Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zorana će od srušenog hrasta uzeti kalem za novi  (Pročitano 15202 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.107
mob
Samsung SGH-E590
Pa ima ko ide pesice, ima ko proverava zemljiste, ima ko oznacava sta je od nacionalnog znacaja i to ne radi inzenjer.

Citat
Не можете одбранити ово, никако.
Jel ovo neki pokusaj da me optuzis botom i kako branim vlast ili sta vec? Smile
Pa ja ne znam da li ti znas pre koliko godina je utvrdjena ova trasa i ko je tad bio na vlasti? Smile
I ne znam da li znas pre koliko godina je vlasnik imanja gde se nalazi drvo, prodao to svoje imanje drzavi sa sve drvetom?
Naravno nijedan seljak se tad nije bunio i ako su znali da ce tuda da prodje put, nego su sacekali da ljudi probuse dva tunela, postave mostove itd. da bi poceli sa pricama o svetom drvetu starom 600 godina (i ako nema 600 godina). Smile

Mislim kapiram ja da ti mrzis vlast i trazis svaki izgovor da ih pljujes, ali ono, stani i razmisli malo pre nego sto krenes sa botovanjem. Smile
« Poslednja izmena: 26. Jul 2015, 14:35:00 od Roki_09 »
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.89
Ja ne branim nista, samo mi je preci put od hrasta. To je sve. Nije mi drago sto je hrast posecen.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
steta rastica  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Raco, aj budi realan malo  Smile  Ti izgovori koje ti dajes su stvarno smesni  Smile Skupis nekad 100 evra da imas za sebe i krenes u turu obilaska srednjevekovnih manastira po Srbiji. Ako se pocimas nadjes i nesto organizovano u nekom udruzenju. Pocnes da skupljas sada i za 3-4 meseca mozes da skupis valjda. Smile

Да поновим. Ја могу да скупљам паре, то није проблем. Али јесте у томе што се те паре морају потрошити на нешто неопходније.
Мада ево сад Боже здравља и среће па следеће недеље добијем посо. Путоваће се, за то увек има времена Smile

Citat
а надам се да знаш да се за социјалну помоћ пријављују људи који немају шта да једу, а не они који не могу до овчарско кабларске клисуре

Si ti siguran u ovo  Smile

Па сад... с обзиром у каквој држави живимо, не би ме чудила нека одступања.

Иначе што се тиче инжењера, у Америкама бре кад се пруге правиле обишли земљу уздуж и попреко. Не ради то један пројектант па да сам мора да обилази. Све то може најкомотније кроз једну недељу да се испита пре него што се донесе одлука.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Nije trebao da bude posečen i to je svima jasno.

I ta fora kako građevinski inženjer ne sme da se zamara i da ide peške je totalna glupost , to  nije jedan čovek nego je  tim ljudi radio na tom projektu.  
 Ista fora kao kad meni kaže gazda:  "Idi molim te obiđi pogon xzy i pogledaj usput tamo nešto" a ja pošto treba da pešačim do tamo oko 1,5km plus sam mašinski inženjer kažem: "Evo samo da mi stigne taksi ili ako bih mogao vašim kolima do tamo"   Smile

A samo botovanje me podseća napr. na slučaj gde da čovek i bot idu ulicom i nalete na mrtvog psa u stanju raspadanja pa čovek skreće pogled na drugu stranu a bot ga ubeđuje kako lepe zube ima taj pas , i tako u nedogled.

Jedan od komentara koji mi se posebno sviđa:

Citat
Али ја бих рекао да је овај храст посечен баш због тога што поред историјског значаја, има и ту сакралну димензију, па је исечен из ината овдашњем народу, свесно и намерно, у складу са "променом свести" коју нам налаже Запад и због симболичке улоге коју има тај храст.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.89
Citat
Mene samo zanima dal su pobornici zastite svesni koliko smo izgradnjom Djerdapa uticali na promenu zivotne sredine?
Dal vam je poznato da su izgradnjom blokova po novom beogradu i zemunu promenjeni vetrovi u jugoistocnom delu srema?
Grejete li se zimi? Znate li kolike su disipacije toplote koje zagrevaju citave zone gradova? Mislite da to ne utice prirodu?
Na kraju krajeva, po istorijskim spisima, od BG do KG je bilo sumsko prostranstvo, po cemu je prostor i dobio ime Sumadija. Treba li da vratimo sve u predjasnje stanje?
Da posumimo oranice, vocnjake, povrtnjake, porusimo sela (...)?

