Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:16:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Živimo u dobu usamljenosti  (Pročitano 27197 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
naravno da nije sam kriv ako je usamljen (ako doduše misliš na drugu vrstu usamljenosti, ne u smislu da je sam,da se ne druži ni sa kim, već ''psihički'' usamljen, da nema istomišljenika i slično)
šta ako neko ne želi da okuplja porodicu, ide kod komšije na kolače i čaj ( Smile) i slično? šta ako ga to ne ispunjava? ti isključivo posmatraš svet iz svoje i samo svoje perspektive;ono što tebe lično čini srećnom ili ispunjenom ili zadovoljnom namećeš kao neki model koji bi svi trebalo da slede, ako ne žele da budu usamljeni/nesrećni
što se tiče ''odgovonosti'', tu bih se složio s eyepheelom, čovek nije ''aspolutno odgovoran'' ni za šta, ne postoji ''odgovornost'', čovek je bukvalno genetska mašina, rob svoje dnk,svojih misli,vođen impulsima,strastima koje ne može da kontroliše i kojima ne zna i ne može da sazna poreklo
probudi se

Bice koje ti opisujes je ravno bureku izgubljenom u svemiru.

Usamljenost potice iznutra i ne zavisi od spoljnog faktora. Ako si prazan sam sa sobom, kako drustvo moze da ti pomogne. Ne kontam vas problem....

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.0
Browser
Chrome 38.0.2125.101
mob
Apple 15
Citat
A pri tom, ko mu brani da sledeceg momenta okupi porodicu, prijatelje ili prosto komsije na kafi, caju, kolacima, ili nebitno, na casicu razgovora?

Ali ne, niko nece da krene prvi, svi cekaju da budu pozvani i da im uvek neko drugi nesto organizuje.

Zato sto je to uzasan cim, ljudi su zli, porodica hoce samo pare, prijatelji ce ti zabosti noz u ledja, Vucic, Djindjic, Hamurabije su krivi, pa svi su kriv...  Smile

Covek je usamljen samo ako to hoce...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Ericsson jeste
naravno da nije sam kriv ako je usamljen (ako doduše misliš na drugu vrstu usamljenosti, ne u smislu da je sam,da se ne druži ni sa kim, već ''psihički'' usamljen, da nema istomišljenika i slično)
šta ako neko ne želi da okuplja porodicu, ide kod komšije na kolače i čaj ( Smile) i slično? šta ako ga to ne ispunjava? ti isključivo posmatraš svet iz svoje i samo svoje perspektive;ono što tebe lično čini srećnom ili ispunjenom ili zadovoljnom namećeš kao neki model koji bi svi trebalo da slede, ako ne žele da budu usamljeni/nesrećni
što se tiče ''odgovonosti'', tu bih se složio s eyepheelom, čovek nije ''aspolutno odgovoran'' ni za šta, ne postoji ''odgovornost'', čovek je bukvalno genetska mašina, rob svoje dnk,svojih misli,vođen impulsima,strastima koje ne može da kontroliše i kojima ne zna i ne može da sazna poreklo
probudi se

Bice koje ti opisujes je ravno bureku izgubljenom u svemiru.

Usamljenost potice iznutra i ne zavisi od spoljnog faktora. Ako si prazan sam sa sobom, kako drustvo moze da ti pomogne. Ne kontam vas problem....

naravno da potiče iznutra, nisam ni rekao da ne potiče, kažem samo da niko nije kriv ako je usamljen, nije jebeno IZABRAO da bude, nije izabrao da bude ''prazan sam sa sobom'' ili šta već
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Retki ljudi mogu duze vreme da budu sami...mislim apsolutno...ovo drugo je sve nuzda...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Citat
Zaboravili smo neke osnovne stvari, snalazenje u prirodi, koje su biljke jestive a koje nisu, kako se pravi oruzje i orudje od gvozdja i celika, kako se taj isti chelik pravi. 

Један од разлога зашто бих волео да смо данас у средњем веку Smile

@Arijada
Ja ne znam na kojim si ti drogama, ali pogledaj Zapadno drustvo generalno, da pogledamo EU, SAD pa ajd i Srbiju danas. Ko je u stvari u dobrim odnosima sa nekim, i ko u stvari vise komunicira sa bilo kim i sto je najvaznije o cemu.  Deca rastu bez roditelja koji moraju da rade vise, ili ne rade pa su u apaticnom stanju i puse i piju. Deca odrastu na internetu i na telefonu. Ja kad sam bio u Srbiji sam video shacicu dece da se igra, i mozda je problem sto nam je natalitet nizak, ali opet ni to nije izgovor.  Sve se vise vremena provodi u glupostima.  

