Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li mozete da zivite bez mobilnog?
Da, to je samo sprava
24.1%  (7)
Da, ali samo ako bas moram
24.1%  (7)
Ne, neophodan mi je u svakodnevnom zivotu
6.9%  (2)
Mobilni ili smrt!
6.9%  (2)
U njemu su svi moji prijatelji!
6.9%  (2)
Nemam mobilni
3.4%  (1)
Ne druzim se sa ljudima\nemam koga da zovem
27.6%  (8)
Ukupno glasova: 21
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zivot bez mobilnog telefona - da ili ne?  (Pročitano 2080 puta)
29. Dec 2014, 23:10:43
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Apple 15
Oni nemaju mobilni i evo kako im izgleda život

G. Avalić, N. Džodan   | 28. 12. 2014. - 22:24h | Foto: Grafički studio Blica   | Komentara: 0
Za većinu život bez mobilnog telefona danas je nezamisliv, ipak primeri nekih naših istaknutih intelektualaca i umetnika govore suprotno.

Kliknuti (+) za uvećanje
Proslavljeni dramski pisac Dušan Kovačević ne pristaje da robuje modernim tehnologijama, ne želi da nosi mobilni telefon i to mu ne predstavlja nikakav problem da funkcioniše isto tako organizovano i uspešno kao i pre pojave ove tehnologije.

- Ja sam rodonačelnik toga da može da se živi bez mobilnog telefona i smatram da ako ga ne upoznate, onda vam i ne treba. Nemam nameru da virtuelni svet u kojem živim već 40 godina, mislim na pisanje, zamenim drugim virtuelnim svetom, a to je mobilni telefon. Za mene to ne može biti zamena za ljudski razgovor - ističe Kovačević.

Iako kaže da razume da je nekome danas u opisu posla da ima mobilni telefon, sebe ne vidi u tom svetlu.

- Evo, vi ste uspeli da me pronađete i bez mobilnog telefona, a verujte imao bih problem da me neko zove konstantno, bez prestanka i još ako ste paranočni, pa stalno gledate u telefon... neka hvala. Meni nije potreban, a čim se budem bavio nekim tako važnim poslovima, i ja ću ga nabaviti - kaže kroz osmeh Dušan Kovačević.

Njegov kolega po pisanoj reči, Božo Koprivica, takođe nema mobilni i smatra da se svakodnevnim korišćenjem tih uređaja pre svega gubi tajanstvenost nekog slučajnog susreta.

- Gubi se i ona kratka neizvesnost kada idete da se javite na telefon, a ne znate ko vas zove. Ja ne mogu nikoga da gledam svaki dan, a mogućnost da svako može da me nađe... to mi se ne sviđa. Prijateljstvo treba negovati, a negovanje je u nekom odlaganju, inače se pretvori u rutinu ili u svađu - navodi poznati književnik i dodaje da to što ne koristi telefon nije nikakva mistifikacija, nego želja za osamom i tišinom.

- Kad igra Partizan, ja se ne javljam ni na fiksni telefon - zaključuje Koprivica.

Roker kultnog sastava “Disciplina kičme” takođe je redak primer iz urbane sredine koji ne poseduje mobilni telefon.

- Svakodnevni život već je tako organizovan da je danas čoveku mobilni telefon neophodan, a ja ga i dalje nemam! U principu, uvek ima nekog pored mene s mobilnim telefonom, a ako sam pak sam, to znači da tako treba i da bude, dakle nedostupan, kao i nekad, pre pojave mobilnog telefona. Ali, zato kompjuterom dosta uspešno baratam - izjavio je nedavno za “Puls” muzičar koji najčešće, kada ne želi da je nedostupan, komunicira mejlom.

Među onima koji izbegavaju ovaj vid komunikacije su i legendarni reditelj Dušan Makavejev, te čuveni panonski šansonjer Zvonko Bogdan, koji kaže da se dugo opirao i fiksnom telefonu ne želeći da naruši mir svog salaša.

