Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 16:44:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Algol - fiksna zvijezda  (Pročitano 49115 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Naravno da su bitni i ostali aspekti sa fiksnim zvezdama, zašto ne bi bili?
Evo teme o fiksnim zvezdama http://forum.burek.com/index.php/topic,178220.0.html
Pogledaj i temu o stepenima: http://forum.burek.com/index.php?topic=127928
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

wow

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Makishon ja ti se zahvalih ali sam odgovor izgleda poslala na ugasen forum onaj o fiksnim zvezdama, stoga evo i ovde hvala, ali i imam takodje jos pitanja. Postavila sam svoju natalnu kartu da je i vi pogledate i da mi lakse odgovorite , inace poritala sam forume koje si mi preporucilaali svejedno bih zamolila objasnjenje na sledece:

Najpre kada je rec o karakteristicnim stepenima i znacenjima stepena neovisno o same fiksne planete da i tada orb treba uzimati 1stepen ali recimo ako se radi o sedmom stepenu onda da li se uzima od 6,30 do 7,30 ili drugacije i kako

Takodje me zanima da mi za moju natalnu date tumacenja konjikcija fiksnih planeta sa ovih nasih 9 iz sistema, koliko sam ja primetila ima sledecih a vi me ako gresim ispravite, takodje ako ima nesto sto je bas bitno od ostalih mi napomenite
znaci ja nadjoh sledece

Belatriks(20 blizanci)-saturn(19,11blizanci) - tu je i IC(20,55blizanci) -znaci na samom kraju 3 kuce su planete
Sirijus(15 rak)-Venera(14,55 rak)-i neka egzaltacija jupitera - i sve to u 5 kuci
regulus(29 lava)-fortuna(28,22lava)-i mozda sunce (0,40 device a vi recite da ili ne)- sve to pri karaju 6 kuce DC (11,20device)
Jupiter(28,29 strelca)- na nekom stepenu problemi  sa vidom
Severni mesecev cvor(24,08 jarca) - na nekom setpenu koji ste nazvali najmiletentniji stepen

i takodje me interesuje taj Algol koji je kod mene u drugoj kuci i koliko sam pogledala nepravi nikakve aspekte ali me svejedno iteresuje znacenje tog i takvog algola sobzirom da je u 2 kuci jel to znaci da necu nikada imati para Smile  i proverite da li sam ja dobro videla da isti nema aspekte.

samo jos jedno pitanjce i necu vise Smile
da li nesto znaci velicina kuce i kako se to tumaci, kod mene je recimo prva kuca pola riba i ceo ovan a neke su male

hvala u napred i nadam se da ce mi neko odgovoriti Smile

moja natalna karta - [img=http://img508.imageshack.us/img508/7710/natalnatanamoya8.th.gif]
« Poslednja izmena: 31. Mar 2007, 22:34:39 od TanaMo »
IP sačuvana
social share
moja natalna karta

Edit by crni scorpion: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Na ovako konkretna pitanja ti može odgovoriti jedino neko ko je iskusan u astrologiji, ja tek učim...
Takodje postoji tema Astro-obdanište pa tamo postavljaj pitanja ovakvog sadržaja- veličina kuće, orbis i slično. Ovo je zaista previše pitanja na jednom mestu, niko se ne može snaći. Budi konkretna. Smile

Prethodnu poruku sam ja prebacila jer nema veze sa ovom temom već sa fiksnim zvezdama-uoopšte, kao i ova ...ali eto neka stoji ovde..a ubuduće postavi pitanje u odgovarajućoj temi.
Ovo je tema o Algolu.

Natal sam ti ja već postavila u Indeks, pa ubuduće samo napomeni da je tamo i onaj ko želi da ti odgovori će je lako naći.

Ovo je bio odgovor na brzaka, za sve što je nejasno postoji tema u vezi rada ovog podforuma pa koristi Pretragu ili Sadržaj zanimljivih tema.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

wow

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ok hvala naravno kao i na svim ostalim temama na koje si mi odgovorila, ali volela bi da mi se eto makar pitanje za algol odkomentarise koje gore postavih.
Hvala jos jednom Smile
IP sačuvana
social share
moja natalna karta

Edit by crni scorpion: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 111
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Motorola V3r
ALGOL Persei Na 25*3` Bika

Legenda:Algol predstavlja glavu Gorgone Meduze, koju je ubio Persej. Meduza, jedina smrtna od tri sestre - Gorgone, bila je najpre divna devojka, ali joj je Atina pretvorila kosu u zmije koje sikću, jer je u jednom od njenih hramova rodila Posejdonovu (Neptunovu) decu: Hrisoara i Pegaza. Tako je stekla stravičan izgled, pa bi se svako ko bi je pogledao pretvorio u kamen.

Osobine: Ovo je bela, višestruka i promenljiva zvezda, koja obeležava Meduzinu glavu u Persejevoj ruci. Prečnik joj iznosi 1.060.000 milja, a gustina joj je neznatno manja od gustine plute. Algol dolazi od Ra‚au-l-Gul, tj. Demonova glava, a druga imena koja se takođe koriste cesto su i Kaput Algul i Kaput Meduze. Kod jevreja je bila poznata kao Lilit što nema veze sa planetoidom Lilit, pošto je ovaj noćni krvolok proglašen za Adamovu prvu ženu, a kod kineza Cei Ši - Sabrani odredi.

