Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li mozete da zivite bez mobilnog?
Da, to je samo sprava
24.1%  (7)
Da, ali samo ako bas moram
24.1%  (7)
Ne, neophodan mi je u svakodnevnom zivotu
6.9%  (2)
Mobilni ili smrt!
6.9%  (2)
U njemu su svi moji prijatelji!
6.9%  (2)
Nemam mobilni
3.4%  (1)
Ne druzim se sa ljudima\nemam koga da zovem
27.6%  (8)
Ukupno glasova: 21
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zivot bez mobilnog telefona - da ili ne?  (Pročitano 2095 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
A na kraju krajeva,u čemu je razlika izmedju mobilnog i fiksnog telefona,nema je,sem što je ovo prenosna varijanta fiksnog.Princip isti,upotreba ista.

Devedesetih,pre pojave mobilnih,mogao je da se kupi uredjaj,mislim da je proizvodjač bio senao,ali u principu,staviš antenu na krov kuće,telefon u kolima antena na krov kola i imaš  fiksni u kolima,domet,nekoiko kilometara,tačno ne znam,koristili imućni,koštao odprilike 4000 maraka.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2014, 00:07:05 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Jeste bilo to secam se ja...20km domet
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Htedoh da kažem da je to sve isto,nosio telefon u džepu,ili ga držao na polici u kući,ili u kolima.

Otpor starije generacije prema usvajanju novih tehnologija,ima tu i malo sete prema mladosti.

Ja verujem da oni imaju problem i sa bežičnim fiksnim telefonima,i to ne odgovara opisu teleofna,kružni brojač,klasika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung GT-S7580
za kvo služe

Ел ти баба Кинез?
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Ne druzim se sa ljudima\nemam koga da zovem   
Normalno Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Masonsko sranje. Zavrljacicu ga u Dunav jednog dana!

I sta znaci ova druga stavka u anketi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Хтео не хтео службени телефон сам морао задужити Smile
А овај приватни је добар за читање твитова Војводе Шешеља Smile

Иначе...и мој ћале је као ови уметници из насловног текста Smile Једном приликом сам му купио мобилни, обичну Нокиу и хтео сам да му је дам.

Ја: Ћале, узео сам ти мобилни.

Ћале: Не треба ми то срање...живео сам без њега 65 година и сигурно могу живети још ово ситно што ми је преостало.

Ја: Ма ћале...корисна је то стварчица...могу увек да те добијем. Шта ако ти се нешто деси?

Ћале: Шта? Мислиш ако цркнем па да те назовем и обавестим?

Ту сам завршио са расправом Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Gubitak smartfona: Pet stadijuma tugovanja
Tanjug | 26. decembar 2014. 17:56 | Komentara: 0

Imajući u vidu koliko moderni smartfoni mogu da budu neophodni ljudima koji provode veći deo dana onlajn, novinar Gardijana želeo je da sazna da li gubitak istog može da izazove psihološku reakciju

LONDON - Imajući u vidu koliko moderni smartfoni mogu da budu neophodni ljudima koji provode veći deo dana onlajn, novinar Gardijana želeo je da sazna da li gubitak istog može da izazove psihološku reakciju, sličnu tugovanju.

Do odgovora je došao sam na osnovu vlastitog iskustva, pošto mu se telefon pokvario, samo tri nedelje nakon što ga je kupio.

"Ranije sam prezirao ljude koji prosto žive kroz svoje smartfone. Javno sam se podsmevao ljudima koji cele noći čekaju u redovima kako bi kupili najnoviji model. Prevrtao očima zbog ljudi koji neprestano proveravaju svoje telefone u društvu. Bio iznerviran onima koji ma u kojoj situaciji bili moraju da fotografišu sebe u datom trenutku. Svađao se sa tipovima koji opsesivno snimaju bilo koji događaj kom prisustvuju, umesto da prate prokletu stvar. Ja sam jedan od onih ljudi kojima je telefom samo koristan uređaj i ništa više", navodi novinar Gardijana Din Barnet.

Barem je tako mislio, sve dok mu se telefon nije naprasno pokvario. Zbog gubitka telefona proživeo je, kako je sam priznao, zastrašujuće snažno emocionalno iskustvo koje ga je podsetilo na čuvenih pet stadijuma tugovanja koje je definisala švajcarska psihijatrica Elizabeta Kibler-Ros: poricanje, gnev, pogodba, depresija i prihvatanje.

Kada mu se telefon pokvario, Barnet navodi da nije hteo da prizna da se to dogodilo jer je uvek dobro pazio na njega, držao ga u futroli i nikad ga nije ispuštao. "Bio mi je u džepu, znači nije mogao da se pokvari. Uostalom to su veoma skupi i kvalitetni uređaji i ne mogu tek tako da se pokvare", bio je njegov prvi zaključak. Barnet je brzo shvatio da ga je gubitak telefona i te kako potresao.

Usledila je druga faza: ljutnja. "Kada sam konačno uvideo da telefon ne radi, razbesneo sam se", kazao je on, dodavši da svest o tome da se radi o trivijalnoj stvari, o običnom telefonu, nije uspela da ublaži njegov gnev, naprotiv.

Tada je nastupila treća faza: pogađanje. "Pošto sam se malo smirio, odlučio sam da isključim telefon i da ga ponovo stavim na punjenje, misleći da će nakon malo odmora i s punom baterijom ponovo proraditi". Pošto to nije dalo rezultata, Barnet je najpre zamenio Sim karticu, a zatim je počeo da se raspituje da li neko zna za rešenje njegovog problema.

Tada je upao u fazu broj četiri: depresiju. "Potpuno sam se deprimirao. Imao sam osećaj da ne mogu da sačuvam telefon uprkos svom trudu i da mi se ništa što je vredno ne može poveriti", kazao je Barnet. "Svi moji sledbenici na Tviteru, moji prijatelji na Fejsbuku, moji imejl kontakti, moji prijatelji s kojim neprestano razmenjujem poruke: šta će oni raditi bez mog konstantnog prisustva u njihovim životima?", upitao se on i odmah zaključio da većina najverovatnije neće ni primetiti da ga "nema".

Na kraju je došao i do pete faze: prihvatanja, kada je bez pristupa internetu morao da reševa mnoge situacije - da se snađe u metrou konsultujući zidne mape, da čita pravu knjigu umesto da surfuje onlajn, "poput kakvog Neandertalca". Nakon nekog vremena, shvatio je da ga je proživljeno iskustvo "otreznilo i u neku ruku umirilo".

"Čak sam se pitao da li uopšte da popravim telefon jer sam bez njega počeo da uživam u svom okruženju i da komuniciram s njim na direktniji način, što mi je omogućilo da proširim svoje vidike i dublje shvatim šta zaista znači biti ljudsko biće", zaključio je Barnet... mada je ipak odneo smartfon u servis.

Novosti

"Svi moji sledbenici na Tviteru, moji prijatelji na Fejsbuku, moji imejl kontakti, moji prijatelji s kojim neprestano razmenjujem poruke: šta će oni raditi bez mog konstantnog prisustva u njihovim životima?", upitao se on i odmah zaključio da većina najverovatnije neće ni primetiti da ga "nema".

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mislim da nije problem u mobilnom vec u koriscenju, naravno da je korisna naprava sto neko rece kao GPS ne moze da skodi

pogotovo nama iz sluzbe, pored prisluskivanja danas mozemo da pratimo i kretanje

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.148 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.