Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 18:33:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ženiti se ili ne ženiti  (Pročitano 42465 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
@BlizzardJakkal

Problem je sto ne postoji ono univerzalno "pravo"...
Svaka jedinka, svaki ljudski odnos, svaka veza ili trajna zajednica kako sto je brak, ipak su skup okolnosti koje ne mogu uvek da se predvide...

Zivot jednostavno nema pravila... i cesto radimo i ono za sta smo rekli da nikada ne bismo uradili...

Mislim... svaka stavka koju bi ovde naveli, moze da ima svoj izuzetak i svako od nas moze da izvuce bar jedan primer takvog izuzetka...

Ja npr. ne verujem da postoji samo jedna ljubav u zivotu...
Smatram da je dovoljno da neka osoba i ja imamo dovoljno dodirnih tacaka da mozemo da ostvarimo relativno stabilnu vezu... ali se ne zanosim time da ta osoba mora da bude slika mog idealnog muskaraca u fizickom, psihickom, obrazovnom, drustvenom, intelektualnom, etnickom ili emocionalnom smislu...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ja glasam za brak..ili zajednicu dvoje ljudi koji gaje prijatna osećanja jedno prema drugom, koji su odlučili da zajedničkim naporima učine oboma život lepšim, boljim, ispunjenijim.
Kad pogledam unazad...mogla sam da budem u braku sa nekim drugim u kome bih imala mnogo manje neprilika, više sigurnosti, izvesnosti, manje stresa itd.Ali nisam..jer moj muž je jedini koga sam volela i još uvek volim istim žarom kao i pre 16 godina.
Ne znam za druge, ali mene je ljubav održala, da preživim sve što sam preživela..da nije bilo ljubavi, otišla bih poodavno jer nisam imala nijedan drugi razlog da ostanem.
Ljubav je čudna, ponekad se pokaže u svom sjaju, a  nekad okrene mračno naličje.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 22:31:25 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Sony 
@Anea

Zato nauka i jeste progresivna. Što bi reko jedan filozof "Kada bi se sve otkrilo i bilo poznato ljudima, čovečanstvo bi prestalo da postoji".

Ja npr. ne verujem da postoji samo jedna ljubav u zivotu...
Smatram da je dovoljno da neka osoba i ja imamo dovoljno dodirnih tacaka da mozemo da ostvarimo relativno stabilnu vezu... ali se ne zanosim time da ta osoba mora da bude slika mog idealnog muskaraca u fizickom, psihickom, obrazovnom, drustvenom, intelektualnom, etnickom ili emocionalnom smislu...

Sve navedeno je istina. Ja možda delujem zarobljen u iluziji, ali verujem u jednu ljubav. Ako me neko napusti, taj me nikada nije voleo, niti je vredan mog života. Tako i za brak, ako dođe do razvoda, postoji ono da brak zapravo nikada nije bio iz ljubavi, već iz zanosa, strasti.

Ja glasam za brak..ili zajednicu dvoje ljudi koji gaje prijatna osećanja jedno prema drugom, koji su odlučili da zajedničkim naporima učine oboma život lepšim, boljim, ispunjenijim.
Kad pogledam unazad...mogla sam da budem u braku sa nekim drugim u kome bih imala mnogo manje neprilika, više sigurnosti, izvesnosti, stresa itd.Ali nisam..jer moj muž je jedini koga sam volela i još uvek volim istim žarom kao i pre 16 godina.
Ne znam za druge, ali mene je ljubav održala, da preživim sve što sam preživela..da nije bilo ljubavi, otišla bih poodavno jer nisam imala nijedan drugi razlog da ostanem.
Ljubav je čudna, ponekad se pokaže u svom sjaju, a  nekad okrene mračno naličje.

Interesantno... slažem se.  Nije za džabe brak izmišljen.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 22:30:47 od BlizzardJakkal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ja licno ne verujem u nesto sto je "pravo" i "idealno". Verujem da za svakoga od nas postoji mnoooogo ljudi sa kojima bi mogli da budemo kompatibilni za vezu ili cak za brak samo sto se ljudi obicno zaludjuju pa traze neku "idealnost" u svemu a to ne postoji. Ili ce ici kako treba ili nece i to je otprilike to. Ako ide onda jednostavno ide a ako ne ide ili se gleda da se popravi stanje ili se jednostavno rastavlja. To je otprilike cela filozofija

Ako ide zaista dobro i ostvare se uslovi onda i brak dolazi kao opcija. Protivnik sam uzimanja dvoje ljudi a da jednostavno nemaju uslova u koje spadaju krov nad glavom i neke pare od kojih ce da zive. Doduse, i takvi brakovi ponekad uspevaju ali bi trebalo da se gleda da kada se otpocne nesto takvo to bude ipak "kako treba"
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Sony 
Ja licno ne verujem u nesto sto je "pravo" i "idealno". Verujem da za svakoga od nas postoji mnoooogo ljudi sa kojima bi mogli da budemo kompatibilni za vezu ili cak za brak samo sto se ljudi obicno zaludjuju pa traze neku "idealnost" u svemu a to ne postoji. Ili ce ici kako treba ili nece i to je otprilike to. Ako ide onda jednostavno ide a ako ne ide ili se gleda da se popravi stanje ili se jednostavno rastavlja. To je otprilike cela filozofija