Uticaj:[/b] Po prirodi kao Saturn i Jupiter. Izaziva nesreću, nasilje, obezglavljenje, vešanje, odlazak na električnu stolicu i neobuzdanost masa, te donosi nepopustljivu i neobuzdanu prirodu, koja prouzrkokuje smrt samoj osobi rođenoj pod uticajem ove zvezde ili drugima. Ovo je zvezda koja najviše zla nosi u sebi od svih zvezda na nebu.

Kada je na vrhuncu: donosi ubistva, naprasnu smrt, odrubljivanje glave, sklonost ubijanju i propast. Ako je u isti mah u konjukciji sa Suncem, Mesecom ili Jupiterom, donosi pobedu nad neprijateljem u ratu.

Sa Suncem: Nasilna smrt ili teška bolest. Ako nije u aspektu ni sa jednom dobroćudnom planetom ili ako takvih nema u VIII kući, a vladalac Sunca je na dan rođenja, (ili Meseca-ako je rođenje noću), u kvadratu ili opoziciji sa Marsom, osobi rođenoj pod ovim uticajem - biće odrubljena glava. Ako su Mesec ili Sunce na vrhuncu, predstoji osakaćivanje, unakažavanje, ranjavanje ili komadanje živog čoveka, a ako je Mars u isto vreme u Blizancima ili Ribama, ruke ili stopala će mu biti odsečena

Sa Mesecom: Nasilna smrt ili teška bolest

sa Marsom ili ako je Mares iznad Sunca ili Meseca , kada je Algol na nekom od uglova, osoba će biti ubica, koji će i sam prerano skončati. Ishod je isti i kada je Algol na uglu ili sa najvišom planetom (MC).

Sa Marsom ili Saturnom: , kada je Mesec u isto vreme sa Sadalmelikom*, predstoji vešanje ili obezglavljenje po kraljevskom naredjenju. Ako je mesec na Deneaboli**, sledi smrt po sudskoj presudi, a ako je na Alfardu, smrt od vode ili otrova.

Kad je na uglu ili na MC: dovodi do odrubljivanja glave ili je osoba pod ovim uticajem ubica, kojeg ce zadesiti nasilna smrt.

Sa Fortunom ili njenim vladaocem: donosi siromaštvo

*   Sadalmelik, zvezda iz sasvežđa Vodolije, na 2*14‚‚Blizanaca, osobine Saturna i Merkura
** Deneabola, zvezda sazvežđa Lava, priroda Saturna i Venere, na 20*30‚Device

Eto malo pobliže.

Prepisano iz kjige: Fiksne zvezde i sazvežđa u astrologiji, priredila Slavica Živanović
« Poslednja izmena: 08. Maj 2007, 00:17:36 od Vivien_Leigh »
IP sačuvana
social share
Moje astroloske karte:
NatalSinastrijaDavisonov
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Put do pakla poplocan je dobrim namerama!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mene algol jako plasi blizu mi je sunca i severnog cvora
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 111
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Motorola V3r
E dobro pitanje: da li konjukcija sa nekom fiksnom zvezdom podrazumeva navise 1,5 stepen udaljenosti? Meni se tako cini iz ovoga sto sam procittala.

Santjen, ako je slucaj da je udaljenost od Algola vise od 1,5 stepeni, onda to nije konjukcija, samim tim i nema uticaj, osim na kucu u kojoj je.

Jesam li u pravu? Ljudi, javljajte se!!!! Smile

IP sačuvana
social share
Moje astroloske karte:
NatalSinastrijaDavisonov
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Baby, did you forget to take your meds?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 6oo1
Citat
Jesam li u pravu? Ljudi, javljajte se!!!!

Evo javljamo se, jesi u pravu  Smile

i takodje me interesuje taj Algol koji je kod mene u drugoj kuci i koliko sam pogledala nepravi nikakve aspekte ali me svejedno iteresuje znacenje tog i takvog algola sobzirom da je u 2 kuci jel to znaci da necu nikada imati para   i proverite da li sam ja dobro videla da isti nema aspekte.

Ovaj Algol nema nikakve veze sa tvojom 2. kucom, hocu reci - ne radi nikakvu konjunkciju, te stoga - nemas frke Wink
IP sačuvana
social share
See you at the bitter end....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Put do pakla poplocan je dobrim namerama!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 A joj meni je severni cvor na 25.20, Bika u 11. kuci moze li mi neko reci kako algol utice na njega? Sunce je na 23.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 111
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Motorola V3r
Hvala LiQuid Dream:)

Sentjen, po ovome sto sam procitala i pogledala tvoju natalnu, Algol ti jeste u konjukciji sa Mesecevim cvorom, ali sve knjige navode uglavnom uticaje aspekta sa planetama kao sto su Sunce (a kod tebe nema aspekta Sunca sa Algolom), Mesec, Mars, Saturn...MC.....nigde se ne pominje Mesecev cvor i uticaj Algola na njega. Mesecevi cvorovi znas sta znace....tako da na ovu konjukciju gledaj samo kao na pojacanje znacenja proslih zivota ili karmickog zadatka u ovom.

I bez panike:))))
IP sačuvana
social share
Moje astroloske karte:
NatalSinastrijaDavisonov
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 16:44:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.