Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 169011 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Svet | subota 2.04.2011 | 11:06 -> 18:56
Japan: Pukotina u reaktoru
Izvor: Tanjug

Tokio -- Tokijska elektroenergetska kompanija je saopštila da je u reaktoru 2 nuklearne elektrane Fukušima otkrivena pukotina kroz koju ističe radioaktivna voda.
Fukušima gora od Černobilja? (Beta, arhiva)

Kompanija je sopštila da nivo zračenja u betonskoj jami iznosi 1.000 milisiverta na sat i da se priprema ulivanje betona kako bi zaustavila curenje.

Izloženost radijaciji od 500 milisiverta na sat tokom kraćeg perioda može da poveća opasnost od raka.

"Nivo radijacije u moru u blizini elektrane raste, pokušavali smo da utvrdimo zašto je to tako, a ovo bi mogao da bude jedan izvor. Proveravamo uzorke vode iz mora u blizini elektrane, kao i iz jame i za sada ne možemo sa sigurnošću da kažemo dok ne proučimo rezultate", rekao je zamenik generalnog direktora japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku bezbednost Hidehiko Nišijama.

U međuvremenu, ruski stručnjak za nuklearnu energiju Natalija Mironova ocenila je da je nuklearna katastrofa u Fukušmi mnogo veća od Černobilja i da bi zbog nje moglo da dođe do novog definisanja međunarodne skale po kojoj se meri opasnost atomskih nesreća.

"Černobilj je predstavljao eksploziju prljave bombe. Sledeća prljava bomba je Fukušma i ona će stajati mnogo više u pogledu ekonomije i ljudskih žrtava", navele su agencije reči Mironove.

Mironova je inženjer termodinamike koja je nakon katastrofe u Černobilju 1986. godine postala jedan od vodećih antinuklearnih aktivista u Rusiji.

"Černobilj je , na međunarodnoj skali, imalo, najveći, sedmi stepen opasnosti, a imao je samo jedan reaktor i trajao je samo dve nedelje. Fukušima traje tri nedelje i tu imamo četiri reaktora koji znamo da su u veoma opasnom stanju", rekla je Mironova.

Eksperti tižu u Japan

Zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres jačine pet stepeni od ukupno sedam po japanskoj skali seizmičkog intenziteta pogodio je danas oblast regiona Kanto oko Tokija, saopštila je japanska meteorološka služba.

Meteorološka služba je navela da se zemljotres dogodio na dubini od oko 50 kilometara i da nije izdato upozorenje na pojavu cunamija.

Međunarodna agencija za atomsku energiju uputiće u Japan dva eksperta kako bi na licu mesta dobili informacije o stanju u reaktorima nuklearne elektrane "Fukušima Daići", koja je oštećena tokom zemljotresa i cunamija 11. marta.

Dvojica eksperata, kako je najavljeno u Beču, sastaće se sa zvaničnicima japanskih vlasti nadležnim za nuklearne elektrane. Sastanci će početi 4.aprila.

IAEA, koja ima širok mandat pomoći u promociji bezbednog i miroljubivog korišćenja nuklearne energije, već ima svoje eksperte u Japanu, koji nadziru nivo radijacije.

Upućivanje još dva eksperta ima za cilj razmenu mišljenja sa japanskim ekspertima, i dobijanje informacije iz prve ruke o stanju u nukelarki Fukušima, navedeno je u saopštenju IAEA.

Radioaktivnost nije jedina briga Japana

Povećanje nivoa radioaktivnosti nije jedina briga koja muči Japan. Tri nedelje posle zemljotresa i cunamija više od 165.000 još živi u skloništima, 260.000 domaćinstava i dalje nema tekuću vodu, a 170.000 je bez struje. Premijer Japana Naoto Kan posetio razrušeni severoistok zemlje i obećao pomoć i podršku. U razrušenom gradu Rikuzentakati gde jedva da je ostao kamen na kamenu Kan je obećao da će se raditi i na obnovi ribarenje veoma značajno za lokalnu privredu.

"Razgovorali smo kako da obnovimo uzgajanje i vađenje školjki kapica i ostriga ali i drugih vrsta ribarske industrije. Pojačačemo napore da to postignemo", kaže Naoto Kan, premijer Japana.

