Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako hoces u Dansku, moras da radis!  (Pročitano 7519 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
mob
Qtek 小米
Ispada da je 1941. Beograd prvi put rusen...

Па није, то је цела суштина, рушен је безброј пута, као и Србија. А како поводом тога стоји Данска, о којој је реч?  Smile

Слика је само одговор на сличице обновљеног Дрездена и Варшаве, који су потпуно реконструисани, док овде зјапе кратери од 1941 усред центра Београда. Само приказује однос који су наши комунисти имали према српском културном наслеђу у Србији, а то наслеђе је скромније него у Варшави или Дрездену, управо и из разлога које наводиш.

a i ono rusenje svih dzamija svojevremeno... kako se niko ne pozove na obnovu toga, jer je i to deo kulturne istorije Beograda...

To су остаци окупације која је легално избрисана. Наравно Турској никада не треба опростити геноцид и културоцид и треба прекинути све односне са њима док не признају геноцид и плате одштету.
Такође ислам треба забранити јер је то религија која је носилац геноцида на овим просторима.

Такође треба извршити реформу српског језика, забранити турцизме и такозвану српску латиницу.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
mob
HTC One
Kakva je fasisticka tvorevina ta Danska, pa oni bi da neko ko zeli da dodje tamo da zivi zapravo nesto i radi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
mob
Samsung 111111
Pa burazeru vidis da je i njim sistem malo supalj,kad ga nase i belosvetske bitange iskoriscavaju.

Ako nista bar sam se naslusao prica (a i univerzalna je) gde pripadnici romske nacionalne zajednice (al sam kulturan) odu u Nemacku,Holandiju i sl i zive na nekim socijalnim primanjima Smiley
Jebiga nisam strucan , pod kojim pravom se oni na to provucu pitaj Boga.

Nasi su pak nesto kulturniji.
Ciste ulice,peru sudove..U principu zive kao stoka i onda cim kapne neka para koja je za tamosnje uslove nikakva,ovde malo zivnu..Renoviraju kucu,kupe auto otvore dragstor i sl.
U prinipu ja to podrzavam.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
Svuda moras da radis kao crnac kad dodjes kao stranac. Poruka nije nista novo. To sto smo mi bili pod ratovima tokom cele istorije, a Danci nisu jeste tuzno, ali ne mozemo uvek da se vadimo na to da zbog toga nismo uredjena zemlja, fali ovo, fali ono. Ko nam brani da izgradimo nove puteve, uredimo tj postujemo zakone, otovaramo nove fabrie itd. Niko, sve mozemo sami ako hocemo tj ako vlast hoce. Meni nije jasno da jedan autpput ne mozemo da izgradimo jos od 2008. od Mrke onaj Koridor 10 nije izgradjen. Ej, bre, to nije normalno. Ko nam je kriv sto sedam godina ne mozemo da izgradimo auto-put?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Citat
uredimo tj postujemo zakone

Ти то озбиљно? Smile А на теми о београдском превозу браниш лика који није платио карту Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 36.0
I naravno... svi oni momenti kada je Beograd rusen i ponovo zidan u skladu sa potrebama i vojnim tajnama vojske u cijim je rukama Beograd bio u tom trenutku... a i ono rusenje svih dzamija svojevremeno... kako se niko ne pozove na obnovu toga, jer je i to deo kulturne istorije Beograda...

Што се тиче тих џамија, већ ти је Гамбино делимично одговорио.  Smile

Ја сам пре свега причао о односу према нашем наслеђу. Џамије су доживеле судбину цркви које су ту стајале пре џамија, јер колико ме сећање не вара Београд не постоји тек од времена Турака.

Тако немаш споменике Адолфу Хитлеру више нигде у Европи из донекле сличних разлога.

Jao dobro evo Srbiju uvek nesto koci zadnjih 25000 godina uvek je nama bilo najgore na svetu dok su svi drugi nedirnuti prosperirali i ko sme da se drzne da uporedjuje grad koji se sprema za "evropu" i neki evropski grad...  jel dobro sad jel si zadovoljan napisanim  Smile

Проблем је што ти изоловано поредиш Србију са Данском, превиђајући да су у положају попут Србије велик број других источновропских земаља, а рецимо Украјина која је око десет пута већа од Србије, и пребогата ресурсима има нижи стандард од Србије, а никад није била под санкцијама. А ту беду је Украјина достигла знатно пре овог рата у Донбасу који је тренутно изолован на крајњи исток земље.

Дакле, није само нама "било најгоре", него и многи други, него сам указао на многе факторе који су утицали на садашње стање код нас.

