Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:01:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Analiza Skolstva u Srbiji  (Pročitano 10233 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Dakle,kao neki smerovi na mom faksu. Što mu dođe 4 matematike.  Smile  Smile

Ja sam imao samo ''tri'' (1,2 i statistika).  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Hvala svima na odlicnim odgovorima.

Ja sam smatrao da je obrazovanje u Osnovnoj bilo neadekvatno, i ako je bilo jace od ovoga sada sto je, sto ja bar vidim.
Geografija je bila katastrofa, Istorija jos i gora, jer udzdbenik kaze jedno, a Profesor drugo, i morao si da budes Vidovita Zorka da protumacis koji odgovor covek trazi.

Matematika je bila haos zivi, imao sam 6 Profesora/Nastavnika, i najbolju ocenu koju sam imao je bila trojka, i to ako sam bio srecan, jer su nam sabijali 5 stvari u toku jedne nedelje, a nismo stigli da naucimo ni prve dve.  
Biologija je bila suva, i natrpana zargonom i medicinskim terminima koji nikada nisu bili objasnjeni, barem ne do Faxa.
Tehnicko vaspitanje je bilo za mene jedna od najvecih gluposti, jer me nije naucilo nicemu korisnom.
Muzicko je bilo, otpevajmo pesmice, bez obzira sto su batalili da nas uce note.
Likovno je bilo uvek isto, pocnemo sa istim temama, i zavrsimo na istim.
Hemija i Fizika su bili pojmovi, jer vecina mojih Nastavnika nije mogla da prenese materiju, isto kao i Matis.

Engleski je bilo jebanje u pojam, igranje sa vremenima i tim sranjima, citanje s vremena na vreme, a nikada interakcija.

Srpski sam voleo, knjizevnost sam voleo, ali majko moja, svake Jeseni pisemo o Zimi, o putovanju od skole do kuce, teme tipa; "Slatko sam se nasmejao," "Stvaran svet oko mene," "Dolazi Zima," itd.  I imao sam osecaj da se nikada nismo pomerili sa mrtve tacke.

Srednja skola (prve dve godine), su nastavljene na istom nivou.  Uvek cu da se setim recenice iz Biologije, "Jelen je lepa zivotinja za velikim, lepim, krupnim, crnim ocima."  Informatika je spominjala "strcaljku" po pitanju monitora, Ugostiteljstvo je palamudilo o tome kako su Pizza Hut i ostali lanci veoma uspesni, i kako Srbiju ceka Turisticki preporod (koji nije doshao kako vidim), i svi ostali predmeti su bili katastrofa.  Ne secam se da sam naucio ista korisno, niti da je bilo sta od toga meni pomoglo na bilo kojem nivou.  Osecao sam se kao da je bilo ispiranje mozga nebitnim stvarima koje ne vode icemu.

Onda u Americi je bilo manje vise isto, doduse mnogo bolje izvedeno.  Ja u Srbiji sam imao lose ocene iz Prirodnih Nauka, a u Americi sve najbolje ocene, ali ne zbog toga sto je ovde to bilo lako, vec zbog toga sto je odlicno organizovano.  Imao sam "A" ili 5 po nashem iz najtezih predmeta, jer su po prvi put mi objasnili ono sto ovi u Srbiji nisu mogli godinama.  Dakle, odmah sam uvideo da imamo problem sa Prosvetom, jer oni nisu trenirani kako da predaju, a neko je vec rekao da vecina nema dovoljno prakse da zna nesto da uradi.

I tako.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Citat
o putovanju od skole do kuce

Do jaja, moj sastav bi imao 2 recenice posto zivim na 150m od skole Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Hvala svima na odlicnim odgovorima.

Napravismo ti četri strane materijala.  Smile  Smile

Citat
Srpski sam voleo, knjizevnost sam voleo, ali majko moja, svake Jeseni pisemo o Zimi, o putovanju od skole do kuce, teme tipa; "Slatko sam se nasmejao," "Stvaran svet oko mene," "Dolazi Zima," itd.

Smile Smile Smile

Zato je sad tu Ajs da pomogne klincima kad nemaju inspiracije.  Smile

Citat
CTPAX90 2 years ago

Napisao sam ovaj tekst za pismeni iz Srpskog na temu prolece,i ne znam zasto sam dobio keca?

