Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Znate li šta znači riječ "Arijevac" ?  (Pročitano 59538 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam ukazao na jedno značenje te riječi koje nije teoretsko nego 100 % istinito .

Докази?

Kromanjinci su se razlikovali od nas samo po tome što su pravili umjetničke slike po zidovima pećina .

А ми нисмо?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Aleksandrija je u 4 stoljeću bila intelektualni centar svijeta . Znaš za Aleksandrijsku biblioteku ? Arius je Aleksandrijski biskup . Njega zanima strogo intelektualni i vjerski pogled na Krista .

Rimljani su za razliku od toga fascinirani snagom , moći , politikom . Jednom riječju , pragmatizmom . Cilj opravdava sredstva . Konstantinu je to sve skupa luk i voda . On je ionako paganin . Ali za pragmatične ciljeve spreman je da se bakće . I naravno prihvati onu nauku koja mu je u interesu .

Arijeva nauka jačala je i jačala , ČAK i nakon njegove exkomunikacije iz crkve . A do te exkomunikacije je došlo zato što je bio bezkompromisan . Čak su mu predlagali i nauku koja bi se zvala polu-trojstvo . On nije pristajao na kompromise .

Onda se događa interesantna stvar . Konstantin ga poziva u svoju rezidenciju da bi ga rehabilitirao . Zajedno jedu i piju , razgovaraju a nakon toga Arije izlazi da se ponosno prošeta po gradu , da bi ljudi vidjeli da je rehabilitiran i da je opet u carevoj milosti .

U toku te šetnje pada mrtav . Opis te smrti je toliko užasan da je to gadljivo . Piše da mu je jetra izišla na usta . Uglavnom , bio je otrovan . I to u klasičnom Latinskom stilu . Otrovom koji su Rimljani razvili , zna se za taj otrov i zna se kako djeluje .

Njegovi sljedbenici bili su aktivni još oko 400 godina . Onda , malo po malo , uz pritisak Rimske crkve , ili bivaju uništeni ili se preobraćuju na trojstvo .

Tako da eto , to su Arijevci . Moje skromno mišljenje je da će na kraju Arijevci vladati svijetom . Ali ova moja verzija . 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Tako da eto , to su Arijevci .

Да, али не ови о којима ми причамо.

Moje skromno mišljenje je da će na kraju Arijevci vladati svijetom .

У праву си - засад и владају.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Jasno ti piše u linku koji je dao Decky da je to tvoje pseudo-naučna teorija. Dalje , piše ti u linku da se izraz Arijevac počinje koristiti isključivo u okviru rasne teorije i to krajem 19. stoljeća. Pa , recimi , jebiga , šta ti još nije jasno ?

Ma kao što ti rekoh , mene ne zanima u šta ti vjeruješ . Meni je samo stalo da objasnim nekome koga zanima šta sigurno i 100% znači ta riječ . Ne teoretski , nego realno . Znači , kad kažeš tu riječ da znaš šta si u stvari reko .

Tebi želim u životu sve najbolje . A to bi značilo da ti se ne ostvare tvoji životni snovi.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ma kao što ti rekoh , mene ne zanima u šta ti vjeruješ . Meni je samo stalo da objasnim nekome koga zanima šta sigurno i 100% znači ta riječ . Ne teoretski , nego realno . Znači , kad kažeš tu riječ da znaš šta si u stvari reko .

Јеси попио ти оне розе пилулице што ти је доктор преписао данас?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
A tebi je baba prostitutka .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Јел то ти из искуства?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Jel ti dobra baba ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ће се погодимо  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11158
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
 [smilie=4.gif]      [smilie=10.gif]
Ljudi, mojne AD-HOMINEM, priča je baš zanimljiva, nemojte da je pokvarite. Sukobite mišljenja, a ne familije Smiley
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.199 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.