Ajd ti lepo zemljace odjebi sa tvojim pateticnim i infinitivnim ubedjenjima.
Ako ti nemas smisao u zivotu ne mora da znaci da neko ko ima konzumira droge.

Jbt, jeste li svi toliko pukli da nemate nista ispred sebe, iza sebe i pored sebe?
Prosto ne mogu da verujem da sve sto vas okruzuje potpada pod skart, beznadje i izgubljenost.
Sorry, ja ne zivim u takvom svetu. Bogu hvala, oko mene a i u meni, sve ima smisao.

Прво си ти увредила усамљене речју "будала", не? Smile

Што се тиче саме теме, истина је све што каже почетни пост. Људи су се отуђили скроз. Сећам се кад сам био клинац, свако вече би долазио комшија или комшиница на кафу. Дан данас се не сећам кад се то последњи пут десило. Данас смо на "ћао ћао" а тад били кућни пријатељи. То је само један од примера, а ова тема о којој причамо један огроман проблем друштва.

Наравно, има и изузетака свакако. Ја сам рецимо погубио тону пријатеља /срећом/. Остали су њих рецимо четрпет са којима могу што би се рекло "на ти". Није технологија крива, људи су криви. Увек ће бити људи криви јер људи управљају свиме. Људи више немају вере у друге и зато мисле да је бити сам најбоље. Сем ето тих неких излазака што се тиче омладине, нема дружења као што је некад било. А и ти изласци се своде на "тупц, тупц", "д-дум, д-дум", "уију-уију-тас" и остало. Ја фудбал са друштвом нисам одиграо 3 или 4 године. Додуше сад су опет ових дана кренули мало, једном недељно, ал ја сјебо ногу па не могу.

Углавном све се своди на зевање ујутру, њам њам и клик клик поподне, тупц тупц увече и хрк хрк после поноћи. То је што се тиче омладине. Отишла је у курац и она оваква каква је данас није била раније.

А ствар код старијих је још гора. Раде ко будале, зараде цркавицу, дају омладини за тупц тупц а за њам њам немају. И тако у круг док човек не падне у депресију јер не може ни да хрк хрк од проблема које има.

Аријада лупа глупости. Управо због таквог размишљања какво је она изнела, људи су усамљени, јер ми то делује у фазону "шта ме брига за вас, мени је лепо".

Ko je ljudima kriv sto se tako ponasaju? Svako kroji svoju sudbinu. Ali ne, najlakse je kukati i ne preduzimati ama bas nista da se situacija promeni  Smile

Највећа глупост икад у коју су људи веровали, а и дан данас верују. Ово остало - зашто мислиш да људи ништа не предузимају? Ти ниси нимало свесна шта све људи раде да би им било бар мало боље. Верујем да је теби неко итекако искројио судбину.

Ево, написо и Кристал да је то највећа глупост, касно видех, па да не бришем.

Ово је ништа до утеха усамљенима. Иначе глупост највећа. Чист изговор у фазону "ја сам то тако тео".

Citat
Tako da jbg, za srecu cete morati da naucite da budete zadovoljni onim sto imate.

И ово је слична глупост.

Citat
Postali smo ljudske stvari, umesto ljudskih bica

Алал вера.

Citat
Usamljenost potice iznutra i ne zavisi od spoljnog faktora.

Smile Smile

« Poslednja izmena: 19. Okt 2014, 22:57:18 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Dobro ajde ....iznutra potice...pa jeste...

Samo se ovde koristi neki recnik...neprimeren...

Pre svega se misli da je sve manje kotakta....u svakom smislu te reci...

To je evidentno...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Нисам рекао да та болест не делује изнутра... ал да спољни фактор нема везе са тим је глупост.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Naravno da ima veze sa tim...niko nije rekao da nema veze...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Citat
И ово је слична глупост.
Ti posle one tvoje lagarije na PDF Sportu o meni gde si me namazao govnima bez razloga(a gde nisam dobio ni izvinjenje) ne bi trebao uopste da uzimas u usta ako cemo posteno, kamoli da mi se obracas. Ali dobro, obraza bez...

Inace, evo vam, nasao SF-ovu temu sa Psihologije iz vremena kada se i imalo sta procitati na istoj

http://forum.burek.com/da-li-svoje-odluke-uvek-sami-donosimo-t515768.html

pa eto, pokazi kako to sreca ne zavisi od mogucnosti izbora.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
To je samo deo ....

Ali ako imas ogranicenja...znaci to je deo koji nemozes da kontrolises...

To je isto cinjenica...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:16:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.