Smile Smile Smile

Inače,slažem se i sa ostatkom posta,naravno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
@HKJ, ORF  Smile

Ma brate, nek se tema razvija.  Ja sam juce upao u okrsaj sa mojom prijateljicom o stanju skolstva, jer ona meni kaze da posto nisam u Srbiji, ne mogu da komentarisem od tome.  Naravno ta izjava ima istine, ali ja sam nekada pohadjao skolu u Srbiji, i isto tako imam prijatelje, a i posmatram mladju ekipu sa foruma, i mogu da vidim odakle vetar duva.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Skolstvo u Srbiji je sve samo ne skolstvo. Evo ja sam isao tih "zlatnih" 90ih godina u osnovnu skolu i naucio sam da znanje nije merilo nicega. Nego koliko ciji roditelji imaju kesa i kakve su im veze. Samo u sestom razredu osnovne smo promenili 4 nastavnika matematike, 3-4 nastavnika engleskog i koliko se secam 2-3 nastavnice iz srpskog.

Korupcija je na sve strane i to onako bahato ni ne sakriva se nego se razbacuju poklonima i kovertama sve u 16.

Matematika 1,2,3 ma kome ce to osim onima koji ce biti neki matematicari, vecina srednjoskolaca ne ume da resi kvadrat binoma, i true story na prvoj godini ftn-a bilo je gomila ljudi koji nisu znali koliko ima decimetara u metru.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 18:17:16 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Skolstvo u Srbiji je sve samo ne skolstvo. Evo ja sam isao tih "zlatnih" 90ih godina u osnovnu skolu i naucio sam da znanje nije merilo nicega. Nego koliko ciji roditelji imaju kesa i kakve su im veze. Samo u 6 osnovne smo promenili 4 nastavnika matematike, 3-4 nastavnika engleskog i koliko se secam 2-3 nastavnice iz srpskog.

Korupcija je na sve strane i to onako bahato ni ne sakriva se nego se razbacuju poklonima i kovertama sve u 16.

Matematika 1,2,3 ma kome ce to osim onima koji ce biti neki matematicari, vecina srednjoskolaca ne ume da resi kvadrat binoma, i true story na prvoj godini ftn-a bilo je gomila ljudi koji nisu znali koliko ima decimetara u metru.
Ja znam da kod mene su ljudi dobijali najbolje ocene jer su mama i tata bili bogatasi, pa je moralo da se podmaze. 
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Moja osnovna skola je bila sps skola i kod nas su postojali odredjeni standardi povodom toga  Smile

Npr. nije bilo cudno da se desi da se ocene same dopisu u dnevnik, nekima bolje nekima losije. Moj razredni je bio jbna pijandura, pa mu onda jedna iz razreda donese Dzonija i on izadje na "pauzu" i mi tako sedimo dvocas bez nastavnika.

Mada zbog toga sto je pola nastavnika bilo pijano veci deo vremena sam dobro prosao kada sam napravio sranje, jer nisu ni znali zasto su me poslali kod direktora, jer su bili svi na patosu razvaljeni.

U srednjoj sam se vec navikao, mada isao sam u strucnu skolu pa tu i nema nekog potkupljivanja, mada bilo je profesora koji su namerno obarali da bi te slali kod njihovih prijatelja na casove.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2013, 18:23:55 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Citat
Ja sam juce upao u okrsaj sa mojom prijateljicom o stanju skolstva, jer ona meni kaze da posto nisam u Srbiji, ne mogu da komentarisem od tome.

Tako je, ne mozes... sve je jos gore od onoga sto pamtis... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Moja osnovna skola je bila sps skola i kod nas su postojali odredjeni standardi povodom toga  Smile

Npr. nije bilo cudno da se desi da se ocene same dopisu u dnevnik, nekima bolje nekima losije. Moj razredni je bio jbna pijandura, pa mu onda jedna iz razreda donese Dzonija i on izadje na "pauzu" i mi tako sedimo dvocas bez nastavnika.

Mada zbog toga sto je pola nastavnika bilo pijano veci deo vremena sam dobro prosao kada sam napravio sranje, jer nisu ni znali zasto su me poslali kod direktora, jer su bili svi na patosu razvaljeni.

U srednjoj sam se vec navikao, mada isao sam u strucnu skolu pa tu i nema nekog potkupljivanja, mada bilo je profesora koji su namerno obarali da bi te slali kod njihovih prijatelja na casove.
Ti ko da si bio u Mladenovcu  Smile

Citat
Ja sam juce upao u okrsaj sa mojom prijateljicom o stanju skolstva, jer ona meni kaze da posto nisam u Srbiji, ne mogu da komentarisem od tome.

Tako je, ne mozes... sve je jos gore od onoga sto pamtis... Smiley

Ha ha, cuti, nemoj da te cuje, posle cu ja da stradam  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:01:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.