Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 01:12:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Analiza Skolstva u Srbiji  (Pročitano 10193 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Drugari studenti, moram vam reci moje misljenje u vezi toga sto pricate. Apsolutno je nelogicno da ispit polozis a da nisi uradio bar polovinu Smile Svuda je ta prica sa devetkama i polozenim ispitima, ali drugacije bi bilo jos manje logicno.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
mob
Samsung 111111
Pa koliko vidim, opsta pljuvacina po Matematickoj u temi pored...  Smile

pa to, verovatno, zato sto imaju kapaciteta da pojme - upisu, zavrse -  istu Smile

o pismenosti i osnovnom slaganju u recenici u komentarima na pomenutoj temi ne bih ovom prilikom

Prelistao sam ponovo celu temu i nisam primetio ni jednu pljuvacinu po istoj. Smile
Jedini sam ja bio ostar ali uopste nisam ni govorio o matematickoj gimnaziji vec o srednjim skolama Smile

I iskren da budem je nemam lepo misljenje o nijednoj gimnaziji.
A znam dosta njih koji su isli u iste,ne primetih da su nesto vanserijski mozgovi , Nikole Tesle i ostala cuda.
Doduse svi su na mestu.Studriraju jake fakultete sirom Srbije.
Najbolji od njih koga znam nije sam sa sobom u glavi.

Dakle,ja nisam bio u toj skoli.Ne znam ni sta rade.Skola kao skola verovatno ima i dobre i manje dobre djake.
Jedino sto je cini posebnom je to da tu idu verovatno najbolji osnovci.I ta specijalna odeljenja (koja uzgred ne znam kako se prave).

@TEMA

Mi kao zemlja imamo i strucnjake i kadar da imamo dobro skolovanje.
Sad kao i svuda u jednoj ustanovi ima i pametnih profesora i malo manje pametnih,ali u sustini nije strasno.

Da krenem sta bih ja menjao..

U osnovnoj nista.U osnovnoj za osam godina dobijes sasvim ono sto ti treba za dalje.Mix svega od prvog do osmog razreda i to bi trebalo detetu da pokaze za "Gde je".
Dakle ako mu ne ide matematika nece ici u matematickoj gimnaziji.
Ako mu idu jezici,zna se gde ide..ako mu ide biologija isto.

E sad mozda bih promeno prijemni ispit.
Da bi pava konkurencija bila na pravom mestu logicno je da se takmice sa onim znanjem koje im je potrebno za datu skolu.Kao prijemni za Umetnicke skole.
Ako ides u elektrotehnicku..Mogao bi da polazes fiziku i matematiku.
Ako ides u gradjevinsku..Verovatno OTO.
Dakle princip shvatate.Polazes ono sto predstavlja neku malo osnovu za datu srednju skolu.

Dalje.Srednja skola.Tu bih uveo najvise promena.
Srednja skola treba da bude nesto sto takoreci "Kraj obrazovanja".Jer velika vecina vise ne planira da ide u skolu.
I iz srednje skole treba da ponese najvise jer bi tim trebalo da se bavi.
Dakle,poenta je uciti strucne predmete za datu oblast.
Izbaciti likovna,fizicka,muzicka,gradjanska..I uz to izbaciiti predmete koji nemaju veze sa srednjom skolom koju si upisao.Dakle ako upises elektrotehnicku..Biologija,Ekologija,Ekonomika,Ustav,Sociologija,Geografija,Istorija,Likovno,Muzicko,Gradjansko,Fizicko,Filozofiju,Gradjansko.Verujte mi ja sam ovo sve imao u Elektrotehnickoj skoli,smer elektronika  Smile ne znam dal da se smejem ili da placem.I to je samo deo onoga sto mi pada na pamet.Dodaj tu i Srpski i fond casova za strucne predmete ga nema nigde.
Dakle umesto tih casova povecati vezbe za strucne predmete i prakse sto je vise moguce.Doduse ja i jesam bio na dosta praksi.Ne mogu da kazem da je falila ali moze vise to slobodno.

Fakultet.Ja sam na kraju,ali ipak..ne mogu da nadjem zamerke u sistemu.Meni se bolonja svidja.
Problem je sto neki i dalje rade po starom sistemu.A kad se izmesaju stari sistem i bolonja nastaje pakao.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Slažem se da na primer muzičke, mogu da se smatraju posebnim u tom smislu da je za njih, ako ćemo po defaultu jelte, potreban talenat, pored truda i učenja/vežbe.
Ali,po meni,to ih ne čini i elitnim.

