Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Agresivna kontrola komunalne policije  (Pročitano 1866 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Ma oni su hit. Situacija u tvojoj EU - gospodjo saobracajna policajko, smem li da parkiram na ovoj travnatoj povrsini vozilo, zadrzacu se desetak min?
Smete.
Posle desetak minuta, zalepljena kazna na vozilu.
Gospodjo policajko, zasto ste mi stavili kaznu kada ste rekli da smem da parkiram ovde?
Pa vi znate da li smete.

Smile

Stoka bezrepa.  Smile

zene  Smile Smile Smile Smile

samo zena... moze da pita... saobracajnog policajca ....da li smije da parkira auto na travnjak  Smile Smile Smile Smile Smile  smejem se 10 minuta   Smile Smile Smile Smile
/////////////////////////////////
hm..sto se teme tice...
mislim da fotografisanje..snimanje...dal video ili tonskim zapisom...bilo kojeg  lica bez njegovog  odobrenja nije zakonom dozvoljeno...

bez obzira  dal je sluzbenik nekog javnog preduzeca....mislim da on nije  javna licnost...nego sluzbenik koji obavlja svoju duznost....i .radi svoj posao....u javnom preduzecu... Smile

ali takodjer nije zakonom dozvoljeno uvrtanje ruke... kao ni oduzimanje necije licne i privatne  imovine...

komunalna policija nema ta ovlastenja...da rade to sto su uradili....

prekrsili su zakon...i treba da odgovaraju..
i plus sto su svjesni bili da su pocinili ajmo reci krivicno djelo
radi navodne obostrane koristi ...nagovarali su osteceno lice... na prikrivanje krivicnog djela...
sto je takodjer krivicno djelo.... :picka im materina nenormalna svima... Smile
.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2014, 02:56:04 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Banjaluko
Nisi u toku.
Ovde pomeramo(zayebavamo) ovog Maradica.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
mislim da fotografisanje..snimanje...dal video ili tonskim zapisom...bilo kojeg  lica bez njegovog  odobrenja nije zakonom dozvoljeno...

Zakonom  nije zabranjeno snimanje policajaca u vrsenju sluzbene duznosti....pa tako i komunalaca!

Citat
СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ Служба за информисање и односе са јавношћу

31000 УЖИЦЕ
ул. Наде Матић 8

Веза: 48и 2/012 од 02.04.2012. године

Поводом вашег дописа под горњим бројем дајемо вам следећи одговор.

Не постоји закон или неки други пропис који би експлицитно забрањивао фотографисање или снимање полицајаца, тако да начелно, фотографисање или снимање полицајаца на јавним површинама, као и на свим местима где није јавно истакнута забрана није противзаконито.

Полицајац нема право да забрани да их грађанин фотографише или снима, да нареди да се фотографија или снимак обришу, нити да одузима фотоапарат, камеру или мобилни телефон којим је снимак направљен.

Право јавности да зна утемељено је у одредби члана 51. Устава Републике Србије у којој се наводи да свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештаван о питањима од јавног значаја и средства јавног обавештавања су дужна да то право поштују и да свако има право на приступ подацима који су у поседу државних органа и организација којима су поверена јавна овлашћења, у складу са законом.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2014, 02:59:27 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
jesi probao kad  da fotografises policajce ...dok recimo izvrsavaju sluzbenu duznost...
i hapse nekoga..ili vrse  kontrolu nekog objekta... tj raciju....  Smile

ti kao fizicko lice nemas zakonsko pravo da bilo koga fotografises bez njegovog odobrenja...
odobrenje moras da trazis od bilo kojeg lica za to..pa i sluzbenog...
i naravno sluzbeno lice ti nijedno to nece dozvoliti..

sem ako nisi akreditovani novinar... Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2014, 03:21:10 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
HTC One
Dozvoljeno ti je da fotografises i snimas svakoga na javnom mestu. Propust koji se meni licno uopste ne svidja ali je tako. Tacnije, nema zakona koji to zabranjuje, a sve sto zakonski nije zabranjeno je automatski dozvoljeno.