Ako ide zaista dobro i ostvare se uslovi onda i brak dolazi kao opcija. Protivnik sam uzimanja dvoje ljudi a da jednostavno nemaju uslova u koje spadaju krov nad glavom i neke pare od kojih ce da zive. Doduse, i takvi brakovi ponekad uspevaju ali bi trebalo da se gleda da kada se otpocne nesto takvo to bude ipak "kako treba"

A svi oni horoskopi itd.? "Ove godine naćićete pravu ljubav itd.".  Pa nemoj mi reći da se to za dž pisalo? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
Ima - kao i zakletva kad si u vojsci.
sve zavisi ko daje zakletvu...i kako ko gleda na bilo kakvu zakletvu...
i brak i vojska  ne mogu nikad biti isto...ili da ih veze isti smisao...

btw...ja ne razumijem zbog kakvog to interesa neko moze da trpi gusenje...u braku...
a  brak bez ljubavi je gusenje...i pitanje je momenta kada ces nekoga drugog sresti...
i svi interes sa osobom s kojom si u braku gube svaki smisao...jer onda imas neke druge interese...s nekim drugim...
covjek kad ne moze da zavoli nekoga...sasvim je jasno da ta osoba nije za njega...
sad sto se slazu dobro i sve funkcionis...dzaba sve  to...kad nema onog najbitnijeg...
nekog ako ne volis...ne mozes ni da se brines za njega...onako kao sto se brines kad nekog volis...
to mogu da razumiju ljudi koji sebe daju...nekome...i vole da im se neko daje...
a onim koji to ne znaju...dzaba je pricati bilo sta....
naprimer ....da je jedan dan ljubavi vredniji od deset godina bez ljubavi...

no kako ko hoce...ja ne mogu da budem u vezi s nekim koga ne zavolim...
a kamoli u brak da udjem iz nekog interesa... Smile i da se nadam da ce ljubav vremenom doci...
......
rec volim te moze da znaci puno...ako covjek i pokazuje to sto govori...
a ne mora nista da znaci ako to ne pokaze  prema osobi kojoj je to rekao...
za nekog ljubav nije samo rec..dok vidim da za neke jeste...
njihov problem.... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.224
I agree.

I disagree. U smislu da moraju da se ''poklope kockice''. Naravno da je super da oboje imaju makar minimalna primanja i svoju gajbicu gde mogu da se odvoje od porodica, ali mislim da je borba za egzistenciju lakša kada se bori u paru, za dvoje. Naravno, teško je, ali nije ni poenta u tome da bude lako, ne?

Ljubav je tu najvažnija, i volja da se nešto zajednički stvori. Ali, stvar je drugačija kad treba da dođu deca. Odrasli kad je kriza mogu i da ne jedu dva dana; ni govora o tome kad dođe dete.

~~~

Sve je interes i sve što radimo, radimo tako da bude u našem neposrednom i posrednom interesu.
Emotivni interes, seksualni interes, finansijski interes... svaka ljudska interakcija može se videti kao interes.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

I disagree. U smislu da moraju da se ''poklope kockice''. Naravno da je super da oboje imaju makar minimalna primanja i svoju gajbicu gde mogu da se odvoje od porodica, ali mislim da je borba za egzistenciju lakša kada se bori u paru, za dvoje. Naravno, teško je, ali nije ni poenta u tome da bude lako, ne?

Ljubav je tu najvažnija, i volja da se nešto zajednički stvori. Ali, stvar je drugačija kad treba da dođu deca. Odrasli kad je kriza mogu i da ne jedu dva dana; ni govora o tome kad dođe dete.

Dobro, to jeste ali je mnogo lakse kada imas uslove za zivot kao sto su tvoj stan i posao koji ce obezbedjivati neke pare za egzistenciju. Jednostavno, problemi su manji.

Naravno, kao sto sam i rekao, vidjao sam i suprotne primere koji su sasvim fino prolazili ali je dosta teze sa neke strane. Ako oboje partnera imaju ljubavi i zelje naravno da ne moze biti lose da se stvaraju odgovarajuci uslovi "u letu" tj kroz brak
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.224
To je idealno, realnost je drugačija. Kada bi ljudi čekali da imaju svoj krov nad glavom i dobar posao u ovoj usranoj Srbiji, ne bi se uzimali do 40. godine.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 4.0.266.0
U svakom slucaju ali ima vremena za to... Smile
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 18:33:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.