadaju, jer nisu znali sta je kriticko razmisljanje.  Znaci, kada te uce da kriticki razmisljas u prvoj godini faksa, jel treba ista vise da komentarises?

Ja sam im rasturao eseje u prvoj recenici, u jednom slucaju je cak bila druga rec u prvoj recenici.  Ali, priznajem, da kada dodje do prenosa generalnog znanja (van Istorije i Geografije) Prirodne Nauke su im odlicne.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Nije ni čudo da tamo u školama s vremena na vreme radi tec9, od toliko psihologa, psihijatara bi svako prso.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Nije ni čudo da tamo u školama s vremena na vreme radi tec9, od toliko psihologa, psihijatara bi svako prso.
Mene vise nista ne cudi. Mene su izbacivali napolje sa casa, jer sam rekao da je LGBT bolest, sto i jeste.
Naravno posle su se izvinjavali kada sam potegao da cu da zovem advokata.
Pizda im materina.

Tako ce da dodje i u Srbiji.  Problem je to sto nasha omladina ide linijom manjeg otpora, vise nego sto smo i mi isli. I sada od kada zivimo u "Demokratiji" sve ispade normalno, svi su slobodni, sve je super.
I JK ima veci autoritet nego bilo koji Prosvetar, pa ti vidi.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Obrisan offtopic, trubljenje o svojim kompleksima nize vrednosti zadrzite na svojoj temi...

Hvala.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Опет говорим о временима кад сам ја иашо у неке школе.
Citat
Da li mislite da skolstvo sluzi sistemu, i ispira mozak
Ни приближно као данас.
Највеће лажи које сам учио су биле:

''Шестојануарска диктатура''.
''Париска комуна''. Бише смо учили о њој него о Брегалници и Фундинама.
''Фројд'' и ''присхоанализа''. Тиме су ме мучили и на факултету.
Ја сам имао социјологију,али је нисам учио.
Имао сам учитеља, а у гиманзији разредног, тако да само на радост били ослобођени ''7марта'' и придодатих сатанистичких обличаја.
Све ове глупости датирају још из НОБ-а.

Други омиљени фронт црвених просветара је био Србски језик и књижевност.
Од великих песника: Дучића, Шантића, Ракића, Попе, Ујевића, Диса...учиш најдосадније песме.
Од Матавуља само страница. Од Ћипика ни толико.
Нпр. Дучићеви Јаблани су одлична песма. Али њу не може да схвати седамнаестогодишњак.
Нисмо учили реченицу од Десници и Цвијићу, новинару и путописцу Црњанском, песнику и говорнику Кочићу или научнику Пупину.
За Станисава Кракова, Григорија Божовића, Милоша С.Милојевића, Лазу М.Костића, Арчибалда Рајса, Стевана Дедијера, Владимира Велмар-Јанковића, Смаил агу-Ћемаловића и Душана Баранина сам чуо тек као одрастао, од људи који нису ни лингивисти ни професори српскохрватског језика.
Што се тиче језика. У гиманзији сам био принуђен да један писмени рад пишем латиницом.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2013, 20:13:24 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Interesantno, ali opet danas imamo taj preokret da brisemo stvari iz Socijalisticke ere, sto opet nije korektno.
Treba spojiti oba.

Imamo li skolarce na forumu da i oni malo prokomentarisu? Smiley
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 08:57:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.