I tu Srbija nije izuzetak, tako je u velikom broju zemalja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
jeste..tako...ali ima jedna mala stvar...naizgleda potpuno nebitna...
sve sto nije definisano zakonom.... lica koja sprovode zakon ...mogu da sankcionisu....po slobodnoj procjeni...
ako to situacija zahtjeva...

ako se radi o nekom operativnom poduhvatu tipa hapsenje ili racija..sluzbeno lice moze da te privede...
i zadrzi dok ne dobije nalog od suda...da snimljeni sadrzaj uklone sa bilo cega...tipa telefon ..kamera i td..

naravno ako se radi o nasumicnom snimanju raskrsnice na kojoj sl..lica..
regulisu saobracaj ili vrse redovnu kontrolu...njie problem...

ali recimo sto je ova ostecena navela..da treba nalog od suda da sluzbeno lice cacka po tvome telefonu..
to je tacno... ali je praksa drugacija... sluzbno lice pita da li ces mu dati telefon..ti ako odbijes...
on je duzan da obezbjedi/osigura dokaz...od potencijalnog unistavanja ...do dobijanja naloga.
.sto mozda znaci da moze da te privede i zadrzi ..
dok ne dobije nalog od suda...pa tako mozda mozes da budes zadrzan i do 48 h .... Smile

a to sto kazes da je propust... koji ti se ne svidja...ako skapiras da te neko snima...mozes da trazis da izbrise zapis na kojem se ti nalazis...ako odbije..da to uradi..mozes da ga tuzis....i prethodno policiju da pozoves...
da se napravi zapisnik i da se utvrdii da se ti protiv svoje volje nalazis na video ili bilo kojem zapisu..
i sud ce svakako presuditi u tvoju korist ..bez obzira i da se radi i o akreditovanim novinarima...
cak i oni moraju bar da ti lice sakriju....

i posebno je zajebano ako se radi o maloljetnom licu ili djetetu...to ces tesko objasniti na sudu...tuzilastvu i sudiji i porotniku...
sto si snimao maloljetno lice ili necije dijete....

da je to tako jednostavno....zloupotreba bi bilo na sve strane,....
« Poslednja izmena: 20. Jan 2014, 09:44:54 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Banjaluko
Nisi u toku.
Ovde pomeramo(zayebavamo) ovog Maradica.

Udruzeni Busplusevci Srbije  Smile

Dozvoljeno ti je da fotografises i snimas svakoga na javnom mestu. Propust koji se meni licno uopste ne svidja ali je tako. Tacnije, nema zakona koji to zabranjuje, a sve sto zakonski nije zabranjeno je automatski dozvoljeno.

I tu Srbija nije izuzetak, tako je u velikom broju zemalja.

U velikom broju zemalja ako snimas nesto po ulici, pa se taj kasnije prepozna, pa odluci da te pricepi, podnese prijavu sudu i sud ti zabrani emitovanje, a cenjkate se ukoliko doticni trazi lovu. Zato za gomilu filmova postoje statisti koji svi pre snimanja poptisu ugovor od deset strana na kojem se odricu prava na sliku i ton u projektu.
Sa YT-om je slicno, prepoznas se, dojavis i uklone video, a ako ces da se njakas sa tim sto te snimao, stim YT nema nista...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Sme da se fotografiše ili snima komunalna na javnom mestu dok radi bilo šta.

Alo bre,pa nije to UBPOK koji sprovodi operaciju Grom pa da ne smeš da snimaš da ne bi ugrozio istragu.
To su obični pajaci koji samo pišu kazne i prijave (i to uglavnom pogrešnim osobama) po javnim mestima. Tako nešto sme i treba da se snima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
ne znam ja za komunalnu...nemaju oni  kod nas dodirnih tacaka sa mupom....ne znam kako je kod vas...

ja sam samo odgovarao...na neka pitanja koja su dotakla...nesto sto poznajem...i probao da pojasnim....
kako ti mozes da iskorostis tu prazninu u zakonu ....tako moze i suprotna strana...

ako mislis da smijes da snimis komunalce ili bilo koga...
pa da to nakacis na fejs ili bilo gdje...i da ih ismijavas ..kometraises njihov rad ...kritikujes..ili bilo sta.....
posebno neistinu da govoris...
....i tako dalje...i to sve na hinjaka..bez njihovog odobrenja.....to sigurno ne smijes..

.i obicno fizicko lice....ne smijes..na takav nacin...kompromitovati....
jer ako te tuzi ...dobija sto posto....
a to bi se desilo 99 posto...
za tako postoje regularna mjesta.... na koja se moze podnijeti zalba na njihov rad i tako...

« Poslednja izmena: 20. Jan 2014, 12:42:37 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.