Klajn: Ne umem da ga koristim
- Da budem iskren, ja imam mobilni telefon, ali ne umem da ga koristim, čak ne znam ni koji mi je broj. To znaju samo moji najbliži, a služi da ga ponesem ako idem negde napolje. Tako je to sa starijim ljudima. Koristim isključivo fiksni telefon i ne vidim razlog da ga se odreknem. Danas mnogi više ne daju svoje brojeve fiksnih telefona, ali ih isto tako i ne ukidaju - zaključuje akademik Ivan Klajn.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 29. Dec 2014, 23:13:06 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Raj...ukratko...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Unix Sun
Browser
Ucweb 2.0
Za upotrebu mobilnog sam. Manje više što mi treba za net i to, nego stvarno mnogo služi što se tiče poziva i poruka. Neko nije kući, nema struje, nešto bitno se događa...eno skoro u mom selu, kuća pored babine. Izbio požar. Upalilo se sve za 2 minuta. Oni otišli u kupovinu za slavu ljudi. Kurcabato bi im neko javio da nemaju mobilni iako su to baba i deda od 60 i kusur godina. Takvima možda mobilni najviše i treba. A mogu i gore stvari da se dogode...
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Koja dao vrhunsko objašnjenje,što bi on nosio mobini kad uvek neko u društvu ima telefon hehehee

Korisna stvarčica,kao i gps.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Slazem se...

Nego iz koje se selo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
E video sam ovaj tekst. A šta ga znam, ova petorica su u pravu u neku ruku, ali su malo preterali. Ispade kao da je mobilni nešto što ti je prikačeno za lobanju i kao da ti moraš da ga svuda nosiš i ne možeš da ga isključiš.  Smile  Evo i ja imam mob već 11. godinu zaredom (ovaj sadašnji ulazi u 8. godinu, odbija dumre  Smile ) , pa  nikada nisam osetio da me on na bilo koji način pritiska time što neko može da me pozove ili kontaktira. Kad spavam ili ne želim da me neko dobije, gasim ga, kad idem negde gde ne želim da se čuje, stavim na silent, kada idem negde gde me ni ne treba, ostavim ga kući. I to je cela nauka.

Drugo, ako je danas za 98% ljudi mobilni telefon smisao života i član porodice, niko te ne tera da i ti budeš takav. Ako nećeš da budeš rob, odnosno zombi kako danas zovu... kupiš lepo neku ciglu staru par godina, tj. kupiš mobilni telefon koji je pravljen da bude mobilni telefon... i problem rešen. Jednostavniji, jeftiniji, robusniji, dugotrajniji, praktičniji... Jednomrečju mobilni telefon. Praktično prenosno sredstvo komunikacije i ništa više. I to je to.

I treće, što kažu ljudi u komentarima - lako je njima da žive i misle tako kada imaju toliko godina i takva zanimanja. Mnogim ljudima danas je potreban mobilni.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2014, 23:31:55 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0a1
mob
Motorola 
  Pre-Paid sloboda.Ugašen 99,99 % vremena.Pali se samo u slučaju nadolazećeg cunamija,Godzile u teranju ,ili radosne vesti da se ispod zgrade skupštine otvorila džinovska rupa koja je progutala i zgradu, i sav šljam ("full-oprema") koji se u njoj zatekao.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2014, 23:35:15 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Godzile u teranju ,ili radosne vesti da se ispod zgrade skupštine otvorila džinovska rupa koja je progutala i zgradu, i sav šljam ("full-oprema") koji se u njoj zatekao.

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
  Pre-Paid sloboda.Ugašen 99,99 % vremena.Pali se samo u slučaju nadolazećeg cunamija,Godzile u teranju ,ili radosne vesti da se ispod zgrade skupštine otvorila džinovska rupa koja je progutala i zgradu, i sav šljam ("full-oprema") koji se u njoj zatekao.
Kakav pri paid,to mi je ostalo u najcrnjem sećanju,još pokušavam da saznam ko je teta što govori da mi je ostalo manje od 20 dinara kredita,kad je budem našao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Nema ono dozvoljeni minus... Smile

Ja imam 2000 rubalja dozvoljeni minus... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.