Da se razumemo, zao je meni sto je hrast MORAO biti posecen!
Ali MORAO je biti posecen zaslugom upravo onih koji su medju najglasnijima u osudi tog cina.
Zasto kada se izaslo sa idejnim projektom i trasom nije niko reagovao, uputio dopis, ulozio primedbu???
Zbog cega opstina, MZ, seljani i vlasnik parcele tada ne pokusase da zastite ovo stablo?
Tada bih i ja bio na njihovoj strani, pa makar bilo izvesno da ce se osusiti za par godina.
Ali ne. Cekali su da prodaju zemljiste, da se izgrade stubovi vijadukta, da se probije tunel, pa se onda setili istorijske bastine?
Nije nego...
Setili su se oni da ako bi se zaobilazio hrast, drzava mora da otkupi parcele za novu trasu, a 3EUR/m2 je misaona imenica na tom terenu.

Drugi su tu videli sansu za politicke igrorije pa se prikljucili.

A treci, ogromna vecina...
Pa oni su jednostavno uvek protiv.
Sta god da se odluci, uradi ili ne uradi, oni su protiv!

Da ne bi i ja ispao neko ko samo grdi i kritikuje Wink
evo malog predloga
DAKLE!
SVI VI koji se deklarisete kao cuvari tradicije, civari prirode, civari bilo cega(...)
Ovu 'bitku' ste izgubili, ali mozete da dobijete rat.
Od Cacka, autoput se nastavlja dalje ka Pozezi.
Postoji i trasa ka Ivanjici, dostupna na internetu, a cak je predocena i u pojedinim mesnim zajednicama.
IMATE ZAKON O DOSTUPNOSTI INFORMACIJA na osnovu koga mozete da zahtevate da vam se ti planovi daju na uvid.
A zatim put pod noge, pa lepo i detaljno istrazite dal se tu negde nalazi jos neki hrast, bukva, potocic, pecina, cica Drazina koliba, druga Tita skloniste, mozda neka napustena i zapustena crkva, ostatci nekog starog grada...

Ovo vam kazem zaista iskreno, jer takav rad bi naisao na jednodusnu podrsku celokupne javnosti, a za rezultat bi imao trasu koja nebi ugrozavala niti jedan lokalitet od vaznosti.

P.S.
Kako ja gledam na stvari.
Posto mi je majka iz malinarskog ariljskog kraja gdw je autoput planiran dolinom moravice koju bi presecao i na vise mesta cinio neupotrebljivom zbog specificnosti terena, ali bi i zauzeo najplodnije zemljiste na svojoj trasi, kao sto bi doveo pod znak pitnja mogucnost koriscenja okolnog zemljista za proizvodnju hrane za ljudsku upotrebu, posebno osetljivih kultura poput malina, kupina pa time moguce ugrozio i egzistenciju velike vecine stanovnika ovoga kraja(...)
Predlozio sam rodjaku da ispred mesne zajednice stave primedbu na takvu trasu i traze da se put trasira obodom brda umesto po sred doline.
Mozda secto usvoji, mozda ne.
Nisu ni svi stanovnici saglasni sta bi bilo bolje ili gore, ali svakako se intervenise dok je ideja i trasa jos uvek u razradi, a ne kad je pred samim zavrsetkom realizacije.

Preopsiran sam...
Izvinjavam se.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
HUMANO Novac od hrasta dao za izgradnju vodovoda u Savincu

Rade Markeljić, na čijem imanju se nalazio posečeni šestovekovni hrast sa Koridora 11, dobio je na ime odštete 339.000 dinara.On je taj novac donirao u humanitarne svrhe za izgradnju seoskog vodovoda u Savincu.

- Nikada nisam tražio nikakav novac za stari hrast, a kada sam ga već dobio, želeo sam da od njega ima koristi čitavo selo. Pokojna baba mi je ostavila u amanet da nikada ni dinara ne uložim u kuću ukoliko budem prinuđen da prodam imanje na kojem se nalazi hrast. Nikada ni granu od tog drveta za potpalu nisam iskoristio - kaže Markeljić.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/578023/HUMANO-Novac-od-hrasta-dao-za-izgradnju-vodovoda-u-Savincu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
SonyEricsson xperia m2
Citat
Ovi radikali se bas namerili na drvece,jel to pokusavaju da sakriju tragove porekla?

Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
HUMANO Novac od hrasta dao za izgradnju vodovoda u Savincu

Rade Markeljić, na čijem imanju se nalazio posečeni šestovekovni hrast sa Koridora 11, dobio je na ime odštete 339.000 dinara.On je taj novac donirao u humanitarne svrhe za izgradnju seoskog vodovoda u Savincu.

- Nikada nisam tražio nikakav novac za stari hrast, a kada sam ga već dobio, želeo sam da od njega ima koristi čitavo selo. Pokojna baba mi je ostavila u amanet da nikada ni dinara ne uložim u kuću ukoliko budem prinuđen da prodam imanje na kojem se nalazi hrast. Nikada ni granu od tog drveta za potpalu nisam iskoristio - kaže Markeljić.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/578023/HUMANO-Novac-od-hrasta-dao-za-izgradnju-vodovoda-u-Savincu

to je srbin  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.