Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 20:36:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Živimo u dobu usamljenosti  (Pročitano 27157 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Strah...to je osnovni razlog...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Strah od cega tacno Inicio? Od samoce, od intime, od zivota?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Od ljudi ja bih rekao...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
To zvuci realno ali opet cudno, posto je covek drustveno stvorenje...bio...sad je...kreatura
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa tacno...ali ljudi su postali egomanijaci...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Pa tacno...ali ljudi su postali egomanijaci...
To svakako jesu.  Humans=shit
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Ericsson jeste
Svako jeste krojac svoje srece... I svako bira da bude usamljen ili ne.

Samo vecina ljudi nikada ne pogleda u sebe, vec odgovore i izgovore trazi sa strane.

A sto se tice toga da li neko bira ili ne bira da li ce umreti ili biti ranjen ili zrtva vise sile... to je:

http://forum.burek.com/da-li-ste-mozete-da-kazete-sebi-sta-je-tu-je-shouganai-t625032.html
Anea, to je vrlo netacna tvrdnja da je svako krojac svoje srece. Zdravo seljacki gledano, mi samim rodjenjem gubimo "pravo" da krojimo svoju srecu, jer nas, iznad svega niko nije ni pitao da li zelimo, uopste da se rodimo, kako i u kojimj uslovima zivimo, u sta cemo da izrastemo itd. Dakle, ovde smo, voljom drugih (ma sta to znacilo i ma kako to "drugih" posmatrala).

Mogu ja da gledam u sebe koliko hocu, da dokazujem matematikom prevarnu crtu ekonomskog sistema danas, ali ako me neko preko drzave u kojoj zivim zaduzi, a da me pri tome ne pita nista, to znaci da ja moram da menjam sebe u zavisnosti od duga koji raste i preko kojeg nas neko ucenjuje. Samim tim, sto te neko stalno zaduzuje, ti menjas svoj zivot prema tome, a to znaci da moras da povecavas potrosnju (rast nekakvog "bdp-a"), a to znaci da moras da unistavas sredinu u kojoj zivis i da je tretiras kao objekat eksploatacije.

Ja se slazem sa tobom da svaka velika promena polazi od mnogo pojedinacnih promena ali ti polazis od pogresne pretpostavke da je "sve u redu, sistem je u redu, a za licnu nesrecu je odgovoran pojedinac (sto je nemoguce)", odnosno pokusavas da prilagodis coveka na bolesno drustvo i tu dolazi do problema.
Smile
zaključajte temu
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Jbt, vi od usamljenosti odoste do pojma srece  Smile
Jeste da ima dodirnih tacaka ali tema nije bas ista.

Covek je sam kriv ako je usamljen i to nema mnogo veze sa "krojenjem srece". Pre ce biti da je to krojenje drustveno-socijalnog zivota i nekim ispunjenjem iznutra za koje je covek apsolutno odgovoran sam za sebe.

Slozicu se Aneom, da je covek cesto sam sebi dovoljan, citajuci recimo, neku knjigu. Ili setajuci nekim lepim predelima. Ali i to je neka od podtema.

A pri tom, ko mu brani da sledeceg momenta okupi porodicu, prijatelje ili prosto komsije na kafi, caju, kolacima, ili nebitno, na casicu razgovora?

Ali ne, niko nece da krene prvi, svi cekaju da budu pozvani i da im uvek neko drugi nesto organizuje.  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Ericsson jeste
naravno da nije sam kriv ako je usamljen (ako doduše misliš na drugu vrstu usamljenosti, ne u smislu da je sam,da se ne druži ni sa kim, već ''psihički'' usamljen, da nema istomišljenika i slično)
šta ako neko ne želi da okuplja porodicu, ide kod komšije na kolače i čaj ( Smile) i slično? šta ako ga to ne ispunjava? ti isključivo posmatraš svet iz svoje i samo svoje perspektive;ono što tebe lično čini srećnom ili ispunjenom ili zadovoljnom namećeš kao neki model koji bi svi trebalo da slede, ako ne žele da budu usamljeni/nesrećni
što se tiče ''odgovonosti'', tu bih se složio s eyepheelom, čovek nije ''aspolutno odgovoran'' ni za šta, ne postoji ''odgovornost'', čovek je bukvalno genetska mašina, rob svoje dnk,svojih misli,vođen impulsima,strastima koje ne može da kontroliše i kojima ne zna i ne može da sazna poreklo
probudi se
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101

Ako mene pitas, virtuelna komunikacija nikada ne moze zameniti komunikaciju uzivo.  A ja, ako sam nesto primetio je to da ljudi sve manje komuniciraju cak i putem neta. Seca li se neko Myspace-a? Krenuo kao vid komunikacije i upoznavanja ljudi svuda u svetu, i pocelo samo deljenje slika kucica, macica i ostalih sranja, i naravno videa.  Myspace je puko.  Evo ga Facebook, trebao je to da uradi isto, i mislim da je i on vec odavno usao u taj zenit, jer niko tu vise ne komunicira, tu se samo pucaju slike i gluposti. Onda imamo Tviter, koji iskljucivo sluzi za statuse jer su Myspace i Facebook prestali da sluze za to.  I tajac na Space-u, tisina na Fejsu, ostao glupi tviter, i opet niko ni sa kim ne komunicira.  Isto, ovaj forum.  Nekad je bilo toliko ljudi ovde, gle sad, ima nas mozda 100 koji aktivno ucestvujemo u diskusijama, i tako dalje, i tako dalje.  
Citah pre neki dan knjigu o Bitlsima. Oni su sezdesetih bili moda. Prakticno fenomen, svi to slusali. Ostali legenda, ali kao i svaka moda, taj neki zenit ne traje dugo tj. traje dok ne dodje neka nova moda. Tako i sa myspacom, facebookom, tviterom, burekom i ostalim, ta moda traje dok ljudi ne otkriju nesto novo. Sa tim sto je Fejsbuk kao Bitlsi, ostao u opticaju jer se menjao pa uvodio novije i novije funkcije.  Smile

Sto se tice prijateljstva slazem se, retko ko ti je pravi prijatelj. Imas par bas pravih prijatelja i vecina ostalih su poznanici. Ali sto se tice komunikacije, danas je makar lako. Jednostavno imas previse opcija koje mozes da iskoristis da bi komunicirao sa ljudima i povezao se sa nekim makar na nekom nivou. Interesuje te i trenira ti se neki sport- upises ga i druzis se sa ljudima koje taj sport interesuje i treniraju ga, uci ti se neki strani jezik ili zelis da naucis bilo sta- imas kurseve koliko ti je volja gde ces naci jos ljudi koji to isto zele, zelis da pricas o bilo cemu- imas milion foruma pa cak i specijalizovanih za to sto te interesuje. Sad, sto vecina ljudi to ne zna ili ne ume da iskoristi to je druga stvar.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 20:36:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.345 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.