Potraga za nestalima i dalje traje ali posle tri nedelje se traga za telima. Ipak jedan pas je uspeo da preživi tri nedelje od zemljotresa i cunamija na krovu kuće.

блеее92
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
greota onih ljudi tamo, zato kazem "zalivajte" a ne zato sto se plasim za nas ovde  Smile

to sto su oni stalozeni i mirni, to ne znaci da su zasticeni od zracenja ..

uostalom nema ko ih ne laze, sto takodje nije u redu
« Poslednja izmena: 02. Apr 2011, 21:11:27 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Ko zna iz kog jebenog razloga nece da zalivaju to sranje od reaktora...mozda nesto mora da se "evakuise" odande...jbs im mater, nista ja njima ne verujem, ko zna kakvo su cudo ostavili tamo...neku Godzilu  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ma ne moraju ni da zalivaju, nek evakuisu ljude ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Stvaraju privid da imaju sve pod kontrolom  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
hahahahahahahahahahahaha manijace jedan  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18

Tu ocigledno ima nesto.Ne mislim "ima masina za to",jer ne mogu da tvrdim nesto sto ne znam.
Ali definitivno ima nesto sto treba/vredi istraziti.

Dobro sada, i pre sto godina je bilo katastrofalnih zemljotresa, sada tu neki Harpovi i pizdarije kao prave a ranije su se dogadjali sami od sebe. Priroda je aktivna, postoji kretanje tektonskih ploca i posle nekog vremena zaskripi negde i to je to. Nema tu Marti Misterije, letecih tanjira, Teslinog oruzja, Hitlerove baze na Antartiku i sta ti ja znam, ko sto pre sto, dvesta godina nije bilo nuklearki pa opet je bilo i zemljotresa i vulkana, tajfuna i jos kojecega.
Ovde se dogodilo vrlo slicno Cernobilu samo sto je u Cernobilu bila proba. Naisao zemljotres, ovi krenuli da gase reaktor zbog eventualnih ostecenja, pukotina i slicno koje mogu da se pojave pa im je u kriticnom trenutku nestalo struje za hladjenje reaktora i poceo reaktor da se topi.
Zato, nafte i uglja ima sve manje, atom ko sto vidimo nije siguran, znaci, trazi energiju na drugom mestu
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Dobro sada, i pre sto godina je bilo katastrofalnih zemljotresa, sada tu neki Harpovi i pizdarije kao prave a ranije su se dogadjali sami od sebe. Priroda je aktivna, postoji kretanje tektonskih ploca i posle nekog vremena zaskripi negde i to je to. Nema tu Marti Misterije, letecih tanjira, Teslinog oruzja, Hitlerove baze na Antartiku i sta ti ja znam, ko sto pre sto, dvesta godina nije bilo nuklearki pa opet je bilo i zemljotresa i vulkana, tajfuna i jos kojecega.
Ovde se dogodilo vrlo slicno Cernobilu samo sto je u Cernobilu bila proba. Naisao zemljotres, ovi krenuli da gase reaktor zbog eventualnih ostecenja, pukotina i slicno koje mogu da se pojave pa im je u kriticnom trenutku nestalo struje za hladjenje reaktora i poceo reaktor da se topi.
Zato, nafte i uglja ima sve manje, atom ko sto vidimo nije siguran, znaci, trazi energiju na drugom mestu

Aj jos jednom procitaj sta sam napisao.  Smile

Ja pricam o tome da ocigledno ima tu dosta toga da se istrazuje-jonosfera,atmosfera,klimatske promene,i slicno... cim su jos Rusi,81',napravili Sura kompleks,a onda i Ameri deset godina kasnije HAARP.

Ja nigde nisam rekao da su te teorije da HAARP ima veze sa ovime tacne.Ne bi me cudilo da je covek nasao jos jedna nacin da manipulise prirodom,ne bi bio prvi put.Ali,ipak... za sad,ja o tome ne mislim nista.Niti sam rekao ista o tome.

Samo kazem da ocigledno tu ima neke povezanosti(jonosfera,klima i tektonska kretanja) cim se toliko paznje i istrazivanja posvecuje tome.I da ocigledno ima jos dosta tu da se uci i otkriva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Aha, mislio si u istrazivanju a ne uzrokovanju  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.