A grafička ili dizajnerska... Njih ne smatram ni posebnim. Jer sam znao nekoliko njih koji su išli/idu tamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Drugari studenti, moram vam reci moje misljenje u vezi toga sto pricate. Apsolutno je nelogicno da ispit polozis a da nisi uradio bar polovinu Smile Svuda je ta prica sa devetkama i polozenim ispitima, ali drugacije bi bilo jos manje logicno.
Ne buni se on sto mu treba pola da polozi, nego sto mora da gubi vreme na gluposti, umesto da sprema taj ispit. I koja je uopste onda svrha tih bodova ?
Nemam ja problem s tim, pola za 6, 90% za 9. Ali, ako uradim sve na ispitu, daj mi 9 ili 10, a ne da , kao moj drug, iz digitalne elektronike, sa 90 bodova na ispitu, jedva skrpi za 6, jer nije radio drugi kolokvijum, a i onako je gradivo sa tog kolokvijuma bilo na ispitu.
A sledece godine ne mozes da radis taj kolokvijum, osim ako nisi ponovo isao na predavanja  Smile
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 16:23:24 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Svrha je da te opterete vise jer su ispiti olaksani. A u krajnjem slucaju mnogo bolje ocene izvlacis preko bodova.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Moj asistent ima dobar medod za to. Drzi konsultacije samo onima koji dolaze na vezbe. Ako mislis da mozes da spremas sam kuci, spremaj  Smile ali nemoj da ocekujes da ce posle on da se mlati sa tobom da ti objasnjava sve od pocetka. Ko dolazi na vezbe, njemu je u startu dosta toga jasno, plus razjansnis nesto na konsutlacijama, i lagano dobijes visoku ocenu. To sa bodovima je debilizam. Znaci onaj ko dobije te poene na ispitu = onaj ko je slusao predavanja = onaj koji je spavao na predavanjima.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ima prosto rešenje za te zajebancije.

Standardizacija. Uvedu se grupe nauka koje će,uz neke minimalne varijacije,biti iste na svim fakultetima istog tipa.

PRIMER
Dakle, prva grupa - esencijalne (da tako kažem) nauke - Matematika 1,matematika 2, osnovi elektrotehnike, fizika,itd...
Grupa dva - stručne : organizacija, eksploatacija, osnovi mašinstva, kako god,navedite sami...
Grupa tri - pomoćne : osnovi ekonomije, osnovi menadžmenta, osnovi prava(ima teh.faks. gde dobro dođe i pravo), strani jezik
Grupa četri - izborni : sociologija, informatika ,utbanizam,itd...

I za prvu grupu,traži se da se zna to,to i to za tu i tu ocenu.Polaže se tako i tako. I isto tako iza drugu.I tako dalje...

Ako ne na nivou BU,onda barem da bude na nivou jednog fakulteta. Dakle,kako si polagao matu kod jednog,tako polažeš i kod drugog. A ne jedan ovako,drugi onako, treći kako mu se ćefne,četvrti ako je tu...  (jer ima i toga,da profesor prosto ne dođe na ispit... boli da ku*ac,on na letovanju  Smile )

Ispada da se zakoni,metode i gradivo neke nauke razlikuje ne samo od fakulteta do fakulteta,ne od katedre do katedre,nego i od profesora do profesora.  Šta sad, ETFovci uče nešto postupno,dva semstra,a ti bi da to prekrojiš i napraviš u jedno? Ne može,čoveče,ne ide. Mislim,kad se pogleda malo bolje,ispada bukvalno tako.  Smile Svi kroje nauku kako njima odgovara,a ne kako jeste i šta je potrebno.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 17:00:29 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Matematika 3? Smile

PS: ja sam imao brat bratu, skoro sve te predmete koje si naveo Smile
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 17:07:19 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ne kapiram baš pitanje. Ako me pitaš da li postoji - da,na par fakulteta.  Smile  Uglavnom se uče redovi i diferencijalne jednačine.

A negde je pak ''kompenzovana'' statistikom i verovatnoćom. Zavisi kome šta treba.

PS: ja sam imao brat bratu, skoro sve te predmete koje si naveo Smile

Verujem. Znam da smo ''rođaci'' po tom pitanju.  Smile

Ma,dobro,to je jedan od primera. Kažem,ako neće da povezuju i standardizuju na nivou BU,neka barem standardizuju na nivou samog fakulteta.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 17:10:14 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Imam matematiku 1,2,3 i plus verovatnocu i statistiku  Smile

IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 01:12:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.