Svuda moras da radis kao crnac kad dodjes kao stranac. Poruka nije nista novo. To sto smo mi bili pod ratovima tokom cele istorije, a Danci nisu jeste tuzno, ali ne mozemo uvek da se vadimo na to da zbog toga nismo uredjena zemlja, fali ovo, fali ono.

Нису само ратови једини фактор, који је утицао на наше тренутно стање. Види шта сам све написао раније. Сплет фактора је утицао на тренутно стање, од којих су непрестани ратови само један али битан фактор...

Или можда хоћеш да кажеш да смо ми урођено инфериорни, по овој доктрини?

Ko nam brani da izgradimo nove puteve, uredimo tj postujemo zakone, otovaramo nove fabrie itd.

Прво ко смо то "ми"? Срби или Југословени? Нема нас, већ само мрежа разних кланова, земљака, рођака, идеолошких и интересних група, што је опет последица свих оних разних узрока које сам навео.

Како је настала садашња Србија? Па она је дрек од Југославије, уопште није настала из жеље народа и руководства да Србија буде самостална држава, већ је последица жеље свих других да имају своје државе. Дакле, Србија није Србија, него отпадак Југославије. Садашњи Срби, а посебно Београђани и Новосађани су углавном отпаци од Југословена, који пате од синдрома невољеног детета.

Људи овде не могу да се договоре у својим главама, ко су и шта су, шта је њихова земља, којим писмом пишу, шта треба да су границе њихове земље...и сл. ствари, које су код народа, попут Данаца, потпуно јасна ствар. Дакле, не постоји најосновнији предуслов за било какво заједничко и организовано деловање. Из такве збрке и лудила у главама ни не може настати никаква права организација, ради свеопштег добра. Додајмо на то и спољни фактор, коме све то одговара и добићеш праву слику, ако уопште желиш да је видиш.  Smile

Niko, sve mozemo sami ako hocemo tj ako vlast hoce. Meni nije jasno da jedan autpput ne mozemo da izgradimo jos od 2008. od Mrke onaj Koridor 10 nije izgradjen. Ej, bre, to nije normalno. Ko nam je kriv sto sedam godina ne mozemo da izgradimo auto-put?

Па болдовано све објашњава. Колонијалне бирократе имају за задатак спровођење воље колонизатора, не и развитак колоније.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Moj sestrić je šesti razred, istorija Srbije srednjeg vijeka.

Od dolaska pa do sad imaš sljedeću situaciju. Došla grupa, čačkala carstvo, carstvo im ebalo majku, oni se razbježali.
Došao drugi, sklopio dil sa "carstvom" onim prvim ili sad nekim drugim, hteo leba preko pogače, čačkao carstvo, carstvo mu ebalo majku, narod se razbježao (ono što je ostalo nakon pokolja)

Ja u toj istoriji ne nađoh ni 50 godina, a ne 100  ili 3 generacije, gdje su Srbi bili saglasni oko bilo čega, gdje nisu jedni drugima oči izvade, gdje ih nisu radili ko budale Dubrovački bankari i gdje naši velikaši nisu bili spremni da pocjepaju i uništee "sveto srpsko carstvo" zarad svog pašaluka.

Možda je to suštinska razlika između nas i njih. Svijest da je bolje da je svima bolje malo, nego samo meni mnogo?
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
o cemu ti pricas? ne moze se poredi polozaj srbije i danske. mi ovde na vetrometini a oni poprilicno izolovani gore na severu. nikad nisu imali problem sa ''nacionalnim pitanjem'' jer su znali ko su, gde zive ( u danskoj ) i nisu resavali to nacionalno pitanje tako sto su se ujedinjavali sa drugim skandinavcima (i time ih pardonirali od zlocina koje su ti drugi cinili u prvom i drugom sv ratu) da bi se onda u krvavom ratu razjedinjavali od tih istih.
druga stvar je sto su danci precizni i proracunati individualisti poput svaba. kapitalizam im je lego ko dupe na nosu...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Niko nece da zivi tamo gde su oni...

A svi hoce tamo gde smo mi...

Vazda bilo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
netju ja ...ni u dansku ni u sibir  Smile koji cu racku tamo  Smile
kad pljunes ...dok pljuca padne na tlo... pretvoru se u kliker...
i mozes se okliznut i vrat slomit...ako ne pazis...  Smile

ja sad pod stare dane 'ocem da idem tamo gdje je toplo -... 12 mjeseci godisnje Smile
al' gdje ima 'ladovine puno  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 24. Mar 2015, 10:04:47 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.